Poradna duly
Jana Čurdová
Dalmi taky tam musíme…na matriku…svatba je v plánu už od těhu s Ríšou, ale jaxi se do ničeho nehrneme…takže matrika to jistí…né že bych z toho byla nadšená…
ta cesta s mimi…asi jim teda kývnu na to září, i když mě to moc super nepřipadne…ale třeba začne…
Ahoj holky,
musim se s Vami podelit o jednu sstrasne smutnou zpravu, nemuzu se s tim vubec srovnat…
Ted jsem mluvila s kolegyni, mela dnes termin, bohuzel o miminko prisla. Vcera zacala strasne krvacet, byla jsem tak v soku, ze nevim, jestli jsem vsechno pochytila spravne, ale vypada to, ze si mimčo v bříšku omotalo pupeční šňůru a pak snad přetrhlo ![]()
No a nez se v porodnici rozkoukali a udelali cisare (nevim, na co cekali), tak se mimčo udusilo…
ToT vše, jsem z toho úplně vyřízená, Kolegyni je 37 a bylo to vymodleny dite. Svet je nekdy strasne krutej, je mi z toho uplne zle, asi pujdu domu, uz jsme to tu vsichni obreceli
Mispuline, tak to je fakt strasny, vubec si to nedokazu predstavit…
Radsi hnedka jet-klidne i se zarazenym prdem.:(
Ja dnes byla na cviceni, bylo to fajn, ale hlavne nas varovali, ze je lepsi nepouzivat mic
Az pri porodu. Absolutne zakazane je skakani na nem, a protoze i normalni sezeni na nem svadi k poskakovani-radsi nepouzivat vubec.Muzete si totiz krome jineho i protrhnout plodovku! ![]()
no mispulko to je strasny.opravdu hrozny.to jsou takovy idioti.na co jako cekaly
proc mimiska nevyndaly vcas
.ja uz taky brecim.bohuzel se to stava a taky znam par holek co se jim to stalo.taky mam z toho strach.je to opravdu strasny.ty doktory ale opravdu nechapu,kdyz krvacela proc neco neudelaly.pochopim kdyz se zauzluje snura,to ani lekari nepoznaj,ale jestly se pretrhla a krvacela,tak ji mely prece udelat cisare hned
zivot je fakt svine s prominutim
![]()
evikulko ja ten balon mam taky doma,ale co jsem tehu tak jsem na nem ani nesedela.rikala jsem si ze to prece nemuze bejt ani pro mimiska moc prijemny,kdyz poskakuju na mici,tak na nem radsi necvicim ![]()
jinak jsem si dneska objednala zase spoustu veci.
nejsem normalni,ale proste jsem to opet strasne potebovala.za chvilku hodim fotky ![]()
kojici podprsenka http://www.mimishop.cz/…oto17352.jpg /> jednorazove kalhotky do porodnicehttp://www.mimishop.cz/…oto17347.jpg /> tehotenske kalhotkyhttp://www.mimishop.cz/…oto17341.jpg /> jeste jednu zavinovacku ruzek http://www.mimishop.cz/…oto84484.jpg /> chrastitko do kocarku plysovehttp://www.mimishop.cz/…oto14315.jpg /> spirala do postylkyhttp://www.mimishop.cz/…oto44578.jpg
Tak máme doma kočárek…vezli jsme ho růčo vlakem z Prahy a je v pohodě. Výborně ovladatelný-Radek machroval s jednou rukou, perfektně sedí a lehce se ovládá. Taky ho udržím a zatočím s ním jednou rukou.
Kočky si ho okamžitě zamilovaly. Na tahání po schodech nic moc, ale to asi žádný. Podvozek budu nejspíš nechávat ve sklepě a nahoru(2.patro) nosit jen korbičku. Asi je dost brzo na to ho doma mít, ale co se má stát, to se stane…takže to neřeším.
A byla jsem s kamarádkou na výstavě Bodies v Lucerně(„anatomická“ výstava mrtvých těl-nesmrdí
, napuštěná polymery) a bylo to hodně zajímavý. Jestli vás zajímá lidské tělo-zkuste to. Ale třeba Radek tam odmítl jít, že mu přijde uchýlný koukat na mrtvoly a ještě za to platit… ![]()
Ahojky, tak se postupně vzpamatovávám z té hrůzné zprávy…
Příroda je mocná a asi to tak mělo být, i když mě z toho mrazí a vůbec nevím, jak kamarádce pomoct. Bojím se jí zavolat ![]()
JInak u nás je snad vše OK, v pondělí jdeme na kontrolu, ta kámoška chodí shodou okolností i ke stejnému DR…
Ahojky…
Mispul to mě moc mrzí, co se stalo kamarádce…je to hrůza…já si zakázala tyhle věci číst a tak, páč su z toho vždycky špatná…ale když se to stane někomu blízkýmu…ach jo…taky nevím jak bys mohla kamošce pomoct…jedině čas to trochu spraví…taky bych se bála jí zavolat…ale udělala bych to…ať ví, že na ní myslíš…
Dalmi super nákup, podle fotek..hlavně že už to nejsou převážně věci pro Matyáška…hihi…že myslíš taky na sebe!!! Radím koupit ještě Bephanten mast (bez té nerodím…výborná věc na bradavky v začátku kója a na prdelku pro mimi)
dneska sem byla u Gyndr…z té glykemycké křivky co mi dělaly min. tejden ve špitále a já jim to tam poblila mu přišly výsledky nevýsledky…„nelze vyhodnotit, z důvodu zvracení“…takže za 2 týdny (to budu 30tt) jdu ráno zase na lačno, budou mi brát krev co se normálně bere na testy ve 30tt a k tomu ještě zkumavku navíc na další cukr test…dneska bylo v moči zase cukru…
…čípek nekontroloval…takže nevím…ale za ty 2 týdny bude i UTZ…ten povinej ve 30tt…takže zase zháním hlídání…uff…
Andisko…kde seš?? vysvětlíš mi konečně kde na tý fotce z 3d je ten pindík???
tak pááá…a holky pište ať trochu hneme s počtem stránek… ![]()
Ahoj holčiny, tak jak koukám, nějak to tu vázne. Ale já mám co říkat
Dneska jsem byla v poradně a vše je O.K. Mimís kopl Dr., když mu poslouchal srdíčko, tak se chudák trochu lekl
Příští týden jdeme na ten 3D ultrazvuk, už se těším.
Mispuline, to je ale hrozný, co se stalo kamarádce, ani trochu ti nezávidím, a nedivím se, že nevíš jak se máš chovat. chce to čas, myslím, že teď by jí asi nedělalo moc dobře, kdyby tě viděla s bříškem. Já bych se ozvala aspoň po telefonu nebo tak, ale osobní kontakt bych nechala na trošku později.
Eviku, gratuluji ke kočárku. Taky čekám, až mi ho kamarádka doručí. Sice mám trošku strach z těch pověr, aby bylo vše v pořádku, ale co se má stát se stane. Stejně ho něčím přikryju, ať na něj pořád nečumím.
Liduš, lituju tě s tím testem na cukr. mě Dr. nic neříkal, takže se tomu asi vyhnu. taky bych se totiž asi pozvracela. sladké teda můžu, ale nalačno nevypiju ani vodu se šťávou. v pití mi ta sladká chuť strašně vadí. blééé
Andisko, krásný fotečky, koukám že bude klučík pěknej stydlín, když se nechtěl ukázat. Ale pindíka jsem taky nepoznala, a to jsem koukala jako blázen
![]()
ahojky ![]()
tak na ty mrtvoly bych nesla ani za 5000
i kdyz je ukazovaly v tv,tak jsem musela zavrit oci ![]()
mispul jestly muzu poradit,tak ji urcite zavolej.ja kdyz prisla o mimco,tak me to strasne stvalo ze moje kamaradky mi ani nezavolaly.potrebovala jsem si o tom popovidat a oni delaly krome jedne jako ze nic.vim ze taky nevedely jestly volat,ale kdyby mi zavolaly,tak bych byla moc rada.
