Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj prosím o radu, je mi 22. Pracuji ve státním sveře s pružnou prac. Dobou. Většinou chodim od 7 do 15,30. Nemam děti. Přijdu domu a jdu spát jsem úplně hotová. Unavená, nevim proc a co s tim. Pohybu moc nemam. Nemam na nej ani pomyšlení
vstavam okolo pul 6 a chodim spat cca v 22. Zažil nekdo neco podobneho? Děkuji ![]()
@Jj.Mm jo, zažila jsem horší. Se dvěma detma. Spánek průměrně 4 h denně, a to jeste ne v kuse. Doporučuji upravit si ulehani ke spánku cca o hodinu, na 21. Ze zacatku treba nebudeš moci usnout, ale telo by si mělo zvyknout. Dále zavést nejake zklidňování pred spanim - cca hodinku pred tim nez jdeš do postele uz nepouštěj televizi, dej si koupel, přečti knížku, uz nic nejez. Snaz se byt v klidu a relaxovat. Dále nedoporučuji chodit spat tak pozdě odpoledne, to také muze mit vliv na kvalitu spani v noci. Zkus změnit rezim na alespoň 14 dnů a uvidíš jak to jde, připadne se porad s lékařem.
@Jj.Mm píše:
Ahoj prosím o radu, je mi 22. Pracuji ve státním sveře s pružnou prac. Dobou. Většinou chodim od 7 do 15,30. Nemam děti. Přijdu domu a jdu spát jsem úplně hotová. Unavená, nevim proc a co s tim. Pohybu moc nemam. Nemam na nej ani pomyšlenívstavam okolo pul 6 a chodim spat cca v 22. Zažil nekdo neco podobneho? Děkuji
Ahoj běž pro jistotu k Dr. Takhle unavená bys být normálně neměla. Buď je to psychické stres a nebo to může být i fyzické. Př štítná žláza..mě se z takové velké nepřirozené únavy vyklubala borelioza bohužel zanedbaná a marodila jsem přes půl roku s tím
Nech si zkontrolovat štítnou a pokud jsi zdravá vynech odpolední spaní, možná jen spíš moc
Taky by bylo fajn nechat si zkontrolovat, jestli ti nechybi zelezo.
Když jsem měla takovouhle únavu, tak mi zjistili nedostatek železa..
@Jj.Mm píše:
Ahoj prosím o radu, je mi 22. Pracuji ve státním sveře s pružnou prac. Dobou. Většinou chodim od 7 do 15,30. Nemam děti. Přijdu domu a jdu spát jsem úplně hotová. Unavená, nevim proc a co s tim. Pohybu moc nemam. Nemam na nej ani pomyšlenívstavam okolo pul 6 a chodim spat cca v 22. Zažil nekdo neco podobneho? Děkuji
Takhle bývám hotová každý podzim ale nasadím vitamíny a hned je mi líp ![]()
Jako první variantu bych to zkusila překonat. Nebýt po práci pořád doma, vymyslet si takové aktivity, aby sis prostě jít lehnout nemohla. Vydržet 2 týdny. Pokud to bude beze změny, k lékaři. To není normální
@jdukolem píše:
Ahoj běž pro jistotu k Dr. Takhle unavená bys být normálně neměla. Buď je to psychické stres a nebo to může být i fyzické. Př štítná žláza..mě se z takové velké nepřirozené únavy vyklubala borelioza bohužel zanedbaná a marodila jsem přes půl roku s tím
Mohla bych na vas mit dotaz ohledne ty boreliozi? treba po sz ![]()
@Mamina87 píše:
@jdukolemMohla bych na vas mit dotaz ohledne ty boreliozi? treba po sz
pokud budu vědět tak ráda odpovím co vím a jakou mám zkušenost..
Běžte k lékařům, chce to důkladný krevní panel, imunologii, endokrinologii, gastro, alergologii a taky případně psychiatrické vyšetření - buď to může být nějaká nemoc, nebo deprese.
To jste me docela vylekaly..jeste bych dodala ze usnu kdykoliv pokud budu v noci spat 12h a prijdu z prace odpoledne lehnu si a usnu…bojim se ze ted s podzimem to bude jeste horší ![]()
@Jj.Mm píše:
To jste me docela vylekaly..jeste bych dodala ze usnu kdykoliv pokud budu v noci spat 12h a prijdu z prace odpoledne lehnu si a usnu…bojim se ze ted s podzimem to bude jeste horší
tak vylekaly… sama tušíš že pokud nejsi právě školkové dítě tak spát po obědě + ještě xy hodin v noci není úplně v normě.. kor jestli se budíš ráno unavená