Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Co by mělo zůstat na nás, když tu pojistku zruším?
I k tomuto mam pribeh. S mym druhym autem. Tam jsem tohla vsechno radne udelala a letos (po dvou letech od prodeje) mi prisla upominka, ze jsem 3m nemela pojistene auto a ze mam 4600Kc dluh. Nastesti tam stacilo dolozit jen kupni smlouvu, kde bylo jasne psane KOMU jsem to auto prodala a KDY, omluvili se a predpokladam, ze kontakovali noveho majitele. Ale i tak se biju do hlavy, ze kdyz uz jsem si tenkrat na ten Registr vozidel sama sla, ze jsem si kopii velkeho technicaku (s prepsanym novym majitelem) neudelala.
@Anonymní píše:
I když jsi měla v ruce kupní smlouvu??
Ano, na magistratu nikoho nezajima, jestli mate kupni smlouvu nebo co mate. Pokud jste vedena na registru vozidel jako majitel, tak jste oficialne majitel. Proto chodily pokuty me domu.
Tak nakonec mi ten přepis a to všechno udělá jeden známý, který auta prodává a mám mu dát jen plnou moc. Jenže já mám právě strach z pokut atd. tak nevím co mám dělat. Na druhou stranu jsem ráda, že už se toho auta zbavím.
@Anonymní píše:
Holky a dali byste plnou moc někomu jinému na to odhlášení?
ani náhodou
@Anonymní píše:
A dostanu do ruky nějaké potvrzení, že je to auto odhlášené?
Když sama to auto odhlásíš a převedeš na nového majitele tak se udělá záznam do velkého techničáku. Ten si pak okopíruješ. To je pojistka pro tebe, kdyby se v budoucnu cokoliv stalo. Třeba jak píše hanzy. Bez toho bych velký techničák z ruky nedávala. Pokud si to pak ten dotyčný nepřepíše na sebe, tak budou chtít všechno po tobě.
Takže je lepší prvně auto přepsat a pak teprve dát klíčky kupujícímu?
@Anonymní píše:
Takže je lepší prvně auto přepsat a pak teprve dát klíčky kupujícímu?
Klicky mu muzes klidne dat, ale technicaky ne. Maly ti na urade procvaknou a ve velkem ti napisou noveho majitele. Pak zrusis pojistku, z ceho potrebujes si udelej kopie a pak mu to muzes vse dat. Ten maly technicak pak plati myslim 8 dni a on ma techto 8 dni na to, aby si na registr zasel na sebe auto prihlasit. ![]()
@kopretina11 když bude v odhlášce kupující tak ji to nemusí zajímat
nebo myslíš to dávání plné moci?
@mati píše:
@Mar__tanka1983 malý akutně nepotřebuješ
přehlašovala sem auta několikrát a vždy ho chtěli. Nebo jsem si musela nechat vyhotovit za stovku duplikátní (jako za ztrátu), ale pak už zase nebyl platný ten první, co měl nový majitel v autě, a kdyby náhodou na to přišli benga, tak je zbytečné halo…
U nás na úřadě, jsou jen PO, ÚT, ST.. Takže když mu dám auto zítra bez techničáku a půjdu to přepsat až v pondělí, stane se něco?
@Anonymní píše:
Tak nakonec mi ten přepis a to všechno udělá jeden známý, který auta prodává a mám mu dát jen plnou moc. Jenže já mám právě strach z pokut atd. tak nevím co mám dělat. Na druhou stranu jsem ráda, že už se toho auta zbavím.
Já nevím, jsem asi moc opatrná, ale radši bych si vzala v práci dovču a byla u toho. Moje známá měla problémy právě po takovém zprostředkovaném převodu.
Příspěvek upraven 30.04.13 v 15:43
@Anonymní píše:
U nás na úřadě, jsou jen PO, ÚT, ST.. Takže když mu dám auto zítra bez techničáku a půjdu to přepsat až v pondělí, stane se něco?
Max to, ze ho chytnou policajti bez papiru.
@hanzy píše:
Max to, ze ho chytnou policajti bez papiru.
A to znamená co? Přišlo by něco mě?
@Anonymní píše:
stane se to, že jeho budou popotahovat, pokud pojede bez dokladů od auta- Většinou teda stačí, když nový majitel veze v autě s sebou tu kupní smlouvu, ale některý policajti jsou trochu natvrdlí… ![]()
ale tobě se nestane nic, krom toho, že budeš jakoby platit o pár dní dýl pojistku (což je tak mizivá částka, že bych to neřešila)