Poradna duly
Jana Čurdová
mostule …doktorka se nemusela splést, někdy to může být opravdu rychlé. U mne bylo tak ypřed porodem vše OK, CS-2 a druhý den byl malej na světě:-))
matulienka to doufám, protože já už bych taky nejraději rodila
Ale nejdřív si počkám, až přijede ségra z porodnice, protože jí hlídám starší dcerku (5let)
![]()
mostule ..no, už jen kvůli tomu hlídání bys asi měla počkat:-))
A kde ségra rodí? V Bohunicích? To budeme mít alespoň čerstvé info, jak to tam probíhá:-))
Právě jsem pověsila na balkon ty plínečky, osušky a bryndáky a to je vám taková roztomilost ![]()
Matulienko ona je ségra takovej blázen jako já - jela do Vrchlabí (počítám, že už by tam měli být, takže cestou asi neporodili
). V Bohunicích byla akorát včera na tom monitoru. Chtěli jí to dnes vyvolávat, ale měli menší problém - oni i na Obilňáku mají PLNO..
Matulienko to aby si sousedi nemysleli,ze uz jsi porodila
pleny a bryndaky na balkone ![]()
mostule …ty jo, Vrchlabí, no tak snad to stihli:-))
Já půjdu k Miloušům, je to tam moc příjemný, domácký.
I když kdoví, včera mi kámoška vykládala, jak rodil ajejí kamarádka druhý dítko…mezi kontrakcema doma dirigovala manžela , kde jsou ručníky atd.
Prej si lehla do vany a tam se jí to rozjelo. Tak vylezla, volali sanitku a než přijela, měla mimko v náručí..oba jsou lékaři, tak to měli kliku, manžel si odrodil i placentu:-)) No a on je Řek a tak prý otázky typu kde je ta čistá ručníky atd. byly super:-))
Tak ti nevím, nějak tuším, že nestihneme ani malýho odvézt na hlídání:-))
Cinq.. alespoň je trošku ty sousedíky pozlobím:-)) Však jen ať jsou ve střehu ![]()
Božunku, babule vy už budete mať poprané aj požehlené a ja som ešte nezačala. Stále si hovorím, že dosť času. No po štvrtkových nákupoch sa do toho pustím už aj ja. Sa celkom teším. Také maličké vecičky keď povešiam na šnúry a budem sa tam chodiť vytešovať.
Len tie hrozné hice by sa nemuseli vrátiť naspäť, ale už zase hlásia 30stupňov. ![]()
matulienko ,cestou je 5porodnic, takže v autě by určitě nerodili
První rodila 2dny, takže porod do 3hodin jí asi nehrozí.. já mám Vrchlabí vysněný už 2roky, ale od 4.8. tam malují, takže to asi nestihneme.. Takže ještě nemám úplně jasno, kde vlastně chci rodit ![]()
No, kdybyste ani nestihli odvézt malýho, tak by to byla ta lepší varianta, ne? Takovej rychlej porůdek bysme Ti tady všechny určo záviděly
![]()
Jinak oblečky pro malou už mám taky vypraný a vyžehlený, tašku sbalenou…prostě myslím, že už mám vše nachystaný, tak snad mě potom nic nezaskočí ![]()
Holčinky, já se zatím loučím, jdu nakoupit a něco uvařit pro tu moji neteřinku. Mějte se tu kráásně ![]()
Ahoj holky,
tak dneska o půl páté ráno jsem měla hnusné probuzení … křeč vpravém lýtku (třetí za celé těhu) a už jsem neusla
V šest jsem teda vstala, upekla borůvkový koláč, pak vyžehlila, no a za chvilku, jak vykyne těsto, tak budu dělat ještě borůvkové knedlíky. Nafasovali jsme od tchána celý košík borůvek, tak máme už od soboty borůvkové hody ![]()
K praní mimioblečků jsem se ještě nějak nedostala. Ale všechno ostaní už vyprané a vyžehlené mám. Však jsem teprve 35. týden, tak mám ještě čas. Ale do konce července bych to chtěla mít nachystané. Mám totiž pocit, že se pak už ani nepohnu ![]()
mostule… rychlej porůdek by nevadil, ale to trauma pro malýho, kdyby byl u toho ![]()
já chci porod v klidu
jeden globus mi bohatě stačil ![]()
Matulienko a když jste odjížděli do toho Maďarska, měl manžel nastudovanou větu „Ustupte, moje žena rodí.“ v maďarštině?
![]()
cecetko ..neměl, on byl přesvědčenej, že to nebude zapotřebí. Popravdě já ten den odjezdu málem couvla a nikam nejela. měla jsem divné pocity, coč smetl ze stolu s tím, že to zvládneme a taky, že jo ![]()
No, cd jsou odstraněny, pokoj nachystán, tak valíme na nákup a pak asi sednu k žehleníčku
ne, že by se mi chtělo ![]()
Tak zatím pa pa
Ahojte tehulky!
Moc vas po nekolika dnech zdravim! A koukam - same dobre zpravy - vsem se dari dobre…
Matulienka se vratila vporadku… super!
My se taky mame dobre. Manzel je uz doma a bude pracovat z domova az do porodu mrnouska. Brisko uz mam opravdu ohromne, jako kdybych cekala dvojcata…
ale jsme na nej s manzelem oba pysni… ![]()
Co se tyka sexu, tak si to ted vynahradime…
pokud me nic nebude bolet. Jinak manzelovi pry pripadam opravdu sexy…
toz nevim… ale dobrovolne mu verim… ![]()
V patek jsme byli na prave armenske svatbe - bylo to super… Dokonce jsme si s manzilkem zatancovali, cimz jsme vzbudili vseobecnou pozornost, protoze jsme meli mezi sebou naseho pupika…
Ale co, byl to tanec zamilovanych - pripojili jsme se k novomanzelum - takze jsme tam proste museli, protoze zamilovani jsme porad…
Bylo to super!
Vcera jsme meli navstevu u anesteziologa - bylo to kratke (10 minut). Nejvic nas prekvapil, kdyz rekl, ze PA jsou velke obchodnice - doporucuji epidural, aby si mohly nerusene povidat nebo cist…
On sam vypadal, ze ho spis nedoporucuje, pokud porod probiha normalne.
Tak uvidime - porodnici mame zhruba tak 10 minut autem, tak se tam rozjedeme az pri 3-minutovych kontrakcich… Nerada bych, aby me s kontrakcemi poslali domu… ![]()
Dneska rano jsem ovsem zazila krusne chvile… Normalne mi nic neni, tak to bylo asi proto, abych si uvedomila, jake mam stesti.....
Mam ted tak zhruba tydenni zacpy… a dneska jsem temer po tydnu citila, ze je ten spravny den na vyprazdneni… JENZE..... kdyz uz nastal ten moment, tak me strasne zacala bolet prava kycel, nemohla jsem zustat sedet, a musela to rozhybat… bylo to strasne, protoze ta bolest vystrelovala do stehna… Do toho jsem citila, ze chci jit na zachod… kdyz se to uklidnilo, tak jsem se opet po:,–(ila… a znova ta strasna bolest v kycli… tentokrat vystrelovala az ke kotniku… jako bych mela nejakou strasnou krec..... Nakonec jsem nasla prapodivnou polohu, ve ktere jsem ulevila vsem akutnim bolestem… Ale to byl jen zacatek…
Pak jsem stravila 50 minut sezenim na zachode, strasnou bolesti bricha a strev, ale NIC… Byla jsem uplne zpocena, delalo se mi spatne od zaludku a myslela jsem, ze snad porodim… Mimisek mel asi strach, tak se do toho zacal strasne prevalovat..... Myslela jsem, ze je to muj konec…
Nakonec jsem vse prerusila a sla si lehnout a unavou usnula…
![]()
Omlouvam se, ze tady popisuju takovou situaci, ale mela jste nektera podobny problem? Vim, ze to zacne nanovo, protoze jaksi nedoslo k poradnemu vyprazdneni…
Uz ted se bojim… ![]()
Čau holky,
vy jste prostě šííííílené, takhle makat ( Cinq u tebe bych se hlavně bála přiotrávení se, ty výpary nejsou pro miminko to pravé ořechové
), ovšem je fakt, že opět udeří krušná vedra. Vězte, BUDE HŮŘ
!
Panoramko - musím tě upřímně politovat, zácpu sama nemám, akorát statně „bobkuju“. Normálně chodím ráno, ale teď se to nějak rozhodilo … před chvílí jsem byla u mamky a taky jsem měla pocit, že z toho bude porod
(ona mám bohužel „šplouchací“ záchod, ten já nesnáším, člověk ani nezhodnotí výsledek svého úsilí). Pardon za ten naturalismus, jenom, že jsem se chvíli fakt cítila na roztržení, ale proti tobě to ještě nebylo nic. Co takhle zkusit sušené švestky jako přírodní projímadlo, nebo kysané mléčné výrobky navečer
?
ad knedle apod.) s knedlíkama se nešulím, páč meruňky tu teď jsou za nekřesťanský peníz, zato zpracovávám angrešt, rybíz, maliny aj.
, manžel co chvíli přiveze nějaký bordýlek ze zahrady. Minule jsem sbírala s ním a totálně si odvařila kyčle. To je bolest
! (Přesto zdatně sexuju, do půlky srpna se s malým tahat nechcu
.)
A do konce týdne (to je na mě, kdy) pofičím do nemocnice na ozvy, už se těšíííííííím
.