Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj maminky a mimca
tak mame za sebou narocny vikend, v sobotu jsme se stavili na chvili na rodinne oslave a v nedeli, kdyz hlidala babicka, jsem se dokonce svezla na kolotoci
byla jsem rada, ze jsem konecne vypadla ven ![]()
dneska nas ceka v poledne poradna, tak jsem zvedava, jak rosteme, akorat se filipek nejak moc poti a naskakaly mu pupinky
mazu je bepanthenem, ale zatim nic moc
a to ho moc neoblikam, mel jen body, to uz by musel byt venku uplne nahaty
tak nevim, pokud mate radu, budu vdecna
Monaliza - Nellinka je narozená 1.8. v 7.05 váha 2970g a 48cm.
Yoursun - Nellince měla na pusince také pupínky a já si myslela že jsou to potničky, ale Dr. říkala že ne že se dětem po porodu udělají puínky a dala mi na to mastičku a po dvou dnech už je neměla.Ale nevím kde všude je má Filípek, malá je měla jen na pusince.
GRATULUJI VŠEM NAROZENÝM MIMÍSKŮM A MAMINKÁM!!!!!!!
Ahoj holky ![]()
stále 2v1
a podle Dr. se zatím nic nechystá. Ale už mě předal do péče porodnice, kde mám vstupní kontrolu ve čtvrtek ráno. Buď si mě tam hned nechají a porod vyvolají nebo mě ještě nějaký den nechají čekat. Tak uvidíme, co teda bude dál.
Kačenka pořád rodí? Tak to je teda síla ![]()
Ke kojení se zatím vyjadřovat nemůžu
Snad za nějaký čas už jo ![]()
ahojík jen na minutku.
bazzalka… držím pěstičky, ať to máš rychle a zdárně za sebou.
u nás noc taky nic moc, mrňousek od 8:15 do 1 hod vzhůru, pořád papal, kadil a prudil
Ale od tý jedný chrněl do 6, pak než jsem ho vzala z postýlky, tak ještě na hodinu usnul. No, měl co dospávat.
Teď jsme nakojili..asi hodinu jsem ho budila u prsu:-)) a trošku pospává, ale moc klidný není, no uvidíme.
Nello : no, on je ma prave spis v koznich zahybech (a tech ma dost, protoze je to muj otesanek
) takze pod krkem, v podpazi, kolem kycli
tak snad bude ta doktorka co k cemu a taky nam pomuze ![]()
jinak dneska jsme spali od 20 do 2
pak uz jsem ho vzbudila sama, protoze jsem byla nervozni
(a taky uz jsem mela prsa ke koleneum a potrebovala je vyprazdnit
)
Ahoj maminy, mimča a těhulky,
tak průběžně dopisuju ten náš seznámek… ty dny v porodnici jsou znát, nějak mi tam toho dost chybí.
Včera tu byla fotografka, tak nafotila Vojtíška. Přijede ještě v pátek 1.9. a nafotí mi Pitrýska s kornoutem a pak oba kluky dohromady. Jsem na to zvědavá, ale dělá krásný fotky, juknětě se www.petele.cz
Jinak, my máme děsné noci. Vojtíšek přes den chrní a v noci je každou chvilku vzhůru, i když si přes den říkám, že to „zalomím“ s ním, tak mi to nedá, protože tu mám ještě Pitrýska a nechci, aby se cítil odstrčený, ale jsem zvědavá, jak to dlouho vydržím, ty bezesné noci.
Holky, spějí vám mimča v postýlce??? Vojtíška položím do postýlky, chvíli kouká a pak spustí děsný řev. Takže spí s námi v posteli, teda… taťka se raději stěhuje do obýváku, má strach, aby ho nezalehl
Prostě v postýlce neusne, ale to ani v porodnici. Jsem z toho nešťastná.
Dnes odpoledne sem přijde dětská sestra a pak půjdeme z klukama k holiči, snad Vojtíšek v kočárku vydrží. Včera se na procházce vzbudil a řval a řval… no, je to sranda…
Také nám dnes přišel rodný list, tak hned ve středu jdeme oběhnout úřady - pojišťovnu, sociálku ![]()
Tak já jdu k Pitrýskovi, ale večer, až Vojtíšek - snad - usne, tak písnu. Taťka bude doma, tak kdyžtak pohlídá. Dovolenou má až příští týden ![]()
Monalisa - tak to nám naštěstí Klárka přes den spinká v košíku v obýváku a přes noc v postýlce. Zatím v ní nebrečí, takže dobrý a v noci spí docela hodně, asi chápe, že maminka s tatínkem si chtějí taky odpočinout. Přes den ale docela řádí a nejvíc se jí nelíbí v kočárku, tam teda řve šíleně i když je přebalená a najedená, tak snad se zklidní.
Monaliso24 ..Tadeášek taky poslední dny zjistil, že u maminky vnáručí je vůbec nejlépe. Tak u mne chrní, ale jak ho dám do pelíšku, otevře kukadla a za chvilku se vrtí a naříká…je to vymazlenej chlapík
![]()
ahoj, tak jsem udělala bublaninu a oběd. včera mi přivezli z práznin mladýho. takže jsem zvědavá, co budu dělat, kdybych začala rodit přes den? fakt mi to úžasně vyšlo
.cecetko, neboj, já budu určitě taky nosit až do září. první dítě vyvolaný předčasně, druhý nechce ven, tak aby to zkusila ještě po třetí, ne ![]()
Miška také spí přes den v kolíbce nebo v kočárku na balkoně. V noci také v kolíbce. Beru si ji do postele jen na kojení a jak usne, tak jí dám zpátky do kolébky. Jen ráno si ji nechávám u sebe a trošku se mazlíme. No, přijde mi, že ona se spíše chce mazlit s prsem než se mnou, ale já ji vždy přeperu
. Monaliso - jak popisuješ Vojtíška, tak to přesně je můj synovec. Dnes má už rok a půl a pořád je nosící. Švagrová ho opravdu odnosila na rukou, celé dny. A také s nimi spí dodnes v posteli. Brácha si dělá srandu a říkává, že jak budou mít další dítě, tak jen nechá rozšířit postel, aby se tam všichni vlezli
.
Tak jsem od pátku zvládla dnes poprvé uvařit. udělala jsem si rizoto a kupodivu jsem ho i snědla jako člověk........ z talíře:-)) Doteď jsem praktikovala hrnec, tácek a pod.
Ahoj holky tak jsme byli na vazeni…z 4,480 ma 4,470…takze mame zacit s prikrmama,at pry neco pribere,ja si to myslela
ale nevadi,hlavne ze jsme v pohode
pristi pondeli jdeme opet na vazeni ![]()
Koukam,ze se bavite o spani
prdola se budi tak 1×-2× za noc vydrzi spat tech 5-6 hodin…jinak dopoledne to prokouka a odpoledne zase prospi
zatim vse v pohode…uvidime jak dlouho ![]()
V kocarku se mu moc libi
a v postylce spi jenom pres noc
i kdyz k ranu uz si ho prendavam k sobe do postele
pomazlit se ![]()
Ted jsem sama doma,meli jsme jit puvodne do parku,ale nejdem,tak pritel jel s dcerkou nakupovat
nechcem jeste prdolu tahat moc do nakupniho strediska…takze jsem zkysla doma
prdola spi a ja mam cas na vas
![]()
ahoj holky, tak se musíme pochlubit, jak jsme krásně přibrali a vyrostli, za 10 dní 2,5cm a 300g, to je super, huraaaaa ![]()
Jsem moc spokojená a beruška to cítí, tak je klidnější.
Ahoj holky, né, že bych vám přála zlobivé mimísky, ale jsem ráda, že nepláče jen náš Danýsek. V noci je hodňousek, ale po kojení kolem 6 ráno už v postýlce nechce být, tak ho beru k sobě, pak vetšinou dopoledne moc nespí, docela pláče (asi prdíky, říká doktorka, ale nepomáhá ani cvičení), někdy ho uklidní, když si ho dám na břicho a houpu s ním. Odpoledne jsou celkem v pohodě, chodíme na procházky, v kočárku spinká a kolem sedmé zase začíná zlobit, tak do desáté a pak je zase hodný.
Jinak jsme od pátku do pátku přibrali z 4150 g na 4225 g, takže snad nám mlíčko stačí. ![]()