Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky spisovatelky
jak to psaní pořád stíháte,půl dne se k pc nedostanu a vy zvládnete román ![]()
EvikP
Otoky se mi objevily asi před 14 dny poprvé.Volala jsem svému dr. a on říkal ať nepiju minerálky a míň solím jinak nic.Zlepšilo se to,ale úplně v pohodě to nebylo,jen byly menší
Tak jsem mu volala znovu a on mě poslal na internu,že na otoky je ve 20 týdnu moc brzo! a že to chce vyšetření na interně,která je přímo v Gyncentru (vedle lékárny).....Jdu tam v úterý,tak uvidím.Klidně bych tam zavolala a přeptala se na to.
Taky mě ty nohy hrozně svědí a i břicho a prsa,ale mám pocit,že je to jen z toho,jak se ta kůže napíná ![]()
Janca29-jo to je fanj, taky jsem si myslela, že mám z vás ten nejzašší termín. Super, že nejsem sama. U nás v práci jsou většina kolegyněk těhotných a budou rodit v červenci, v polovině srpna a já až na konci léta
. Na jednu stranu mě to mrzí, že už si s prckem moc letního teploučka neužijem, ale na druhou si říkám, to už je za chvilku, uteče to jak voda.
Holi
mě otékají nohy už od 16tt. A to mi to řekl sám dr.,že je mám oteklé. Jinak bych si toho nevšimla. Ale teď už je to horší. Protože někdy ráno nemůžu nazout boty a taky mě to dost svědí,ale to jen jak píšeš,díky tomu, že se napíná kůže. Asi mu teď v pondělí řeknu, že je to někdy síla. Uvidíme jestli s tím něco udělá. Jenže co? Ono se toho proti otokům moc dělat nedá. Jinak minerálky moc nepiju a ani moc nesolím. Tak nevím. Ale před těhu mi nohy neotékaly.
Ještě jsem se Tě chtěla zeptat, jestli jsi doma na neschopence nebo jestli chodíš do práce a pokud jsi doma, odkdy dokdy máš vycházky? Dr. mi řekne ať chodím plavat ale vycházky mi nedal. TAk mu o ně chci v pondělí říct.
Jsem dneska dostala e-mail, že když už tedy začínám ten 22tt, tak bych měla začít spát na levém boku … nevíte, proč na levém a ne třeba i na pravém? ![]()
Děvčata, tak je tu krásně, ale musím se zas na chvíli odmlčet. Manžílek už dorazil a jedeme na chatu, asi na celý víkend. V pondělí se ale zase ozvu, z práce
, tam mě povídání si s vámi baví nejvíc ![]()
Jinak 2 kolegyňky z práce, co jsou také těhotné a rodí červenec a polovina srpna, už jsou doma a doktoři jim napsali vycházky nepřetržitě (musíte si o ně ale říci). Je to príma, když nejsou omezené časem a můžou ven, kdy se jim zachce. Zeptejte se na to, určitě je doktor/ka napíše.
Tak zatím pa, já letím, koupila jsem si pár sazeniček kytiček, tak jedu zvelebovat zahrádku (tedy doufám, že se mi chytnou, protože doma mi většinou vše pochcípá, jsem trapič
) Ahojky
Eviku
nohy mi taky před těhu neotékaly…Oni tě hlavně vyšetří jestli je vše ok a když tak na:,–(í nějaká diluretika na odvodnění,víc o tom nevím ![]()
Stejně musíš povinně absolvovat internu-prohlídku EKG atd. a to přímo v gyncentru,takže to mám jen o trochu dřív než je psáno v průkazce,tam je po vyšetření na cukrovku…
Neschopenku mám hned od začátku těhu a vycházky mám napsané neomezeně
ptala jsem se na to sestřiček i doktora,přišlo mi to docela divné,ale je to tak.....
Tak to jsem na dr. v pondělí zvědavá. Jak ho znám,tak mi řekne,že mě uschopní… i když ty otoky a bolest pánve nic moc… A tím pádem nebude z plávání vůbec nic, ani cvičení. Na to by nebyl čas. Nikde nejsou kolem půlnoci… to bych měla tak čas… ![]()
Holi
Já Ti toho Tvého dr. tak závidím. Dr. Lochman má často divné nálady. Chodím tam s hrůzou co z něj vždycky vypadne. Minule mi tam dělal kázání o hubnutí… No nic. ![]()
EvikP proč neodejdeš jinam, moja kamoška taky odešla k jinému dr. když otěhotněla, protože se jí nezdál přístup.
Janey
To ne,ale hned po porodu ano. Já vím,že jsem tlustá. Chodila jsem do října cvičit. Skoro každý den,ale pak nám přestěhovali firmu a na cvičení nebyl čas. Tak jsem to co jsem schodila,zase nabrala. A ještě 5kg navíc.
No nic. Dr. tam ze mě dělal debila,ale co,když ho to baví. Opravdu tam jdu vždy s hrůzou, co z něj vypadne. Věřím tomu,že když mu řeknu o vycházky,tak mi řekne,že můžu jít do práce.
Já už jsem na začátku těhu dr. změnila. On není špatný, akorát má dost často špatnou náladu. Nebo mě prostě nemá rád. Já nevím…
![]()
EvikP proc jsi nenajdes jineho doktora?Uz jsme ti to rikali na zacatku,co ti zacal delat problemy,koukej zacit na sebe myslet
najdi si jineho,co tu bude pro tebe a ne aby jsi se stresovala,vzdy kdyz tam jdes.
A to jestli budes tlusta nebo ne,je tvoje vec,jemu je do toho h.o.v.n.o
Eviku nenech si to libit…ja uz bych davno odesla ![]()
A to ze ma spatnou naladu,tak at si ji schova na doma a ne pro tehotnou…ty mas byt v klidu.
EvikP : ja budu doktora menit ted
, ted k nemu jdu v pondeli naposled no a priste uz pujdu k nove doktorce
, rekla mi, ze uz se pak nemusim o nic starat a uz k nemu nemusim vubec jit, oni si veskere dokumenty nechaji poslat. Doufam, ze budu spokojenejsi ![]()