Poradna duly
Jana Čurdová
Lenysek píše:
ahoj holky, Evikule máš už pěknou výbavičku, zrovna jsem jí zčíhla
. týjo, koukám, jak je to výhodný na MMB. no hlavně tummy, ten jsem o víkendu viděla v táboře dokonce za 1200,–
Lenysku, ten kyblík je použitý, ale bez vad…proto byl tak levný.Normálně se z druhé ruky prodává kolem 500 a když máš štěstí
, tak i levněji(jako já
). Výbavička mooc pěkná
a bříško taky. Já mám fakt zatím asi nejmenší-ale teď už jsem za to vděčná. ![]()
tom epidurlu to bylo super.jsem rada ze jsem tam sla.jsem se fakt nasmala.byl tam nakej tatinek a mel strasny otazky,fakt jsem jenom valila oci.jezis ten mel reci,ze zdenda je proti tomu slabej odvar.vyptavall se na vsechny katastrofy a umrti atd a z ceho jsou jaky hadicky vyrobeny,no strasny
ale pan primar rikal ze jsou to jenom povery,ze se muze ochrnout,ze se to picha 8cm to je 5 obratlu nad michu,takze se nic stat nemuze,krome boleti hlavy,takze jdu do epiduralu
a pan primar rikal ze vypadam na dvojcata nebo na to ze budu rodit za mesic
![]()
Dalmi a ty o epidurálu uvažuješ kvůli císaři(nevím jestli se při císaři dělá) nebo i normálně?
Dalmi a to se muze jen tak na pozadani??? ja myslela ze ti to daji je kdyz mas nejaky prroblemy nebo komplikace..
lenul ne to si muze kazdej vyzadat,ale musi se dat v prvni dobe porodni
,pak to porod urychli
ne epidural uz se dava i u normalniho porodu.
kdyz se da v prvni dobe porodni,tak porod urychli a necitis stahy delehy a pak pri druhe dobe porodni uz odezniva a rodis ![]()
pri cisari ti ale daj samozrejme vetsi davku.
mas v zadech zavedenou takovou trubicku,kanilu a tim se muze kdykoliv pridat davka kdyby se muselo prejit k cisari ![]()
Ahojky maminy, všechny vás moc zdravím. Včera jsme byli na tom 4D ultrazvuku ...... náááádhera, fakticky všem moc doporučuju. Sice se milášek nechtěl moc ukázat a dával si pořád ručičky před pusinku, ale pár hezkých záběrů máme. Musím říct, že to za ty penízky fakt stálo. Hodila jsem pár foteček i do galerky, tak pak můžete skouknout. Pohlaví jsme si říct nenechali, ale ..... opět jsem tam něco zahlídla, tak jsem to doma študovala a výsledek jsem nafotila. Je to taky v galerce. Tak schválně jestli mi někdo potvrdíte moji teorii
Jinak pan Dr. byl moc milý a nemohl být o moc starší než já
Všechno mi hezky ukázal a vysvětlil. Mimi už vází 1155g a srovnalo ten 2 týdenní renons, co nám paní Dr. řekla ve 23. týdnu. Takže všechno skvělé. Celou noc jsem z toho nemohla spát a pořád to měla před očima. Jsem pako co??? Tak jsem se vypsala a jdu zase okukovat tu naši nádherku ![]()
Luci,miminko je fakt fešák(nebo fešanda)! Fotečky z profilu jsou nádherný. Bohužel v těch fotkách z normálního UTZ se vůbec neorientuju, takže se k tipování pohlaví nemůžu přidat. Jinak pupík máš moc pěknej a velikej(proti mě máte všichni velkej
) a moc ti to sluší. ![]()
ahojky ![]()
luci moc krasne fotecky ale netroufam si rict co tam vidim
.zda se mi ze to vypada i na buchticku i na pindika,ale nam ten pindik vic vycuhoval,ale mohlo to byt jinym uhlem,takze fakt nevim,ale spis myslim holcicku
![]()
a miminko je moc hezke ![]()
Evikulko moc díky za pochvalu. Ty fotky z normal UTZ bych normálně taky nepoznala, ale když vím, co kde je, tak tam fakticky vidím i to pohlaví (teda myslím, že ho vidím). Tak abych ti to trošku přiblížila - vlevo je zadeček a směr doprava vedou nad sebou 2 nožky. Je to záběr zespodu. Ale já to chtěla vědět jen tak orientačně, kdybych to chtěla vědět najisto, tak si to nechám říct od Dr. Tak můžu jen hádat
![]()
Ahojte ![]()
Lucosku krasny miminko…a videla bych to na holcicku ale nevim nevim moc se v tom nevyznam ![]()
ja jdu na ten utz zitra vecer..tak uz se nemuzu dockat ![]()
ted jsem dosla z nemocnice z kontroly na interne..brali me krev a delali zas ekg…vsechno je v poradku a dostala jsem pochavlu za ten krevni obraz
pry to mam uplne suprovy…
v pondeli mam poradnu tak doufam ze i tam bude vse ok…ale krome boleni v zadech me nic neni tak snad jo ![]()
Lucošku no překrááásnej pupík, ještě hezčí miminko, fotečky opravdu k nezaplacení…mimi je tam vidět naprosto nááádherně…tipuju to taky na holčičku…myslím že pindík by tam byl vidět víc…ale jsou to fakt jen tipy laiků, takže to klído může bejt kluk…jsem na to fakt zvědavá, cože to budeš mít… ![]()
Lenul na tvoje fotečky u UZT už se taky mooooc těším…a gratulace k super kontrole na interně…hlavně že jsi ok!!!
ad epidurál…já s ním rodila…musím jen napsat, že ho nedají každýmu…musej se prvně udělat testy z krve a podle výsledků ho dají…ty testy trvají cca hodinu, takže je dobrý mít jasno už při nástupu do porodnice jestli epi ano či ne…nejhorší pro mě bylo to zavádění…musela sem si lehnout na bok a zchoulit se do klubíčka (no uznejte že vám to půjde blbě i ted, kůli bříšku a ještě když sem měla kontrakce po minutě to bylo šílený)…anestezioožka se nemohla pořádně trefit, takže sem tak strávila asi 2 nebo 3 kontrakce (už nevím přesně) a jak já jí nadávala…že je neschopná, at si pohne že už to nevydržím…no asi ze mě radost neměla…ale byla to fakt síla…a taky mám pocit že mi to ubralo tak max. 20% bolesti…pořád sem to cítila…ale já měla porod vyvolávanej a o tom se všeobecně mluví, že je bolestivější, páč tam ty kontrakce nastupují hodně brzo po sobě…to jen z mé zkušenosti…
No holky, děkuji za pochvaly a za tipy. Já vám sama pořád nevím, chvilku tam vidím pipinku a za chvilku si zas myslím, že je to pindík
To bude drama až do konce. Ale od Dr. si to fakt potvrdit nenechám ![]()
Lenuli, máš se na co těšit, fakt. Já jsem byla tak nervozní, že jsem od 12 hodin nebyla schopna nic sníst. A to jsem tam byla až na 16 h, a to je u mě co říct
Je to fakt nádherný. Gratuluju ke kontrole. Vidíš, ještě to EKG si musím vyřídit ![]()
Liduš, tak epidurál zas tak moc nepomůže??? Já myslela, že to s ním bude lepší. Ještě nevím, ale asi bych chtěla rodit s ním. Uvidím, jak dlouho to bude trvat a jak budu snášet bolest. Ale já jsem strašný strašpytel a omdlívám pomalu už jen u braní krve ![]()
Luci, nemůžu říct, že Epi nezabere všem…někdo si to pochvaluje, ale už sem slyšela i od jiné maminy než ode mě, že jí epi moc nepomoh…že ubral jen část bolesti…asi hodně záleží na anesteziologovi a taky na tvým prahu bolesti, možná i kůli tomu vyvolávanýmu porodu to moc nefungovalo…nevím…každopádně ted se to budu snažit vydržet bez něj…pak mě jen bolely záda a hlava asi tak 2-3 týdny… ![]()