Sprosté jedenáctileté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6021
14.6.17 14:18
@renduli píše:
No potěš 8o.
Takže když ti tvé dítě řekne, že jsi de.bil a máš jít do pr.dele, je to jeho názor, takže se vlastně nic nestalo. Ještě dítě poplácáme po ramenou, že svůj názor nepotlačuje.
Hezká výchova.

Přečti si můj komentář z 14:17 a pak dělej závěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4198
14.6.17 14:20

@J_Doe Děkuji, už jsem si ho udělala. A stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.6.17 14:22
@inkakřivák píše:
@J_Doe Neberu ti tvůj názor, je to zcela na tobě, jak bys situaci řešila. Ovšem já bych to vyřešila prostě takto. ventilovat emoce může i slušně, nakonec doma se to měly děti kde naučit. Aplikovat něco, co okoukli ve škole, tak to mají smolíka. Prostě moje výchova, můj názor. Navíc v tomto věku si musí být absolutně vědoma urážlivosti jak gesta, tak slov.

Na svou výchovu máš právo. Pokud jsou facky dle tebe ok jako výchovný prostředek, budiž… Já jsem také jako dítě pár facek dostala, a doteď si pamatuji, jak poníženě jsem se cítila. Rodičů jsem si rozhodně díky tomu nevážila víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.6.17 14:26
@renduli píše:
@J_Doe Děkuji, už jsem si ho udělala. A stačilo.
Jo, pokud si pořád myslíš, že…
@renduli píše:
když ti tvé dítě řekne, že jsi de.bil a máš jít do pr.dele, je to jeho názor, takže se vlastně nic nestalo. Ještě dítě poplácáme po ramenou, že svůj názor nepotlačuje.
Hezká výchova.
… tak jsi vůbec nepochopila, o čem píšu. Kažopádně máš právo na svůj názor, a zřejmě i na mlácení vlastních dětí… :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79928
14.6.17 14:27

To je možné. Já se tím cítila jednoduše potrestaná, protože jsem zasloužila. Ponížená jsem se cítila ve škole, když jsem dostala facku od kantorky, ve čtvrté třídě. A to skutečně neprávem. Ale od rodičů? Nikdy.
jenom ještě k té pubertě - on totiž každý puberták je jiný. A co jsem vysledovala, tak většinou ti starší jsou poměrně nekonfliktní, ovšem ti mladší sourozenci nám to pak dávají vyžrat. Nevím proč, ale je to tak. Prostě za mne taková hláška jakou tu to děcko použilo je pouze a jenom na ránu. Hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4198
14.6.17 14:31

@J_Doe VlastnÍ (ani jiné :D ) děti nemlátím, to nevím, kde jsi vyčetla. Vím však jediné: nerespektovala bych jejich vulgární názory na adresu rodičů, jen proto že to jsou názory. :mavam: :mavam: :mavam:
Lze to i jinak než bitím. Ale dokážu pochopit rodiče, který na podobné nemístné vulgarity (v tvém pojetí názory) ze strany dětí zareaguje fackou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.6.17 14:41
@renduli píše:
@J_Doe VlastnÍ (ani jiné :D ) děti nemlátím, to nevím, kde jsi vyčetla. Vím však jediné: nerespektovala bych jejich vulgární názory na adresu rodičů, jen proto že to jsou názory. :mavam: :mavam: :mavam:
Lze to i jinak než bitím. Ale dokážu pochopit rodiče, který na podobné nemístné vulgarity (v tvém pojetí názory) ze strany dětí zareaguje fackou.

1. Kde jsi vyčetla, že já bych to respektovala? To, že takové chování odmítám, dokážu sdělit i jinak než fackou.
2. Jak přesně bys v takové situaci reagovala ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79928
14.6.17 14:44

@J_Doe A jak bys v téhle situaci reagovala ty? Docela bych ráda i věděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.6.17 14:45
@kdochcekam píše:
@J_Doe tady zakladatelka popsala problém a ty tu píšeš o nějakých názorech děcka??? Ona jí nesděluje názory, ona ji hanebně uráží. Svou matku!! jedenáctileté dítě!! bože kam ten svět spěje. Doufám, že nikdy nebudu mít tu čest potkat takto pokřivené lidi v reálu. :zed: :poblion:

To se rozčiluješ hezky, ale jak udělat, aby se lidi naučili chovat slušně? Aby slušně sdělovali své názory?

