Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
zase po delší době se hlásím, zrovna jsem to tady pročítala když jsem narazila na diskuzi o sexu, a souhlasím s Cecetkou, taky na sex tak nějak rezignuju, prostě mě to nějak neláká, ale je fakt, že sny mám, dneska se mi dokonce zdálo, že jsem to dělala s mým dr
představte si, to byl mazec, jsem se ráno vzbudila a myslela si ,že to je pravda, sice už není nejmladší, ale v tom snu to bylo fajn
jsem asi hrozná co, ale tak si tak říkám, že už to tomu tělu asi fakt chybí, během těhu jsme to dělali všehovšudy 4×, a protože to bylo takový o ničem, tak jsme se na to nějak vyprdli. Manžel je v pohodě, prý si počká, teďka není nějak ve své kůži
, takže uvidíme po porodu jak na tom budu ![]()
Jinak tašku mám už jakžtakž připavenou, chybí mi ještě noční košile a ty jednorázové kalhotky, minulý týden jsem si kupovala dvě podprsenky, no byla to sranda, moje 75B jsou pořád stejné, takže když jsem pak na sebe oblíkla o číslo větší, pěkně to na mě viselo, ale tak si říkám, že se to určitě zvětší a pak budu ráda, že v nich mám dostatek místa
Taky jsem si koupila nafukovací kruh, všude ho doporučujou, že se na něm líp sedí, když nastřihnou a já předpokládám, že nastřižená budu, i když všude píšou, že to dělají jenom v nutných případech, stejně to udělají pokaždé, je to pro ně jednodušší a mímo je rychleji venku, takže si myslím, že si ho užiju. Manžel si ze mě dělá srandu, že z toho ještě někde spadnu až to dám na židli ![]()
Taky jsem trošku koukla do galerky na fotky, srazík v Praze musel být vydařený, škoda že nás tady z okolí není víc, abysme taky něco podnikly ![]()
Tak se mějte zatím hezky a já se zase nějak ozvu. pa a dobrou
Dobré ráno holky,
tak vás zase asi po týdnu zdravím. Když vidím téma sex, musím zareagovat
Když tak čtu vaše příspěvky, tak si začínám připadat nějak divně, mi to těhu při sexu vůbec nevadí a dokonce bych řekla, že je to i lepší, takže my čípek změkčujeme celé těhotenství velmi pravidelně, až i manžel říkal, že to snad ani normální, v 9.měsíci těhotenství
taková frekvence.No, pak nepřežije šestinedělí ![]()
Bříško mi nějak nesestupuje, jestli to vůbec poznám, mám pocit, že ne.
Tak ať máte hezký den.
Dobré ráno všem,
se sexem je to u nás nic moc. Já bych chtěla, ale manžel má strach, takže tak 2 krát do měsíce.
Krásné ránečko zvířátka pupíkatá.
Já mám bříško zase o kus níž
Za chvilku snad bude u kolen či co.
Jinak jsem debil, ale si představte, že jsem na zítra a čtvrtek slíbila baňkování 4 lidem, a to jsem si slibovala,že už nic nebudu, ale nechte někoho ve štychu, že jo?
Tak já jdu prát plínky a osušky a zavinovačku.
Nějak to chci mít nachystané.
Ale to neznamená, že sem nebudu nakukovat:-))
Ahoj Holky jak se vam vede dneska?Ja jsem spala jak miminko
a to jsme spali 3 v nasi postylce(vlastne ctyri,jestli se pocita i ten muj pupek
Ted jeste dobaluju par malickosti pro dcerku a odpoledne odleta
aspon si uzije i nekoho jineho nez me
prece jenom,se mnou uz neni takova legrace
polovicku veci nesmim…
Matulienko koukam,ze ty jsi takova aktivni taky
pritel mi porad rika,at hodim pauzu,ze uz mam pred porodem a ja porad neco natiram a maluju(to abych mu to ulehcila ![]()
Holky ja snad chcipnu(pardon
to horko venku me dostava
doma je fajn,ale kdyz musim jit ven,nejradeji bych umrela ![]()
A kde je vlastne Panoramka
Uz tu dlouho nebyla ![]()
Dobré ránko ![]()
tady teď nadávám - jsem napsala dlouhý příspěvek a smazalo se mi to, tak jdu tvořit znovu..
Dobré ránko!
Cinq - tak já jsem dnes spala děsně, od čtyř mě tak šíleně bolelo v podbřišku že jsem se pořád jen převalovala už jsem si myslela že to na mě jde, ale už je zase klid.Tak budeš bez dcerky? Ona bude pryč i v Tvém termínu porodu?
Matulienka - no Ty si nedáš pokoj, Ty u toho baňkování snad porodíš.
Cinq ,
taky mi velkej nadává, že mám odpočívat, když ono to nejde a nejde:-))
Jo jo, pupík se počítá, spali jste v pelíšku 4 ![]()
Já spím hrozně, bolí mne kyčle, s čím se při artróze dalo počítat ![]()
Hm, tak dnes jsem neprozřetelně slíbila meruňkové knedlíky
, já kůň, tak musím vyrazit na nákupík.
Co bych pro ty svoje klučíky neudělala, že ano?
NelloB ,
já vím, ani nevíš, jak moc jsem ji chtěla říct ne, ale nechci je nechat s bolestí zad. Neumím to prostě. ![]()
Ty jo, ale tebe už ty bolesti trápí docela dost, co? Tak buď moc opatrná.
Matulienka:
Nám dovezl meruňky včera tchán, takže dnes také dělám meruňkové knedlíky a meruňkový džem. ![]()
Dobré ránko,
tak ako vidím žiadne nové maminy nepribudli. Ja mám zajtra poradňu a vo štvrtok nákupy vo Viedni, už sa nemôžem dočkať, len sa musím ísť dať extra poistiť, keby ma to tam náhodou chytilo, ale dúfam, že to bude v pohode, lebo sa tie letné výpredaje teším už od zimy. A po poslednom sne snáď tak skoro ani rodiť nepôjdem.
sa mi snívalo, že sa malá narodila, ale to ako keby bola verná kópia mojej svokry, tak hrozne sa na ňu podobala. Ja som v tom sne revala ako decko. Šak ja chcem, aby sa malá podobala na mňa, či priateľa, ale nie na svokru
To je predsa moje dieťa. Fuj, taká nočná mora.
Matulienko - vitaj späť z dovolenky, vidím že si opäť plná pracovného elánu, tebe to hádam nedá pokoj ani keď už budeš rodiť. Inak ja tiež stále chodím do práce, síce len na 3-4 hodinky, ale doma by som sa zbláznila.
Verulinka …jé, tak t ti závidím, džem dělám děsně ráda a to pomlsávání u toho.
![]()
Já doufám, že v zelenině tu budou mít nějaké hezké a budou alespoň ty knedlíky ![]()
Včera jsme byly s mou přenášející sestrou v poradně. Mě dr. řekla, že je mimi pořád dost vysoko, nic se nechystá
a CS2-ale to jen aby se neřeklo..
Sestře řekla, že se jí malej drží zuby nehty, že není vůůbec připravená - CS3 a nejpozději v sobotu na vyvolání a co nejdříve monitor..Tak jsme jeli do Bohunic, po 3hodinách čekání-že nás těhulek ale je,že
- jí dr. řekla, že to asi vypukne každou chvíli, že porodní cesty jsou kráásně připravené a CS7
Tak nechápu, jestli to během 4hodin takhle postoupilo, nebo jestli se ta naše dr spletla
Ta bohunická dr. jí ještě udělala Hamiltona a doporučila jít zítra(dnes) na vyvolání..Ségře večer ale začala odcházet hl. zátka a dnes ráno v 6.45 odjížděli - kontrakce po 5-ti minutách..Mluvila jsem se švícou a rozhodně bych neřekla, že mluvím s rodící ženou
prostě se jen usmívala a mezitím měla kontrakce..Je jasný, že se to teprve rozjede, ale i tak.. Je mi z toho teď nějak divně - docela jí závidím a zároveň jsem nervózní a čekám na telefon..
Omlouvám se za román, ale ještě teď jsem v šoku…
Nelli, Cecetko já vyhledávám vážně ráda a ohledně těch zkratek jsem našla toto:
V klinické praxi se dosud udává výška děložního fundu podle vztažných bodů na těle těhotné: S (= horní okraj stydké spony), P (= pupeční jizva), X (= hrot mečovitého výběžku hrudní kosti). Tak např. 3/S znamená, že fundus je na šíři 3 prstů nad horním okrajem stydké spony, P/2 - že je na šíři 2 prstů pod pupeční jizvou, X/3 - na šíři 3 prstů pod hrotem mečovitého výběžku hrudní kosti.
V poslední době se dává přednost přesnějšímu měření výšky děložního fundu nad horním okrajem stydké spony a vyjadřuje se v centimetrech.
Mimulíku …hm, nedám si pokoj, ale koukám, nejsi o nic lepší:-)), Teď zrovna jdu vylézt na žebřík a uskladnit krabice s cédama a instalačníma blbinkama do skříně v předsíni. Už to v ložnici mít nechciííííí.
NellaB dcerka by mela prijet na termi meho porodu(to nebylo v planu)ale ja doufam,ze porodim jeste driv a to kvuli hlidani(nikoho nemame
takze odedneska budu delat vse na vylodeni prdolky ![]()
Matulienko ja vzdy rikam(priteli)ze kdyz me to bavi(malovani atd) tak to neni prace,ale zabava
a ovocne knedliky bych si dala taky
ale kdyz tady u nas to nikdo neji a pro sebe to delat nebudu(na to jsem moc lina ![]()