Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
dlouho jsem nepsala, ale sleduji Vás pravidelně
, dřív jsem byla přihlášená jako majda, ale pak jsem zapomněla heslo a znovu už se mi nepodařilo ho získat, tak teď jsem tu jako marketa77
v pondělí jsem byla na odběru krve na tripple testy, za týden budu mít výsledky, tak doufám, že to bude ok. No podle toho, jak se o testech vyjadřoval dr., tak bych řekla, že je dělá jen protože musí, jinak výsledky jsou prý velice nepřesný…tak se nestresuju..a viděla jsem mimíska po 2 měsících, to byla nádhra, už se těšim, až ho ucítím
jinak k tomu těhu oblečení - koupila jsem si před týdnem v Globusu od Litexu skvělý sportovní těhu kalhoty na doma jen za 499Kč, moc doporučuju
na ven jsem pořídila od 9Fashion béžový, taky jsou moc pohodlný.. ![]()
poprosím šáryka o zařazení na seznámek
marketa77/ryby/Č.Budějovice/ TP 26.8.06 /+ 3kg
Ahojky všem!!
Koukám, že je tu velká diskuze o bylinkách. Od švagrový mám půjčenou jednu super knížku - Přirozené těhotenství. Jsou v ní různé masáže pro těhotné, těhu jóga atp. a právě taky vypsané bylinky, které se můžou používat v těhotenství. Já vám to přepíšu, bude to možná malinko delší, tak snad neva.
![]()
čaj z malinových listů - v těhu velmi prospěšný, protože napomáhá prokrvení dělohy. (na těhu cvičení nám ho doporučovala pro poslední týdny před porodem i porodní asistentka, která to vede)
heřmánkový čaj - uklidňuje, uspává a napomáhá trávení. V případě vypití nadměrného množství může ale vyvolat zvracení!
citrusový čaj - uklidňuje a uspává.
mátový čaj - osvěžuje, tonizuje a napomáhá trávení, neměl by se však prý pít v kombinaci s homeopatiky.
kopřivový čaj - je bohatý na železo a pročišťuje krev, v těhu působí osvěživě, uvolňuje křeče ve svalech na nohou a posiluje ledviny.
čaj z fenyklu, jilmu, japonský čaj banča nebo kukejča - uklidňují žaludek a napomáhají trávení.
káva z kořenů pampelišky - má mírně močopudné účinky a napomáhá činnosti jater.
Ještě je tam upozornění, že čaje by se měly střídat a nepít denně velké množství stejného druhu! ![]()
Janco , to jsem ráda, že nemáme doma pejska velikosti telátka jenom my.
My máme zlatýho retrívra a s jeho poslušností je to, podle to co píšeš, asi tak stejný jako u toho vašeho. Je hrozně temperamentní a zkrotit ho je někdy fakt sranda. ![]()
Na opary (a taky na různý pupínky který mají snahu se podebírat) je úžasný extrakt z heřmánku (pod tímto názvem jsem to koupila v lékárně) - úžasně to vysuší a zároveň desinfikuje
Helli: ta knížka vypadá zajímavě, můžes prosím napsat jméno autora a příp. vydavatelství? Je nová?
Díky D.
Danielko , nová není, vyšla v roce 1996 v nakladatelství SVOJTKA a VAŠUT, Praha, ale zkus se pozeptat, třeba ji vydali znovu. Jmenuje se Přirozené těhotenství, autorka Janet Balaskasová. Tenkrát stála 119,– Kč. ![]()
Zdravim vsechny!
k bylinkam : myslim, ze neuskodi, jen je potreba kontrolovat, stejne jako u koreni, expiraci. Velice brzy se v nich nahromadi dusičnany, ev. nekde i dusitany, coz neni vubec dobre pro obyč lidi, natoz pro tehu.
A kdyz uz jsem u toho poucovani, neda mi to, abych Vas vsecky „Kokakolky“ neupozornila, ze kolove napoje obsahuji v hooodne velkem mnozstvi kyselinu fosforecnou, ktera vyvazuje z tela vapnik. O tom, ze Coca-cola ve svych 2l skryva 40 kostek cukru a par mg kofeinu ani nemluve.
K jatrove pastice bych dodala, ze obsahuje vit.A, ktery muze zpusobovat poskozeni plodu, hlavne v pocatecnich mesicich. Jenze…troufam si tvrdit, ze ty nase prave ceske jatrovky tech jater moc nevidely (spis skrob a spol.), takze kousek sem-kousek tam v rozumne mire neuskodi.
![]()
Teď jsem koukala do fotogalerie a vy už máte tak krásný bříška..... To já mám proti vám úplně maličký
a to jsem už pribrala 3 kg
Ještě prosíííím, zapsat do tabulky
Jitka/25/beran/Vysočina/TP 10.8.2006
pohlaví zatím nevíme a asi to ani nebudeme chtít vědět. Jen jsem na sebe zvědavá, jak to vydržím. Ale manžel to vědět nechce určitě, a kdybych to věděla já, tak mu to určo řeknu. Nedá se nic dělat, ale musím to taky vydržet… ![]()
JITKO 81,
zrovna já jsem vložila dneska do fotogalerky fotku svého pupana, já mám nahoře zatím 2,5 kg..
mischina
Mischiina:
No, právě že jsem viděla. Já už chci taky.....
a už citíte pohyby? Já pořád nic
Pořád čekám a čekám… Ale ani nevím, jestli bych je poznala…
Milá Jitko 81,
já pohyby ještě necítím, počkám si jeste tak dva az tri týdny…
Jen večer nejaké chvění..
Mischiina
Panoramka:Me se taky jmeno Emma moc libim,ale nebylo mi schvaleno.Nakonec jsme zakotvili u Julie Anna.No a s klukem mam uplne problem,protoze jsem chtela Mikulase(pekne ladi s prijmenim)ale toho mi neschvalil nikdo
Ten muj chce Samuela.No nevim.Jeste mam chvili cas.Ja chtela i Oskara,ale tak uz se jmenuje muj pes ![]()
Nykam:Taky jsme slysela,ze paleni zpusobuje vlasatost,coz me rozesmalo,bo ten muj je napolo plesatej a ja taky nemam zrovna haro.
Taky jste me prekvapily s tema bylinkama.To by jsme si fakt neuvarily.Ale chtela jsemse zeptat.Potrebovala bych pit caj s kopriv,ale u toho si nejsem jista jestli muzu.Zpusobuje lepsi prokrvovani.Nevite?
Vsimla jsem si,ze nektere uz kupujete nejakou vybavicku.Ja jsem poverciva,takze az od pul roku.Zatim mam jeste cas.
Tehu oblecky zatim moc nemam.Bud nosim kalhoty od pritele,nebo takove teplaky.Mam jedny rifle,ale stejne mi to pada.
Tak zatim se mejte pekne,padim do prace
Cauky
Páni, to jsou ale krásná briska na foteckach… ja chcu taky.
Vcera jsem v poradne pochvalila jedne mamince pekne brisko (ceka dvojcata) a ono na me cela vyvalena zirala, ze taky sestre odevzdavam tehu prukazku. Hrde jsem se ozvala (poucena, ze 15tt+1 se nazyva tydnem 16.), ze uz sestnacty a pry by me odhadovala tak na 3.,4.
Tak jsem si byla schvalne dnes omrknout v C&A tehu-kalhoty..wow, to jsou pálky. Pod tisicovku to nejde. A navic mi padaly ![]()
Kazdopadne ve Velkém Spalicku, v Brne, je v 1.patre obchod Tveret. Ceny podobne v C&A, ale kvalitou mnohem vyse. Avsak hned za dvermi maji 2 huste napechovane stojany se slevou a ceny jako v sekáču.
Já se pořád vměstnám do „normálních“ kalhot (i když jsem si koupila o 2 čísla větší), bříško sice mám, ale pidi (a tak vyvaluju pneumatiky a dělám že to je TO bříško
)
A pohyby mám… nejdřív jsem si myslela že to jsou prdíky
ale den ode dne je to intenzivnější… hlavně když se najím a pak se natáhnu, to je mimík docela aktivní, a pak večer když jdu spát ![]()