Ano, názor dítěte v této problematice rozhodně není jediný ani stěžejný problém, ale o tom jsem psala v prvním obsáhlejším příspěvku, to vy jste se chytly jenom té nadávky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4198
14.6.17 14:48

@J_Doe Víš co, my se asi shodneme, že bití nic neřeší (i když na rozdíl od tebe mám pochopení pro rodiče, kterému v tomto případě ruka ulítne).
Ale nejsem schopna akceptovat tvé pojmosloví, když vulgární chování k matce a urážky nazýváš názorem dítěte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.6.17 14:55
@inkakřivák píše:
To je možné. Já se tím cítila jednoduše potrestaná, protože jsem zasloužila. Ponížená jsem se cítila ve škole, když jsem dostala facku od kantorky, ve čtvrté třídě. A to skutečně neprávem. Ale od rodičů? Nikdy.
jenom ještě k té pubertě - on totiž každý puberták je jiný. A co jsem vysledovala, tak většinou ti starší jsou poměrně nekonfliktní, ovšem ti mladší sourozenci nám to pak dávají vyžrat. Nevím proč, ale je to tak. Prostě za mne taková hláška jakou tu to děcko použilo je pouze a jenom na ránu. Hotovo.

ok, tvůj názor, beru…

K těm dětem, ano, já to taky vnímám, druhé dítě je jednoznačně víc konfliktní (a to odmalička!), mám takové ve věku zakladatelčiny dcery. Zkouší všechno možné, ale zatím otevřeně vulgární k nám nebyl. Když se nad tím zamyslím, opravdu věřím tomu, že otevřená komunikace beze strachu z toho, co bude, je nejlepší… Ale rodiče musí jít příkladem, a také se musí dbát na nepřekračování hranic…

@inkakřivák píše:
@J_Doe A jak bys v téhle situaci reagovala ty? Docela bych ráda i věděla.

Konkrétně v té chvíli bych buď dceru vysadila, a musela by si dojet do školy sama, ale je docela možné, že v príkladě zakladatelky by to nebylo možné… Takže bych ji v té chvíli odvezla, a dál pak řešila večer. V dané chvíli bych to neřešila a nekomentovala, protože bych byla tak vytočená, že bych se mohla neudržet :-)

Řešení jsem zhruba načrtla ve svém prvním příspěvku, prostě bych se snažila o nastavení hranic. Nevím, jak to má zakladatelka, ale asi je tam potřeba víc nebo efektivněji komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.6.17 15:03
@renduli píše:
@J_Doe Víš co, my se asi shodneme, že bití nic neřeší (i když na rozdíl od tebe mám pochopení pro rodiče, kterému v tomto případě ruka ulítne).
Ale nejsem schopna akceptovat tvé pojmosloví, když vulgární chování k matce a urážky nazýváš názorem dítěte. :nevim:

Já jsem se upřímně snažila to vysvětlit, ale asi někde zlyhávám… Prostě dítě něco na rodičích štve, to zažije každý puberťák.. Pokud nemá možnost svůj názor ventilovat ještě v počátcích, kdy je schopen ho ventilovat slušně (nebo to je naučený), ale dusí to v sobě až do doby, kdy se toho nakupí tolik, že už to neovládne, tak to pak může vést ke zkratům, kdy rodičům začne vulgárně nadávat. A to je špatně, ale na obou stranách. Musí na změně pracovat všichni. Puberťák se musí naučit komunikovat slušně, rodič to po něm MUSÍ požadovat. Ale zase rodič musí vyslechnout i to, co jeho dítě štve, a nezlehčovat to. („Jo, tak sis řekl, co tě štve, ale stejně bued po mém, jsem přece rodič a já rozhoduji!“)

Takže zakladatelky dcera sice nadávala dnes u auta, ale vlastně nevíme, co všechno ji štve, a jak dlouho to v sobě dusila… To samozřejmě neznamená, že souhlasím s formou jejího projevu! Akorát říkám, že existují cesty, jak takovému projevu předejít, a není to, dle mého názoru, jenom facka zfleku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79928
14.6.17 15:09

Dítě něco na rodičích štve - normálního pubertáka neštve něco ale všechno. On tak nejraději kdyby byl sirota. taky se snaží před kamarády většinou vypadat, že sirotek je, že vypučel pod skříní. A rodiče jsou pro něj před kamarády jenom jo von, a vona. Tohle vím už hodně dávno. Ale je fakt, že jak potom rostou, tak už jsou k nám takoví shovívaví. Ze začátku je tam prostě čistá zloba a údiv, jak takoví pitomci s prominutím mohou vychovávat takového génia. Později už se na nás dívají se soucitem - no jo, no, to stáří zkrátka. A když tohle přečkáme a nezabijeme je, tak za pár let máme doma kamarády. Asi tak.
Zakladatelka už dceru u školy vysadila, chytit ji nemohla, protože jí utekla. Ale o to nic. Jenom bych ti ráda řekla jedno - pokud ses do téhle situace nikdy nedostala, tak neříkej, že nijkdy bys jí jednu nenatáhla. Nikdy neříkej nikdy. Protože někdy máme ty ruce skutečně rychlejší než myšlenku. Asi tak. Ale jinak - taky si myslím, že normálně vychovávané dítě by tohle rodičům neřeklo, ovšem možné je všechno a třeba jsem měla jenom kliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.17 15:55

Názory se sdělují slušně a konstruktivně. Řvaní „jdi do prdele“ není názor. Pokleslé chování vyvolává pokleslé zacházení, přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.6.17 15:58
@Erzsébet Báthory píše:
Názory se sdělují slušně a konstruktivně. Řvaní „jdi do prdele“ není názor. Pokleslé chování vyvolává pokleslé zacházení, přirozeně.

A je to dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová