Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@martina.se kopie dokladu jste delali jak?takze jemu pro provoz staci kopie zelene karty?
zelená karta má 2 části - originál a duplikát. Takže jednu jsem mu dala, originál si nechala - na těch dokladech je to napsané. Jj, pro provoz mu to bohatě stačí.
@martina.se Ještě by mohli dát malej techničák…
My teda za poslední asi 2 roky měli 5 aut a nikdy jsme nedali plnou moc. Ano, když jsme kupovali my, tak nám dali papíry na přihlášení na sebe. My však nikdy…
Je to hazard a i podpis ku podpisu je ti pak k prdu, když ty podpisy nejsou ověřené, což pochopitelně asi nejsou, když se to sepíše na kapotě a jede ![]()
@DeTer píše:
@martina.se Ještě by mohli dát malej techničák…
My teda za poslední asi 2 roky měli 5 aut a nikdy jsme nedali plnou moc. Ano, když jsme kupovali my, tak nám dali papíry na přihlášení na sebe. My však nikdy…
Je to hazard a i podpis ku podpisu je ti pak k prdu, když ty podpisy nejsou ověřené, což pochopitelně asi nejsou, když se to sepíše na kapotě a jede
jj, ještě malej, to je fakt. Ale jinak přesně, jak píšeš. Jedinkrát jsem dala plnou moc - bylo to auto na nd a pak jsem lítala sama - ještě jsem musela dělat náhradní doklady, stálo to akorát prachy. Od té doby neexistuje. Kupní smlouva, zelená, max malý techničák a hotovo. Odhlásím si to sama, ve stanované lhůtě i pojistku a mám klid.
@martina.se Přesně tak… Nestojí to za to. Ono prachy jsou jedna věc a lítat po úřadech je druhá věc. Nevím jak u vás respektive u zakladatelky
ale tady je dopravka zasekaná na dlouhý hodiny a jinak než na objednání se tam nedostaneš…
S tou pojistkou, když kupuješ auto u soukromníka tak je to jasné, musíš hned, ale když v bazaru, tak ti tam pojistku sjednají rovnou na místě a ta platí automaticky nejmíň 8 dní. Takže dotyčný má čas si to oběhat…
Jestli si troufnu poradit, tak originální dokumnety z ruky nedávat a už vůbec nikomu neznámému dávat plnou moc…
S porminutím, ale trochu ani nechápu, jak to v dnešní šízuňské době může někoho napadnout ![]()
@martina.se my duplikat zelene karty nemame, jen proste ten original, staci mu teda kopie ofocena?
@Anonymní píše:
@martina.se my duplikat zelene karty nemame, jen proste ten original, staci mu teda kopie ofocena?
jo, stačí. Udělejte barevnou a hotovo. Tam je důležité, aby měl tu kupní smlouvu.
@martina.se Ano kupní smlouva je základ a zelená… A hend makat na dopravku a odhlásit auto na vás
@martina.se Jsme kupovali a prodávali auto před měsícem ani né, tak to mám ještě v hlavě
![]()
Tak já jsem jednou při prodeji auta dala majiteli i malej techničák, strašně ho chtěl a nenechal si vysvětlit, že ho po mně na dopraváku budou chtít. Nakonec jsem mu ho dala, ale na dopraváku mě to stálo stovku, protože jsem musela nahlásit ztrátu a nechat si udělat novej, kterej hned procvakli. ![]()
@DeTer píše:
@martina.se Jsme kupovali a prodávali auto před měsícem ani né, tak to mám ještě v hlavě![]()
@martina.se píše:já, co jsem s chlapem, tak jsem prodávala nebo kupovala už 8 aut
![]()
mam praxi.. on je fakt maniak.
KOukám podobný blázni…
Úplně se těším až jednou takhle přijede z práce s větou : Zlato, nekoupíme si nový auto? ![]()
@martina.se kopie dokladu jste delali jak?
takze jemu pro provoz staci kopie zelene karty?