Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ještě další dotaz… údajně musí bejt sjednaný povinný ručení. je to pravda? že bez toho nepřihlásí auto na nového majitele…
@jadviga Ano, dokud není auto pojištěné tak ho na registru nevezmou, chtějí vidět zelenou kartu. Ale to jsem psala hned v prvním bodě, že ho majitel musí mít pojištěné - tedy mít zelenou kartu, jinak auto na registru na sebe nepřihlásí…
Auto je pojisteno. Ale udajne musi mit novy majitel uz sve ruceni…a to se mi zda jako blbost.
Pojistka končí dnem prodeje auta. Takže při přihlášení na nového majitele musí být pojistka nová.
@jadviga píše:
Auto je pojisteno. Ale udajne musi mit novy majitel uz sve ruceni…a to se mi zda jako blbost.
Vy jste mně nepochopila, auto musí být pojištěno na NOVÉHO majitele!!! Takže zelená karta je na jeho jméno, ale to už jsem psala ve svém prvním příspěvku ![]()
Zítra prodavame auto, riskujeme hodne, když dame veskere doklady kupujícímu s plnou moci na odhlaseni a prihlaseni auta?
povinne ruceni bych odhlásila hned v pondělí - jde to na zaklade kupni smlouvy?
Jo, povinne ruceni ohlasis na zaklade kupni smlouvy.
ja prodala auto stejne, dala jsem vsechny doklady. samozrejme z ruky do ruky oproti penezum ![]()
@Ali-Ali ja taky a budouci majitel si to neprihlasil a prestal mi brat telefony. Pokuty mi chodili jestedalsu rok. Pak si me predvolal financak(nebo kdo to byl),ze mam v provozu auto, na ktery neplatim ruceni. Dolozila jsem kupni smlouvu, ale ta o nicem nerozhoduje a byla MOJE povinnosr auti odhlasit na noveho majitele.
Ale vzory smluv na prodej aut umoznuji oba postupy, tak predpokladam, ze není povinnost prodávajícího auto odhlásit, pokud se ve smlouve dohodneme, ze to zajisti kupujici ![]()
@hanzy jak jsi prosim te tedy doložila prodej?
A ještě mi pan napsal k povinnému ruceni toto: Co se týče povinného ručení byl bych rád, pokud byste jej odhlásili k tomu 30.4. resp. k 1.5. (je svátek) - já bych si jej nahlásil od 2.5. (rád bych to již nahlašoval se svým jmenem v techničáku.
není to ale tak, ze on si musí prvne sjednat povinne ruceni a az na zaklade toho mu prepisou technicak??
Ja kdyz jsem se mu pak zas jednou dovolala, rekla jsrm mu, ze ma tyden na to si to vyridit, jinak si jdu nechat vystavit duplikat a auto obratem odhlasim z provozu
To tenkrat zabralo.
Ve smlouve se dohodnout muzete, ale kdyz bude chtit, nic ho nedonuti. Majitel je ten, kdo je psan na registru. Dela se to bezne, ze jeden clovek podepise druhemu plnou moc. Ja jen mela proste spatnou zkusenost a uz bych to proste neudelala…
@Anonymní píše:
Zítra prodavame auto, riskujeme hodne, když dame veskere doklady kupujícímu s plnou moci na odhlaseni a prihlaseni auta?
Tak na zrušení povinnýho ručení musíš mít i zelenou kartu.
Auto bych si odhlásila sama, fakt bych nespoléhala na to, že si ho novej majitel přihlásí. Můžeš z toho mít akorát problémy. Nebude platit pojistku, půjdou po tobě, někde to nabourá a odjede a bude to na tobě.
Což mi připomnělo - jela jsem tak před dvouma týdnama ráno z práce a v lese stálo nabouraný auto. Sjel ze silnice, auto bylo docela nabořený, tak ho nejspíš odtáhli na druhou stranu na lesní cestu. Asi dva dny tam to auto stálo, pak byla otevřená nádrž, za další dva dny byly pryč kola, pak další a další díly. Teď je z toho auta totální vrak a stojí daleko v lese. Co mě zaráží, že to auto bylo normálně na značkách, takže muselo být nejspíš kradený. Pochybuju, že by majitel tam takhle nechal svoje auto. To by ho ani nemohl odhlásit a furt by musel platit pojistku. Ale to jsem odbočila.
@Anonymní píše:
není to ale tak, ze on si musí prvne sjednat povinne ruceni a az na zaklade toho mu prepisou technicak??
Není, podstatné je, že ukáže platnou zelenou kartu, nemusí být nutně na jeho jméno.
@Anonymní píše:
jo, riskujete - protože vám to auto nemusí přihlásit a budete pak lítat sami - ještě budete muset dělat kopie dokladů - stojí to prachy. Auto jsem si jedinkrát neodhlásila sama a vyšlo to na 500 kč navíc
takže za mě ne - jen kupní smlouva, duplikát zelené karty, nazdar - nic víc. na kupní smlouvu může jezdit měsíc.