Společná domácnost s jinou maminkou a dítětem

5
12.9.17 18:11

Společná domácnost s jinou maminkou a dítětem.

Hledám maminku s dítětem na spolubydlení v Praze, mám hodnou holčičku narozenou 30.8.2017 a bezva přítele, který se velmi snaží, abychom měli kde bydlet, ale proti majitelce domu, kde jsme bydleli, kde vypnuli vodu, protože ji nezaplatila, je i on krátký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sarah1618
12.9.17 18:31

Tak proč nebydlíš s bezvadnym přítelem?
Snad ho tam domácí nedrží proti jeho vůli když je na ni krátký..

• Citovat
  • Upravit
34056
12.9.17 19:00

@mjhartman No a tak proč si nenajdete jiný byt? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
12.9.17 19:56

A ten bezva přítel bydlí kde? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.9.17 20:12

Co brani tomu, abyste si sehnali byt spolecne misto toho, abys ty s dcerou sla do spolubydleni a on buhvikam (i kdyby k rodicum)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.9.17 20:38

Jenže mi ten byt sháníme jen by toto byla také jedna možnost přeci…já myslím spolubydlení s jinou maminkou a mým přítelem. Ten byt jsme pronajímaly právě kvůli malé, že se měla narodit. Všechno bylo OK. Náhle se změnil majitel domu a ta nová majitelka nezaplatila za vodu či co, prostě vodárny vypnuli vodu. V domě se přestalo uklízet, je tam neskutečný svinčík. Přítel na ni podal trestní oznámení, jenže zbytečně. Nové bydlení shání, právě, že dělá vše možné pro nás. Jenže to není tak jednoduché. Nemyslete si, že mě balamutí. Já vím, že to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
12.9.17 20:41

Tak já to chapu tak, že oni budou bydlet ve třech. Ahledají nějakou maminku aby se tam spolu mohli nastehovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.9.17 20:57

Jo tak.Ja jsem to pochopila jako ze ty s dcerou se potrebujes nekam upichnout a pritel jinde :lol: Takhle mi to prijde o to tezsi-maloktera maminka s ditetem by si asi do bytu chtela nastehovat celou rodinku..Hledejte spis asi nejajy rozumny najem jen pro vas, i kdyz v dnesni dobe je to dost hrozny s cenama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.17 21:48

Jako nezlob se, varianta, jak někdo půjde dobrovolně bydlet s rodinkou s dvoutýdenním dítětem, mi přijde dost silně ulítlá.
Nějaká singl maminka určitě čeká zrovna na to, až jí tvoje dítě bude budit její dítě, ona bude koukat na vás dva a spokojeně přemýšlet o vlastní blbé situaci, a až by náhodou zavřískalo její děcko, tak dostane sprda od tvého manžela, že tvoje mimino usnulo a ať ho její děcko nebudí. Už to vidím. :zed:

• Citovat
  • Upravit
12.9.17 21:48

A to jakoze bude delat dobrotu dve zeny a chlap? Bych se bala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
12.9.17 23:34
@Anonymní píše:
Jako nezlob se, varianta, jak někdo půjde dobrovolně bydlet s rodinkou s dvoutýdenním dítětem, mi přijde dost silně ulítlá.
Nějaká singl maminka určitě čeká zrovna na to, až jí tvoje dítě bude budit její dítě, ona bude koukat na vás dva a spokojeně přemýšlet o vlastní blbé situaci, a až by náhodou zavřískalo její děcko, tak dostane sprda od tvého manžela, že tvoje mimino usnulo a ať ho její děcko nebudí. Už to vidím. :zed:

No nevím, z mé strany má mnohem větší respekt svobodná matka, která jde spolubydlet, klidně i s párem s dítětem, než matka, která i s příspěvkem na bydlení utratí veškerý příjem za garsonku a pak natahuje ruku pro další pomoc a čeká, že se někdo nějak postará za ni, hlavně že bydlí „ve vlastním“, protože spolubydlení je fuj.
A spolubydlení si matky samoživitelky asi úplně vybírat nemůžou. Samozřejmě že ideální spolubydlící je ten, kdo má v bytě max. své věci a jinak se tam vůbec nezdržuje, ale když si člověk nemůže vybírat, bere, co je.

Zakladatelko, držím palce, ať to nějak uspokojivě vyřešíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
13.9.17 00:39

Do spolubydlení jdou lidé obvykle s tím, že jsou buď sami nebo jsou neúplnou rodinou a mají si zájem vzájemně vypomoci. Neočekávejte, že je někdo z nich zvědavý na kompletní rodinku, která si vystačí sama. Co by tím asi získal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.17 07:10

Já to zas tak pesimisticky nevidím, zkuste servery na spolubydlení, pokud byste nenašla zde. Stačí zadat do google, je jich mnoho (espolubydleni, spolubydlo, spolubydleni, ulovdomov a další).
Věřím, že se najde maminka, která se třeba osamělého bydlení bojí, nemá na něj peníze, líže si rány po rozchodu a kamarádku uvítá. Kdo jiný by na spolubydlení vítal mamku s miminem, než někdo v podobné situaci.
Je však důležité, jak budou děti spát, jestli to nebude ve stejném pokoji a jak tlusté zdi v novém bytu budou, abyste se vyspali v noci. V porodnici to není problém, když se jedná o řev dítek v různých pokojích, ale je to problém ve společném rooming-in pokoji. Držím tedy palce, aby vám bydlení vyšlo.
Viděla jsem to v komunitě bývalých studentů v Holandsku, kdy si spolu pronajali dům za studií a o náklady i úklid se dělili. Některým bylo spolu dobře a zůstali tam bydlet i po studiích a do této komunity přišly i děti, které byly i pro ostatní radostí, ne nutným zlem, které by museli snášet. Vše je o lidech, bylo hezké tam ty lidi poznat a sledovat v čase, jak se to tam vyvíjí.
Myslím, že matka, která bude hledat spolubydlení s miminem, protože nemá na byt, není zrovna v situaci, kdy by mohla očekávat maximální pohodlí a soukromí, šetří každou korunu a musí prostě něco vydržet a neřešit žárlivost a sebelítost nad tím, že je sama. Je i možné, že to, že je sama, je pro ni momentálně největším vítězstvím a konečně je v klidu, pokud žila s problémovým partnerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.9.17 08:03

A to já si vždy myslela, že spolubydlení vyhledávají výhradně ti, kteří nemají na celý nájem/hypotéku. Vaši finanční situaci nezmiňuješ, ale pokud je přítel tak super a stará se, jistě chodí do práce a ty máš k tomu mateřskou, tak byste normální nájem utáhli ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.9.17 20:22

Děkuji za podporu. Přítel a snoubenec v jedné osobě samo chodí do práce. Přece nebudu s nemakačenkem. Já jsem teď s malou v nemocnici a mateřskou teprve dostanu + porodné atd. Proč je tak super? Protože všechny mužský co jsem poznala byli prostě hovada. A tohle je chlap za kterého bych i ruku do ohně dala. Je to chlap podle mých představ. Bydlení sháníme narychlo, protože jestli by nás z nemocnice pustili, tak s malou přece nepůjdu tam kde neteče voda, atd. To nechci já, ani přítel. Moji rodiče mají malinký byt, jeho rodiče mají plný byt (jeho bratr s rodinou). Prarodiče ani jednoho z nás nežijí. V nemocnici mi dneska řekli, že můžu jít s malou na přechodnou dobu do azyláku. To rozhodně nechceme. Celý problém spočívá, že v tuto chvíli nejsme schopni dát dohromady tolik, aby jsme zaplatili ve většině případů kauci i provizi. Přítel pořídil pro malou úplně všechno a to i dopředu. Včetně bytu, který díky neschopné majitelce, ne naší vinou, není vhodný pro rodinu. To, že bydlení bude, to vím, ale ne okamžitě. Já chci touto formou příteli alespoň nějak pomoci. Spolubydlení s jinou maminkou a dítětem není tak úplně neznámá věc. Osobně znám několik lidí co takhle bydlí. A že by byl důvod se bát, že by si přítel začal s tou druhou maminkou nebo ona s ním? Nesmysl, nejsem naivní a už dávno vím, že tohle u něj nefunguje. A že by jedno dítě rušilo druhé? Byt se dá sehnat takový, že by to nebyl problém. Prostě a jednoduše nadhodila jsem téma s dotazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová