Poradna duly
Jana Čurdová
Kacatko dekuju,ja uz jsem uplne tupa
to bude to tehotenstvi
hormony pracuji…
Anajka tak to jse omlouvam
jeste ze to muzu svadet na tehotenstvi
podstate mate stejne jmeno.....tak me to trosku zmatlo
![]()
Ahojky mamimy!!!!
Všechny vás moc zdravím, samozřejmě i bříška.
Mám tenhle týden dlouhou,tak si vás alespoň každý večer pročítám. Nějak ale nestíhám reagovat. Jsem už většinou úplně mrtvá. ![]()
Na pátek jsem si vzala volno a jedeme s manžou zkusit lyže,protože za deset dní jedeme do Alp. No a hned v pondělí jedu do Gennetu na 3D ultrazvuk. Můj dr. tam posílá všechny maminy. Takže to znamená,že jsem v půlce těhotenství…
![]()
Jo a taky k těm pohybům - myslela jsem si, že to nepoznám, ale v pátek večer,když jsem si lehla do postýlky jsem TO zřetelně cítila a teď už je to každou chvilku..
![]()
Tak se mějte krásně,já si vypiju horkou čokoládu a půjdu spinkat.
Zítra si vás zase přečtu. ![]()
P.S.Bříško se objevilo nějak ze dne na den, ale žádný obr to není… ![]()
Ahoj holky
Jak jste se tu bavily o tech perinkach.Kdyz rodime v lete,nebude tem miminkum treba v nich vedro?Nebo je davat jen na noc/
Jeste k tem oparum.Pomaha na to para.Kdo by chtel vedet podrobneji at napise
Zatim pa
Holky, krásné i když opět bílé ráno
ten sníh už mi fakt leze na nervy a to by měl být ještě měsíc, to snad už nezvládnu, já jsem absolutně letní člověk ![]()
Helli - to jsem ráda, že nejsem sama kdo má doma trošku „většího“ pejsana, ten náš je zlatíčko
i když občas pěknej rošťák
a s tím posloucháním na tom jsou asi všichni retrievři stejně, manžela sice poslechne, ale když s ním jdu já tak už to je horší ![]()
Kikino - koukala jsem jak píšeš o spaní v noci, tak já spím stejně jako ty, napůl na boku a napůl na bříšku a je to pohodě, nic mi to nedělá, nejdřív jsem spala i na zádech, ale taky jsem slyšela, že to není moc dobré a navíc stejně v téhle poloze neusnu ![]()
Nykam - co se jména týče, taky pořád nevím, rozhodli jsme se, že po nás se mrně jmenovat nebude, manžel je sice Petr, což by se mi i líbilo, ale jak píšete všechny mladší Petr a starší Petr, to ne, takže bude problém něco vymyslet, holčička ale Petra bude, to už je jasný
, ale cítím se na kluka takže uvidíme ![]()
Eviku - s tím slepákem bych si nezahrávala, přece jenom je to hnedka vedle mimíska, já mám občas problém s močákem, zjistila jsem, že mi nedělá dobře pít třeba jablečný mošt, musím ho hodně naředit a vypít třeba jenom jednu skleničku a cokoliv co obsahuje asi nějakou kyselinu, to si pak hned musím uvařit urolog. čaj, stačí hrníček a je to dobrý, no jinak asi před týdnem jsem si dala tlačenku, měla jsem na ní hroznou chuť, tak jsem ji měla s cibulí a s octem - naředěným, a to bylo teda děsný, teď už vím, že tohle teda nemůžu, připadalo mi, že v okamžiku kdy jsem ten ocet spolka, mi prošel celým tělem a hned šup do močáku, bylo to hrozný, takže ocet už ne
![]()
Dobré ráno holky, tak vás po ránu všechny zdravím.
Gerdo peřinka je určitě potřebná i v létě. Budu ji používat ale jenom doma, hlavně když mimi spinká.Když je svázané,třeba i ruce, spí se mu líp, nebudí se tolik, protože sebou netrhá. Ven ji ale brát nebudu.
Mšjte super den ![]()
Eviku
na ty problémy s moč. měchýřem doporučuju hodně moc pít, a pomáhají borůvky a brusinky, pokud se to nezlepší, určitě běž k dr. v těhotenství se to nesmí podceňovat ![]()
matulienka a cinq
já jsem taky strašně ulítlá na kočky, mám už 8 let 2 vykastrovaný kocoury a jsou to taky takoví posteloví mazlíčci
No bohužel jsem asi před měsícem zjistila, že na ně mám alergii, to se prý v těhu často může zničehonic projevit, takže moji miláčci odcestovali na delší prázdniny k mým rodičům ![]()
už sem to mockrát obrečela, no ale za dva dny problémy zmizely, tak doufám, že se to nijak neprojeví na miminku..
jména už taky řešíme, máme jasnou favoritku Kačenku, kluka vůbec nevíme, protože jsme si nějak jistý, že to bude holka. 23.3. jedu do Brna do Heliosu, tak tam se to doufám ukáže
Dobré ráno holky,
hlásím se do kočičího spolku, mám ho teď právě na klíně
Přes den je to děsný mazel a jakmile se setmí, musíme se pohybovat jen opatrně, protože se nás snaží ulovit
Samozřejmě, že je to mé zlatíčko.
