Poradna duly
Jana Čurdová
Ahooooj, zdravim vsechny prispevovatele i neprispevovatele. Dala jsem si predsevzeti, ze sem ted budu psat jenom z prace, abych se doma venovala Honzikovi a domacnosti (to byste fakt neverili, co dva chlapy zvladnout pres den vyprodukovat za bordel
), ale ted jsem mela porad nejake skoleni a kdyz ne, tak zase spoustu prace, tak pisu z domova, Honzik prave spi venku v kocarku. ![]()
Sylvus - gratulace k chozeni, co to, ze ses pochlubila az po tydnu.
Zima x kocarek - Netesim se, netesim, hlavne nevim, jak to bude s tim kocarkem, protoze na prochazku vetsinou chodime bez nej, protoze v nem Honzik fakt zlobi. No a u nas na skorovesnici byva fakt hodne snehu a to nevim, jak bude Honzik zvladat. Treba nam pomuzou ty sanky, co jsem objednala od dedecka a babicky k vanocum
.
Honzik uz asi 3 dny skoro neji, vcera snedl rano pulku jogurtu, svacu jsem rekla manzelovi, at vynechaji, k obedu 3 lzicky fazoli a jeden ks bramboru, k svacine pulku bananu a vecer trochu kase - no a nejake to mliko ode me. Jeste pred tydnem toho snedl tak dvakrat tolik, tak nevim, co to je. Jo, ale kdyz manzel jedl kit kat, tak mu to nenapadne sebral ze stolu, ukousl si a blazene se zatvaril
To ma chlapec ale zatim fakt smulu, kukuricne krupky mu musi stacit.
Tak pa pa, jdu uvarit obed, ktery stejne Honzik asi nebude jist.
Ahojky..Tak ty chodíš do práce?A kde děláš nebo co?A to jsi v práci celý den?no moc otázek.Já si to nedokážu představit.Mě se po práci zatím neztíská..Měla jsem lidí dost na place.
Jinak Joní ještě nechodí ale už jde za jednu ručku.Tak jsem zvědavá kdy se pustí,trvá to asi 3dny.Ale nejlíp leze po pískovišti je jak ďáblík je mezi chodícími dětmi..Taky večer mu dávám vanilkový sunar.Spaní už trocu jde někdy 1za noc ale taky někdy 2-3krát.Když se vzbudí dám mu láhev s čajem,aby už neměl prso.On by mě cacal pořád..
Prso mu dávám v 12.00hod kdy jde spát on u něj líp usne.To už spíme 1za den..Tak já zase letím ..Ahoj a pište..Pa.
Ahoj holky, konečně jsem se na vás zase přišla podívat.
Byli jsme na tý chalupě a notebook, co jsme tam měli, exnul, takže smůla ![]()
Včera jsme se na 2-3 dny přemístili domů, tak jsem ráda.
Musim teda prát jak o život, ale to neva ![]()
co je tady novýho?
U nás nic, Nikola pořád leze po 4, sama chodit nechce. Jinak zlobí, vzteká se…no prostě dítě ![]()
Kdo tady nepil to mlíčko? Už je to lepší?
Inge, co Honzík?
Doufám, že do odjezdu vydyndáme novej notebook, abych tam nebyla tak odříznutá od světa.
Ahoj, manzel na vikend odjel, s Honzikem jsme osireli.
Jonka - Do prace (tam, kde jsem delala pred materskou) chodim na 3 dny v tydnu, kdy hlida manzel. Zatim me to bavi, potrebovala jsem po roce nejakou zmenu.
Isis - Honzik je snad v pohode. Absolvovali jsme rentgen ledvin a dalsi vysetreni moce - bylo to OK, i kdyz jsem mu 2 tydny predtim tajne vy:,–(ila ATB. Pristi tyden budeme zase muset nacurat do zkumavky na kontrolni odber. No a ve ctvrtek nas ceka EEG (kvuli krecim, co prodelal). Co me ale trochu desi je, ze ma od ctvrtka nateklyho a cervenyho pindika, tak se bojim, aby se tam zase nedostal nejaky zanet. Pokud se to nezlepsi, pujdeme pro jistotu v pondeli k doktorce.
Pred chvili jsem dala Honzikovi poprve sunarek - vypil 10 ml a pak tu lahvicku odstrkoval a svlikal mi tricko. Nakonec jsem to vzdala, tak usnul u prsa.
Takze tak, mejte se a piste.
Teda Inge, koukám, že u vás fakt neni nuda.
Hlavně aby ten Honzík byl už v pořádku a měl od toho všeho klid.
Holky, taky se vám ti prcci tak vztekaj? To je hrůza, ale Nikola je typickej lev. Četla jsem charakteristiku dítěte ve znamení Lva a fakt to sedí - veslý hravý usměvavý dítě - dokud je všechno podle něho. Jakmile dostane zákaz nebo něco, co se mu nelíbí, je scéna…Takhle přesně je to u nás. Kdybychom ji nechali dělat a brát co chce, bude v pohodě, ale jakmile ji jenom trošku okřiknu, začne ječet a vzteká se
![]()
ISIS - Souhlas, lev se proste nezapre. Zrovna dnes je Honzik stridave uplne nejsladsi na svete a za chvili hysterik hysterickej.
Ahojky..
Inge já už dávám sunárek místo večerního kojení.Vypije celou láhev a to třeba před hodinou měl kaši,Vidí láhev a už se úplně klepe.Zato v noci když se probudí tak ječí a chce prso ale já mám u postýlky připravenou láhev s čajdou tak se napije a spí.Ale stejně když se vzbudí ráno tak už jde pod košili chlap jeden
.Jinak už se budí 1za noc cca 2-3 a pak v 7.00hod.Jak kdy.Ale 1za noc určitě..Dneska nechtěl moc odpo.spát jenom 30min..A mě se tak chtělo spát..Já s ním chodím ležet..Vůbec jsem ho nemohla utišit.Tak jsme šli ven a byl klid..
Tak já zase jdu..Zatím
Čauky. My už dávno(od 10.měsíce) vůbec nekojíme. Prostě najednou přestala chtít a v klidu jsme přešli na sunar+čaj ![]()
Jinak si dovolím nesouhlasit, že lev musí být vztekloun. Naše malá je v 90% v pohodě a i těch 10% se to s ní dá v pohodě řešit.
Tak se mějte
M+L
My - jestli tvůj lvíček není vztekloun, nezbývá mi než ti gratulovat. Já pořád jenom uvažuju, jak se toho vztekání zbavit, zatim bohužel bez úspěchu
![]()
Jinak jsem už zase na chalupě, ale notebook mám - sláva ![]()
Ahojky..Všimly jste si naší fotečky??Udělala mi to kámoška pořád jsem to nechápala..Ostuda Všichni to chápou jenom já né. ![]()
Issis kam jezdíte na chalupu?
Jonka - kdybys viděla práci, kterou jsem měla, než jsem sem narvala metřík
Na fotku už si netroufám ![]()
Chalupa na Vysočině, už jsme tu měsíc. Občas na den nebo dva zajedeme do Prahy, vyřídíme co je potřeba, vypereme a zase jedeme sem. Měli bychom tu být ještě 2 týdny.
Jééé holky, už jsem vám říkala, že jsme minulej tejden objednali novou kuchyň??? Se hrozně těšim, až jí budu mít doma - konečně se tam snad hnu a budu mít kam dát všechny krámy
![]()
Ahojky, tak nejak nevim, co napsat. Honzik unsul, ale teprve po pulhodine se mi podarilo odebrat mu prso. Asi bych mela jit varit obed (bude rizoto), ale zatim mam vymluvu, protoze jsem vytrela obyvak a nedostanu se do kuchyne ![]()
ISIS - Tak at je ta kuchyn fakt super a at se v ni Nikolce pekne kramari ![]()
JONKA - Ju, taky blondacek fesacek.
SYLVUS - Kdepak jsi?
Ha, Honzik opet postrada prso, tak pa.
Ahojky..Joní taky usnul ale u láhve s čajem.Já pořád bojuji s tím usínáním přes den.Dřív to bylo prso se ucacal a spal ale teď když chci pomalu končit s kojením tak mu dávám čajík..a taky usne.Tak aspoň tak.Spíme 2hoďky denně.Odpoledne už nespí..Zrovna obědvám salát s tuňákem. u pc..Co máte dobrýho vy?Tak zatím.
Koukám, že ti naši „dospěláci“ už spí jen jednou denně. U nás se chodí ve 2 a spí se něco kolem hodiny.
Ale zase musim pochválit, že v noci spí vzorně. Usíná v 9 večer a teďka vstáváme mezi 9 a 10 ráno - to je pohodička ![]()
Jonka - snad to Joni bez toho kojení zmákne a brzy bude klid ![]()
Inge - koukám, že ale Honzík je na prsou pořád závislák, co? ![]()
Jo a jinak už jsem zase doma. Manžela dneska zavolali do Prahy, protože v práci má kolega dovolenou a druhej onemocněl. Budem tu asi do čtvrtka nebo pátka a pak zase směr chalupa - stává se ze mě kočovník
![]()
Isis nenudíš se tam?Že jsi tam tak dlouhou..Mě stačí když jedu na víkend do J.Č. tak už se zase těším domů.V létě je to něco jinýho.To jsem tam byla sama s Joním 3týdny ale to byli ty vedra.To bych zase nevydržela v Praze..No nevím co a jak to tam je u Vás.Asi tam máš známý..Tak zatim