Šperky, nosíte je, líbí se vám?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5425
19.1.18 19:34

Stříbrné šperky

Úplně nové, krásně lesklé stříbrné šperky, jak je udržet jako nové? Nebo začnou černat v každém případě? Má někdo radu, jak udržovat stříbrný šperk tak, aby nezačal černat? Budu ráda za jakýkoliv tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12142
19.1.18 19:38

@Borůvka1990 Ja si koupila primo ve zlatnictvi pripravek na cisteni zlata i stribra a sperky jsou stale krasne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
19.1.18 19:40

@Borůvka1990 Občas ho namočit do vody s mořskou solí :palec: Dřív jsem nosila jen stříbro a když jsem na dovolené vylezla z moře, stříbro bylo jako nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
19.1.18 19:41

Dá se koupit speciální roztok, hadřík, nebo na netu jsou všelijaké babské rady, jak vyčistit. Ale velký vliv na černání má nositel šperku sám. Nejvíc černání způsobuje agresivní pot, síra v ovzduší a některá antibiotika. Velmi dobrou zkušenost mám s vyčištěním ultrazvukem + leštičkou. Ty co se prodávají v běžné síti nejsou nic moc, vyplatí se radši dát vyčistit u zlatníka, který by měl mít tu profi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
19.1.18 19:43
@Ketris píše:
@Borůvka1990 Ja si koupila primo ve zlatnictvi pripravek na cisteni zlata i stribra a sperky jsou stale krasne :palec:

No dopr… Mi ho tam mohli nabídnout při koupi :pocitac: Nejbližší zlatnictví mám 50km :roll: Zkusím co nejdřív zajet nebo přes net. Jmenuje se nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
19.1.18 19:45
@NikysekR píše:
@Borůvka1990 Občas ho namočit do vody s mořskou solí :palec: Dřív jsem nosila jen stříbro a když jsem na dovolené vylezla z moře, stříbro bylo jako nové.

Vím že se sůl používá, já kdysi zkoušela vyčistit solí prstýnek a moc to nešlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
19.1.18 19:47

@Borůvka1990 A byla ta sůl mořská? :mrgreen: Já to potom tak praktikovala i doma a super. Teď už stříbro nenosím. Ale doma ho mám spoustu. Mohla bych ho taky vyčistit, už jsem to dlouho nedělala ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
19.1.18 19:47
@Romilda píše:
Dá se koupit speciální roztok, hadřík, nebo na netu jsou všelijaké babské rady, jak vyčistit. Ale velký vliv na černání má nositel šperku sám. Nejvíc černání způsobuje agresivní pot, síra v ovzduší a některá antibiotika. Velmi dobrou zkušenost mám s vyčištěním ultrazvukem + leštičkou. Ty co se prodávají v běžné síti nejsou nic moc, vyplatí se radši dát vyčistit u zlatníka, který by měl mít tu profi.

Takže namáčení při koupání nevadí? Tedy není asi horší než pot :? To s tím ultrazvukem slyším poprvé, to si vyhledám a uložím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
19.1.18 19:48
@NikysekR píše:
@Borůvka1990 A byla ta sůl mořská? :mrgreen: Já to potom tak praktikovala i doma a super. Teď už stříbro nenosím. Ale doma ho mám spoustu. Mohla bych ho taky vyčistit, už jsem to dlouho nedělala ;).

Byla jsem v pubertě a zřejmě asi nebyla :lol: Takový vymoženosti jako mořská sůl se u nás nevedli, mám takový pocit :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
19.1.18 19:50

@Borůvka1990 :lol: Tak a problém je vyřešen :mrgreen: Ne vážně, když tak to vyzkoušej, za to nic nedáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
19.1.18 19:52

Pasta na zuby a kartáček.
Joa ještě mám ze zlatnictví za dvacku takový hadřík, podobný jako bývá na brýle, a to je lesk jak blesk. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
19.1.18 19:54
@NikysekR píše:
@Borůvka1990 :lol: Tak a problém je vyřešen :mrgreen: Ne vážně, když tak to vyzkoušej, za to nic nedáš ;)

To si piš že vyzkouším, mám zásoby hrubé mořské sole na pečivo, který peču dvakrát do roka :lol: Takže jí aspoň využiju. Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
19.1.18 19:55
@Huk píše:
Joa ještě mám ze zlatnictví za dvacku takový hadřík, podobný jako bývá na brýle, a to je lesk jak blesk. :mrgreen:

Ten hadřík asi koupím, docela si ho chválí. Ale pasta mi kdysi taky nefungovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
19.1.18 19:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
19.1.18 21:22
@Huk píše:
Joa ještě mám ze zlatnictví za dvacku takový hadřík, podobný jako bývá na brýle, a to je lesk jak blesk. :mrgreen:

záleží na povrchové úpravě šperku, některé tohle dokáže poškodit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák