Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podepíšete kupní smlouvu a může odjet
potom na úřad dát odhlášku na kupce a zrušit pojistku (tyhle dvě věci nehoří, jen ve vlastním zájmu neotálet)
@mati píše:
Podepíšete kupní smlouvu a může odjetpotom na úřad dát odhlášku na kupce a zrušit pojistku (tyhle dvě věci nehoří, jen ve vlastním zájmu neotálet)
Díky
No já bych ji šla odhlásit už dnes, ale co když si to ten kluk nakonec rozmyslí, že? Takže když budu mít v ruce podepsanou kupní smlouvu, tak mi nic nehrozí? Nemůže mi pak přijít nějaká pokuta nebo tak něco když on něco způsobí? Tan kluk bydlí 300km od nás.
Proč by mělo vadit, že není odhlášená pojistka?
ta beztak jde zrušit až s podepsanou kupní smlouvou.
Takže postup bývá takový, že původní majitel zajde s kup. smlouvou na MÚ, odhlásí vozidlo na nového majitele, pak skočí na pojišťovnu a zruší pojistku.
Dá se to dohodnout tak, že se tam nechá ještě nějaký ten den fóra, aby si nový majitel stihl pojistku zařídit a nejel bez pojistky, to už je pak na dohodě.
Nicméně protože k odhlášení vozidla je potřeba velký i malý techničák, tak se to dělá buď tak, že prodávající s kupujícím se sejdou na magistrátu, provedou přepis a nový majitel si rovnou odveze papíry, nebo původní majitel dá novému plnou moc k tomu převodu.
Podle mě je lepší první systém, máš jistotu, že ten převod udělá…
Holky a dali byste plnou moc někomu jinému na to odhlášení?
@Anonymní píše:
Jako aby to za vás odhlásil, když jste v práci?
Tak já bych teda byla opatrná. Teď jsem taky prodávala auto a při odhlašování mi úředník doporučoval si okopírovat veolký techničák s tou změnou a řádně uschovat. Je to z důvodu povinného ručení. Já bych to asi nejdřív nechala odhlásit na nového majitele a hned s tím techničákem došla na pojišťovnu a pojistku zrušila. Nový majitel si může uzavřít pojistku už na svoje jméno. Pokud to zůstane na vás a on to nezruší a nebude platit, tak vás čekají akorát problémy
A dostanu do ruky nějaké potvrzení, že je to auto odhlášené?
@Anonymní píše:
JIZ NIKDY! Jednou jsem toto udelala. Pan si auto neprepsal. Nahanela jsem ho rok. Pojistku jsem zrusila. Jezdil s tim buh vi kde, chodili mi domu pokuty, chodilo mi domu upozorneni, ze si mam prijet na odtahove parkoviste pro auto atd. Nikdy uz nedam pri prodeji vozidla velky technicak z ruky, aniz bych si sama byla na Magistratu auto na noveho majitele odhlasit. Fakt pozor na to!
S platnou kupní smlouvou bych byla v klidu, co se týče pojistky snad taky ne (určitě by nechtěli nic přímo po tobě, ale po dotyčném). Tu stejně můžeš zrušit až auto odhlásíš.
A jeste si me tehdy pozvali na financak, ze mam auto a nemam na nej udelany povinny ruceni.
@kopretina11 píše:
Tak já bych teda byla opatrná. Teď jsem taky prodávala auto a při odhlašování mi úředník doporučoval si okopírovat veolký techničák s tou změnou a řádně uschovat. Je to z důvodu povinného ručení. Já bych to asi nejdřív nechala odhlásit na nového majitele a hned s tím techničákem došla na pojišťovnu a pojistku zrušila. Nový majitel si může uzavřít pojistku už na svoje jméno. Pokud to zůstane na vás a on to nezruší a nebude platit, tak vás čekají akorát problémy
Co by mělo zůstat na nás, když tu pojistku zruším?
@hanzy píše:
JIZ NIKDY! Jednou jsem toto udelala. Pan si auto neprepsal. Nahanela jsem ho rok. Pojistku jsem zrusila. Jezdil s tim buh vi kde, chodili mi domu pokuty, chodilo mi domu upozorneni, ze si mam prijet na odtahove parkoviste pro auto atd. Nikdy uz nedam pri prodeji vozidla velky technicak z ruky, aniz bych si sama byla na Magistratu auto na noveho majitele odhlasit. Fakt pozor na to!
I když jsi měla v ruce kupní smlouvu??
@Anonymní píše:
A dostanu do ruky nějaké potvrzení, že je to auto odhlášené?
ofot si velký techničák než ho pošleš kupujícímu (teda některé poj. ti zruší pojistku i na kupní smlouvu, některé vyžadují ten techničák s odhlášením)
@Anonymní píše:
Co by mělo zůstat na nás, když tu pojistku zruším?
V tom případě nic
Ale nejdřív musíte udělat ten polopřevod na nového majitele. A pak s tím velkým techničákem zrušíte tu pojistku.
Ahoj holky, musí anonymně, jinak bych dostala doma za uši
Prodávám auto, je psané na mě. Pozítří má přijet nějaký kluk ho odkoupit, jenže já mám strach aby nebyl nějaký problém s tím. Já budu v práci, takže u toho být nemůžu. Je správný postup tento? Přítel sepíše kupní smlouvy, já to podepíšu, pak to podepíše i ten klučina, dám přítelovi plnou moc aby zajistil to odhlášení apod. A pak s tím ten kluk může odjet? A nevadí, že není ještě odhlášená pojistka?
Omlouvám se, že je to napsané zmateně. Nechci aby přítel věděl o tom, že sem píšu, protože už jsme se doma chytli trošku, protože já mám z toho cizího kluka strach a přítel mi říká, že jsem jak prdlá. Prosím o rady, díky