Poradna duly
Jana Čurdová
Cinq
jsem u PC, ale jen tak koukám a nahlížím, jeden človíček z mého srdíčka má trápení a tak je mi smutno taky ![]()
Cinq
Ještě že jsme každá z jinýho konce Evropy, u nás v městečku to ale originální bude. Nejsem si vědoma, že by tam nějaká Emma byla ![]()
Tak mi to nedalo a našla sem si ty zakázaný bylinky. O heřmánku tam nic nepíšou, tak nevim proč mi ho doktor zakázal, ale věděly jste, že by se něměli používat např. Aloe, hřebíček, kmín, majoránka, petržel, skořice … To už je fakt síla. Taky tady píšou o klíčkovém oleji, díky kterému se předchází potratům a rizikovým těhotenstvím. O tom sem zatím neslyšela.
Taky koukám na to těhu oblečení (poněvač už se začínám nepatrně kulatit) a ty ceny nejsou nic moc.
Byla jsem se podívat v C&A a tam mají těhu oblečení (fakt moc pěkný a moderní). Ale rozhodla jsem se, že si koupím jenom nějaký šaty a plavky. Přijde mi zbytečný toho nakupovat moc, zvlášť, když v létě s bříškem budu ráda, že sedim někde ve stínu u vody a určitě nebudu mít chuť v parnu někde cestovat. Takže na to mi postačí opravdu jenom nějaký lehký šatičky.
Jinak sem od poslední kontroly přibrala 1kg, což je u mě úspěch. Takže jsem se dostala na svojí původní váhu. Jenom se bojim, aby pořád nic a pak najednou šup a bude 20 kilo nahoře. Doufam, že tohle se nedědí, protože maminka 3× přibrala před 25kilo.
""http://www.rodice.cz/metrik/1231.png:http://www.rodice.cz/metrik/1231.png
Myslím, že když se ty zakázaný bylinky konzumujou v rozumným množství, tak to přeci nemůže vadit.
Ale slyšela jsem, že je dobré pít čaj z maliníku, pro snadnější porod. Vím, že spíše až ke konci těhotenství, ale chtěla jsem se zeptat, jestli s tím vy, nebo někdo z vašeho okolí máte zkušenosti?
Panoramka taky mám pocit, že to teď strašně letí. Zezačátku se ten metřík vůbec neposouval a teď..za chvilku budu v polovině ![]()
Těm bylinkám, co jste tu vypisovaly se teď taky raději vyhýbám. Čaj piju jen pro těhulky. O tom maliníku jsem taky četla, ale nikdo z mýho okolí s tím zkušenosti nemá, tak budu průkopník ![]()
Dobré ráno všem
,
pálení žáhy a vlasatost… to budeme mít asi yettiho
![]()
Jinak jediný co mě trápí jsou bolesti bříška, poslední dobou dost časté a intenzivní… doufám že je to opravdu „jen“ natahováním vazů a prací dělohy
A kupování mimi věciček… pořád někde visím na netu a koukám co a jak, radši nechodím do mimi obchůdků protože být to jen na mně, tak už máme výbavičku komplet teď ![]()
Panoramko, taky mi příjde, že to začíná pěkně letět, za chvíli budeme v půlce těhu!
Mně se vdává sestřenka v srpnu - to budu ale asi v porodnici, takže už nic na sebe pořizovat nemusím
Docela mě mrzí, že o to příjdu.
Těhu kalhoty nosím druhý týden, i když bříško ještě nic moc nemám, ale jak píše Jitka, je to pohodlnější.
Bylinky a koření - to je snad ve všem. Majoránky, kmín, holky, to bych si už ani neuvařila.
Holky, nevíte co na opar?
Matulienko tak doufam,ze to neni velke trapeni a ze to bude brzo v poradku
![]()
Jitka81
Tak to jsem taky slysela a i cetla,ze se muze pit pro lepsi porod,ale zkusenosti s tim nemam a ani nikdo s okoli…
Eriza
Taky s ním teď bojuju. Vyrašil mi v ponělí, ani nevím jak. A to na opary moc netrpím. Jen když jsem nachlazená, tak se můžu spolhnout, že opar bude. Ale teď fakt nevím, kde se vzal
Jinak já na něj používám mastišku Dermazulen. Je modrá, takže vypadám jak indián na válečný stezce
, ale docela pomáhá
S tou vlasatostí to berte s rezervou. Je to jenom jedna z takových těch babských pověr, stejně jako když máš např. chuť na kyselí, narodí se chlapeček.
Mojí mamku se mnou pálila žáha neustále a když sem se narodila, měla sem hlavu jak koleno
Prostě s timhle vždycky vyrukuje některá z mojich babiček. Nechávam je v tom, připadaj si pak moudře.
""http://www.rodice.cz/metrik/1231.png:http://www.rodice.cz/metrik/1231.png
Jitko, dermazulen to je mast s heřmánkem?
Já se zatím na opar bojím něco dávat, zatím ho jen vysušuji francovkou.
Eriza
jo jo, s heřmánkem. Mám ji několirát vyzkoušenou a kdyby náhodou nepomohla, tak určitě neuškodí… Stačí to mazat tak dvakrát denně.
Nykam - taky se chci podívat do C&A na oblečení, já mám termín až posledního srpna a myslím, že mi ho ještě posunou až na září, takže určitě něco unosím. Chodím do práce, takže kalhoty budu potřebovat určitě a vlastně i něco na ně, no a v létě, až budou ty pařáky, tak už budu doma. Doktor mi chtěl dát neschopenku sice hned první měsíc, to jsem ale zase nechtěla, připadalo mi to zbytečně brzy, a co si budeme povídat, každá koruna je dobrá ![]()
Bambulka mi dala ještě adresu do Pardubic do Tveretu, tak se tam pojedu taky mrknout a dám vědět co tam budou mít pěknýho ![]()
Začínají mi poslední dobou otékat nohy, hlavně lýtka, je to docela nepříjemný, jak celý den v práci sedím, tak to není moc dobrý, tak se aspoň snažím skočit na wc a projít se trochu, protáhnout, no kdybych tady měla sedět i v létě, tak asi ty nohy pak neunesu - ale to nehrozí, to už budu doma
máte s tím taky někdo problémy?
AHOJ holčiny,
před chvilkou jsem vložila do fotogalerky „SRPEN 2006“ fotky svého pupíku… Už pár z vás tam vystavilo také svoje fotky, tak se chci taky vystavit fotogalerky
![]()
Mischiina + Mischinatko 18 tt + 4