Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky Lucošku, tak to jsem ráda, že to taky teprve řešíš. Celou dobu jsem teď na webu hledala pediatra. nějak mě úplně vyděsilo, že to snad nestihnu nebo co
hrozný je, že když najdu pěknou ordinaci, tak je to docela „daleko“ na cestování s kočárkem. tím spíš, když by pak prckovi fakt něco bylo. hm… poptám se sousedů, u koho mají děcka a uvidim.
no já mám taky strach, že pak bude venda vyřízenej z toho jak se tam budu kroutit bolestí, ale pomalu ho na to připravuju
koupila jsem krásnou knížku Tajemství lidského života (jsou tam nádherný fotky) a i porod je tam nafocený z „první ruky“. jo a taky se mnou občas koukal na zone reality na čekáme miminko. tak myslím, že mě podpoří, protože já jsem hroznej posera z doktorů. taky jsme koukali na fotky z podolí, jak je úžasně vybavený ten nový pavilon a i to nás trochu uklidnilo. …, že to není takový to klasický nemocniční prostředí.
ahojky děvčátka…ste se trochu rozepsaly…paráda.....chválím vás…
tak dneska sem byla s Ríšou u dětské na očkování a ptám se jí, jestli mi vezme i to druhý…a ona prej že kde ho nosím, že nemám žádný bříško…
já na 3d a 4d nepůjdu, příjde mi to zbytečný…a navíc se tam musím objednat, a nemám věčně hlídání a taky to něco stojí…no prostě fůůůru výmluv proč nejít…
Lenys my měly malýho v ložnici a Richard aby se v noci vyspal do práce musel aspon 3 měsíce spávat v obýváku, teda krom víkendů…to se mi snažil s tím řvounem pomáhat…ted to bude tak, že kluci budou spát spolu v ložnici na letišti (teda už to tak praktikujeme) a já se odstěhovala do dětskýho pokojíčku…bude tam i postýlka…a všichni budeme spokojení…jen už se nemůžu dočkat, až budou děti velký a já konečně budu zase v noci přitulená k R… ![]()
Klaudul díky za podporu…asi su přecitlivělá či co, že mě to tak šíleně deptá…měla bych se uklidnit… ![]()
Já to mám s pediatrem docela dobrý. Tady u nás na malém městě máme hned dva, ale já čekám, až odejde ta můra do důchodu. Má tam místo ní nastoupit nějaká super doktorka, všichni ji tady chválí. Bydlí v baráku nad švagrovou, tak se s ní asi domluvím, ať mi tam drží fleka.
Na zone reality se taky díváme. Akorát mě štve, že tam skoro všechny ženské rodí s epidurálem, takže pohoda džes. Málokdy je tam normální porod bez tišících prostředků, nebo na to jen nemám štěstí. Já porodnici ještě vybírám. Je tady asi 20km od nás jedna, ale ta bude na přelomu července a srpna zrovna zavřená kvůli malování. Ale stejně jsem tam nechtěla moc jet. Tak asi pojedu do Frýdku. Máme tam rodinu, takže kdybych něco potřebovala, zavolám jim a je to. A prý je tam moc hezky i doktoři a sestry příjemní. Asi se tam zajedu mrknout.
S tím spaním to vidím taky tak Liduško. Stejně budu skoro pořád vzhůru, takže asi budu vegetit s mrňouskem v dětským a Vendu nechám v klídku v ložnici. A taky si řikám, že až pak bude spát vcelku třeba od těch 23 do 4 nebo tak, tak to už budu spát v ložnici. Stejně budu do noci vzhůru no a ráno už bych si ho pak vzala k sobě.
Lucošku, jestli máš lepší reference na F-M, tak to jdi radši tam. A i, že tam máš rodinu. Měla bych lepší pocit, že když zavolám, kdykoli může někdo zaskočit.
Lenys Venda = Vašek???
Luci myslím že když bude ta bližší porodnice zavřená tak stejně nemáš co řešit…jdi do FM
sem se mrkla na rodinu.cz, na těhotenský tabulky a zjistila sem že mimčo už může vážit 1200g a měřit až 35 cm…tý jo to už je celkem macík… ![]()
Ahoj..
to jo Lidusko..uz to jsou macici ![]()
ted za mnou byla moje babicka…a prinelsa me penize
, ze si mam pry jeste dokoupit co je potreba…tak jsem rada..muzu zase vyrazit utracet ![]()
ahojky Lenul..to je babička moooc hodná a hlavně rozumná, než aby koupila něco nevhodnýho, rači tě nechá at to nakoupíš sama…tenhle přístup se mi líbí…
s Ríšou hodně posloucháme takový ty dětský písničky a myslím že na některý mimi i reaguje, takže odpověď zní: ANO, vlastně pouštím písničky oboum dětem… ![]()
taky bych ji neco pustila ale nevim co:) aby se ji to v brisku libilo ![]()
Lenul, my vlastně pouštíme skoro ve stejnou dobu to samí, (Ríša je na to zvyklej), tak zkus pustit něco co se líbí tobě a pouštěj si to pravidelně každej den, a uvidíš jestli na to bude reagovat nebo ne…pak si můžeš otestovat jestli na to bude reagovat i po narození…u Ríše sem to nedělala tak jsem taky ted zvědavá co bude až pustím písničky po návratu z porodnice…
(jsou to dětský písničky z pohádek jako UMBABA UM, nebo SAXÁNA a tak)
jo, jo Vašek
… takový babičky jsou nejrozumnější. Mamina koupila prvně pupíčkovi dupajdy k velikonocům a pak když viděla oměr kvalita / cena v Praze, tak usoudila, že radši přijeden sem a vyberem něco společně nebo nám dá prašulky. Naposled jsme spolu nakupovaly v dětským ráji na p3. sehnaly jsme tam perfektní přebalovací pult, co se dává přes postýlku
je dokonalej. nezabere skoro žádný místo, dobře se pak uskladní a hlavně nemusíme kupovat komodu nebo tak něco.
já pupíčkovi nic speciálně miminčího nepouštim, ale zase si s nim „hodně“ (
) povídám a venda se s nim taky mazlí. povídá mu a pusinkuje ho přes bříško ![]()
si ted se pisuju co musim jeste koupit…ty jo a toho jeste je…
![]()
jéé Leňulindo a nechceš pak ten seznámek zvěřejnit?
já si taky jeden napsala, ale vlastně tam půlka věcí chyběla. Myslím, že jsem toho zatím tolik nekoupila, ale nějak mám pocit, že už většinu mám. no už vidim, jak budu všechno honit na poslední chvíli.
Lenul tak hoď ten seznámek taky sem, at kouknem a třeba taky zjistím že sem ještě na něco zapoměla…
Lenys, ptám se pro případ, kdyby tam byl klučina (máme vybráno Vaška), tak jak se to může všelijak obměňovat…Venda se mi taky líbí… ![]()
jinak s tím povídáním pupíkovi mám ted pocit že ho zanedbáváme…přecejenom už máme Ríšu a ten vyžaduje neustálou pozornost a když zkovna ne, tak si dávám veget.....ale uklidnuju se tím, že mimi nás slyší a ví že ho máme rádi a že se na něj těšíme, i když se na něj hodně často zapomíná… ![]()
tak jo ja napisu co myslim ze jeste musim koupit…a kdyztak me to proskrkate kdyby bylo neco zbytecnyho ![]()