Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Litta moc děkuju! Je bezva, když někdo odpoví se zachováním milé povahy! Moc děkuju! ❤️️ Dám vědět, zatím budu v klidu, jen si musím dát pozor na zvedání těžkých věcí.
Moje poslední MS byla 24.5.2020, první prohlídku jsem měla 29.6. + krev, a další prohlídku mám teď ve čtvrtek doufám že i se ![]()
@Ronda1 Ahoj, jee tak to jsme brzy u sebe vid? Ale u mě je to opravdu nějaké zvláštní… Snad se s gynekologem dopocitame.
Jak se ti spi? Já už na dnešní noc i jinak spala.
@Lyrian mě to vychází podle ms dobře, i ovulaci mám pravidelnou a cyklus 28-29 dní, dnes jsem 6+2 tt probíhající 7 týden.. Budim se, jelikož už 2 týdny chodím často čůrat, bolí mě prsa, Třísla, sem tam škubne v podbříšku, je to moje druhé tehotenstvi první bylo bohužel ukončeno CS, takže cítím záškuby v Jizve, k dr si určí zavolej ona se tě zeptána poslední den ms a uvidíte…
@Ronda1 No, mě vychází početí déle od ovulace… A nějak se k tomu týdny přidávání, popravdě se v tom moc nevyznám
ymozna ji zavolám, třeba mě objedná až tak za ty dva týdny
noo přesně prsa mám těžší, v břiše mě to pobolívá, v noci jsem nemohla spát na boku, to mě pupík bolel… A to je zrovna v době, kdy jsem chtěla začít znovu běhat…
tak nic… Zkusím víc chodit
tak ať se nám miminka hezky udrží ve zdravíčku!
Jo a u mě bylo i divné, že mě asi dvakrát šíleně ale šíleně pálily bradavky.
Kdy to tak budeš říkat muži? Já to chci ještě chvíli tutlat.
@Lyrian Když Dr. řekneš, kdy jsi měla menstruaci, tak tě pozve podle ní. Oni se často nedokážou smířit s tím, že se neovuluje vždy po dvou týdnech…
Pokud bys věděla ovulaci přesně, je někdy bezpečnější upravit si to datum menstruace, jinak se s tím pak potýkáš pořád…
Prostě se objednej za dva týdny, to bude nej. ![]()
@Litta Tak jo, dobře
ale stejně mu musím říct tu menstruaci že?
@Litta ono asi takhle, v létě mít miminko nebudu, to je jiste, že tak i tak to bude zimní človíček, jako já… Ale šlo mi hlavně o určení týdne teď v jakém jsem
abych se vůbec zorientovala… Jinak odpolko zajedu do lékárny pro tu listovku, ať pro to alespoň něco udelam
@Lyrian píše:
@Litta Tak jo, dobřeale stejně mu musím říct tu menstruaci že?
Nemusíš nic.
„Nepamatuju si.“, nebo „Asi 3. června.“ Ale nevím, jaký je tvůj Dr., třeba je v pohodě a je mu jasné, že to odpovídat nemusí, zvlášť když ho na to upozorníš. Ale setkala jsem se tu se vším možným, tak jen upozorňuji dopředu, co to může způsobit za zbytečné stresy. ![]()
@Litta takže v praxi by to u mě mohlo znamenat, že by si myslel, že jsem více týdnu těhotná? Chápu to dobře?
@Litta jinak moje poslední cykly 24,33,30,34 a za červen už nic ![]()
@Lyrian Přesně tak. A možná by Dr. lomil rukama a říkal vážným hlasem: „v tomto týdnu už by mělo být srdíčko, to nevypadá dobře“. Přitom mimčo dělá, co může.
Taky jsem vždycky měla delší cykly a plánovala jsem, jak to jednou budu přepočítávat. Ale nakonec jsem otěhotněla zrovna s ovulací 14. den, takže jak podle učebnice.
Jenže on ten žrout stejně už od začátku vypadá o pár dní starší, takže mám dva termíny tak jako tak.
![]()
@Litta a vy jste v kolikátém měsíci… No snad mi to vypočítá… Ale jesrli můžu být upřímná, nejradši bych jela k dr co nejdříve
bude mě to stát velké premahani…
A na testu ta čárka nebyla zatím tučná. Tak snad bude sílit.