Spirálová zlomenina holení kosti

24
13.1.16 20:23

Spirálová zlomenina holení kosti

Spiralova zlomenina holení kosti
Holky mel nekdo podobnou spatnou zkusenost?
Syn 4 roky si v sobotu zlomil na lyzich nohu, dostal nechodici sadru skoro az k trislu na 6-8 tydnu. prosim o jakekoliv vase zkusenosti..jak se hojilo, jak to probihalo po sundani sadry-chuze, rehabilitace, sporty do budoucna..děkuji vsem za případné zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19131
13.1.16 20:34

Já měla jako malá (v osmi letech), taky z lyží. Po sundání sádry šla rehabilitace fakt rychle :) Sport v pohodě a bez problémů (dokonce mám tu postiženou nohu mnohem pohyblivější než tu druhou) dodnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
13.1.16 20:47

Já to měla v 5 letech, byl to opruz, pamatuju si to. Taky z lyží, takže na zimu. Nevím, co na to mamka, ale já ted v 39 letech můžu říct že následky nemám žádné, o zlomenině nevím, sport dělám veškerý. Držím palce, at je to v pohodě :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9041
13.1.16 22:03

Máme zkušenost se zlomeninou před rokem, věk 3 roky a 9 měsíců. Neměli jsme spirálovou holení, ale obou kostí bérce s malým posunem, v první nemocnici, kam s ní děda doběh v náručí nám řekli, že je tam patrný posun a bude se operovat. My s manželem jsme byli 150 km daleko a rozhodovali po telefonu co dál. Doktor mi vše vysvětlil s tím, že dceru musí hospitalizovat, aby ji druhý den prohlédl ortoped a rozhodl. My jsem dceru nechali převézt do jiné nemocnice do našeho kraje. Tam nám řekli, že by to neoperovali, že má tenké kostičky a zásahem hrozí zkracování nohy a podobné libůstky. Vysvětlili, že se posun obalí. To se na rengtgenech ukazovalo, jak se kost obaluje a zesiluje. Sádru měla až skoro do třísla také, berličky v tomto věku nepřipadají v úvahu, mohla jen ležet. 4 dny ležela v nemocnici, aby vyloučili otok, který by vedl k odumření nožky.
Sádru měla necelé 4 týdny, pak jí museli sundat, řekli, že chycené to je a kost se vytvrdí v dalších dnech a týdnech, že v tomto věku dítě roste a tak se nemůže sádra nechat déle. Bylo to velmi náročné, všude jsem jí musela nosit, nohu za sebou tahala po zemi a posunovala se po zadečku a to je špatně, museli jsme jí brzdit. Po sundání trvalo 10 dní, než se sama postavila u nábytku. Na rehabilitace jsme chodili skoro 4 měsíce 3krát týdně. :roll: Kulhala nám přesně rok. Do teď a to je to rok a půl jí noha při změně počasí bolí a stěžuje si na to. Nožka se jí začala po sundání sádry stáčet, našlapuje po vnitřní straně chodidla. Hned jsme kupovali kotníkové botky, žádné nízké placatky. A nožka se postupně dala do kupy.
Držím vám palce, nikdo vám předem neřekne, jak se bude situace vyvíjet. Ale věřím, že líp než u nás. My jsme nohu několikrát nechali měřit, protože i rehabilitační sestra měla pocit, že se noha trošku zkrátila, naštěstí se to nepotvrdilo. Zřejmě v době, kdy byla v sádře se lehce posunula v kyčli a to se povedlo na rehabalitaci napravit. Sledujeme dál jak chodí, byli jsme varováni, že takové úrazy v malém věku, vedou často ke skolioze páteře. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
13.1.16 22:05

Pokud by si chtěla poradit nějaké typy, jak to ze sádrou zvládnout, tak klidně písni SZ. Od této doby je pro mě zlomenina u dětí noční můrou. Stalo se jí to ve skákacím hradu na pouti :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
13.1.16 23:06

Taky mám zkušenost se zlomeninou u dvouleté dcerky pro mě noční můra a nejhorší zážitek. Měla teda taky zlomený berec obě kosti i operativní narovnání posunutých kostí. Sádru měla šest týdnů normálně na ní po bytě chodila sedadla si do rostepu což umí od té doby do dnes je ji jedenáct. Po sundání žádná rehabilitace chodila krásně asi za čtrnáct dni. Vloni jsme zjistili že má vadné držení těla rehabilitační nám řekla že to může být tím že tu nemocnou nohu ulevovala a tím si způsobila to špatné zakřivení páteře.

Jinak vždycky mě zajímalo jak se že zlomené nohy sundava lyžáka to musí být horor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
29.1.22 21:42

Prosím vás jak dlouho jste měli sádru a za dlouho jste normálně fungovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
29.1.22 22:52

Dcera měla ve třech letech zlomeninu holenní kosti( nevím zda spuralovitou). Nechodici sádra nad koleno. Říkali že cca na 6 týdnů, ve finále měla necele čtyři. Opruz to byl hrozný, hlavně v klidu fakt nebyla, takže s tím ležela, blbla, no děs. :? Jen upozorňuji, že po sundání snad měsíc kulhala, nohu hrozně šetřila ( nejdřív nechtěla vůbec chodit). Na ortopedii říkali, že kost je už v pořádku, rehabilitace netřeba, prý se časem rozchodi. Nakonec ji to už asi přestalo bavit a ve vodě začala chodit pořádně a už ji to zustalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
30.1.22 20:54

Děkuji za útěchu. Máme týden sádru a za týden kontrolu. Nemůžu si dovolit být 6 týdnu doma + rozcviceni… Je to na hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
16.2.23 16:33

@zuzanka003 Dobrý den, můžu se zeptat jak u Vás rekonvalescence probíhala? A jak dlouho?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
16.2.23 18:00

Malá měla 8 týdnu dlouho sádru a pak 4 týdny krátkou pod koleno. Sádru ji sundaly na začátku května s berle i chodila až za 3 týdny. Chůze bez berlí v polovině června pár kroků. V létě se rozchodil. V září pomalu nebylo poznat že měla zlomenou nohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
16.2.23 18:17

@zuzanka003 Dekuji za odpoved, je to dlouhá doba.Muzu se zaptat co presne mela za zlomeninu? A vy jste s ni byla tak dlouho doma na ocr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
16.2.23 18:38

Byla jsem s ní 4 týdny doma 3× OČR je jen na 9dni pokud jste nebyli v nemocnici 4 dny. Tam jsou pak jiné podmínky. Pak pomohla babička a chlap má směny, ale bylo to šílený. Na konci května mi ji vzali s berlemi do školky. Když šli na procházku tak ji dávali do kočárku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
16.2.23 18:39

Měla tříštivou zlomeninu berce. Na 5 kousků se jí zlomila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1178
16.2.23 18:54

Ano, jsme v nemocnici paty den. Budu zadat o dlouhodobe ocr, Rozhodnuti nam vystavi v den odjezdu a zamestnavatel by to taky nemel nepovolit. Spis me prekvapila ta delka lecby. U nas mi ho do skolky na 100% nevezmou. Syn ma dle dr. uspokojivou nekoplikovanou zlomeninu, tak uvidime jak dlouho budeme doma. Moc dekuji za Vase odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák