Špatný režim u miminka/změna

24
14.1.25 12:21

Špatný režim u miminka/změna

Zdravím. Potřebovala bych radu 🫣.
Malá (3,5 měsíce) mi chodí spát mezi 23-2 ráno a pak spí klidně do 9-13, když se nevzbudila tak jsem ji taky nebudila. Občas se vzbudila třeba v těch 9 tak jsem ji dala najíst a pak, ale spala třeba zase do 13-15. Potřebuju to změnit, protože chodit spát až ve 2 ráno je neúnosné jak pro mě tak hlavně pro tatínka, který vstává v 5 do práce. Další spaní má kratší, to vydrží 45 minut až 3h. Snažím se pravidelně v 19,00 koupat (ob den). Ale jinak nic pravidelného není 🫣 budí se různě. Nejhorší je, že se třeba snažím jí dát spát už v těch 20,00 po koupání a kojení, ale ona vydrží hodinu a je vzhůru pak znova a znova. Až jsou zase 2 ráno a to teprve usne.
Poraďte prosím jak udělat, aby chtěla spinkat dřív a nespala tak dlouho dopoledne. Když jí ráno/dopo vzbudím je hrozně unavená a usíná mi i u mléka. Takže jde po hodině zase spinkat a je schopná spát dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16308
14.1.25 12:24
@Zu00 píše: Více

Měla jsem to stejně. Syn usnul třeba ve 22h, ale za 20 minut byl vzhůru. Opravdu tvrdé a dlouhe spaní bylo po jedné až druhé hodině. Prostě jsem tak jela a časem se to upravilo samo :nevim: Když jsem zkoušela nějak posunout spaní, nebyla změna, nebo to bylo horší. Ono je fajn něco chtít, ale realita je mnohdy jiná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.1.25 12:28

@Dahlia0409 mě ještě napadlo začít třeba od 6,00 budit po hodině, ale nevím jaký by to mělo výsledný efekt.. Hlavně ta představa jenom 4 hodiny spánku 🙊…
Ještě se zeptám po té 2,00 budila jste na kojení? Případně v kolik a jak dlouho vám mimi spalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16308
14.1.25 12:49

Budila jsem maximálně přes den, když spal třeba 3,5h, jinak ne. Byla jsem ráda, že můžu v noci spát. A často se syn nebudil, třeba 2× :think: Vstavali jsme tak v 9/10h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.1.25 12:50

@Dahlia0409 děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
14.1.25 12:52

Měli jsme to stejně s dcerou, tvrdě spala od cca 2h v noci do těch 9, pak chvíli vzhůru, před polednem šla do kočáru a zase dlouho spala, nejaktivnější doba 18-23:30. K tomu starší, ten pravidelně vstával ve 4:15-4:30, ale chodil spát po večerníčku…no děti mi spaly hezky, ale každý jindy :)
Zlepšilo se to kolem 6 měsíců, to bylo venku brzy světlo (je listopadová), ložnice na východ, tak jsem na ni nechávala svítit sluníčko, víc ji zajímal svět okolo, byli jsme hodně venku…jak jsem to období přežila moc nevím, jediná výhoda, že nebyl žádný problém s poporodními kily :D. Na žádný extra fígl, jak jí spaní upravit, jsem nikdy nepřišla.
Dcera je už dospělá a je to čistokrevná sova, to už se asi nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.1.25 12:58

Co s tím má společnýho tatínek? Ať jde spát jinam nebo spi ty s miminem v pokojíku. Nemusíte spát všichni pohromadě. Moje první dcera taky takhle spala. Budila jsem ji ráno, aby si navykla na režim. Ale opatrně. Je potřeba tu dobu spánku ovlivňovat postupně, jinak ji přetáhneš a ublížíš ji. Dávat ji spát dřív nemá smysl, neusne a je to trápení obou. Prostě dřív budit, aby pak dřív usínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16308
14.1.25 13:02
@Janli píše: Více

My spali dohromady a ničemu to nevadilo. Občas syn vzbudil tátu, ten hned usnul, já zase hned usnula, když. manzel vstával na ranní :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.1.25 13:02

@Janli Co znamená, že ji “přetáhnu”?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.1.25 13:07

@Dahlia0409 také spíme dohromady, ale on mě v tom asi nechce nechat nebo se nedokáže přinutit jít spát, když my dvě jsme vzhůru 🤷🏻‍♀️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16308
14.1.25 13:07

Aha, tak to je blbý, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.1.25 15:28

Přetížíš mozek. Dítě ti pak nebude schopný usnout, bude špatně spát, zpomalí se vývoj. S posouváním režimu se musí opatrně, u nedonošence mi to rovnou zakázali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
14.1.25 15:46
@Dahlia0409 píše: Více

Ale partnerovi zakladatelky to evidentně nedělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.1.25 16:35
@Janli píše: Více

To je to jak se říká, že je dítě přetažené? Nevěděla jsem, že to má až takový dopad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1860
14.1.25 17:42

Hele partner ať chodí spát. Budeš jednoi potřebovat, aby se někdy postaral i on a ty ses vyspala.
Změnu režimu doporučuji posouvat denně o cca 5 minut. Takhle jsme nikdy neměli problém.
Jinak doporučuji zkusit homeopatii - na obrácený spánkové rezim by měla fungovat Coffee cruda 9Ch, rozpustit v trosce vody 5 kuliček a dát večer (potom 15 minut nepit/nejíst)
Nemám tohle tedy odzkoušené, nebylo potřeba.
My dáváme Nux vomica na buzení mezi 3.-4. hodinou (syn má 14m) a konečně vstává až po 5. hodině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí