Poradna duly
Jana Čurdová
Chvíli tu nejsem - a vyjedete takovým raketovým tempem…
![]()
Holi my máme stejný termín - konec srpna. Četla jsem o pár stran předem, že ti předvídají doktoři macíčka - mám taky takový „problém“. Dnes jsem byla na kontrole, malá prý má 3,3 kg. Mám docela strach, že jestli vydržím až do termínu, tak nejspíš místo porodu rovnou vybuchnu…
![]()
NOGGIE
původně jsem měla termín 22.8 pak mi ho posunuli na 16.8.
ale tvrdí,že právě díky velikosti to tam tak dlouho nevydrží
kéž by!!!měsíc ještě nepřežiju ![]()
Yoursun:
Dělají Ti kontrolní ultrazvuk kvůli velikosti mimi??
Nám řekli v 32tt, že malý bude mít tak cca 4500g a tím to haslo. Nikdo se tím víc nezabývá. Do porodnice jdu 27.7. - což je 9 dnů před termínem porodu dle utz! Nechtěli mne objednat dříve, než skončím chodit do poradny a tam musím ještě tento pátek.
Matulienko tak i já tě opožděně vítám z dovči a musím se přiznat, že neskrytě závidím, jak já bych někam vyjela, jejda ![]()
Taky ti přeju vše nej k svátku a hlavně zdravou rodinu (tu stávající i tu v pupíku, která ne svět teprv čeká
)
Jinak s holením to mám jako vy, taky jsem netušila, že to jde i po slepu, ale ještě nejsem tak obratná, takže jsem se řízla
a taky mám pocit, že budu brzo naprosté holátko, protože se proužek holení od holení zužuje ![]()
Verulinka : doktorka mi dela ultrazvuk pokazde, jen nevim, jestli neni lepsi nevedet, jak moc jsme zase vyrostli
takze se desim, co mi rekne zitra, zitra k ni jdu asi naposledy, pak uz do porodnice
Yoursun neboj, vždyť už to máš za pár a mojí kamarádce taky tvrdili jaký bude mít veliký miminko, měla mít skoro pětikilové a nakonec mělo 3,7 kg, tak se neboj ![]()
Yoursun neboj se, všechno bude v pořádku! Zase si vezmi, že zatímco my budeme pořád funět jak lokomotivy, ty už budeš držet v náručí krásné, zdravé a spokojené miminko ![]()
Těm jejich výpočtům bych moc nevěřila! Ptala jsem se por. asistentky, co k ní chodím na cvíčo, jak je to s váhou mimíska, že spousta z vás ví váhu a že vás doktoři straší že je to moc nebo málo a mě že neřekl váhu nikdy.
Prý to počítají z různých rozměrů miminka a je to moc moc nepřesné, tak žádný strach!
janey : dik za podporu
ja se pokusim, se nebat, ale nic neslibuju ![]()
tak jsem jeste pribalila par veci do porodnice a uz nevim, co bych jeste mela nachystat, vlastne jo, jeste bych mela zavolat te detske doktorce, jestli nas vezme
Tamik : taky dekuju, ja stejne nechapu, proc nas tim strasi
stejne to neovlivnim
yoursun já bych byla zas raději v tvé kůži, už se nemůžu dočkat až bude mimčo na světě, takže to je tvoje velké plus
já si počkám až do konce srpna
ale co, taky se dočkám ![]()
dneska jsem byla s manžuchem u doktorky u nás na poliklinice a hned že si zaskočím k dětské domluvit si jí pak pro mimčo, ale má dovču ještě 14 dní, pak tam týden je a pak zas 14 dní pryč, tak jí musím vychytat…
Jo, abych nezapomněla, chcete rozesmát???
Jsem byla na matrice, že si vyřídím tu novou občanku. Vyplnila papír, zeptala se, jestli je povinné mít tam zapsané dítě (kdyby jo, že bych to jako vyřídila až po porodu, ať to není nadvakrát
) no a když jsem paní matrikářce dala starou občanku, tak se zhrozila a říká: Hmmm, to je v únoru propadlé, to vám tu ale nemůžu vzít. To je totiž přestupek a stojí to 1000,– Kč
![]()
Tak říkám, fajn, tak jsem jí ztratila a ona že to je to samý
. Slyšely jste o tom někdo?
Tak mě poslala do Bn vyřídit to tam a projednat zmíněný přestupek!!! To se mi ale vážně nechce, dát jim za tohle litr. Ještě mi řekla, že tak dva měsíce tolerují!
Ahoj holky, moc vás zdravím.
Děkuju za včerejší podporu. Představte si, že jsem dneska byla v Podolí, kde mi dělali kontrolní utz a monitory a všechno je naprosto v pořádku, dokonce podle nich má mimčo 2,9 kg, takže jsem v klidu a už to odmítám řešit až do porodu. KAždopádně už začínám od tohoto týdne chodit k nim do poradny, tak jsem zvědavá, kdy se prcek vyklube
Už se nan í hrozně těším…
Tamiku myslím, že má ta paní bohužel pravdu, ale ještě bys to mohla zkusit přes to, že ti jí ukradli, ale to bys to musela nahlásit na policii ![]()
Ahoj holky…Tak jsem byla v kine s dcerkou…bylo to uzasne, klimatizace
kdyby to slo,tak si koupim ten listek jeste jednou a zustanu tam
a taky jsem vzala dcerku do mekace(tam je taky klimatizace ![]()
Holky z vahou u miminka bych si hlavu nedelala,protoze na 90%minimalne se pletou(aspon skoro kazde me kamaradce rikali,ze to bude obr nebo trpaslik a nakonec to byla uplne normalni porodni vaha
nevim proc vzdy strasi ![]()
Jinak tady nic takoveho nedelaji(a je to lepsi)aspon si nedelam hlavu jestli bude moc velke nebo male(stejne se stim nic neda delat
hlavne ze budou zdrave a nase ![]()
Tamiku ja jsem ztratila obcanku pred rokem,rekla jsem,ze mi ji ukradli
primo na urade(ne na policii) a udelali mi novou bez pokuty…mozna je to jenom na ochote te pani ![]()