Doufám, že si nás nebudete plést s Kikinou, máme docela podobné metříky
![]()
Jinak u nás se změnila jména (předpovídala jsem to). Včera manžel rozhodl, že Tadeášek se mu tolik nelíbí. Takže pokud budeme mít chlapečka pravděpodobně to bude bud Kryštof (na tom si určitě zlomím jazyk, až se rozčílím
) a nebo Tobiáš. Linda pro holčičku zůstává.
Se spaním v noci mám taky problémy. Vždy jsem spala na břiše, ale už asi měsíc se to prckovi nelíbí. Taky mi ztuhne břicho a není to vůbec příjemné. Snažím se tedy spát na boku, ale od toho mám proleželé kyčle (nejsou na to zvyklé) a i ramena (vzbudí mě často mravenčení). Měly by od toho prý pomoci polštáře, ale zatím jsem nenašla správnou polohu ![]()
Když jste probíraly peřinky - všimla jsem si, že na spaní prodávají takové spacáčky, je to vlastně velký vyteplený obleček, který má buď odepínací rukávy nebo je bez rukávů, do kterého miminko zapneme a už se nemůže odkopat. Nemáte s tím zkušenosti? Je to praktické?
Dobre ranko vsem ![]()
Tak dneska tu mame nadherne
venku uz ted je 15stupnu,slunicko sviti jak v lete,okynka mam otevrene dokoran,at nasaju tu jarni svezest ![]()
Ted jsem prisla od zubare,pozval me zase na priti tyden,na vrtani
a ja myslela,ze me usetri,kdyz jsem tehotna ![]()
Gerda
Prave proto si chci koupit letni a je to jenom na doma pro spani,miminka se totiz budi hodnekrat,jenom kvuli vlastnim pohybum,ze se vylekaji a na noc je to fakt vyborne,prvni dcerka se mi budila od narozeni jenom 1× za noc na kojeni......
Marketa77
Tak ja jsem blazen do kocicek taky,ale doma zadnou nemame
obcas je hlidame tchyni…ale az se prestehujeme a zabydlime,urcite si jednu poridime…
Eriza
Ten spacacek je pekny taky…ale je to o necem jinem,v tom spacacku jsou ty rucicky volne a miminko se muze budit,ale v perince je trosku utazene a citi se vic v bezpeci a proto se tak casto nebudi,nemuze se vylekat vlastnima pohybama
aspon takovy muj nazor…
Jinak klidne se hlas do klubu
a klidne i fotecku dej do galerky…my se radi podivame.
Jinak jsem zjistila,ze perinky tu opravdu nemaji,vcera jsem koukala s pritelem po internetu(on to ani v zivote nevidel) a maji tu jenom ty spacacky,takze budu muset objednat pres internet v CR..
eriza
měla jsem stejný problém při spaní na boku..a kamarádka mi poradila, ať si koupím kojící polštář s molitanem, má tvar písmene L, takže ho mám pod hlavou, a pak se na něj uvelebím tak, že mi ani nevisí ramena, ani mě netlačí kolena
no a přítel žárlí, že je to teď můj nový mazlík
za těch 14 dnů už jsem si na něj tak zvykla, že bez něj neusnu (myslím ten polštář) ![]()
Ahoj holky!
Cinq já chci taky sluníčko! Tady chumelí a fouká úplně příšerný vichr! ![]()
Erizo spacáček dostal malý kdysi od mojí babičky a ŠÍLENĚ V NĚM ŘVAL. A to samé to bylo s takovým tím pyžámkem, co má místo nožiček pytel. Na ručičky se navleče stejně jako pyžámko, ale dole je to spacák. Tak to bylo děsné! Musel z toho okamžitě pryč ![]()
Cinq - to by jeden neřekl, že to ve Francie je tak jiné?
Ani zavinovačky ani peřinky … třeba tam pak s českými praktickými věcmi budeš za hvězdu ![]()
A na fotečky myslím už nějakou dobu, ale čerstvé fotečky pupíku mám pořád ve foťáku a musím poprosit manžela, aby s tím něco udělal - já jsem na tohle děsné nemehlo
![]()
Markéto, o kojícím polštáři jsemuž taky slyšela, je prý bezvadný i později při kojení. Určitě ho pořídím. Dívala jsem se už na něj v obchodě a stál víc než 500,–Kč.
Chci se poptat u známých, jestli jim nezbyl.
Erizo nedávno jsem viděla na Mimibazaru ten kojící polštář cca za 300. Teda pokud mě paměť neklame
![]()