Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Chápu, že někdo by to řešil stěhováním.. My bohužel zatím nemáme možnosti, odstěhovat se např. do domečku, nebo do bytu jinam (jsme vážně na samotě, takže jedině město, to nechceme).. takže tu situaci se snažím řešit podle možností, které mám teď..
Co bude až se prcek narodí, si říkám celou dobu ![]()
U nás překáží i kolo pod schody, takže tak ![]()
@Králičice píše:
Hele, já bych na to šla zatím po dobrým - zkusit se spiknout alespoň s někým..Co se týká mimina - podotknout, že někdo musí rodit nové daňové poplatníky, aby bylo na důchody(ha, ha, ha), ať muž obejde po narození s lahvinkou sousedy..
Prostě se snažit zapadnout.
Pokud budeš vědět, že je v kauflandu třeba máslo v akci, zeptat se sousedky, jestli ji taky nemáš vzít jedno.. A tak
To je hodně milý přístup ☺️.. samozřejmě ze začátku, jsme to takhle udělali. Donesli víno ‚na uvítanou‘, ptala jsem se zda něco nepotřebují, roztřídit odpad, když už tam jdu.. (kontejnery jsou na druhém konci vesnice) ale jak říkám, oni mají svoji komunitu, do které nás zřejmě nechtějí pustit ( což mi ani nevadí, že nejsme součástí).. více mi vadí, že hledají, co by na nás měli a snaží se rýpat a dělat dusno za každou cenu.. Plus nám prohrabují schránku a teď jsem zjistila, že do naší popelnice vyhazují i svůj odpad
… takže manžel z práce donese zámek.. Je mi líto, že musím řešit takové ‚prkotiny‘
@Venett píše:
Co bude až se prcek narodí, si říkám celou dobu
U nás překáží i kolo pod schody, takže tak
Takže taky máte empatické sousedy ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za odkaz.. tohle by mohlo odhalit viníka, no další otázka je, jak se to bude řešit dál.. Jsou jednodušší..
Ono bude zatím stačit konfrontovat případně samotného viníka. On už naschvály dělat nebude, jelikož bude vědět, že vy víte a chlubit se tím nikde taky nebude.
Za mě bohužel takové skvělé vychytávky nebyly, jelikož se nám dělo úplně to samé. (akorát se ty dopisy většinou ztrácely tak celkově..) A bylo toho postupem času víc a víc. Na nějaké jedovaté poznámky a pohledy se člověk může vyprdnout, důležité je zamezit tomu, aby Vám vyloženě škodili. S vesnicí to takto bohužel je a je zbytečné se snažit zavděčit. Spíše naopak jak je zde už zmíněno, dejte v pravou chvíli najevo, že nejste žádní troubelíni. A jinak ignorace. Na hlupáky nejlepší zbraň. ![]()
@Anonymní píše:
To je hodně milý přístup ☺️.. samozřejmě ze začátku, jsme to takhle udělali. Donesli víno ‚na uvítanou‘, ptala jsem se zda něco nepotřebují, roztřídit odpad, když už tam jdu.. (kontejnery jsou na druhém konci vesnice) ale jak říkám, oni mají svoji komunitu, do které nás zřejmě nechtějí pustit ( což mi ani nevadí, že nejsme součástí).. více mi vadí, že hledají, co by na nás měli a snaží se rýpat a dělat dusno za každou cenu.. Plus nám prohrabují schránku a teď jsem zjistila, že do naší popelnice vyhazují i svůj odpad![]()
… takže manžel z práce donese zámek.. Je mi líto, že musím řešit takové ‚prkotiny‘
Budete se muset prostě ozvat, takhle by to nešlo. Oni si dovolej to, co jim dovolíte vy. Takže popelnici zamknout. Jak se můžou přehrabovat ve schránce? Dala bych tam schránku, zekteré bez odemčení nic nejde vytáhnout. Co to je za lidi? Budou se vás snažit vyštípat, ale nesmíte se dát. Ono si to časem snad sedne.
@Anonymní píše: … k našemu bytu byli dvě schránky, jedna ta klasická, a druhá nová … za týden nám ji někdo odvrtal a odnesl nevím kam??
Vlastník schránky si ji prostě odnesl. Není Ti nic do toho kam. Nevyšiluj kůli cizímu majetku.
Pokud mi přijde pošta a nevyberu si ji ten den, je hozená v krabici na letáky (i když tam mam třeba soukromé dopisy)
To je jen Tvůj problém. Máš mít na adrese domu vlastní dopisní chránku, přístupnou pro doručovatele, nejlépe uzamykatelnou, označenou alespoň příjmením.
… v domě jsou všichni domluveni, že každý týden má jedna rodina službu na úklid … Sousedka vylezla, že příště ji mám oznámit, když někam pojedu, že tam byl bordel … A vůbec nevím, jak to řešit.
Nijak. Řešíš zbytečně hlouposti. Nerozebírej co Ti řekla jakási sousedka. Zkrátka Ty jsi neuklidila. Na tom není co řešit. Pokud je dohoda a Ty nechceš uklízet, zaplať si někoho kdo bude uklízet za Tebe. Vyřešeno.
… jsou to takový obyčejní vesničtí lidé, kteří nám koukají do tašky, když jedeme z obchodu a ptají se, že jako máme peníze na to jezdit do takových nákupních center …
Nerozebírej co Ti řekla jakási sousedka po nahlédnutí do Tvé nákupní tašky. Lidi na vesnici mají k sobě blíž a jsou přirozně zvědaví. Prostě jsou zvyklí na potkání se ptát na věci, o kterých by obyvatel města se sousedy ani s přáteli nemluvil. Je to komunita. Buď do ní zapadneš, nebo zůstaneš mimo (a oni si samozřjmě dál budou mezi sebou vyměňovat klepy o Tobě a Tvé rodině).
To zní jak šikana nováčků. Vysněné bydlení si tedy představuji úplně jinak.
@arinecka píše:
Budete se muset prostě ozvat, takhle by to nešlo. Oni si dovolej to, co jim dovolíte vy. Takže popelnici zamknout. Jak se můžou přehrabovat ve schránce? Dala bych tam schránku, zekteré bez odemčení nic nejde vytáhnout. Co to je za lidi? Budou se vás snažit vyštípat, ale nesmíte se dát. Ono si to časem snad sedne.
Samozřejmě že z té schránky to vytáhnout jde vrchem.. jestli mi rozumíte.. Minulý týden jsem se snažila do té naší schránky dostat bez klíče a bylo to teda obtížné, dopis jsem nevytáhla, tak netuším, jak to dělají oni a že jim to za to hození do krabice stojí
![]()
@Tala20 píše:
Nerozebírej co Ti řekla jakási sousedka po nahlédnutí do Tvé nákupní tašky. Lidi na vesnici mají k sobě blíž a jsou přirozně zvědaví. Prostě jsou zvyklí na potkání se ptát na věci, o kterých by obyvatel města se sousedy ani s přáteli nemluvil. Je to komunita. Buď do ní zapadneš, nebo zůstaneš mimo (a oni si samozřjmě dál budou mezi sebou vyměňovat klepy o Tobě a Tvé rodině).
Takže.. to nebyl cizí majetek
my převzali byt s dvěmi schránkami
vlastníkem jsme My ![]()
Schránku máme zamčenou, jak už jsem psala, člověk to bez klíče musí dolovat aby se tam dostal- mně to nešlo bez klíče
.. Takže tak.. a že mi někdo kouká do tašky a stará se po čem mu je.??
![]()
@Tala20 píše:
Asi by sis měla přečíst celý příspěvek..
Uklízím jak mám ![]()
@bjetuschka píše:
To zní jak šikana nováčků. Vysněné bydlení si tedy představuji úplně jinak. [/cita@arinecka píše:
Budete se muset prostě ozvat, takhle by to nešlo. Oni si dovolej to, co jim dovolíte vy. Takže popelnici zamknout. Jak se můžou přehrabovat ve schránce? Dala bych tam schránku, zekteré bez odemčení nic nejde vytáhnout. Co to je za lidi? Budou se vás snažit vyštípat, ale nesmíte se dát. Ono si to časem snad sedne.Netuším co je to za lidi a na co jsou tady zvyklí.. Já se s nimi bavím slušně, nevybuřuji, nedělám nepořádek.. Takže popelnice se zamče a zbytek uvidíme, snad si to sedne, děkuji
@axlpol píše:
Bojem se to nikdy nevyřeší,…více asi netřeba. Sami musíte popřemýšlet jak zapadnout, jak navázat vztahy. Na sílu to nepůjde a plodí to zase jen rozpory a naschvály. A takhle žít nikdo nechce, ani ti sousedi.
To jsou ale urcity typy lidi, ktery nechtej navazovat vztahy, dela jim dobre, kdyz muzou ostatni kibicovat. Sama jsem jich par zazila, dokud jsme bydleli v podnajmech. Jsou to vetsinou starousedlici, co maji radi ty svy poradky, a neuhnou ani o pid. A jak videj, ze novacci jsou vlacny a nechaj si kakat na hlavu, o to vic pritlacej. Takovym se stejne nikdy nezavdecis.
Takze spis bych je odkazala do patricnych mezi. Takzvane ocad pocad, jsou veci co by si vubec nemeli dovolit.
Hanba by me fackovala, abych sprdla tehotnou, ze byla 4 dny pryc a ze mi to nenahlasila.
Vyhazovat soukromou postu k letakum..co to je toto??? ![]()
Neskutecny fakt…
Příspěvek upraven 09.12.22 v 12:39
@Anonymní píše:
Asi by sis měla přečíst celý příspěvek..![]()
Uklízím jak mám
Je to chlap, a vždycky vše ví nejlépe ![]()
@AnnaNuvoletta07 píše:
No, řeší pokud jde o Vás bohužel. Když je to vaše vysněné bydlení, tak se na to vyprdněte. Ale tu schránku bych řešila a dala bych si záležet na tom, zjistit kdo to dělá. Toho bych potom velmi rázně konfrontovala. Neboť podobné naschvály se budou jinak kupit a je potřeba to okamžitě zarazit. Já bych vsadila na toho puberťáka naproti.
https://www.besta-shop.cz/…A9-d8020.htm … jenom inspirace do schránky.
Husty!!! Tak do toho bych rozhodne sla!!! ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, zakládám novou diskuzi na již podobný dotaz…(diskuze už byly starší tak snad nevadí.)Před půl rokem jsme s manželem koupili vysněný byt v horách, v takové malé vesnici. Je tu všechno slyšet,(slyšíme sousedovu televizi, když chodí po bytě apod.) je to starší dům, se staršími lidmi. Je nás tu celkem 5 rodin. Naproti nám bydlí paní s manželem a vnučkou v péči (15 let). Neustále s námi mají nějaký problém. Začalo to tím, že k našemu bytu byli dvě schránky, jedna ta klasická, a druhá nová, vetší.. za týden nám ji někdo odvrtal a odnesl nevím kam?? Když jsme se nastěhovali, oznámili nám sousedi,(jakože všichni ne konkrétně jedna rodina), že nám pomohli vyklidit sklep po předchozím majiteli (vzali si kachličky co v něm byly a dětskou sedačku..) Neřešila jsem-protože jsem nikoho neviděla ‚při činu‘ Pokud mi přijde pošta a nevyberu si ji ten den, je hozená v krabici na letáky (i když tam mam třeba soukromé dopisy) Nevím, kdo z nich to dělá… No.. a v domě jsou všichni domluveni, že každý týden má jedna rodina službu na úklid - klasika zamést, vytřít apod. Je to vždy od soboty do soboty. Já jsem na úklid hodně svědomitá, přestože ostatní uklízí cca 1-2× týdně, já denně minimálně zametu a vytírám vždy 4× týdně. Tento týden jsem se vrátila z města po 4 dnech- komplikace v těhu, byla jsem v nemocnici. Takže ve čtvrtek a začala jsem hned uklízet. Sousedka vylezla, že příště ji mám oznámit, když někam pojedu, že tam byl bordel apod. Samozřejmě jsem se omluvila, že jsem netušila, že budu pryč 4 dny.. ale na druhou stranu ji nejsem povinna sdělovat, že někam jedu. (Chápejte-kdybychom někam jeli na týden v době služby, oznámím sousedce a požádám o výměnu týdne třeba) ale za takových okolností? Řekla, že ji to nezajímá, že nemůžeme tady v domě žít jak prasata (ona je přesně ta, která uklidí na poslední den předání služby a bordel dělá především její vnučka a pes-jeho chlupy mám až u sebe doma, a to mám taky psa!).. Byla jsem naštvaná, protože to je pořád něco.. Ale snažím se s nimi vycházet, takže jsem neřekla nic a uklízela si dál..A vůbec nevím, jak to řešit. Když se dozvěděli že jsem těhotná, byli zděšení, že už roky jsou zvyklí mít v domě klid. A co mám jako dělat?? Nemít kvůli sousedům děti? Mám strach jak budou reagovat až bude malý plakat nebo tak.. Je to naše vysněné bydlení, na které jsme se nadřeli a teď mi to neustále znepříjemňují sousedi.. Pro představu-všichni jsou taková uzavřená komunita, nechci říct, že nejsou inteligentní, ale jsou to takový obyčejní vesničtí lidé, kteří nám koukají do tašky, když jedeme z obchodu a ptají se, že jako máme peníze na to jezdit do takových nákupních center? (Kaufland..) Už jsem unavená, v životě jsem takovou mentalitu nezažila a mám strach tady už cokoliv dělat..
Příspěvek upraven 09.12.22 v 11:07![]()
![]()
Stěhovat se kvůli nim nechceme.. vše ostatní je pro nás ideální..
Uzemnit je.. a chtělo to hned od začátku. Čím víc si necháš líbit, tim horší to je