Srpen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
463
16.7.06 12:43

No uvidim, co mi reknou zitra v Podoli, jsem z toho nervozni, protoze tam navic nejsem na utz objednana a oni se tam se mnou urcite budou dohadovat, ach jo. Vcera jsem tam byla na monitoru a vsichni byli hrozne mili, tak snad i zitra to zvladnu,navic tam musim jit sama, protoze manzilek musi nutne do prace, tak uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
16.7.06 13:37

Porodní tašku už mám nachystanou asi 3 týdny - dávala jsem ji do kupy na 1. propustce ze špitálu na víkend:
košile si neberu - při Kuldovi jsem několikrát protekla skrz a bylo lepší, že jsem si mohla hned vyfasovat čistou erární než čekat až mi někdo přiveze moji z domu
2 kojící podprsenky :oops: na ty jsem zapoměla
porodní vložky - 2 balíky
5 ks jednorázových kalhotek
1 pakl plenek + přebalovacích ubrousků
1 osušku
2 tmavé ručníky na „podvozek“
Bepanthen
gel z dubové kůry na hemoroidy - co kdyby
homeopatika k porodu a po něm
toaletní papír
krém na ruce
balzám na rty
kosmetiku - sprcháč + intimní gel atp.
jo a papuče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
16.7.06 14:13

Woodoo díky za seznam :lol: aspoň se mám od čeho odrazit! A asi taky tu kojící práskačku ne?
Já se na to radši ještě v úterý zeptám, až tam budu, abych věděla. Ale v kostce už ty věci mám taky doma. Jen teda nevím, do jaký tašky to narvu. To bude dost velká!!!
A oblečení pro mimi si necháte přivézt až na odjezd domů, nebo ho už povezete s sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
16.7.06 14:22

Tamiku máš recht - ta moje taška vypadá jakobych jela na dovolenou, teda velikostí, nikoli obsahem.
A věci pro mimčo mám nachystané bokem - jsou tam jak do chladu tak do vedra. Neočekávám, že by mi manžel sám od sebe přivezl ty správné :roll: , tak je tam mám radši oboje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
16.7.06 14:35

Holky vy ste sikulky s tym balenim. Ja mam cim dalej vacsi srach a mam pocit ze ked to nemam zbalene (a asi ani nakupene) tak to je este daleko. No v stredu idem do nemocnice a tam vyfasujem pekne zoznam a myslim ze uz budem donutena s tym nieco robit. Neviem si predstavit chlapa ako potom hned po porode pobehuje po lekarnach a nakupuje mi veci do porodnice :lol: asi to radsej urobim sama.

Saary nemaj strach… zajtra vsetko dopadne dobre a nad 2,5 kila sa berie ako normalna porodna vaha. Ja viem ze sa mi to vravi a ze tomu vsetkemu uveris ked budes mat malu v naruci a bude v poho… ale teraz uz koli nej nohy na stol a pohodu.

Nam dnes vypli telplu vodu tak uz sa teda tesim… hlavne ze som si vcera vravela ze na to kaslem a hnijem na gauci po tom tepovani a hlavu si umyjem az dnes. Takze pekne budem nahrievat vodu..... no co neurobis hned mas zajtra s problemami. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
16.7.06 18:14

Ahoj holky,

tak jsem si hezky početla, co jste tady všechno napsaly včera v noci i dneska dopoledne.

1. Sex = neznámý pojem 8O Ale z mojí strany, manžel by chtěl, prý jsem sexy 8O Já tvrdím, že jsem tlustá, on mi vždyckly řekne, že jsem těhotná … je to prostě zlatíčko :D

2. Tašku do porodnice ještě nemám … mám čas. Ve středu máme v poradně poučení pro maminky, co do porodnice apod. a pak hned poučení pro tatínky, jak se chovat u porodu. To bude sranda :D

3. Ten gel na nohy X předčasný porod … to se mi zdá taky divné.

4. Obr břicho … mě se ty centimetry na obvod mění podle toho, jestli je malý víc nahoře nebo dole. A dneska, když jsem si chtěla v klidu vypít kafčo na sluníčku, tak se začal tak šíleně vrtět, že jsem ho cítila na pravé i levé straně břicha (z boku) najednou. Takže jsem fakt zvědavá na kontrolním UZ v 37. týdnu, v jaké je poloze.

No a jinak jsem zapomněla, na co jsem chtěla ještě reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
16.7.06 18:39

Kacatko - diky. Ja jsem na to behem dne docela pozapomnela, ale ted jsem sama cely vecer doma a zacinam mit strach, ale zitra se snad rozhodne, co a jak… tak uvidime, kolik nameri (navazi) v Podoli, treba se jenom muj dr. spletl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
16.7.06 18:47

Já se zrovna vrátila z procházky a mám dost!!!
V podbřišku mě tlačí, nohy bolí jako bych ušla 30 km (a to jsem ušla tak dva…) a splavená jsem jako bych těch 30 šla po sahaře :!

