Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Mě vadí hned po večerníčku upoutávka na zprávy, hlavně když tam dávali záběry na tu havárku busu v Chorvatsku. Jinak přes den tv nepouštíme.
A kriminálky dávali i dřív odpoledne. Si pamatuju jak jsem jako malá koukala na odpadlíka - mrtvoly, střílení, prsatice asi i sprostý slova. Ale žádný špatný vliv to na mě nemělo (kromě toho že se mi od tý doby líbí dlouhovlasý chlapi a tetování
@beruska2× já nevím, proč se mě tak jízlivě ptáš
. Já jsem napsala, že mluvím o starších dětech a to, že zůstane někdy hodinu samo doma snad není až tak divný a je jasný, že si televizi poustí.
@beruska2× píše:![]()
![]()
![]()
to uz jsi ale moc mala nebyla ne
mohlo mi být tak 10, takže to je ten věk kdy si podle mě dítě samo pustí televizi.
To je nejen Nova a nejen kriminálky apod., ale i ty pohádky, jak už tu někdo psal. Třeba takových 101 dalmatinů, 50 let stará pohádka od Disneyho a Cruela tam nadává do pitomců, zmetků, jinde zas jiná negativní postava do hňupů, sviní a podobně. Sice to nejsou přímo sprosté slova, ale ani ne vhodné do pohádky.
@Bublana píše:
@beruska2× já nevím, proč se mě tak jízlivě ptáš. Já jsem napsala, že mluvím o starších dětech a to, že zůstane někdy hodinu samo doma snad není až tak divný a je jasný, že si televizi poustí.
Tak ja bych teda dite samotny doma nenechala ani v tech 9 letech, kdyz jdou vn rodice, tak pujde taky a i ten nakup prezije, nekdy nevis co ho napadne, co se muze stat a nez vyhoret a pod.. to mi za to nestoji teda, to je ta televize to nejmensi..
@beruska2× píše:
Tak ja bych teda dite samotny doma nenechala ani v tech 9 letech, kdyz jdou vn rodice, tak pujde taky a i ten nakup prezije, nekdy nevis co ho napadne, co se muze stat a nez vyhoret a pod.. to mi za to nestoji teda, to je ta televize to nejmensi..
já jim to vyřídím ![]()
@beruska2× píše:
tak v 9 letech jsem už domů běžně chodila ze školy sama domů a naši byli v práci. Ale tý době už jsem znala dost nevhodných slov od spolužáků.
Normální to rozhodně není, ale poslechni si dopol a odpol programy, to je jedna perla za druhou.. a myslím, že výraz, který jsi napsala patří ještě mezi ty slušnejší.. ![]()
No já si myslím, že na tom, že dávají tyto filmy odpoledne není nic špatného.
Však to taky není pro děti, pro děti jsou jiné programy a né nova.
A kdyby dopeledne a odpolednepouštěly jen pohádky, to by bylo hrozné.
Dva a půl chlapa moc nemusím, ale moje starší (16-ti letá) dcera na to kouká.
Mě spíš než, že dávají odpoledne tohle. Přijde blbé, jak si někteří rodiče myslí, že co je kreslené je pro děti. Tohle mi vadí daleko víc.