Špatný triple test

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12067
23.2.13 11:09

@monca114 me napsali do zpravy:
Koureni matky vyznamne snizuje hodnotu PAPP-P / a to kourim 2 cigaretky R1 denne / a nastesti jsem vysledek triplu mela negativni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
23.2.13 11:13

Testy-netesty, kouření v plánování či vůbec těhoteství je špatně :cert: :cert: :cert: Sama si teď i předtím cigáro ráda dám (nemůžu však říct, že bych byla závislá), ale nikdy kolem těhu a ni kojení :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
23.2.13 11:16

@superandrysek To je dobře, ale tyto testy nejsou stoprocentní. Nechci strašit, známá měla taky testy OK a dítě se narodilo postižené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
23.2.13 11:22

My měli zase naopak.. 1.trim OK, tripletest špatně, také že bude DS 1 z 9, pak jsem přemýšlela, uvažovala a věděla, že na potrat bych stejně nešla, takže jsem to dál neřešila, jen se pak občas na UZ zeptala, jak to vypadá, vše OK. Vroucně jsem si přála, aby malá byla klidně čertisko, ale zdravá!! A vyšlo to :lol: Triple test má pravdivost cca 50/50, jak je již zmiňováno, tak i maminkám s dobrými výsledky se narodily nemocné děti :( Na amniocentézu jsem nešla, neb jsem si vynásobila riziko potratů po ní.. potraceno 1 dítě ze 100, vynásobeno počtem nemocnic v ČR a vyšetřovaných maminek za týden.. vyšlo mi příšerné číslo potracených miminek- i zdravých :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
23.2.13 11:27

@verusuvi Hele, já se ptala na konkrétní otázku :roll: Mě poučovat nemusíš ;)

@superandrysek Tobě děkuji

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
23.2.13 12:14

Kouřila jsem první i druhé těhu :oops: v jednom mi tripl test vyšel hraničně proto jsem raději byla odeslána na plodovku. U druhého těhu jsem s plodovkou tak nějak počítala a test vyšel ukázkově. :nevim: Myslím, že kouření tyto testy nijak výrazně neovlivnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
23.2.13 12:31

@Uju No mě to zajímá proto, že mým 3 kamarádkám vyšel špatně, z toho 2 kouřily, tak mi připadalo, že by to spojitost mít mohlo… ale fakt nevím, je to jen můj pocit

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
23.2.13 12:43

@monca114 No, ono se říká, že tyhle testy jsou děsně nespolehlivé. Znám dost ldií, ktrým test vyšel poz. a jsou to vzory pro správnou životosprávu a také znám dost lidí, kteří na tom s tou životosprávou nejsou nijak valně a kouří a test jim vyšel v pořádku. FaKT si myslím, že tohle testy neovlivňuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
25.10.13 09:42

prvotrim screeneng + triple testy

Zdravím ženy, na prvotrim scr. mi vyšlo šíjové projasnění 2,5. Celkové výsledy mi doktor dal až po víkendu a můžu řict, že ten víkend jsem se dost naklepala. Doktor mě vybláznil, že jsem na hranici a že to chce ještě jeden ultrazvuk v 17tt. Jinak v ČR je hranice uměla snižovaná, kdo ví proč, jinde ve světě je hranice 3 někdy i 3,5. Dle mého zbytečné bláznění maminek (natož vyjukaných prvorodiček) Celkové výsledky dopadly dobře..uff. Další testy tirple ( zase se člověk klepe)…vyšly dobře riziko 1:50 tis…nicméně jelikož genetik usoudil, že projasnění mám větší jak 2,2 honem mě chtěl poslat na plodovku. No upřímně ať jdou genetici do háje, zřejmě potřebují na někom trénovat. Doktor sám řekl, že kdybych chtěla tu plodovku odebrat od něj, tak mi to neudělá..ale je to na mě. No člověk se těší až bude těhotný…ale pak nastanou tyhle maratony o čísla a nic příjemnýho. Takže ženy, držte se. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí