Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo, jinak by to ani nešlo (večer, víkendy atd. na dopravním nikdo nebude atd.)
Zakladatelko moc to řešíš, věc se má tak…prodáš auto - podepíšete smlouvu, kupující pojede na kupní smlouvu domů a můžeš mu nechat DUPLIKÁT svého pojištění, stím ať si auto druhý den pojistí, že ty (prodávající) rušíš pojištění k dalšímu dni. Kupující vesele odjede a co se s autem stane od té doby tě už nemusí interesovat neboť fakticky ti už nepatří. (samozřejmě úplně idaální by bylo kdyby auto pojistil na své jméno ještě než odjede ale praxe je taková jak jsem napsala výše)
Ty pak vezmeš kupní smlouvu+malý techničák+velký techničák a dojdeš si na registr kde vyplníš formulář o prodeji (tuším že to je formulář o změně údajů) dáš to paní v okýnku a ona udělá v techničáku odhlášku na kupujícího a malý techničák přestřihne a přestřihne ho v místě po dobu platnosti (pokud jste si nevšimli tak na okraji techničáku jsou číslice) Z magistrátu bys měla jít odhlásit pojištění a pak jen na poštu poslat techničáky novému majiteli.(doporučuji poslat jako cenné psaní abys měla potvrzení žes to poslala)
Toť vše, pak už tě nemusí zajímat co se s autem kde stane, protože máš v ruce kupní smlouvu kde je DATUM prodeje (pokud by tě po čase uháněla kancelář pojistitelů apod)
Jo a doporučuju do kupní smlouvy nechat napsat buď rodné číslo jak tvé tak kupujícího a celou adresu (nebo číslo OP) - nebo všechno pro jistotu ![]()
Prodala jsem takhle s přítelem už xxx aut, vypisování papírů a sestavování kupních smluv na to jsem fakt machr, a do teď neměl přítel s ničím starosti (jednou se mu ozvali z kanceláře pojistitelů že neplatil pojištění koukla jsem na datum kdy a koukla do smlouvy a auto už v té době nevlastnil, takže jsem tam poslala kopii smlouvy, přišel omluvný dopis a hotovo - mimochodem tohle zkoušejí v poslední době na každého kdo kdy prodal auto) ![]()
@Anonymní píše:
Holky poslední otázka! Dali by jste auto na základě kupní smlouvy novému majiteli a sami byste ho šli odhlásit až v pondělí? Nevím, jestli ho mám zítra tomu klukovi dát už a odhlásit až v pondělí? Protože dřív to nejde. Nebo prvně odhlásit a pak až dát klíče?
Klidně ho tomu klukovi prodej a nech ho odjet, řekni že techničák pošleš v pondělí po odhlášení (nebo ručně dopiš do smlouvy že se zavazuješ doklady poslat do 8 dnů od prodeje vozu) a jen mu řekni že si musí sjednat pojistku že ji druhý den rušíš.
Ty máš kupní smlouvu, takže jsi krytá jak jsem psala v příspěvku výše - moc to řešíš…chce to klid ![]()
Ať se prodej povede… ![]()
Jesti chces, precti si muj pribeh Bere se surove chytnuti jako tyrani. to tema zalozila jina holcena, ja se pripojila na nejake treti strane. je to rok stary, uz se toho stalo spousta novyho
@Anonymní píše:
Holky poslední otázka! Dali by jste auto na základě kupní smlouvy novému majiteli a sami byste ho šli odhlásit až v pondělí? Nevím, jestli ho mám zítra tomu klukovi dát už a odhlásit až v pondělí? Protože dřív to nejde. Nebo prvně odhlásit a pak až dát klíče?
Tak zrovna nás koupě novýho auta čeká a hodně, ale opravdu hodně by mně nasralo, kdybych pro něj jela nějakých 200, 300 kiláků a majitel mi řekl, ať si pro něj přijedu znova za týden, že ho musí nejdřív odhlásit. ![]()
Udělej to tak, jak psala poslední anonymní, to je správný postup.
Jen jsem ještě chtěla napsat (i když to tu už někdo psal), že nový majitel se může 30 dní po koupi auta prokazovat policii kupní smlouvou, která mu slouží místo malýho techničáku.
Ahoj holky, hlásím, že jsem vše udělala dle vašich pokynů
Jste super, všechno nakonec klaplo jak mělo a auto už je fuč
Díky moc
Prosim o radu;
Prodavajici jde se smlouvou odhlasit auto na noveho majitele a ten musi nasledne jit a prihlasit si to na sebe? Povinne zrusi hned a hned se nove sepise.
Pokud chapu dobre.
Dalsi vec me zajima: prodavajici prodava auto za symbolickou cenu nevidome pani (aby ji mohla dcera vozit) a tudiz se neplati eko dan. Plati se nejake dalsi poplatky? To ze nevidoma bude vlastnit auto je mozne. Ale povinne ruceni bude asi muset byt na jeji dceru???
Kamaradka tohle prave resi… tak jestli nekdo poradi…budem radi.
@jadviga 1)ano, nový majitel vozu má určitý čas do kdy má auto přihlásit na sebe - jde to vyčíst z malého technického průkazu - v místě odhlášení ho střihnou v určitých místech které značí datum, v okrajích technického průkazu
Povinné si musí zřídit nový majitel hned, protože bez pojistky to na sebe nepřihlásí
Příspěvek upraven 12.01.14 v 12:38
@jadviga ja myslím, že povinné ručení může být na kohokoliv, ne?
@Jazz27 Jo v podstatě jo, hlavní je že je auto pojištěné, ale spíše jde o bonusy…čím je člověk starší tím více bonusů a tím pádem i levnější pojištění…
Diky. Ja se v tom neorientuju vubec prave. Jestli muze byt povinny ruceni na nevidomou majitelku. Auto ji poskytla za symbol.cenu pribuzna a jeji dcera ho na sebe nechce. Tak jsme zjistovali, jestli ho muze mit na sebe nevidomej clovek a to lze. Akorat to povinny nevime. A zadnyho poradce taky nemame. T to mivaji az o pulku levnejsi to povinny.
Jeste dotaz. To se nekam jde s autem na evidencni prohlidku? Nemame ani paru v tomto smeru
a prihlaseni se plati v miste, kde se prihlasuje, predpokladam. Na danem urade.
@jadviga Ano,přihlašuje se na daném registru vozidel, ale než vůz přihlásíte musíte na evidenční prohlídku na stanici STK - oni ověří že auto a velký techničák k sobě patří - zjednodušeně řečeno…bez téhle prohlídky vám to registr nevezme, pak půjdete na příslušný registr vyplníte formulář dáte paní a ona auto přihlásí na nového majitele. (Přihlášení stojí tuším 800kč a ta evidenční prohlídka je různá podle STK někde 250, někde 350kč)
I když nebylo ještě odhlášené?