Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj
hlasim navrat z poradny, mame, myslim rekordni prirustek : porodni vaha 4450, pak jsme klesli na 4200, z porodnice jsme sli 4400 a ted mame 5 kg
Filipek mi potvrzuje, to, co jsem si myslela, ze ho bude lepsi satit nez zivit
A vyska nam stoupla z 51 na 57 cm ![]()
jinak jsme taky dostali vodicku na pupinky, tak snad to pomuze ![]()
a ted resime problem, jak dostat rasu z oka
![]()
Ahoj holky, tak po trech hodinach v poradne v porodnici hlasim stale 2v1.
Dneska to bylo fakt o zivot. Hodinu jsem cekala na monitor - celou dobu se prcek hejbe…jak zalehneme, tak usne
Takze zase potrasani bricha, ale nic s nim nehlo. Dneska teda nedoslo na budik, ale skoro jsem si rikala, kdy to prijde.
Pak zase dalsi cekani 3/4 hodiny na doktora. Prutoky v pohode, mam prijit zase za tyden.
Tak uvidime, jestli si to nerozmysli prdolka.
Ale maji nam prijit delat podlahy, tak ho jeste premlouvam, aby to chvili vydrzel ![]()
Ahoj holky,
tak už jsme z porodnice doma, dočítat asi všechno nebudu. ![]()
Museli jsme vyřadit některé oblečení - 56 je malá a některá 62 také. No jo Matýsek je kus chlapa - 4750g a 55cm.
Verulinka vitej doma
jeste jednou gratuluji a vitej do klubu slunat
Gabinu mel 56 cm a 4,4kg
taky nosime velikost 60 a vice
![]()
Holky ja si oparila prsty na rukou
sahla jsem do varici vody…jsem IDIOT ![]()
Holky, mám celkem depku z toho, že zatím nerodím. Ve čtvrtek už jdu na první kontrolu do porodnice, můj gynDr. se mě už elegantně zbavil. Co by taky se mnou dělal, když už budu po termínu, že jo?
Tak se teda na nějakou dobu odmlčím. Ale až TO budu mít za sebou, tak se ozvu, nebojte. Pak se zase zapojím do diskuse. Pa a hezky hýčkejte ta vaše - naše zlatíčka ![]()
cecetka píše:
Holky, mám celkem depku z toho, že zatím nerodím. Ve čtvrtek už jdu na první kontrolu do porodnice, můj gynDr. se mě už elegantně zbavil. Co by taky se mnou dělal, když už budu po termínu, že jo?Tak se teda na nějakou dobu odmlčím. Ale až TO budu mít za sebou, tak se ozvu, nebojte. Pak se zase zapojím do diskuse. Pa a hezky hýčkejte ta vaše - naše zlatíčka
cecetko, já taky nerodím a ani nemám sebemenší náznaky toho, že bych měla rodit.
Ve středu jdu na KO a už mám hrůzu, že zase nic nebude v dohledu! Ale jedno je zase jistý. Navždy mimčo v břiše být nemůže, takže ho popř. „vyženou“
. Takže i my to máme jisté, že brzy budeme mít své miminko, ne
? Neměj depky! Nemá to význam. Já jsem si je prožila minulý týden a byl to celkem hnus. Je mi teď lépe, protože tu mám mladýho zpět z prázdnin. Sice to bude „problém“ kam s ním. Naši jsou pracující a tak bych ho asi musela vzít s sebou, jelikož taťka půjde na kukandu a vytvářet záznamy z klubání Nelinky. Tak doufám, že by ho v porodnici někde nechali
. A nebo musím začít rodit večer nebo v noci, to jsou naši doma, takže bych ho tam přesunula, máme to pět minutek. Teď je stejně u nich, protože se mnou teď NIC NENÍ.
. Takže, holka, hlavu vzhůru! I my se dočkáme
![]()
Tak jsem se na chvilku urvala od malého, taťka ho nosí - zase prdíky
.
Holky, co ještě nemáte miminka, tak vám přeju, ať už je to co nejdřív za vámi
. Když si vzpomenu, že před týdnem jsem se kroutila v bolestech a měla dojem, že nedožiju příštích deseti minut
- safra, toto letí. Ale ta příroda není blbá. Člověk má z toho prcka tolik endorfinů, že ho všechno hned přestane bolet
(dneska mamka vzala malého na vycházku a najednou jsem byla na rozsypání
).
O kojení ani nemluvte, já mám mlíka zase přebytek (kde se to krucinál bere
), prsa furt jak šutr, jak nekojím, tak odstříkávám
, ať mi to tam nezatvrdne a nedostanu zánět, to by bylo hnedle po kojení
. Noci máme různé, dneska pohodička, ale včera větry, večer zase, měla jsem z toho depku jak prase
- mám dojem, že je moje chyba, když se malý trápí
. Ještě že máme takového super taťku
.
Moniko - teď sleduju, cos napsala (beru to letem světem). My dneska koupili protiprdíkový gel, tak to snad pomůže
. Taky pořád kroužím rukou na bříšku (to malý zaujme polohu letadlo
- roztáhne ruce a našponuje nohy a drrrržíííííííííí
). Dneska ještě hovínko nebylo
.
Super, taťka se teď raduje, jak si prdli
. To jsou úplně nové obzory
!
Len-til-kah píše:
Moniko - teď sleduju, cos napsala (beru to letem světem). My dneska koupili protiprdíkový gel, tak to snad pomůže. Taky pořád kroužím rukou na bříšku (to malý zaujme polohu letadlo
- roztáhne ruce a našponuje nohy a drrrržíííííííííí
). Dneska ještě hovínko nebylo
![]()
.
Super, taťka se teď raduje, jak si prdli. To jsou úplně nové obzory
!
Holky, k těm prdíkům. Já jsem dávala malýmu Sab Simplex a nedám na něj dopustit. Bylo skutečně h¨ned po prdíkách!
krab - takovýhle:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
xaxkx - tak to určitě vyzkouším. Teď jsem přebalila, ale hovínko bylo malé a bobek křičí znova
. To by mě zajímalo, jak to dělají osamocené matky
.
Len-til-kah píše:
krab - takovýhle:
https://www.emimino.cz/modules.php?…xaxkx - tak to určitě vyzkouším. Teď jsem přebalila, ale hovínko bylo malé a bobek křičí znova. To by mě zajímalo, jak to dělají osamocené matky
.
Fakt to zkus! Mně to tenkrát dala doktora, hned od narození. A fakt jsem to dávala jako prevenci. On i mladej dost zvracel, takže to pomohlo i na to. A to byly pak noce. Od 00hod do 06,00hod. Hned 1. měsíc. Paráda! Od té doby jsme měli prdíky jen jedenkrát. A také pomáhalo denní měření teploty v prdelce. Zní to možná brutálně, ale vím, že jsem to dostala jako radu od starých matek a taky jsem měla přehled o synově teplotě ![]()
Zdravím čerstvé maminky a zbylé čekatelky ![]()
Po netradičním porodu (preeklampsie - císař) a s netradiční velikostí a váhou miminka ve 38 tt (2 kg, 45 cm) a opět bez fotky - ale slibuju! že jí sem vrazím, jakmile mě přítel naučí stahovat fotky z digitálu… vždycky na to zapomenu a to fotím jako ďas, pak je mi líto, že z toho, krom mě a možná ještě psa, nikdo nic nemá ![]()
Ve chvilce klidu jsem nakoukla a vidím, že řešíte velikosti oblečků pro mimi. Cha chá, já taky, ale opačně. Měla jsem asi 2 ks oblečení 52/56 a jak se říká, odříkaného chleba… plandáme tedy v 62
a to dost brutálně. No, známí a příbuzní už ale snášejí na hromádku
Jinak jsme krásné a zdravé holky
ani žloutenku jsme neměly. Jediné, co nás trápí, je moučnivka na jazýčku, takže máme všechno fialové od genciánky. No, četla jsem, že by mohla pomoct i tinktura z drcených jader grepů, tak jsem ji objednala a uvidíme. Maličká (a to doslova), je moje zlatíčko, je slaďoučká a maminčina prdelka, ani mi nevadí, že mě pasovala na pouhý zdroj jídla
, málem jsem kojit nemohla… umí ale i pořádně vřískat, takže asi vyzkouším Sab Simplex… Tak já za ní zase upaluju.
Maminky, ať vám miminka krásně prospívají… čekatelkám přeji snesitelný porod a žádné komplikace ![]()
Šárka a Barborka
P.S. I s metříkem jsem jaksi mimoň
![]()
Snad se někdy polepším ![]()
Ahoj babule,
tak po dnešnej poradni som zase zistila, že som sa nedozvedela nič nové. To naše malé sa nechystá ani za nič von, hoci je jhrdlo skrátené a všetko mäkké, bohužiaľ som zatvorená. Na ďalšiu poradňu idem na budúci týždeň v stredu 30. 8, ale už aj s vecami. Pokiaľ teda dovtedy neporodím, lebo lekár povedal, že sa to každým dňom môže zmeniť. Tak moc dúfam, že dovtedy malá vylezie dobrovoľne. Vraj ma viac prenášať nenechajú, ale len kvôli tým mojim opuchnutým labám. Ešteže tak. Inak by som to brucho nosila ešte do septembra. Bojím, bojím moc vyvolávaného pôrodu, ale čo už.
![]()
ahoj holky,
celou nos poslíčkuju - nebo si to alespoň myslím. po 20-30min. už od včera 20,00hod. je to docela únavný. tak přemýšlím, že si dám sprchu a uvidím, co se stane. je to tak, ne? vysprchovat se a když to předstane,tak nic a naopak by se měl rozjet porod? já mám hrůzu, co budu dělat, že se rozrodím, nepoznám to a mladej tady z toho bude mít trauma ![]()