Poradna duly
Jana Čurdová
Jonka - tam známý mít nemůžeš, protože tam nikdo neni - ve vedlejší chalupě jenom jeden asi 80 letej pán a to je celá vesnice
Nuda tam teda je, to máš recht. Ale teď budu pár dní doma a pak tam ten tejden doklepu. Jsem tam kvůli manželově práci
Ahojky..Dneska se Joní už pustil sám.Tak už asi začne chodit.Udělá pár krůčků a buch na zadek..Isis už chodíte?Holky co budete kupovat na vánoce malím..??Já už jednu věc mám,teda v hlavě boby na sníh..A jinak nevím dilema
To je hrozný to je každej rok.Támhle babička,maminka,dědeče
k,manžel syn..atd..děsný… ![]()
Ahoj Jonka - Nikola nechodí, ona se bojí. Občas, když zapomene, tak chvíli bez držení stojí, ale sama chodit nechce. Prostě jak zjistí, že jí nikdo nedrží, hned si sedá.
K Vánocům??? No nevim, Nikola má ještě v listopadu svátek - to jí chci koupit toho mluvícího pejska od FP a od mojí mamky myslim dostane sáňky.
A k vánocům určitě budou nějaký knížky, malinkej kočárek, jo a ještě jsme viděli tu Tatru, co jsme dřív všichni měli (tu oranžovou) - teď je v jiných barvách, ale myslim, že by se jí líbila. Stojí kolem 500,–
No je ještě čas ale já už mám pro muže voňavky..A pro babí taky něco z drogerie.Ona je v domově důchodců tak to užije.Jinak Joní usnul a já jdu taky,protože v noci jsem asi 3krát byla vzhůru.Pořád se budil..Prso nedávám dávám čajík..Ach jo někdy spí do 5 v kuse a pak do 7.00ho.Jindy se 3krát vzbudí.A to máme letiště pro sebe.Manža spí v obýváku a postýlka nemá to křídlo..Ach jo no.Snad to vydržíme.My to spaní střídáme.Jednou manža spí s náma ale když je noc kritická tak zase se odstěhuje do obýváku..Vstává v 5.00dopráce a je řidič.Takže žádnej med..Tak jdu spát.Měli jsme tu kámošku takže blázinec..Tak zatím..
Ahoooj, manzel cte Honzickovi krtecka a kalhotky a ja muzu na emimi.
Vanoce - od prarodicu sanky, od nas mozna detsky pokojicek, kachnicku (nebo neco takovyho) na provazku, neco drevenyho z IKEA a nejake kosticky.
Sunar - U nas stale nic. Honzik se jednou napije, vyprskne to a pak se uz ani nenapije. Sylvus, Jonko, jak dlouho to trvalo nez si kluci zvykli?
Honzicek zkousi jist a pit z hrnecku sam, je to desna sranda, kdyz se mu podari dat jidlo na lzicce do pusy, tak se nahlas smeje ![]()
Spani - Ted 4 noci po sobe spal v pokoji jenom s manzelem, dneska s nim spim ja, tak doufam, ze si bude pamatovat, ze v noci prso neni ![]()
Jinak Honzik spi cca 9 hodin v noci a tak 2 hod pres den - nic moc.
Ahoj holky ! Tak koukám, že už to tady zase pojede ? ![]()
ISIS: Jestliže jsi sem zvládla dát měřítko, tak přidat fotku je už brnkačka, veř mi
.
INGE : Jak to tu dlouho vázlo, tak už jsem se sem tak často nekoukala, víš. Jinak za jak dlouho si Dája zvykl na UM ? Já vím, není to dlouho, ale nějak to prostě stejně letí a nepamatuju si to přesně, ale trvalo to asi 2 týdny. Ale musí se zkoušet pořád, ne to vzdát nebo jednou za čas. Já zkoušela tak 3× denně určitě. Jo, je to škoda mlíčka, když to nechce, ale oni si časem dají říct
. Teď když mu ho ráno chystám, tak u mě hladově stojí, je hrozně netrpělivý a volá : mam mam mam ! No prostě se na mlíko klepe !! Já dávám ráno z DM drogerie, to Babylove, asi týden, je fakt dobrý. Jinak se chytil na Hipp ovocný, ale jsem s ním hrozně nespokojená, strašně blbě se mi rozpouštělo, tak jsem koupila Babylove a vyhovuje. Má jablečnou příchuť. A večer dávám modrý Sunar a do toho nasypu trochu kaše, aby to bylo hustší. Taky jsem musela koupit větší lahev, 350ml, aby se mi tam vše vešlo. Jen ráno vypije tak 270-300ml, když počítám jen vodu. Jinak to vychází asi o 20ml ještě více… Ale mě se na obyč. Sunar nechytal, musela jsem mu ho „ochutit“ lehounce kakaem. Ale myslím, že zrovna po něm se mi trochu osypal na tváři, tak jsem řešila, co dál, když jinak to nepije.. No a ráno jsem nabídla ten Hipp ovocný a on to pil !! Já byla šťastná. Takže takhle si na to on zvykl. Ale ještě než ho přijmul, tak utíkal, jen viděl, že mám ve flašce něco bílého a ne čaj !!
Jinak Dája už perfektně chodí i venku. Řešila jsem, zda na doma bačkory dávat nebo ne, jedni říkaj rozhodně jo, jiní rozhodně ne, tak my bačkory koupili, ale nakonec stejně nedávám ( aspoň zatím ), protože v nich byl hrozně nemotorný a čekala jsem, kdy se přerazí. Ale už chodí nádherně i právě v botkách, tak asi zas bačkory občas dám ( kvůli vývoji nožky ). Mě jak udělal 3 kroky sám, tak asi za 2 týdny lítal už sám.
A musím to zaťukat, poslední týden usíná krásně sám, vypije mlíčko a u toho usne ( v postýlce ) nebo usne po vypití do 5 minut. Jinak ještě nedávno to byl docela horor, to snad měsíc každý večer jéčel a jéčel a chtěl, abychom u něho stáli. A přes den spí taky většinou jednou. Jinak spinkat chodí kolem 19,30h. Málokdy vydrží až do rána, občas v noci zaječí, ale stačí podat dudu nebo si cucne čaje. Jenže já si ho stejně v průběhu noci beru k sobě, jak zajéčí, prostě už jsem tak zvyklá
. Vím, že by vydržel spát sám, ale já jsem nějaká zlenivělá k němu v noci vstávat, pokud zapláče, tohle je pohodlnější
( manža taky spí vedle ). No a malej vstává jak kdy, někdy kolem 6h, vyjímečně po 7h. Ale jak vstane brzy, přebalím, dám UM a většinou do 1-2 hodin znovu usne, je ospalý, takže se dospíme a vstáváme třeba kolem 9-10h. Prostě opravdu jak kdy. Ale asi poslední 4 noci se mi uprostřed noci vzbudí a je třeba hodinu vzhůru, prostě popolejzá, sedá si a tak, nemůže se uvelebit a zabrat, tak to je taky něco
.
Na Vánoce jsme mu už koupili takovýho dost velkýho plyšáka - psa, který dokonce štěká, když mu zavadíš o hlavu. Byl to fakt výhodnej kup. A určitě pořídíme Lego Duplo, teď jsem ho zrovna studovala na netu, tak určitě to. Zatím žádné nemáme. Ale jsou to pálky teda, co. Jinak dál žádný nápady vůbec nemám…
Jo a taky mám jeden " problém ", Dája mi úplně, ale úplně všechno strká do pusy - nejen hračky, ale i ručníky, boty, noviny, veškerý drobky co najde, včera dostal kartáček na zuby - vytrhal štětiny a honil to v puse… prostě úplně všechno - venku listí, tráva, klacíky, vajgly - naštěstí jsem vždy rychlejší ( s těma vajglama jenom )!! Nevíte, kdy ho to přejde? Co vidím děti kolem nás, tak v takové normě to teda rozhodně nedělají
. Dája to dělá od začátku.. Proto už teď se děsím, až ho dám na písek !!!
No to jsem se rozepsala
. Moc moc se omlouvám, snad Vás nenudím !! Ale to víte, zapisovatelka
.
Papa, S.
Ahojky.Sylvus mi chodíme na písek už od lezení od létanebo vlastně od června.Máme tu klouzačky a ty houpačky vypadá to jako houpací nočník.Děti z toho nevypadnou.Máme bábovky a kyblíček.Do kýblíčku nasype písek a celej ho nasebe vysype.Když dorazíme na písek tak nejdřív ho ochutná dělají to všichni a pak dá pokoj.Protože zjistí,že to není k jídlu.Ale dává si do pusy kameny,všechno prostě.Jenže nás je na písku moc.Příjde manža .jedna teta chůva,kamarádka 13letá miluje mimi,tak běhá kolem dětí.Nás když se tu sejdem je nás hodně.Taky jak píšeš,Joní se budí taky v noci,to samé neví jak si lehnout .Když se vzbudí tak mi leží na hlavě.Drží mě za ruku a pak usne dál.Dneska jsem vynechala v noci čajík.A fungovalo to.Prý aby se mu nezatěžkával organismus.Tak já končím hledám plavání ňáké levnější v Praze nevíte??Ahoj-
Holky kde jste?Založila jsem na Missorce Srpen 2005.Tady taky nejste achjo..
Ahoj, dlouho jsem se nehlasila, nejak nebyla nalada. Honzik se v sobotu probudil s obrovskou rymou a my s manzelem to samo chytli. Zatimco Honzicek vypadal v poho, my jsme byli uplne mrtvi (dneska uz je to lepsi), v po a ut jsem byla v praci, takze jsem vecer dorazila uplne mrtva, manzel mi okamzite predal Honzicka a ja sla spat v devet s Honzikem, takze na domacnost jsem 2 dny ani nesahla. Honzicek s rymou spal v noci spal mizerne, byl vzhuru minimalne kazdou hodinu vzhuru, vetsinou casteji, takze jsem to vzdala a davala mu zase v noci prso - takze efekt toho, ze minuly tyden spal 5 dni s tatou bez prsa je fuc
No a navic uz se zase budi v pul seste - spi v noci 8.5 hodiny s x buzenimi, to mi fakt nestaci.
Uz tyden navic strasne zlobi s jidlem, odmita se nechat krmit lzickou, ale sam to jeste vubec neumi, takze skoro nic pres den nesni - vcera snedl za den pulku bananu, max. 100g rizota, cca 5 lzicek kase k veceri, no a v noci a vecer, kdyz jsem prisla z prace, nejake to mliko ode me.
Ted trochu radostneji: Honzicek se naucil sam pit z hrnecku s pitkem, moc ho to bavi, takze uz pres den neco vypije.
Mejte se a pilujte chuzi
![]()
Jonko,
jak to myslíš, na missorce .. Kde to mám hledat ? Vím jen o tomhle srpnu 2005…
Ahojky tak to je peklo s tou rýmou.Tady to mají všichni děti.Já ještě nic.Jinak oznamuji,že dneska na Jonáška začal Joní chodit..ale sám se nezvedne ale přejde už sám obývák a venku taky dokud si nesedne na zadek..
Ahoooooj,
Manzel je pryc, Honzicek spi a ja mam narozdil od minule dobrou naladu
Jeste sice vsichni tri mame trochu rymu a kasleme, ale nijak je to uz v pohode. Honzik dneska uz celkem normalne jedl (i kdyz teda prevazne sam a rukou - budu muset zmenit konsistenci prikrmu), takze ho mozna jenom predtim bolelo v krku, ze jidlo odmital).
Jeste se musim priznat, jaka jsem trubka - Odsavala jsem Honzikovi od soboty nos a porad mi prislo divny, jakto, ze skoro nic neodsaju a pritom on porad nemuze dychat, no a pak jsem v sama doma slysela, ze mu musim ucpat tu druhou dirku - a hned to slo (i kdyz vztekal se u toho porad stejne
)
Uz mam za sebou prvni dnesni nocni Honzikovo probuzeni - presne hodinu to usnuti
Doufam, ze ted ty intervaly uz prodlouzi.
Jdu spat, at nema moc velky naskok.
Tak co to zase je? Sup sem s komentari ![]()
Vubec nechapu, co se u nas deje - Honzik ma nejakou „spavou nemoc“. Vcera to bylo normalni, ale dnes mi manzel rikal, ze pres den spal asi 3× (a to vzdy nejmin hodinu), ja prisla v pul seste a od pul sedme zase spi. Kdyz jsem prisla, tak nechodil jako normalne, ale sedel a prohlizel si knizku. V nedeli mu konecne prestalo tect z nosu a ted tohle… Tak mi drzte palce, at to neni nic vazneho.
Ahoj Inge,
to může být vlivem prodělané virózy, nebo pak změnou počasí.. Nám Dája v neděli taky hodně spinkal
. Opravdu dost oproti jindy..
A co říkáte na to, že poradci Tlustého navrhují mimojiné nedat zvýšený rodičák ?? To je mazec !!!
Ahojky holky..Koukám že ty choroby všechny zaplavují U nás pohotovost,tam jsme byli opět v Jižních čechách-Tábor Byli jsem na víkendu u bábí..Uši,rýma.stoličky všechno dohromady.Ale uši naštěstí nepíchali ale měl to lehce zarudlé.V neděli strašný pořád ječel a taky dopoledne spal..A pak i v autě,když jsme jeli do Prahy.Prostě dásně má oteklý,takový jako boule.Manžovi je taky blbě.Ach jo to počasí.Budem to muset přečkat..Tak zatím..