"Špatná" parta - dcera (9) - co dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5896
26.12.17 23:41
@karinka píše:
Bože, ta dnešní moderní výchova, kde se bere 9 leté dítě jako rovnocenný partner, mi nahání husí kůži. Učitelky, moc vás lituji a smekám před vámi. Říct mi skoro 11letá dcera, že jsem blbá, tak by taky dostala. Maminky mají potřebu být kamarádky s dcerami a pak se diví, že ty děti jim přerůstají přes hlavu a zkoušejí to i ve škole s učitelkami. Děti mají kamarády své vrstevníky, rodiče by měly brát jako autoritu.

On je dost problém v tom, že někteří rodiče vnímají jako moderní výchovu to, že děti nemají žádné hranice. A někdo vnímá jako moderní výchovu kontaktní rodičovství. To je ale velký rozdíl. Tam děti hranice mají a člověk je nenechává je překračovat bez důsledků. Jen tam jde o jiný styl komunikace, který se používá od malička. Takže ono jde mít dítě jako partnera a pak to jde mnohem snáze a bez křiku. Ale ne za podmínek, že ho člověk nechá dělat všechno, aby měl chudáček klid. A to říkám z pozice učitelky.

Měla jsem děti, na které jsem nemusela několik let ani zvýšit hlas, děti vyrovnané, vychované, pozitivní, aktivní. I když se mi něco nezdálo, člověk se s nimi nemusel dohadovat a rozčilovat. A kupodivu, když se tedy něco extra nepovedlo, tak stačila domluva.
Pak byly ty děti, které už od pohledu naprosto neměly žádnou toleranci k ostatním, vše si vynucovaly silou či křikem atd. a tam samozřejmě tento přístup nefungoval. Hlavně v případě, že rodina byla nastavená nějak a škola by to chtěla dělat jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí