Srpen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
357
16.7.06 10:54

Do prkvančic! Měla jsem tu napsanou zprávu a když jsem tam hodila závěrečného smajlíka, tak mi celá zmizela!!! :cry:

Káčátko, Tamiku u nás v porodnici jsou cumlíky zakázané, ale máme koupené 2 silikonové pro jistotu… Kulíšek cumel nejdřív vůbec nechtěl, natahovalo ho to úplně děsně, ale zato si cucal ruce až po lokty :? Pak si zvykl na silikonové, ale hned jak mu vyrostly zuby tak je všechny během páru minut prokousal :roll: , a protože další silikonový jsem doma neměla, strčila jsem mu kaučukový. Ten mu ale TAK nechutnal, že se odnaučil cumel bez řvaní a bezesných nocí :wink:

Jo a lahvičky doma taky nemáme. Ani teď ani u Kulíška :wink: Strašně se těším na kojení, tak si to přece sama nebudu sabotovat 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
16.7.06 11:04

Jojo, tak já je pořizovat nebudu. Až podle situace. Můžou se koupit vždycky, žejo. Jen pořídím nějaký dudel jen pro sichr :wink: , použít ho můžem a nemusíme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L_B
106
16.7.06 11:14

ahoj holky… …zdravim vsechny po strasne dlouhe dobe… …doted jsem nejak vubec nemela cas sem jit aspon nakouknout - ale v minulem tydnu jsem predala uz vsechnu praci v kancelari a oficialne nastoupila na MD - to vam je najednou takova pohoda…:)

a jak se jinak vsechny mate?
doufam, ze u vsech je vsechno v poradku a uzivate si posledni tydny…

…u nas vsechno v ok…:) …akorat me plany na rozeni maleho miminka vzaly za sve - na UTZ ve 33tt nam odhadli 2,3kg a jsme na percentilu 87%… 8O :D …tak se aspon uklidnuju, ze budeme mit sice velke, ale urcite hodne miminko… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
16.7.06 11:28

L_B takže jestli dobře počítám tak by to mělo být 3,78 kg? To jde :lol: Kámošce se zrovna (přesně na den) před měsícem narodil Ondra 3,8 kg 52 cm. A je celkem hodný - ony ty menší miminka - pod 2,5 kg - brečí víc než ti buřtíci. Kulda měl 3,6 kg 49 cm a byl těžce pohodové mimčo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L_B
106
16.7.06 11:34

woodoo - nevim, jak se to pocita, ale pry kdyz je utz delany presne ve 30tt, tak se bere k porodu dvojnasobek vahy - coz doufam, ze teda FAKT NE..! :lol:

jinak on je manza docela dlouhy, takze doufam, ze ta vaha je dana tim, ze je to mimco proste dlouhe…:) - takze kdyz bude mit prumernou hlavicku, tak je to porad v pohod.e..

jinak nechce se mi to vsechno dozadu docitat, ale par dotazu:

• uz mate nabalenou tasku do porodnice? (ja jo - ve stredu odjizdim k nasim na moravu, tak kdyby naaaahodou chtela mala driv ven, at nejsme prekvapeni)
  • a domluvenou detskou lekarku?…musi se to domlouvat asi predem, co?
  • a jake obleceni nachystat pro mimco na cestu z porodnice?…kdyz by byly takove vedra, jako ted, tak ji prece nebudu cpat do body, dupacek, kabatku a cepicky, jak vsude pisou - nebo jo? :?:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
16.7.06 11:56

Ahojky těhule :D
další hrozná noc za mnou,už začínám mít svého těla plný zuby :evil: :evil: teď jsem obalovala řízky a polovinu věcí mám na břiše místo na řízkách :twisted: tak mi to nedalo a hned jsem vytáhla metřík…Hrůza!! před 3 týdny 104,teď 124cm :!
Mimochodem mi taky spočítali 4kg mimčo…BOJIM,BOJIM… :roll:
Má tam uý asi hrozně málo místa,jen se vlní a mě to docela dost bolí…

Dudlík ani lahev taky nemáme,když bude potřeba dokoupíme :wink:
Včera jsme koupili autosedačku,tak se s ní chlubím a říkám,že je od 0-13kg a naši drazí kamarádi to komentovali slovy…„no,to mu moc dlouho nebude,když se narodí jako 10kg“.....už mě to fakt štve… :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
16.7.06 12:16

L_B :)
tak tašku do porodnice přichystanou mám,protože mi stále hrozí předčasným porodem :cry:
Dětskou mám domluvenou taky,mělo by to být už před porodem,měla by se 2 den na mimčo přijet podívat… :) a je doba dovolených,tak aby jsi se ujistila,že tam bude atd… :wink:
No a pokud budou pokračovat vedra,pojedeme z porodnice jen v ponožkách,v bodýčku které má nohavičky jako kraťásky..max.tenoučká čepka a plína…ale to podle počasí…nechám tady manžovi 2 hromádky :D

Jo holky a s těma hafíkama Vám závidím…máme 4 :oops: a ještě teď 2 štěňata na prodej,ty snad budou pryč než porodím…tak jsem zvědavá co smečka na to???? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L_B
106
16.7.06 12:18

Holi - ty jo! nestras… 8O
ja mela ve 33tt pres bricho 104cm - to se muze jeste zvetsit…????? 8O 8O - to uz budu chodit jak tank 8) - uz ted mam nahore 13,5kg - a to mi vsichni tvrdi, ze pry JENOM v brichu - takze se taky vsichni divi, ze jsem jeste neporodila…a lide, veci neznali, mi hned na to kladou otazku, jestli jsou to teda dvojcata… :lol: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L_B
106
16.7.06 12:20

Holi: a co mas vsechno nachystane do porodnice?

jsem si tak nejak predbezne udelala seznam a nevim, jestli mi tam neco nechybi (nebo naopak neprebyva)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
16.7.06 12:27

Ahoj holky.
Buďte rády, že máte větší miminka, my máme přesně opačný problém, protože v ukončeném 38.tt má miminko jenom 2,3 kg, sice je to měření hodně nepřesné, ale všude nás stresují a honí po kontrolách, v pondělí jdu do Podolí na kontrolní utz a monitor. Naštěstí do teď jsou monitory v pořádku, tak jenom je důležité, aby miminko bylo symetrické a nemělo větší hlavičku, což snad mít nebude. No, co vám budu povídat, nemůžu dospat zítřka…ach jo, raději bych 4 kila než tohle.

Jinak zatím přežíváme, i když poslíčky jsou kolikrát už v noci hodně nesnesitelné, ale noci jsou chladnější, tak se aspoň líp spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
16.7.06 12:30

L_B
tak to máš pořádný pupík :D jenže já mám nahoře 20kg :cry: :oops: a strašné otoky…No schválně ho za pár dní změř a uvidíš… :wink:

No já jdu rodit do Krče a tam nám dali seznam co a jak sebou…Na porodní sál prý stačí igelitka …doklady,voda,něco malého na zub,ručník,žínka,toal.potřeby,toal.papír,ponožky,župan,foťák........
Na šestinedělí…2 košile,2 kojo podprdy,vložky podprda,jednorázovky spodky+normál,min.10 kusů,2 ručníky,neperlivá voda…
Nevím kde budeš rodit,ale určo ti dají nějaký seznámek :wink: V krči mám libovolný počet vložek+16 plen na mimčo a jinak nic,,,ani toaleťák…
Záleží to na porodnici :roll:

A odkud jsi????já jsem kousek od Říčan,koukám Praha 10… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
16.7.06 12:34

SAARY
to bude v pohodě,uvidíš…ty jejich měření jsou opravdu nepřesný :roll:
Naše neteř se narodila v ukončeném 40 týdnu a měla 2,30kg a 48cm…byla malé mimčo,drobná a malá je dodnes a to ji už budou 3 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L_B
106
16.7.06 12:36

Holi: jsem registrovana v Podoli, ale je docela mozne, ze skoncim taky v Krci, kdyz v Podoli zavrou prijem… 8)
ja jsem prave koukala na ten jejich seznam, co maji na webu a podle toho se ridim…

jinak jsem z Malesic :wink:

a tech 20kg nahore - to budes mit spis asi zadrzenou vodu ne?…to jde taky ruku v ruce s otokama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L_B
106
16.7.06 12:37

saary : me to neprijde nejak extra male - protoze porodni vahu by podle toho mela mit cca 2,5-2,8kg a to uz je vlastne normalni prumer - tak uvidis, ze vsechno bude v poradku a nedelej si s tim tezkou hlavu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.7.06 12:37

Ahoj spolutěhule!

Tašku do porodnice už dávám pomalu dohromady. V pondělí se chci konečně zaregistrovat v porodnici.
Nás straší váhou 4,5 kg. Také se bojím. Verunka měla 4,3 kg a porod dlouhý a nic moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí