Poradna duly
Jana Čurdová
No uvidim, co mi reknou zitra v Podoli, jsem z toho nervozni, protoze tam navic nejsem na utz objednana a oni se tam se mnou urcite budou dohadovat, ach jo. Vcera jsem tam byla na monitoru a vsichni byli hrozne mili, tak snad i zitra to zvladnu,navic tam musim jit sama, protoze manzilek musi nutne do prace, tak uvidime.
Porodní tašku už mám nachystanou asi 3 týdny - dávala jsem ji do kupy na 1. propustce ze špitálu na víkend:
košile si neberu - při Kuldovi jsem několikrát protekla skrz a bylo lepší, že jsem si mohla hned vyfasovat čistou erární než čekat až mi někdo přiveze moji z domu
2 kojící podprsenky
na ty jsem zapoměla
porodní vložky - 2 balíky
5 ks jednorázových kalhotek
1 pakl plenek + přebalovacích ubrousků
1 osušku
2 tmavé ručníky na „podvozek“
Bepanthen
gel z dubové kůry na hemoroidy - co kdyby
homeopatika k porodu a po něm
toaletní papír
krém na ruce
balzám na rty
kosmetiku - sprcháč + intimní gel atp.
jo a papuče
Woodoo díky za seznam
aspoň se mám od čeho odrazit! A asi taky tu kojící práskačku ne?
Já se na to radši ještě v úterý zeptám, až tam budu, abych věděla. Ale v kostce už ty věci mám taky doma. Jen teda nevím, do jaký tašky to narvu. To bude dost velká!!!
A oblečení pro mimi si necháte přivézt až na odjezd domů, nebo ho už povezete s sebou?
Tamiku máš recht - ta moje taška vypadá jakobych jela na dovolenou, teda velikostí, nikoli obsahem.
A věci pro mimčo mám nachystané bokem - jsou tam jak do chladu tak do vedra. Neočekávám, že by mi manžel sám od sebe přivezl ty správné
, tak je tam mám radši oboje
Holky vy ste sikulky s tym balenim. Ja mam cim dalej vacsi srach a mam pocit ze ked to nemam zbalene (a asi ani nakupene) tak to je este daleko. No v stredu idem do nemocnice a tam vyfasujem pekne zoznam a myslim ze uz budem donutena s tym nieco robit. Neviem si predstavit chlapa ako potom hned po porode pobehuje po lekarnach a nakupuje mi veci do porodnice
asi to radsej urobim sama.
Saary nemaj strach… zajtra vsetko dopadne dobre a nad 2,5 kila sa berie ako normalna porodna vaha. Ja viem ze sa mi to vravi a ze tomu vsetkemu uveris ked budes mat malu v naruci a bude v poho… ale teraz uz koli nej nohy na stol a pohodu.
Nam dnes vypli telplu vodu tak uz sa teda tesim… hlavne ze som si vcera vravela ze na to kaslem a hnijem na gauci po tom tepovani a hlavu si umyjem az dnes. Takze pekne budem nahrievat vodu..... no co neurobis hned mas zajtra s problemami. ![]()
Ahoj holky,
tak jsem si hezky početla, co jste tady všechno napsaly včera v noci i dneska dopoledne.
1. Sex = neznámý pojem
Ale z mojí strany, manžel by chtěl, prý jsem sexy
Já tvrdím, že jsem tlustá, on mi vždyckly řekne, že jsem těhotná … je to prostě zlatíčko ![]()
2. Tašku do porodnice ještě nemám … mám čas. Ve středu máme v poradně poučení pro maminky, co do porodnice apod. a pak hned poučení pro tatínky, jak se chovat u porodu. To bude sranda ![]()
3. Ten gel na nohy X předčasný porod … to se mi zdá taky divné.
4. Obr břicho … mě se ty centimetry na obvod mění podle toho, jestli je malý víc nahoře nebo dole. A dneska, když jsem si chtěla v klidu vypít kafčo na sluníčku, tak se začal tak šíleně vrtět, že jsem ho cítila na pravé i levé straně břicha (z boku) najednou. Takže jsem fakt zvědavá na kontrolním UZ v 37. týdnu, v jaké je poloze.
No a jinak jsem zapomněla, na co jsem chtěla ještě reagovat.
Kacatko - diky. Ja jsem na to behem dne docela pozapomnela, ale ted jsem sama cely vecer doma a zacinam mit strach, ale zitra se snad rozhodne, co a jak… tak uvidime, kolik nameri (navazi) v Podoli, treba se jenom muj dr. spletl.
Já se zrovna vrátila z procházky a mám dost!!!
V podbřišku mě tlačí, nohy bolí jako bych ušla 30 km (a to jsem ušla tak dva…) a splavená jsem jako bych těch 30 šla po sahaře ![]()
Byli jsme u mamky, abych příteli předvedla, co všechno jsem se naučila udělat z našeho kočárku
, taky jak se skládá… což se mi samozřejmě za jeho přítomnosti vůbec nepodařilo (překvapuje mě, že jsem čekala opak
). Pak jsme se šli podívat jak kamarád u řeky chytá ryby, jenže tam pralo sluníčko, tak jsem přítele opustila a šla domů sama! Za prvý nejsem rybář
, za druhý tam bylo vedro a za třetí, chytnou stejně prdlajs, jako vždycky!!! A akorát tam kecají o fotbale, což já můžu jen poslouchat
!
Tak se teď cpu ovocem a je mi fajn!!!
Tamik já sepřecpala melounem … jednak mě teď tlačí žaludek a nechci vidět to noční běhání na wc
Ale když mi vychlazené melouny tak chutnají ![]()
Cecetka to je jasný, musíš si dopřát!!!
Já spráskala ochucený tvaroh, dvě broskve, nektarinku a jablko a ještě bych tam něco poslala. Asi půjdu dát okruh po kuchyni
Malá teď z toho začla pěkně řádit, asi jí to chutnalo tak jako mě!!!
Mimochodem, spací pytel se ti moc povedl!!! Jsi šikula ![]()
Kočárek je Aro lex 2, nebo tak nějak, dodavatel Depemo. Ale co mě štve, nikde nemůžu najít kolik váží a tak. A stránky výrobce jsou ve výstavbě ![]()
Tamik taky nevím, kolik ten náš váží. A už to ani nehledám. Na stránkách výrobce to taky není. Hlavně, aby se nám s ním dobře jezdilo. Především v zimě. Jestli budou takové haldy sněhu jako letos, tak to bude nářez ![]()
Tamik a děkuji za pochvalu. Však jsem si taky mákla. Už se mi dost špatně sedí
Ještě jsem uvažovala, že tam všiju tu gumičku do pasu, ale pak jsem se na to vybodla. Se mi nechtělo ![]()
Cecetka však pro mě ta váha už taky není extra důležitá. Počítám s tím, že za ty peníze je to váhová kategorie Taka, ale spíš to chci vědět jen pro zajímavost. Taky už to beru tak, že se mi aspoň bude lépe hubnout
Ty super krásné lehké kočárky by pro mě byly podle mého názoru stejně k ničemu, vzhledem k malým korbičkám. Možná se mýlím a malé se mi jen zdají, ale radši těžký kočár a mimi v teple a tak, než krásný a pro mě pohodlný, ale pro prcka ne ![]()
Pytel je super i bez gumičky!!!
Mě se špatně všechno, ne jen sedí ![]()
Krásný nedělní večer přeje Matulienka:-))
Jsme asi hodinu doma a já neodolala vám napsat, že jsem v pořádku, pořád 2v1 ![]()
Dovolená byla jedním slovem náááádhernááá.
Vážně jsme si to užili, kluci byli moc hodní a tak jsem zapomněla i na tu zatracenou tchýni:-))
Zítra jedu do poradny a pak bych se odpoledne ozvala a napsala víc.
Tak zatím koťátka a pohlaďte pupíky:-))
cecetka: ty sis sila sama spaci pytel?…to jsi fakt sikulka…!
a je nekde fotka, popr. strih…? ![]()
jinak ja jsem dala dokupy seznam do porodnice podle toho, co maji na webu z Podoli a taky podle toho, co mi kdo rikal, popr. jsem nasla na netu…
…budu mit 3 tasky takto:
PORODNI SAL
Doklady - tehu prukazka
SESTINEDELI
PRO MIMCO