Pořád unavená

421
4.9.17 16:55

Pořád unavená

Ahoj prosím o radu, je mi 22. Pracuji ve státním sveře s pružnou prac. Dobou. Většinou chodim od 7 do 15,30. Nemam děti. Přijdu domu a jdu spát jsem úplně hotová. Unavená, nevim proc a co s tim. Pohybu moc nemam. Nemam na nej ani pomyšlení :think: vstavam okolo pul 6 a chodim spat cca v 22. Zažil nekdo neco podobneho? Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Marie432875
4.9.17 17:03

@Jj.Mm jo, zažila jsem horší. Se dvěma detma. Spánek průměrně 4 h denně, a to jeste ne v kuse. Doporučuji upravit si ulehani ke spánku cca o hodinu, na 21. Ze zacatku treba nebudeš moci usnout, ale telo by si mělo zvyknout. Dále zavést nejake zklidňování pred spanim - cca hodinku pred tim nez jdeš do postele uz nepouštěj televizi, dej si koupel, přečti knížku, uz nic nejez. Snaz se byt v klidu a relaxovat. Dále nedoporučuji chodit spat tak pozdě odpoledne, to také muze mit vliv na kvalitu spani v noci. Zkus změnit rezim na alespoň 14 dnů a uvidíš jak to jde, připadne se porad s lékařem.

• Citovat
  • Upravit
49159
4.9.17 17:08
@Jj.Mm píše:
Ahoj prosím o radu, je mi 22. Pracuji ve státním sveře s pružnou prac. Dobou. Většinou chodim od 7 do 15,30. Nemam děti. Přijdu domu a jdu spát jsem úplně hotová. Unavená, nevim proc a co s tim. Pohybu moc nemam. Nemam na nej ani pomyšlení :think: vstavam okolo pul 6 a chodim spat cca v 22. Zažil nekdo neco podobneho? Děkuji :mavam:

Ahoj běž pro jistotu k Dr. Takhle unavená bys být normálně neměla. Buď je to psychické stres a nebo to může být i fyzické. Př štítná žláza..mě se z takové velké nepřirozené únavy vyklubala borelioza bohužel zanedbaná a marodila jsem přes půl roku s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27648
4.9.17 17:18

Nech si zkontrolovat štítnou a pokud jsi zdravá vynech odpolední spaní, možná jen spíš moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
4.9.17 18:04

Taky by bylo fajn nechat si zkontrolovat, jestli ti nechybi zelezo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
4.9.17 18:13

Když jsem měla takovouhle únavu, tak mi zjistili nedostatek železa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
4.9.17 18:31
@Jj.Mm píše:
Ahoj prosím o radu, je mi 22. Pracuji ve státním sveře s pružnou prac. Dobou. Většinou chodim od 7 do 15,30. Nemam děti. Přijdu domu a jdu spát jsem úplně hotová. Unavená, nevim proc a co s tim. Pohybu moc nemam. Nemam na nej ani pomyšlení :think: vstavam okolo pul 6 a chodim spat cca v 22. Zažil nekdo neco podobneho? Děkuji :mavam:

Takhle bývám hotová každý podzim ale nasadím vitamíny a hned je mi líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
4.9.17 18:33

Jako první variantu bych to zkusila překonat. Nebýt po práci pořád doma, vymyslet si takové aktivity, aby sis prostě jít lehnout nemohla. Vydržet 2 týdny. Pokud to bude beze změny, k lékaři. To není normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
4.9.17 19:24
@jdukolem
@jdukolem píše:
Ahoj běž pro jistotu k Dr. Takhle unavená bys být normálně neměla. Buď je to psychické stres a nebo to může být i fyzické. Př štítná žláza..mě se z takové velké nepřirozené únavy vyklubala borelioza bohužel zanedbaná a marodila jsem přes půl roku s tím

Mohla bych na vas mit dotaz ohledne ty boreliozi? treba po sz :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
4.9.17 19:48
@Mamina87 píše:
@jdukolemMohla bych na vas mit dotaz ohledne ty boreliozi? treba po sz :kytka:

pokud budu vědět tak ráda odpovím co vím a jakou mám zkušenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.9.17 22:09

Běžte k lékařům, chce to důkladný krevní panel, imunologii, endokrinologii, gastro, alergologii a taky případně psychiatrické vyšetření - buď to může být nějaká nemoc, nebo deprese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
5.9.17 06:04

To jste me docela vylekaly..jeste bych dodala ze usnu kdykoliv pokud budu v noci spat 12h a prijdu z prace odpoledne lehnu si a usnu…bojim se ze ted s podzimem to bude jeste horší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
5.9.17 19:07
@Jj.Mm píše:
To jste me docela vylekaly..jeste bych dodala ze usnu kdykoliv pokud budu v noci spat 12h a prijdu z prace odpoledne lehnu si a usnu…bojim se ze ted s podzimem to bude jeste horší :think:

tak vylekaly… sama tušíš že pokud nejsi právě školkové dítě tak spát po obědě + ještě xy hodin v noci není úplně v normě.. kor jestli se budíš ráno unavená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová