Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mar__tanka1983 proč by ten starý byl zjistitelně neplatný? tohle byla běžná praxe, teď jsem se setkala i s postupem odevzdávání neprocvaknutého malého techničáku při přihlašování auta
@Anonymní píše:
A to znamená co? Přišlo by něco mě?
Ja myslim, ze tobe nic. To je problem cloveka, co ridi, ze jede s autem a nema k nemu papiry. Jak rika @Mar__tanka1983
@mati píše:
@Mar__tanka1983 proč by ten starý byl zjistitelně neplatný? tohle byla běžná praxe, teď jsem se setkala i s postupem odevzdávání neprocvaknutého malého techničáku při přihlašování auta
neplatný by byl, protože když je za doklad vydán duplikát, tak ten starý se automaticky „ruší“. Policajtům by začal ten techničák „blikat“ jako ztráta a neplatný doklad.
Jako u občanky - jak ji jednou nahlásíš jako ztracenou, tak se s ní nikde nesmíš prokazovat.
Prodali jsme auto, po nějaké době byl manžel pozván na policii k podání vysvětlení. Kupec auto nepřepsal na sebe a něco vyved. Manžel ukázal kupní smlouvu a měl klid.
Jen mi teda napadlo, s tou prodlevou mezi prodejem a přehlášením, pokud bude ještě pojistka psaná na tebe, tak kdyby on někde boural, tak by to asi šlo z pojistky původního majitele, ne?
ale to už se jen dohaduji, nevim to jistě..
@Mar__tanka1983 tak to jsem netušila že by to i na „místě“ zjistili, asi jsme měli štěstí že jsme vždy potkali rozumné příslušníky ![]()
@mati nevim jak dřív…ale dneska, když maj v autech ty počítače, tak hodí techničák i řidičák do compu, a vyplivne jim to hned, jestli jsou doklady, vozidlo i řidič ok.
@Mar__tanka1983 to jasně řidič, spz, vin, barva atd. ale právě hledím že i na doklad
@mati Ale pokud to nový majitel nepřihlásí na sebe, tak bude i po tom polopřevodu vedena jako majitel. Je to tak jak píše hanzy.
@kopretina11 nebude, pokud bude odhlášené a novým nepřihlášené.. maximálně kdyby šlo o extra závažnou věc tak by někteří aktivnější mohli chtít po původním majiteli podat vysvětlení..bohužel vím o čem mluvím
@kopretina11 ale zas kdyby to nemělo jít z pojistky (pod vlivem atd.) tak to nebudou vymáhat po ní
@kopretina11 píše:
@mati Ale pokud to nový majitel nepřihlásí na sebe, tak bude i po tom polopřevodu vedena jako majitel. Je to tak jak píše hanzy.
to tak docela není pravda. Ty jako stávající majitel na MU uděláš „odhlášení na nového majitele“. Tam to napíšou do techničáku i do registru vozidel. Nový majitel má pak povinnost do 8mi dnů převod dokončit.
Nicméně původní majitel je v tu chvíli už vyvázán z povinností k vozidlu.
Holky poslední otázka! Dali by jste auto na základě kupní smlouvy novému majiteli a sami byste ho šli odhlásit až v pondělí? Nevím, jestli ho mám zítra tomu klukovi dát už a odhlásit až v pondělí? Protože dřív to nejde. Nebo prvně odhlásit a pak až dát klíče?
Vždy jsem/jsme to tak dělali - auto oproti smlouvě a penězum, velký techničák potom poštou nebo osobně