Poradna duly
Jana Čurdová
Krásný den všem těhulkám
tak se hlasím po ranní amnio…nebylo to nic moc,podepisuje se takový papír kde je napsáno,že je to jako odběr krve…opravdu zvláštní přirovnání
a to mě ještě píchali nadvakrát,protože nic neteklo a mimísek moc nespolupracoval,ale co bych pro něj neudělala
pak jsme tam hoďku posečkali a šupajdili domů…
Zítra už budou nějaké výsledky a pohlaví mimíska,zbytek za 14 dní
to budou nervíky
Taky zdravím všechny pejskaře asi jsme mimo normál,ale máme 4
a velkou zahradu k tomu…
Holi: držím palečky, ale určo to bude OK!!!! A zítra ti myslím řeknou ty „hlavní“ vady - trizomie, což je dobré, že člověk ví alespoň něco
A co máte za pejsálky?
Maggy , tak to jsme na tom asi podobně, mě taky každý nevěří, že jsem v 16-tém týdnu
Ale manžucha mě pořád nutí kupovat těhulkovský kalhoty, prý aby to bříško mělo možnost růst
Dneska mě dokonce po obědě zatáhnul do jednoho obchůdku, který mu doporučila moje kamarádka
Ale já si říkám, že ještě počkám, třeba mi pak břuch naroste a co bych dělala s kalhotama, který jsem koupila teď menší. Stojí tady taky všechny přes 1000,– tak se nechci unáhlit…
Zítra jedeme s manželem do Brna a chci se tam už podívat na nějaké mimivěci, ale zase moc dobře Brno neznám, tak pořádně neví, kam se vrtnout. Můžete mi některá poradit?
Holi: Zítra dej určo vědět, jak jsi dopadla. Držím palečky. Bude to ale jistě všechno v pořádku ![]()
Ahoj holky, už jsem dlouho nepsala, ale většinou sleduju, co si tady píšete. Chci se zeptat na jednu věc. Myslím, že ta se tady ještě neprobírala. V těhu jsou dost časté křeče do lýtek a vůbec kamkoli, mě to právě trvá už asi týden. Máte některá podobný problém??Já totiž nevím, jak na ně, je to hrozně nepříjemný. Minulé těhu jsem měla ´křeče i 5× za noc, ale nepřišla jsem na to, co s tím, čím to aspoń zmírnit.Jestli máte některá tip, napište mi ho please ![]()
Zdravim take vsechny,ja se dostala az ted,mela jsem toho dnes hodne.
Cinq ja se take budu stehovat snad jeste tenmto mesic,mam z toho hruyu,vsechny ty veci ,no ale pak uz to bude parada.
Matulienko ,piju,piju a snazim se vic.ale je to fuska,to musim uznat.
Jinak od vecera tu pribilo zase tolik stranek.je to parada.zaujal me ten pas,nevim kdo jste o tom psal,co to je za pas a k k cemu je?Vite o tom nekdo neco?
Jinak tady na zapade mrzne,i kdyz sviti slunce
Dneska jsme dojidali sunkofleky a jeste jsem delala buchticky s kremem.
Ja jdu ted 20,teho na USG a uz by mi meli rict ,co to bude,jestli nam neukaze zadecek,hihi
Tak zatim pa
Určitě dám hned zítra vědět a díky za podporu ![]()
Máme dost neobvyklé hafíky-královské pudlíky,černého psa a bílou fenu,dále 9letou pitbulí bábu a jednoho mrňouska na mazlení silky teriéra( to je něco jako jork).....a siamského kocoura,prostě malá zoo ![]()
Ještě bych měla prosbičku,víte někdo něco bližšího o nízko nasazené placentě?Před dnešním odběrem mi dělali utz a je přes celou vnitřní branku…prý se to může upravit???díky ![]()
Anajko: ahóóój!!! Říkala jsem si že jsem tě tu dlouho neviděla…
Křeče v lýtkách jsou způsobeny nedostatkem hořčíku, ale teď jsme se o tom bavily na tancích, kdy jedna holka říkala, že jí doktor předepsal Mg na bolestivé stahy dělohy (cca 27tt) a ostatní říkaly, že ale s hořčíkem opatrně a přestat ho brát včas, protože se delší dobu (snad až 6 týdnů) vylučuje z těla ven a pak by mohl komplikovat porod (právě že by děloha neměla potřebu tak pracovat)
Ale ber to prosím jen jako laickou radu, co jsem slyšela a vím ze zkušenosti, sestra brala Mg na křeče a pomohlo jí to… ale radši se na to zeptej v lékárně nebo MUDr.
Jitko81 ,me se take libil Stepan pro kluka a take mi to bylo zatrhnuto,pak se mi libil Adam a dopadla jsem stejne,no prakticky vse co se libilo me,se pritelovi nelibilo,
pro holcicku jsem mela vybrano vic,ale nejvic se mi libi Valentynka,tu si pro:,–(im i kdyby nevim co delal,Eliska,ta se mmu taky nelibila,tak nevim
Pry ,kdyz se neshjodnem tak to bude po nas Zdenka nebo Marcel,tak uvidime,chtel pro kluka jmeno po svem tatovi Pepicek,tak to jsem sla do kolen a rekla jsem ze to ani nahodou,..no to bude jeste asi ozehave tema,aspon u nas
Nykam ,s tou zahou s tebou take souhlasim,moje nej.kamaradka ma dva kluky azaha ji palila uplne neskutecne a narodili se ji dva totalni plesounci,tak uvidime.
Anajko , křeče způsobuje opravdu nedostatek hořčíku. Já už je mívám taky - občas k ránu, ale zatím jen trochu,tak doufám, že se to nezhorší.
Hodně hořčíku by mělo obsahovat hroznový víno a pak samozřejmě minerálka Magnesia, tak zkus nejdřív to, než se pustíš do nějakých spešl tablet. Já teď zrovna slupla celej hrozen vína.
A taky by snad mohl pomoct kopřivový čaj.
Danielko ahóóój
já sice moc nepíšu,ale čtu vás.
Já mám právě taky strach něco brát, jenže ty křeče jsou fakt síla.Každé protažení=křeč.Zkusím si teda aspoň začít kupovat magnesii minerálku, i když nevím, kolik tam toho je.U dr jsem byla včera a samozřejmě jsem na to zapomněla.A znovu jdu až za měsíc.
Me zyse hrozne boli kycle,kdyz leyim na boku,kolikrat ani necim jak si lehnout,predtim jsem byla zvykla spat na brise,..no ted je to hruza.kamardka mi rikala,ze bych ani nemela spat na zadech,ze ubiram mimcu kyslaik,..tak nevim,..