Špinění 2. den po KET

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4753
13.1.18 18:10

@Perlmer já už jsem prošla více CARU do CUBE jsem chodila chvilku také, ale nechtělo se jim jít do IVF mám 100% jisté že bych měla zase ohss tak jsem šla zase o centrum dál kde jsem zatím do IVF nešla mám tam na pojišťovnu v případě odběru vyřízené vyšetření embryí, z důvodu vyššího věku.
Tak hlavně že prošlo aspoň jedno :palec: ono je opravdu lepší mít menší počet folíků a hlavně kvalitních. Já jsem při odběru měla víc jak 50 ks ale nechalo se jich jen 20 ks. S toho bylo 8 blastocyst jedničkové kvality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
13.1.18 19:51

@medmenka panečku, 50 folíků. Máš PCOs? Já měla 17 a měla jsem dost bolesti po OPU, ale pila jsem jak duha, brala profifar, pila nutridrinky, tak cca za 10 dnů to bylo lepší. Prošlo mi jenom jedno taky právě z důvodu věku. Těch 8 blastocyst tedy nebylo vyšetřeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
13.1.18 20:05

@Perlmer přesně tak, mám PCO a po OPU jsem 2 den zkolabovala s těžkým ohss, poležela jsem si 14 dní v nemocnici na kapačkách a s cévkou, měla jsem tak nateklé vaječníky a mraky vody v dutině břišní, že mi nešlo ani močit. Byl to mazec, takže jsem ani nemohla jít na transfer a muselo se mrazit. Pamatuji si když jsem šla na odběr, tak už jsem šla v předklonu jak mě bolelo břicho, sedět jsem pořádně také nemohla, no byla jsem pořádná nosnice :D Blasty jsme neměli vyšetřené bohužel. Dva měsíce jsem se s toho dostávala, pak ještě 6 měsíců jsem si musela píchat injekce na ředění krve.
Tak to jsi teda měla také pěkný počet :palec:
Už máš nějaké děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
13.1.18 20:14

@medmenka to je velká škoda, že nebyly vyšetřeny. Mně jich vydrželo do 5. dne 7 a byly to 5aa,5ba,5cb, 5cb, 3bb,3cb,3cb a vítězem se stalo 5ba.
To jsi musela trpět jako pes, je to prostě neskutečné. Nosit v sobě 50 vajíček. Když jeden má kolem 20 mm, musela jsi mít vaječníky, no to ani nedává smysl. I já mám PCO, ale asi z důvodu věku už to není tak akutní, i když se doktorka trochu bála a upozorňovala mě na riziko. AMH jsem měla 3,3. Píchala jsem fraxiparin asi 10 dnů potom. Pamatuješ si ještě, kolika jednotkami jsi stimulovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
13.1.18 21:43

No třeba by jich už také nebylo tolik, aspoň v to doufám :D Co si tak vzpomínám, tak jsme měla 150 jednotek Gonalu, pak mi stáhli na 125 a pak ho zase museli zvednout, protože se přestaly folikuly zvětšovat. Jenže doktorka mi vysvětlovala, že každý kus si právě vezme určitý množství té látky pro dozrávání a když jich tam bylo 50 ks tak museli tu dávku zase zvednout. Jeden dr. mi chtěl stimulaci zastavit právě z důvodu toho rizika ohss. To jsem ještě ještě nevěděla co mě čeká. Ty jsi brala co? Jaký jsi měla protokol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
13.1.18 22:05

@medmenka určitě dlouhý, 300 iu menopuru. Pak ke konci cetrotide. AMH jsi měla kolik, to jsi snad musela mít přes 8-10?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
14.1.18 16:38

@Perlmer také jsem měla dlouhý, ano AMH jsem měla víc jak 10 naposledy mi uklidňovali vaječníky Metforminem brala jsme ho v docela velkých dávkách, ale měla jsme nežádoucí účinky velké zažívací potíže. Jsem případ co? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
14.1.18 17:50

@medmenka to tedy!!kdy plánuješ další pokus. Já jsem dnes 5 dnů po Ket a nemůžu se sebou vydržet, jen visím na modrém koníkovi nebo pročítám diskuze tady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
14.1.18 22:18

@Perlmer vůbec nevím kdy se do toho vrhneme, současnou dobu na to nemáme moc myšlenky, řešíme zdravotní problém manžela. Takže zase čas běží a nic se neděje.
To chápu že jsi nervózní :mrgreen: kdo by nebyl, já jsem když jsem byla poprvé na transferu, tak jsem prolézala všechny diskuze a hledala věci které mě trochu utěšily v tom dlouhém čekání na výsledek. A co vydržíš na krev, nebo budeš testovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.1.18 11:08

@medmenka já si v sobotu píchala ten Ovitrelle, takže nemá smysl testovat. Nejraději bych vydržela na krev, ale na tu mám jít až příští týden v úterý. :think: s manželem něco vážného? Ale neodpovídej, je-li ti to nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
15.1.18 21:30

@Perlmer tak to jsi dobrá že to vydržíš, ale ono je to lepší než se nervovat už od poloviny jak to dopadlo. Já jsem to vždy nejdéle vydržela 11 dní.
Manžel je vážně nemocný víc to tady veřejně nechci probírat :( ale je statečný, řekla bych že víc jak já. Mě dneska potvrdili lékaři Crohnova nemoc, no nemládneme a bohužel věk sebou přináší i různé choroby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.1.18 21:50

@medmenka dá se to vyléčit. Čtu, že se jedná o onemocnění autoimunitního charakteru a léčit autoimunitu je dost problém. Taky se peru s autoimunitou…teď mi pomáhá ten prednison, ale je to kortikoid, což není žádná hitparáda. Tolik problémů se na tebe nakupilo…asi budeš muset překopat celý svůj život, resp. způsob života, životosprávu. Ono jít dál tak, jak do teď nepřinese žádnou změnu ani zdravotní, je třeba se vydat po jiné cestě…Moc mě to mrzí, že toho musíš tolik nést na bedrech… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
16.1.18 14:23

@Perlmer děkuji za milá slova :hug: vyléčit to nelze, jen se to dá dostat pod kontrolu. Prednison jsem brala po KETU také, ale vůbec mi nedělal dobře, brala jsem to jako nutnou věc.
Tentokrát mě to teda pěkně vzalo, během 14 dní mám dole 8,5kg nebyla jsem schopná ani zvládnout cestu do práce, takže jsem doma na neschopence. Já si myslím že i ty nervy s toho mého marodného chlapa tomu moc nepřispěly. Ale my to zvládneme a pak se třeba konečně pustíme do plození vytouženého potomka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
18.1.18 18:21

@medmenka ahoj, jak se máš při čtvrtku? Mně to ubýhá pomalu.. jsem tak nedočkavá úterý, že nedokážu na nic jiného myslet. Ačkoli příznaky veškeré žádné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
19.1.18 18:51

@Perlmer ahoj, to už uteče jako voda, moc ti na úterý budu držet palečky aby to bylo pozitivní. Já jdu po víkendu do práce, tak snad to bude v pohodě, sice se ještě necítím úplně dobře, ale už musím.
Chodíš do práce, nebo jsi doma do výsledků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.