Poradna duly
Jana Čurdová
Cinq : macek to je
taky uz jsem pribrala 9 kg
ale taky jeste porad necitim pohyby
taky proste nevim, co mam citit, zadne bublinky jsem nezaznamenala ![]()
Tak jsem si musela přesunout datum utz z 21.3 na 28.3, protože mi přítel volal, že ho posílají od 19 na služebku. To mě mrzí, budu si muset počkat další týden než mimi uvidím. Naposledy jsem ho viděla ve 12týdnu a tak jsem zvědavá, jak mezitím pěkně vyrostlo.
Můj pan doktor v ordinaci nemá utz, takže taky musím chodit jinam. Každou návštěvu ale kontroluje pomocí utrazvukového zařízení srdíčko miminka. Je to vždycky tak nádhernej pocit, když slyšim, jak maličkýmu buší srdíčko.
Naposledy se to miminku ale moc nelíbilo a pořád nám utíkalo.
Doktor řikal - a to jsem vůbec nevěděla - že je miminku v bříšku utz nepříjemnej, protože slyší ty utz vlny jako nepříjemné pískání. Po narození tuto vlastnost samozřejmě ztratí. Z živočichů tyto vlny slyší pouze netopýr a delfín. No a pak mimískové. A pak, že utz vůbec miminkům neškodí!Každopádně je jim ale nepříjemný.
Ahoj holky a bříška,
tak výsledky triple testů OK, akorát mě zarazilo, že mám riziko Down.s. 1:1700, a k tomu byla připsaná poznámka vzhledem k věku matky 1:1200… je mi 27… nepřipadám si stará…spíš naopak, když se kolem sebe rozhlédnu, kdy by byl ideální věk?
Nykam: já jsem si nejdřív myslela že to co se mi děje v bříšku jsou prdíky, ale velmi rychle jsem zjistila že ne… a u nás rozhodně nebyly moc bublinky, ale mimík začal být pěkně razantní, je to takové dloubání zevnitř ![]()
a četla jsem (ale to nevím jestli je úplně prokázané), že utz ohřívá plodovou vodu, takže není dobré ho dělat moc často… ale je otázka jak moc se může voda ohřát když ten utz trvá jen chvilku
A se spaním také začínám mít problém, spávala jsem doteď v poloze tygříka (napůl na bříšku napůl na boku), ale když si lehnu, tak se mimi začne dost zmítat tam, kde doléhám na bříško, takže ležím na boku, což není nic moc… myslela jsem si, že tyhle problémy přijdou až mnohem později, protože bříško mám pořád celkem malé (vypadá spíš jako důsledek velkého oběda
)
Nicméně koupím kojící polštář, přes www.kojicipolstar.cz , s tím má dobrou zkušenost pár kamarádek
k tomu kojicimu polstari : nevideli jste aktualni letak z kauflandu ? je tam takovy polstar, jen neni napsano, ze primo kojici a tak nevim, jestli by se tak dal pouzit, kazdopadne bude dobry prave na spani na boku, zitra se na nej asi mrknu
tak jsme doma s kočičkou, jejda, ta je rozklepaná a najednou mi připadá úplně maličká ![]()
Ale jinak se tulí a tak mi to snad odpustí, ránu na bříšku má maličkou a tak se snad brzy zahojí. Jinak jsem to obrečela, byla jsem u ní, když ji uspávali a když jsem viděla, jak padla, tak jsem řvala jako malá. Pak jsem odešla nakoupit a v masně hráli písničku od R. Stewarda Ó Matylda a protože čičina se jmenuje Matylda, já řvala i v uzeninách ![]()
Matulienka
Vidíš, obě jste to zvládly. Bude to dobré. Kočička bude v pořádku. Za pár dní na to obě zapomenete.
Kdy má jít Cinq na tu kontrolu? Já jsem zvědavá. Moc ji tu holčičku přeju. ![]()
Ahoj holky,
podařilo se mi šoupnout do galerky fotku mého kočičáka, tak se ho moc nelekněte
Ještě zkusím najít fotku pupíku, jestli se mi to nepovede, tak to zkusím příště.
Jak jste psaly o velikosti mimísků - ten můj měřil v úterý jen 12,1 cm od hlavičky k zadečku. Není to málo? Podle dr. byl akorát, a podle počítače podle velikosti mi vyšel stejný termín porodu jako před měsícem - 12.8. Dvě hodnoty byly krapek menší, ta třetí zas větší a v závěru to hodilo stejný termín.
yoursun (18+6) psala o 17 cm a Janca29 (s termínem 31.8.) má už 13 cm
![]()
Tak teď nevím, docela mě to vyděsilo. Jak to vidíte vy?
Matulienka to je odbre,ze uz jste doma
vsak ona zapomene…
EvikP tak jestli to bude holcicka nebo ne,na to si musim pockat do 30.3. protoze mi ultrazvuk nedelala
malem jsem to oplakala
ale co,to vydrzim..........
Holky ja jsem tak na tu moji Dr. tak nastvana,ze bych i skalu rozdrtila…dneska tam tak vlezu a ona mi rika,jak jsem porad hubena a ze jenom to brisko mam velke a i prsa
a jak mi to slusi atd…pak si stoupnu na vahu a ona mi ukazala,ze jsem pribrala 12kg za cele tehotenstvi a to uz se ji nelibilo,pry to je moc,ze budu tlusta a ze to pak nepujde dolu atd…kdyby rekla,ze to neni dobre pro telo nebo tak,ale ona porad,ze budu tlusta atd…Vzdyt ja jsem uplne v norme
holky v mem veku a pri me vysce(173cm) maji 62kg normalne a to nejsou tehotny a nemaji uz prvni dite…a ja vim ze to pak shodim dolu (a i kdyby ne,je to moje vec)
No tak me nastvala,ze jeste ted pukam vzteky!!!
Jinak jak se mate?
EvikP,
zvládly jsme to, ale jsme ráda, že už jsem s ní doma, přeci jen je to tu pro ni známe a nemusí se bát. Teď sedí kousek ode mne a kouká jako vyoraná myška…ještě má rozmazané vidění. Jinak už dvakrát zvracela, ale pokaždé jsem to chytla do novin. Tak snad už bude dobře.
Erizo
já myslím, že velikost tvého miminka je úplně v pořádku a v normě, neboj se:-))
Cinq
doktorka ať se jde se svou teorií vycpat, nesnáším tabulkování atd. Však to máš jen v bříšku, tak o co jí jde? navíc u tak štíhlé maminečky, jako jsi ty si myslím tohle vůbec nemusí řešit.
Tak si dej něco dobrého na papu a vykašly se na ni ![]()
Ahoj holky, dva dny jsem sem nekoukla a už je toho tolik, že se mi to (taky mi blbne PC) nechce číst… ![]()
Ve středu jsme byli i s taťuldou na kontrole. Už byl velký UTZ a já konečně viděla mimi, jak se hýbe (předtím jsem nevěděla, jestli je to mimi nebo dr. s UTZ). Dr. nám všechno hezky ukázal, spočítal prstíky (máme všechny) a máme další fotku, i když na ní moc nejsme vidět. Krásně bylo vidět, jak tepe srdíčko a pěstička atd.
Jinak jsem „uschopněná“, takže jdu do práce.
Dneska jsem si celý den hrála se zprovozněním PC a odstraněním spyware a dalšího, co se nám včera podařilo chytit..
Taky jsme ve středu byli v Podolí, zaregistrovat se v porodnici. Radím těm, kteří by tam chtěly rodit, pospěšte si, jelikož to opravdu vypadalo, že budou mít za chvíli na srpen plno. Některé termíny snad i mají.
Jinak nezapomeňte:
http://srpen2006.wz.cz
Zatím ahojky Kačkač
Erizo - já jsem myslela tu velikost mrňouska včetně nožiček, jinak po zadeček to bylo asi 8,5 cm ![]()
Matulienko dekuju za podporu,to potrebuju,protoze nejdrive vychvaluje a potom ma reci…hlavne;ze se citim dobre!
A uz jsem si koupila jablecny kolac po ceste ![]()
Jak je kocicce?