Byli jsme u mamky, abych příteli předvedla, co všechno jsem se naučila udělat z našeho kočárku :wink: , taky jak se skládá… což se mi samozřejmě za jeho přítomnosti vůbec nepodařilo (překvapuje mě, že jsem čekala opak 8) ). Pak jsme se šli podívat jak kamarád u řeky chytá ryby, jenže tam pralo sluníčko, tak jsem přítele opustila a šla domů sama! Za prvý nejsem rybář :lol: , za druhý tam bylo vedro a za třetí, chytnou stejně prdlajs, jako vždycky!!! A akorát tam kecají o fotbale, což já můžu jen poslouchat :roll: !

Tak se teď cpu ovocem a je mi fajn!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
16.7.06 18:50

Tamik já sepřecpala melounem … jednak mě teď tlačí žaludek a nechci vidět to noční běhání na wc 8O Ale když mi vychlazené melouny tak chutnají :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
16.7.06 19:00

Cecetka to je jasný, musíš si dopřát!!!
Já spráskala ochucený tvaroh, dvě broskve, nektarinku a jablko a ještě bych tam něco poslala. Asi půjdu dát okruh po kuchyni :lol: Malá teď z toho začla pěkně řádit, asi jí to chutnalo tak jako mě!!!

Mimochodem, spací pytel se ti moc povedl!!! Jsi šikula :!
Kočárek je Aro lex 2, nebo tak nějak, dodavatel Depemo. Ale co mě štve, nikde nemůžu najít kolik váží a tak. A stránky výrobce jsou ve výstavbě :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
16.7.06 19:02

Tamik taky nevím, kolik ten náš váží. A už to ani nehledám. Na stránkách výrobce to taky není. Hlavně, aby se nám s ním dobře jezdilo. Především v zimě. Jestli budou takové haldy sněhu jako letos, tak to bude nářez 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26864
16.7.06 19:05

Tamik a děkuji za pochvalu. Však jsem si taky mákla. Už se mi dost špatně sedí :? Ještě jsem uvažovala, že tam všiju tu gumičku do pasu, ale pak jsem se na to vybodla. Se mi nechtělo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
16.7.06 19:10

Cecetka však pro mě ta váha už taky není extra důležitá. Počítám s tím, že za ty peníze je to váhová kategorie Taka, ale spíš to chci vědět jen pro zajímavost. Taky už to beru tak, že se mi aspoň bude lépe hubnout :lol: Ty super krásné lehké kočárky by pro mě byly podle mého názoru stejně k ničemu, vzhledem k malým korbičkám. Možná se mýlím a malé se mi jen zdají, ale radši těžký kočár a mimi v teple a tak, než krásný a pro mě pohodlný, ale pro prcka ne :!

Pytel je super i bez gumičky!!!
Mě se špatně všechno, ne jen sedí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
16.7.06 19:34

Krásný nedělní večer přeje Matulienka:-))
Jsme asi hodinu doma a já neodolala vám napsat, že jsem v pořádku, pořád 2v1 :lol:
Dovolená byla jedním slovem náááádhernááá.
Vážně jsme si to užili, kluci byli moc hodní a tak jsem zapomněla i na tu zatracenou tchýni:-))
Zítra jedu do poradny a pak bych se odpoledne ozvala a napsala víc.
Tak zatím koťátka a pohlaďte pupíky:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L_B
106
16.7.06 19:40

cecetka: ty sis sila sama spaci pytel?…to jsi fakt sikulka…!
a je nekde fotka, popr. strih…? :wink:

jinak ja jsem dala dokupy seznam do porodnice podle toho, co maji na webu z Podoli a taky podle toho, co mi kdo rikal, popr. jsem nasla na netu…

…budu mit 3 tasky takto:
PORODNI SAL
Doklady - tehu prukazka

• OP
  • karticka VZP
  • oddaci list
  • prohlaseni o jmenech
  • formular na odber pupecnikove krve
    Prezuvky pro oba - vhodne i do sprchy
    Vhodne obleceni pro Jirku + neco na jidlo
    2× kosile nebo dlouhe triko
    Zupan
    Piti - neperliva voda, caj,…
    Jidlo - piskoty, energo-tycky, apod., zvykacky
    Toal. potreby
    Gumicku a sponky
    Jeleni luj!!!!!!!
    Relax. CD
    Ponozky
    Fotak + baterky
    Mobil + nabijecka

SESTINEDELI

• toal. potreby - mydlo
  • hreben
  • zrcatko
  • zub. kartacek + pasta
  • jeleni luj
  • krem
  • sampon + kond.
  • intim. mydlo
  • rexona
  • vat. tampony + vat. tycinky
  • malovatka + vonavka
  • Bepanthen
  • 2-3 rucniky + zinka (tmave nebo barevne)
  • 1-2 kojprdy
  • vlozky do kojprdy
  • poporod. kalhotky
  • porod. vlozky
  • jemny toal. papir (nebo i vlhceny)
  • papir. kapesniky
  • polstarek pod zadek (usit) nebo nafuk. kruh
  • neco na cteni
  • papir + tuzku
  • tasku na spinave obleceni

PRO MIMCO

• pleny Newborn
  • vlhcene ubrousky
  • vlastni kosmetika
  • dudlik (?) - Avent, Nuk
  • nuzticky na nehty
  • obleceni do porodnice (dupacky + body)
  • obleceni na cestu domu - body
  • dupacky
  • kabatek
  • letni cepicka
  • zavinovacka do autosedacky nebo deka
  • papirova i latkova plena
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie