Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zjisti si hodnotu bazálního metabolismu, přičti 10 % a to za den sněz. Nedrž hladovky. K tomu se hýbej. Kardio je dobré, procházky téměř na nic, i když neuškodí.
@Anonymní píše:Úplně krásný příklad, jak se oddelat. Jo, fakt super. Nejis, zničíš si tím metabolismus, pak tělo vyhlásí bojkot, začne prezirani, tělo kompletně vše ukládá, protože ví, že až ti zase sepne, budou hladovky. a tohle pořád dokola. Vítej ve světě poruchy příjmu potravy. 20 let jsem se ničila, mám následky. Kvůli tomu, že si moje hlava myslí, že jsem macata atd
Zdravim, pisu anonymne, pro me citlive tema. Po necelem roce hladoveni jsem asi v lednu zacala normalne jist, cele se ro prehouplo do zachvatoviteho prejidani a ja postupne nabrala 10 kilo a uplne me to znicilo. Z fotek vidim, ze jsem jeste v unoru byla opravdu hezka, sportovni postava, nejake ty svaly uz taky byly, ale v breznu nastal rychly narust vahy, rust prsou, ohromne boky a masivni stehna… Pro mou hlavu je to proste zdrcujici, cele leto se parim v dlouhych dzinach a mikinach, stydim se. Vaha se vubec nehybe, snazim se o pohyb, hlavne chuzi a cardio doma, vyvazene a dobre jidlo, moje hlava pak ale zas nastavi rezim hladovky a i presto se vaha nehybe. Ma nekdo podobnou zkusenost? Mam proste dojem, ze tu vahu a tuk uz nedam dolu a pri mych 161 centimetrech vaha 62 kilo sice neni nic tak hrozneho, ale kdyz vidim, jak na mne ten tuk visi, neoblecu se do mych kousku, nici me to…
@Denny.5 moji hlave zase hrabne, jim treba dva jidla, cca 700 kcal, proste hluboko pod bazal. Ja vim, ze je to strasne spatne, ale potom, co jsem si v hlave pestovala rok hladoveni a zrejme i vznik poruchy prijmu potravy a nenavist samy sebe, je to tezky, zacarovanej kruh.
Za pul roku jsem pribrala asi 8 kg, tez to neni nejaka hruza vzhledem k vysce, ale vadi mi to..
Nicmene si odmitam huntovat telo hladovkama a proste jen jim mene a vyvazene.. ano, obcas mi kruci v brise, mam chute na kdeco, ale proste odolam, zaludek se po case stahne a ja se zase dostanu na puvodni vahu
nedavam si nerealne cile (napr 5 kg za mesic),ale mam v planu do konce roku zhubnout 6 kg ![]()
@Anonymní píše:
@Denny.5 moji hlave zase hrabne, jim treba dva jidla, cca 700 kcal, proste hluboko pod bazal. Ja vim, ze je to strasne spatne, ale potom, co jsem si v hlave pestovala rok hladoveni a zrejme i vznik poruchy prijmu potravy a nenavist samy sebe, je to tezky, zacarovanej kruh.
Jestli už to vnímáš takhle tak nevím jestli už by nebyl lepší psycholog. A doktor tě může vyšetřit, jestli nemáš poruchu metabolismu. 700 kcal po cely rok je zahul pro tělo. Taky si nemyslím že s tvoji vahou ti někde visí tuky.
Zkus si smazat z hlavy slova „štíhlá“ a „hubená“. Chtěj mít především zdravé, silné a pevné tělo, čísla na váze jsou k ničemu. Jenže není to záležitost měsíce, jak sme my hladovkáři zvyklí.
Doporučuji zaplatit trenéra s jídelníčkem a chodit do fitka, nepřehánět to zbytečně s kardiem a zaměřit se na sílu. Uvidíš neskutečný změny na těle a váha ti bude ukradená, to mi věř. ![]()
@Anonymní píše:
Ty nemáš problém s váhou (při 161cm a 62kg máš bmi 23,9, čili v normě), ale s hlavou. Potřebuješ psychiologa/psychiatra, ne nutričního poradce.
Důležitý za mě jíst pravidelně. Dělat si zdravé svačiny když tě přejde chuť ať se nepřejídáš sladkostma nebo něčím nezdravým.
Zdravim, pisu anonymne, pro me citlive tema. Po necelem roce hladoveni jsem asi v lednu zacala normalne jist, cele se ro prehouplo do zachvatoviteho prejidani a ja postupne nabrala 10 kilo a uplne me to znicilo. Z fotek vidim, ze jsem jeste v unoru byla opravdu hezka, sportovni postava, nejake ty svaly uz taky byly, ale v breznu nastal rychly narust vahy, rust prsou, ohromne boky a masivni stehna… Pro mou hlavu je to proste zdrcujici, cele leto se parim v dlouhych dzinach a mikinach, stydim se. Vaha se vubec nehybe, snazim se o pohyb, hlavne chuzi a cardio doma, vyvazene a dobre jidlo, moje hlava pak ale zas nastavi rezim hladovky a i presto se vaha nehybe. Ma nekdo podobnou zkusenost? Mam proste dojem, ze tu vahu a tuk uz nedam dolu a pri mych 161 centimetrech vaha 62 kilo sice neni nic tak hrozneho, ale kdyz vidim, jak na mne ten tuk visi, neoblecu se do mych kousku, nici me to…