Prosím, poraďte, škůdci v mouce!

Anonymní
8.9.17 07:00

Prosím, poraďte, škůdci v mouce!

Moc prosím o rady. Neustále mám doma nějaké potvory. Už z toho asi zešílím! Přitahuji je, nebo já nevím. Má situace je taková: Doma peču chleba, takže jezdím do mlýna pro mouky a kupuji 5kg balení, snažím se spotřebovat max do 5 měsíců. Poprvé jsem objevila malinké hnědé broučky v mouce z obchodu a to jich bylo opravdu hodně moc, ale vše se bez problému zklividovalo a byl klid. Pak se objevili v mouce z mlýna, ale až po delší době, vše zklividováno a několik měsíců opět klid. No a dnes? Jdu zadělat na kvásek a v nádobě, kde mám mouku, vidím cestičky a zahlédla jsem jednu malou larvu jakousi. Víc jsem to nemohla zkoumat, čeká mě to až odpoledne. Prosím Vás, poraďte mi opatření, jak tomuto zamezit! Dávala jsem bobkový list, měla ve vakuových sáčcích (prokousali). Dát mouku do mrazáku? Dát vše do dóz je totiž téměř nereálné, vždy si dovezu několik kg a hodně peču. Říkám si sakra, jak to ty lidi dělali dřív? :-D Asi jim ty potvory nevadily nebo co.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
8.9.17 07:05

To mas proteiny navic, stejne pry je hmyz jidlem budocnosti ;)
Bohuzel neporadim, ale budu rada za tipy, nasi se takhle treba nemuzou zbavit molu, I kdyz uz nekolikrat vsechno vyklidili, vycistili, uzavreli atd a ty potvory furt odnekud vylezou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
8.9.17 07:18

Pomohlo mi vždy po koupení dát mouku na 24 h do mrazáku. Od té doby nic. Předtím v nádobách moli jak vrata. Fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
8.9.17 07:28

Co s tím? POšli mi to, já pilouše a zrnokazy chovám pro žáby. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
8.9.17 07:33

Ahoj pokud nebydlíš v malém bytě zkus koupit mouku někde jinde než ji kupuješ dej ji do jiného pokoje a tam kde jsi našla ty moli vše otevřené vyhoď, chutná jim i čokoláda. Vytřít skříňku octovou vodou jako dezinfekce. Nejzajímavější na tom je že si to člověk donese s moukou z obchodu prý se to tam dostane při balení v mlýně. Pokud máš větší množství věcí které bys musela vyhodit ale nechce se ti tak to dej do igelitových sáčků a před použitím všechnu mouku přes sítko. Moje mamka mi říkala že se s tím nesetkala víc jak 30 let a že si myslela že už to dělají ve větší čistotě.

Včera jsem je také objevila ve skříňce a strávila jsem s vyhazováním a přebíráním 3h. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
8.9.17 07:36
@potvurka89 píše:
Ahoj pokud nebydlíš v malém bytě zkus koupit mouku někde jinde než ji kupuješ dej ji do jiného pokoje a tam kde jsi našla ty moli vše otevřené vyhoď, chutná jim i čokoláda. Vytřít skříňku octovou vodou jako dezinfekce. Nejzajímavější na tom je že si to člověk donese s moukou z obchodu prý se to tam dostane při balení v mlýně. Pokud máš větší množství věcí které bys musela vyhodit ale nechce se ti tak to dej do igelitových sáčků a před použitím všechnu mouku přes sítko. Moje mamka mi říkala že se s tím nesetkala víc jak 30 let a že si myslela že už to dělají ve větší čistotě.Včera jsem je také objevila ve skříňce a strávila jsem s vyhazováním a přebíráním 3h. :roll:

to nejsou moli.
Pilouš http://www.skudci.com/…-cerny-2.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
8.9.17 07:41

@Lama Lama aha děkuji za objasnění já myslela že víc takových potvor není 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
8.9.17 08:01
@potvurka89 píše:
@Lama Lama aha děkuji za objasnění já myslela že víc takových potvor není 8o

Takových potvor je, to by ses divila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
8.9.17 08:04
@Saatine píše:
Mno, tak to já jsem tam měla ještě něco menšího, fakt mm potvora.

roztoči?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.9.17 08:10

@Saatine pisivky a tech se bohuzel zbavit neda. Nam zijou v druhem baraku kde je vlhko a plesnivi tam steny a to je pritahuje. Prevence je hodne vetrat, slunce a zadna plisen. Mrazim mouku a vlocky co prinesu domu a mam ve spajzu hromadu levandule a stejne obcas nejaky mol proleti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
8.9.17 08:17
@Anonymní píše:
Moc prosím o rady. Neustále mám doma nějaké potvory. Už z toho asi zešílím! Přitahuji je, nebo já nevím. Má situace je taková: Doma peču chleba, takže jezdím do mlýna pro mouky a kupuji 5kg balení, snažím se spotřebovat max do 5 měsíců. Poprvé jsem objevila malinké hnědé broučky v mouce z obchodu a to jich bylo opravdu hodně moc, ale vše se bez problému zklividovalo a byl klid. Pak se objevili v mouce z mlýna, ale až po delší době, vše zklividováno a několik měsíců opět klid. No a dnes? Jdu zadělat na kvásek a v nádobě, kde mám mouku, vidím cestičky a zahlédla jsem jednu malou larvu jakousi. Víc jsem to nemohla zkoumat, čeká mě to až odpoledne. Prosím Vás, poraďte mi opatření, jak tomuto zamezit! Dávala jsem bobkový list, měla ve vakuových sáčcích (prokousali). Dát mouku do mrazáku? Dát vše do dóz je totiž téměř nereálné, vždy si dovezu několik kg a hodně peču. Říkám si sakra, jak to ty lidi dělali dřív? :-D Asi jim ty potvory nevadily nebo co.

Je to pilous, jsou to takový malý mrchy s dlouhým rypákem. Jediný co zbývá je buď vše uzavírat do neprodyšných dóz nebo prostě nedělat zásoby. Na co proboha zásoby na 5 měsíců? Já dělám zásobu tak na týden, nebydlíme na severním pólu. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
8.9.17 08:18

@Litta jsem šťastným člověkem že jsem se s nimi nepotkala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26265
8.9.17 08:33

Ja vim co myslis, ale neporadim - kolikrat si je donesu z obchodu uz v mouce, proste otevru mouku a tam jsou…A kdyz nejsou, uzavru do plastove nadoby a stejne tam za par dni lezou. Jsem z toho na mrtvici, protoze porad vyhazuju mouku (hrubou a polohrubou). V hladky jsem je nevidela. Ale zkusim mouku tedy v pytliku nejdriv zmrazit a pak teprve presypat do nadoby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
8.9.17 08:44

Já měla tyhle potvory pravidelně v mouce od Zátků. Přinesla jsem ji z obchodu, byla čistá. Dala jsem jí do skleněné uzavíratelné nádoby a pokud jsem jí nespotřebovala tak do 14ti dnů - byly tam. Ať to byla mouka polohrubá, hrubá a dokonce byly i v Zátkovo jemné krupičce.
Vyřešila jsem to tím, že kupuji jinou mouku a od té doby mám pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová