Poradna duly
Jana Čurdová
Do prkvančic! Měla jsem tu napsanou zprávu a když jsem tam hodila závěrečného smajlíka, tak mi celá zmizela!!! ![]()
Káčátko, Tamiku u nás v porodnici jsou cumlíky zakázané, ale máme koupené 2 silikonové pro jistotu… Kulíšek cumel nejdřív vůbec nechtěl, natahovalo ho to úplně děsně, ale zato si cucal ruce až po lokty
Pak si zvykl na silikonové, ale hned jak mu vyrostly zuby tak je všechny během páru minut prokousal
, a protože další silikonový jsem doma neměla, strčila jsem mu kaučukový. Ten mu ale TAK nechutnal, že se odnaučil cumel bez řvaní a bezesných nocí ![]()
Jo a lahvičky doma taky nemáme. Ani teď ani u Kulíška
Strašně se těším na kojení, tak si to přece sama nebudu sabotovat ![]()
Jojo, tak já je pořizovat nebudu. Až podle situace. Můžou se koupit vždycky, žejo. Jen pořídím nějaký dudel jen pro sichr
, použít ho můžem a nemusíme!
ahoj holky… …zdravim vsechny po strasne dlouhe dobe… …doted jsem nejak vubec nemela cas sem jit aspon nakouknout - ale v minulem tydnu jsem predala uz vsechnu praci v kancelari a oficialne nastoupila na MD - to vam je najednou takova pohoda…:)
a jak se jinak vsechny mate?
doufam, ze u vsech je vsechno v poradku a uzivate si posledni tydny…
…u nas vsechno v ok…:) …akorat me plany na rozeni maleho miminka vzaly za sve - na UTZ ve 33tt nam odhadli 2,3kg a jsme na percentilu 87%…
…tak se aspon uklidnuju, ze budeme mit sice velke, ale urcite hodne miminko… ![]()
L_B takže jestli dobře počítám tak by to mělo být 3,78 kg? To jde
Kámošce se zrovna (přesně na den) před měsícem narodil Ondra 3,8 kg 52 cm. A je celkem hodný - ony ty menší miminka - pod 2,5 kg - brečí víc než ti buřtíci. Kulda měl 3,6 kg 49 cm a byl těžce pohodové mimčo ![]()
woodoo - nevim, jak se to pocita, ale pry kdyz je utz delany presne ve 30tt, tak se bere k porodu dvojnasobek vahy - coz doufam, ze teda FAKT NE..! ![]()
jinak on je manza docela dlouhy, takze doufam, ze ta vaha je dana tim, ze je to mimco proste dlouhe…:) - takze kdyz bude mit prumernou hlavicku, tak je to porad v pohod.e..
jinak nechce se mi to vsechno dozadu docitat, ale par dotazu:
Ahojky těhule ![]()
další hrozná noc za mnou,už začínám mít svého těla plný zuby
teď jsem obalovala řízky a polovinu věcí mám na břiše místo na řízkách
tak mi to nedalo a hned jsem vytáhla metřík…Hrůza!! před 3 týdny 104,teď 124cm ![]()
Mimochodem mi taky spočítali 4kg mimčo…BOJIM,BOJIM… ![]()
Má tam uý asi hrozně málo místa,jen se vlní a mě to docela dost bolí…
Dudlík ani lahev taky nemáme,když bude potřeba dokoupíme ![]()
Včera jsme koupili autosedačku,tak se s ní chlubím a říkám,že je od 0-13kg a naši drazí kamarádi to komentovali slovy…„no,to mu moc dlouho nebude,když se narodí jako 10kg“.....už mě to fakt štve… ![]()
L_B ![]()
tak tašku do porodnice přichystanou mám,protože mi stále hrozí předčasným porodem ![]()
Dětskou mám domluvenou taky,mělo by to být už před porodem,měla by se 2 den na mimčo přijet podívat…
a je doba dovolených,tak aby jsi se ujistila,že tam bude atd… ![]()
No a pokud budou pokračovat vedra,pojedeme z porodnice jen v ponožkách,v bodýčku které má nohavičky jako kraťásky..max.tenoučká čepka a plína…ale to podle počasí…nechám tady manžovi 2 hromádky ![]()
Jo holky a s těma hafíkama Vám závidím…máme 4
a ještě teď 2 štěňata na prodej,ty snad budou pryč než porodím…tak jsem zvědavá co smečka na to???? ![]()
Holi - ty jo! nestras… ![]()
ja mela ve 33tt pres bricho 104cm - to se muze jeste zvetsit…?????
- to uz budu chodit jak tank
- uz ted mam nahore 13,5kg - a to mi vsichni tvrdi, ze pry JENOM v brichu - takze se taky vsichni divi, ze jsem jeste neporodila…a lide, veci neznali, mi hned na to kladou otazku, jestli jsou to teda dvojcata…
![]()
Holi: a co mas vsechno nachystane do porodnice?
jsem si tak nejak predbezne udelala seznam a nevim, jestli mi tam neco nechybi (nebo naopak neprebyva)
Ahoj holky.
Buďte rády, že máte větší miminka, my máme přesně opačný problém, protože v ukončeném 38.tt má miminko jenom 2,3 kg, sice je to měření hodně nepřesné, ale všude nás stresují a honí po kontrolách, v pondělí jdu do Podolí na kontrolní utz a monitor. Naštěstí do teď jsou monitory v pořádku, tak jenom je důležité, aby miminko bylo symetrické a nemělo větší hlavičku, což snad mít nebude. No, co vám budu povídat, nemůžu dospat zítřka…ach jo, raději bych 4 kila než tohle.
Jinak zatím přežíváme, i když poslíčky jsou kolikrát už v noci hodně nesnesitelné, ale noci jsou chladnější, tak se aspoň líp spí…
L_B
tak to máš pořádný pupík
jenže já mám nahoře 20kg
a strašné otoky…No schválně ho za pár dní změř a uvidíš… ![]()
No já jdu rodit do Krče a tam nám dali seznam co a jak sebou…Na porodní sál prý stačí igelitka …doklady,voda,něco malého na zub,ručník,žínka,toal.potřeby,toal.papír,ponožky,župan,foťák........
Na šestinedělí…2 košile,2 kojo podprdy,vložky podprda,jednorázovky spodky+normál,min.10 kusů,2 ručníky,neperlivá voda…
Nevím kde budeš rodit,ale určo ti dají nějaký seznámek
V krči mám libovolný počet vložek+16 plen na mimčo a jinak nic,,,ani toaleťák…
Záleží to na porodnici ![]()
A odkud jsi????já jsem kousek od Říčan,koukám Praha 10… ![]()
SAARY
to bude v pohodě,uvidíš…ty jejich měření jsou opravdu nepřesný ![]()
Naše neteř se narodila v ukončeném 40 týdnu a měla 2,30kg a 48cm…byla malé mimčo,drobná a malá je dodnes a to ji už budou 3 ![]()
Holi: jsem registrovana v Podoli, ale je docela mozne, ze skoncim taky v Krci, kdyz v Podoli zavrou prijem… ![]()
ja jsem prave koukala na ten jejich seznam, co maji na webu a podle toho se ridim…
jinak jsem z Malesic ![]()
a tech 20kg nahore - to budes mit spis asi zadrzenou vodu ne?…to jde taky ruku v ruce s otokama…
saary : me to neprijde nejak extra male - protoze porodni vahu by podle toho mela mit cca 2,5-2,8kg a to uz je vlastne normalni prumer - tak uvidis, ze vsechno bude v poradku a nedelej si s tim tezkou hlavu… ![]()
Ahoj spolutěhule!
Tašku do porodnice už dávám pomalu dohromady. V pondělí se chci konečně zaregistrovat v porodnici.
Nás straší váhou 4,5 kg. Také se bojím. Verunka měla 4,3 kg a porod dlouhý a nic moc!