dokonce kdyz jsem je potkala na ulici,tak schvalne presly na druhej chodnikaby se mnou nemusely mluvit.hodne me tío bolelo.
z briskem bych se ji urcite neukazovala,ale jinak bych ji zavolala.ona to potrebuje.neboj se sni o vsem mluvit a rekni jak te to boli.ona to chce slyset ![]()
ja uz mam kocarek zaplacenej,ale jeste jsem ho nechala na kramu aby mi neutekla zaruka,takle mi zacne platit az po vyzvednuti kocarku,ale na zacatku cervna uz ho asi vyzvednu ![]()
lidusko jo taky jsem konecne zacla nakupovat veci do porodnice pro sebe
ta Bephanten mast se koupi normalne v lekarne?nikdy jsem o ni neslysela
dneska jsme byly na tech tehu kurzech a probiraly jsme porod.chudak zdenda tam byl jedinej chlap a bylo mu ze zacatku hodne trapne a chtel utect
byla to ale docela sranda.priste me ceka prohlidka porodniho salu a prednaska o epiduralu
![]()
ahojky…
Lucošku to je dost že se taky ozveš.....a jak se jinak máš?? a co pořád děláš že nesedíš u PC s náma na emiminu???
Dalmi Bephanten mast je nejdoporučovanější mast pro maminky…je sice dost drahá (myslím něco málo pod 300 Kč..)…ale fakt hodně hojivá a účinná…když sem začínala kojit, tak se Ríša nechtěl přisávat, skončily sme na kloboučcích a já měla bradavky úplně fialový jak se špatně přisával…ostatní mastičky musíš před kojením z bradavek smít, ale B. nemusíš…je tak moc šetrná…a opravdu zabírala…za 3 dny jsem o bradavkách ani nevěděla…a taky když se mimču oprudí prcka…v porodnici používají Rybylku, ale to je spíš prevence před opruzeninou…když už se mimi fakt oprudí tak Bephanten…(skoro reklama co?? ale já bez něj a dudlíku nerodím).....
…mmch nachystaný už mám obojí…
holky už je to tady…včera sem courala po městě s Ríšou, šli sme do celkem prudkýho kopce a kůli Ríšovi opravdu pomalu, on vše musel komentovat a já mu odpovídat (pán pes bebí…né Ríšánku, pán má psa na vodítku, tak tě nemůže kousnout, auto (a táhne mě na stranu)…né Ríšánku, neboj, tohle je pěší zona, tady autíčka nesmí jezdit.....atd)…no prostě než sme vylezly ten kopec, tak sem sotva lapala po dechu…to se mi ty plíce pěkně zmenšují…uff
Ahojky,
tak jsem tady zase. Liduš, já sem chodím docela často, ale když já mám takovou smůlu, že když tady sem a čekám, jestli se někdo neozve, tak tu jako naschvál celý den nikdo není. No, a když se na to vyprcnu, nebo když fakt nemám čas, tak se to tu rozjede… chjo, nejsem nikdy tam kde mám být…
JInak, já mám toho hodně na dělání. Pořád dáváme dokupy ten náš megabyt (5+1), teď nám měnili ty okna, tak postupně malujeme pokoje. ale jde to pomalu, protože nechci Víťu uhnat, takže to necháváme spíš tak po víkendech. ale na uklízení je tady pořád něco, blééé, nesnáším to ![]()
Dneska jsme byli s neteří si sednout v Pizzerii. Dala jsem si salátek a hned na to zmrzlinový koktejl. Teď tu sedím a rozdýchávám to, asi jsem se přecpala
. ale teď za měsíc jsem přibrala jen 1,5 kila, což jsem příjemně překvapená, protože jsem si myslela, že to bude zase tak 4 kila. Takže mám nahoře celkem 11,5kg. I tak je to ale hodně
![]()