Srpen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3590
12.5.07 10:57

ja uz bych nejradeji zacala ted…s tim jak jsem porad linejsi a linejsi tak nevim jestli se mi pak bude chtit to vsechno zehlit…

jo a budete prat uplne vsechny veci…myslim jako treba zavinovacky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.5.07 11:48

ahoj :lol:
tak ja zacnu az v 33-35tydnu.taky uz mam vse pripraveny a do kazdeho suplicku pak pridam detske mejdlo aby to krasne provonelo.
na prani je jeste hodne brzo :wink:

jinak me vcera bylo strasne spatne.volala jsem do porodnice,ale uklidnily me,ale myslela jsem ze rodim :cry: .mela jsem pravidelne bolesti asi po 50 minutach a uz jsem se bala ze budu rodit.no zdenda se bal ale vic.radeji jsem si zbalila tasku do porodnice,ale vecer to nastesti preslo,ale vzala jsem si na radu doktora dvojnasobnou davku magnezia.je fakt ze jsem se vcera asi 2× tak strasne lekla,ze to mozna bylo z toho.
nejdriv zdenda sedel na balkone a kouril a smejkla se snim zidle a malem prorazil balkonove dvere,ale tak jsem se lekla az mi bylo zle
a podruhy byl takovy vitr,ze nam otevrel okno a spadly vsechny kytky z parapetu,tak mozna z toho vseho to bylo,proto ze pak to zaclo :evil: .
no dneska uz to snad bude dobry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
12.5.07 14:55

Dalmi, hlavně, že už ti je líp. :wink: Ať si mimi ještě zůstane pěkně v bříšku, je ještě pořád moooc brzo! Takže žádný lekání, ale nožky na stůl a pohodička! Já bych ještě neměla do porodnice ani co zabalit-max.župan a teplý ponožky, zbytek musím dokoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.5.07 15:27

no evi nastesti uz je to dobry.asi jsem se vcera moc unavila a taky rozcilila,vystrasila a vse dohromady :lol:
ja uz mam do porodnice vse,akorat mi jeste neprisly ty tehu kalhotky a kalhotky na jedno pouziti do porodnice a taky nemam poporodni vlozky :roll: .
jeste je ale hooodne brzo,ale vylekala jsem se dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
12.5.07 16:17

Ahojte holky,
teda Dalmi, to musely být šoky,co? Dej pokoj, jen ať tam mimísci ještě chvilku pobudou. Já taky nemám nachystáno skoro nic. Teď malujeme ložnici, tak hned jak bude hotovo, dám se do toho, aby mě nemohlo nic zaskočit, kdyby náhodou něco. Přes týden asi vyrazíme na nákupy, ještě musím napsat seznam, protože vůbec nevím, co mám kupovat. Kolikatery si mám koupit ty jednorázové kalhotky do porodky? A na co vůbec jsou? Některé kámošky je vůbec nepoužívaly. Možná je to blbá otázka, ale fakt nevím, jak fungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.5.07 16:43

luci ja nevim k cemu presne uplne slouzi,ale v knizecce co jsem dostala v porodnici pisou at si vemu jednorazove kalhotky do porodnice,ze je to tak lepsi kvuly higyene,tak nevim.oni moc nestoji,tak jsem si je koupila.vyjdou asi na 68kc a je jich tam 5 kusu,tak jsem je objednala.aspon so az budu krvacet neznicim moje pradlo :lol:

ja uz mam snad vse nakoupeno.taky budeme za 14 dni jeste malovat,tak tet uz mam z toho strasnou hruzu :roll:

ja myslim ze tenhle mesic jeste bude v klidu,ale pristi mesic uz by klidne mohl nakej mimisek vykouknout,proto ze jsem koukala ze v kazde diskuzi je aspon jedno miminko co vykoukne driv.
no ale doufam ze tak brzo to zase nebude,ale uz se nam to dost krati.neprijde vam? :lol: :lol: :lol:

jo lnulko ja budu prat vsechno i zavinovacky,proto se bojim ze na to v krame buhvi kdo sahal,tak mam strach aby pak matyasek neco nechytnul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
12.5.07 17:02

Tak já je taky koupím. Ještě že nestojí moc peněz. Asi ale budou k něčemu potřebné, když všude píšou, že je máme mít. Dalmi, to malování ti nezávidím. Minulý týden jsme domalovali kuchyň a obývák a sotva jsme to jakžtakt uklidili, už zase malujem ložnici a jako kdyby se neuklízelo nic. Všude prach a barva. Už mi to leze krkem, ale aspoň bude mít mimísek hezký byteček :D :wink:

Jo, taky jsem koukala do ostatních diskuzí, že některé mimča přišly dřív. No, snad tady u nás všechny vydrží ještě aspoň ten měsíc. Já bych měla být O.K. Čípek se podle Dr. nezkracuje a krom občasného tvrdnutí břicha mě nic netrápí. Ale ubíhá to strašně rychle. Pamatuju si jako dneska, jak jsem vyšla ze záchodu s počůraným papírkem s dvěma // a za chvilku budeme rodit. Letí to jako blázen a já se stejně nemůžu toho drobečka dočkat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
12.5.07 17:16

holky ja taky do proodnice nic nemam..a ani nevim co si mam vsechno vzit…Dalmi co si se bou vsechno budes brat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
12.5.07 17:22

Lenulindo, já si našla stránky porodnic, v jedné z nich pravděpodobně skončím a tam mají své seznámky, co radí maminkám. Myslím, že každá porodnice má trochu jiné služby, co ti půjčí, poskytne, prodá, co je tam zvykem. Pro příklad http://www.nemocnice.lit.cz/…uvodni2.html a druhá porodnice (mám ji stejně blízko) http://www.porodnice.czechian.net/porod.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
12.5.07 17:27

A hlavně nás teď porodní asistentka upozorňovala zajít si včas před porodem na matriku, pokud nejste manželé a chceš dát mimískovi jméno po tátovi. :! Jinak miminu v porodnici dají bez diskuze tvoje příjmení, ale nepamatuju si, jestli ty jsi vdaná nebo ne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.5.07 17:31

ja mam zbaleno.
dve soupravicky do porodnice.jedno cislo 58 a druhy 62 :lol: http://www.elavi-cz.com/…/big1685.jpg kazda je jina :wink: zavinovacku,plenky

pak mam tehotensky kalhotky,kalhotky do porodnice,omyvatelne pantofle,kosily,zupan,vlozky do porodnice,rucnik a knizky :lol:
a to je asi tak vsechno myslim.neco mi jeste schazi :roll:

ja uz se taky malickyho nemuzu dockat.uz se na toho naseho chlapecka moc tesim :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.5.07 17:32

jinak na matrice to mam taky vyrizeny a jeste musim zajit za detskou lekarkou.prej se ma sehnat jeste pred narozenim,tak tam pujdu pristi tyden :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
12.5.07 17:41

Dalmi, žirafkový komplet je kouzelný :wink: Jen aby tomu vašemu megamiminku byl. :lol: Ty už jsi v 7.měsíci, viď Dalmi? Nějak se nevyznám v počítání měsíců a v knížkách to je různě. Nevíš, kdy přesně 7.měsíc začíná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.5.07 19:53

evi no vsude pisou neco jineho,ale mela uz bych bejt v 7 mesici.podle teto tabulky uz jsem
Tabulka:

1. měsíc 4+3
2. měsíc 8+6
3. měsíc 13+2
4. měsíc 17+5
5. měsíc 22+1
6. měsíc 26+4
7. měsíc 31+0
8. měsíc 35+3
9. měsíc 40+0

vzdycky je to kdy skonci mesic,jako 6 mesic konci 26+4.
nekde ale pisou ze 7 zacina az 29tyden,tak nevim,ale ja jsem stejnak 10-12 dni dopredu,takze uz asi jsem v 7 mesici.
ten zirafkovej komplet je krasnej.jeste mam jeden a ten je jeste hezci,ale nemam fotecku.no snad matyaskovy bude aspon jeden znich,proto ze jsem je koupila v kramu a jeden stal 550 a druhej 600. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
12.5.07 19:59

ahojky…

kalhotky po porodu jsou dobrý na to, že když vás nastřihnou při porodu, tak pak to šití musí mít přísun vzduchu aby se to dobře hojilo…ty kalhotky sou hodně dírkovaný, no a taky je to hygieničtější a nezašpiníš si svoje prádlo…to jen na vysvětlení od už zkušené rodičky… :D (já nastřižená byla a předpokládám že zase budu… :? )

na matriku jdeme snad příští tejden…doufám že tam toho svýho línýho chlapa dotlačím…furt ňáký výmluvy kůli práci… :x

Eviku, taky se v tom počítání měsíců nevyznám…prostě si říkám že až budu ve 30tt tak teprve budu říkat že su v 7. měsíci…zatím když se mě někdo zeptá tvrdím že v 6. (ten 30tt proto že pak zbývá do porodu 10týdnů a když beru že měsíc má zhruba 5 týdnů, tak do porodu zbývají 2 měsíce…)

jinak dětskou Dr. sem si taky vyřizovala 2 měsíce před porodem…do porodnice už musíš mít její adresu aby tam porodnice mohla poslat zprávu o miminku…doufám že mi moje dětská vezme i tohle mimi…snad jo…příští tejden jde Ríša na očkování proti obrně, tak se jí musím zeptat…

Dalmi dávej na sebe pozor!!!!…

rozhodně si nepřeju aby se v naší diskuzi narodilo nějaký mimi předčasně…sou to pak hrozný nervy…kamošce se narodila holčička ve 34tt a sice je ted v pořádku, ale ty nervy co si holka prožila…dělala sem jí tenkrát rameno na vypovídání…tak to vím…

ad praní…já mám osvědčenej persil sensitive tekutej, takže budu prát v tomhle…Lovelu nemám ráda…budu prát asi tak za 2-3 týdny a vše…tj i zavinovačky, bavlněný plínky a tak…mmch i když budete používat papírový plínky je dobrý mít doma nejméně 10 bavlněných plen (dítě ublinkává, mlíko z prs po oddělání dítěte stále stříká atd…

jdu uspávat toho raubíře…honí se tady po ložnici se psem, místo aby dělal hají…lump jeden…

Lída

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital