Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Včera večer jsem ztratila peněženku měla jsem v ní 100 kč, to není velká častka, ale měla jsem v ní ješte prukázku do školy, prukazku na vlak, kartu pojištence a občanku, myslíte že je šance, že jí najdu vůbec nwm jestli mi vypadla nebo jsem jí nechala na lavičce na autobusaku ![]()
@BeyBey Tak v prvé řadi jsi hned po zjištění měla nahlásit ztrátu občanky, nyní nevím, zda na Polici ČR či na úřad, kde ti byla vydána či jakýkoliv úřad, který vydává OP. Pak, pokud jsi v ní měla platební karty, zablokuj si je. Pak bych postupně řešila to ostatní. Zda se to najde, možná ano, možná ne.
@BeyBey píše:
Včera večer jsem ztratila peněženku měla jsem v ní 100 kč, to není velká častka, ale měla jsem v ní ješte prukázku do školy, prukazku na vlak, kartu pojištence a občanku, myslíte že je šance, že jí najdu vůbec nwm jestli mi vypadla nebo jsem jí nechala na lavičce na autobusaku
I když ji najdeš nebo ti doklady třeba někdo pošle, nevíš kdo je zneužil. Lichváři a spol dají peníze komukoliv s jakoukoliv občankou. Všude bych ztrátu nahlásila. Hlavně s občankou neotálej. Je mi to líto. Je to otrava a hnusná smůla. Musíš si říct, když nic horšího, tohle se dá vyřídit za jedno úřední dopoledne. ![]()
Tak sance je vzdycky ale moc bych s tim nepocitala. Manzel takhle stratil penezenku s veskerejma dokladama 10 dnu pred odletem na dovcu. To bylo teprve vzruso
asi te ted ceka spousta behani a vyrizovani dokladu. Jedina moje rada, na doklady si porid pouzdo a nenos v penezence ![]()
Hlavne ihned nahlas ztratu obcanky. Jinak osobne bych penezenku odepsala a sla vyrizovat nove doklady…
@hapolda píše:
Tak sance je vzdycky ale moc bych s tim nepocitala. Manzel takhle stratil penezenku s veskerejma dokladama 10 dnu pred odletem na dovcu. To bylo teprve vzrusoasi te ted ceka spousta behani a vyrizovani dokladu. Jedina moje rada, na doklady si porid pouzdo a nenos v penezence
S tim pouzdrem je to dobra rada. Akorat nesmi ztratit to pouzdro.
![]()
@vertunka píše:
S tim pouzdrem je to dobra rada. Akorat nesmi ztratit to pouzdro.![]()
to jo, ale s doklady v peněžence je to přeci jen větší pravděpodobnost. Platíš častěji, než ukazuješ doklady.
@elen-ka platevni kartu jsem v ni nemela, protože nemám, je mi 16,vim nekteri maji platebni kartu v 16,ale ja ne!
@kontramatka jo,to je pravda, prostě se stavají nepřijemné věci to je život
@BeyBey Určitě to nahlas na policii. Možná budeš mít štěstí a nějaká dobrá duše doklady odevzdá.
Je vlastně dobře, že ti je jen 16 let, protože tak aspoň nikdo nemůže na tvou občanku uzavřít půjčku.
Právě z obavy před ztrátou nenosím peněženku a doklady dohromady. Jasně, ztratit můžu obojí, ale je větší pravděpodobnost, že ne najednou.
@renduli jo to je pravda, ze aspon nikdo na mně nemuže uzavřit pujčku
@BeyBey zkus se zeptat na policajtech, uvidíš. Mě se větišnou ztracený věci vrátí, přítel má zase v tomhle smůlu. FAkt je super, že nejsi plnoletá, tak se nemusíš nějak moc bát zneužití, že by si vzal někdo půjčku. BUdeš si, nebo mamka, muset oběhat pojišťovnu, a vyříddit nový doklady, průkazku, při troše štěstí to bude práce na jedno odpoledne.
@BeyBey píše:
@renduli jo to je pravda, ze aspon nikdo na mně nemuže uzavřit pujčku
Ale může jet na černo.
Manželovi se toto stalo v dubnu, okamžitě volat na policii, že se ti ztratilo, kdyby si na tvoji OP někdo chtěl vzít půjčku, tak pak jsi krytá, když to nahlásíš
pak bych asi žhavila drát do banky, pokud si tam měla platebku, aby ji blokli
a pak se už jen modlit, aby ji našel slušný zloděj, sebral prachy a zbytek ti poslal domů a tys nemusela všechno vyřizovat znova, s tí vyřizováním bych počkala tak týden, kdyby to fakt přišlo, tak ať to neděláte zbytečně