Poradna duly
Jana Čurdová
tak pro dnešek se loučím. dorazil venda, tak si jdem udělat dlabanec a tak ![]()
luci zdenda nastesti bere 45 tisic,takze si nemuzu stezovat a hodne mi da moje mamka.tata je podnikatel,takze ona do prace nechodi,tak mi porad neco nakupuje.
jinak ja uz se do prace nevrati.me se doma tak strasn liby
![]()
a mate moc hezky pokojicky.ja zatim pokojicek nak neresim,proto ze nemame volnou mistnost,ale mozna se prestehujem do baracku,tak tam se vyradim ![]()
celej den mi blbne internet.
a flasticky nemam koupeny zadny
na ty jsem uplne zapomela ![]()
myslite ze jsou potreba uz od zacatku?
a k dnesnimu dni jsem pribrala 9 kilo
.no ale neni to tak hrozny na to ze uz jsem tak daleko,ale taky si uz pripadam jako tank ![]()
UFFFFFFFFFFFFF!
Tak jsem se vším prokousala.
Lenysku, já mám Lamaze kolotoč džungle z MMB asi za 250kč!!!A je v supr stavu.
Jinak proti Vám jsem málo vybavená,mám pocit, že je na to pořád dost času.
Mám koj.polštář Terabag(MMB 330kč), koupací kyblík Tummy(MMB 300kč),kočárek Peg Perego(MMB 1měsíc používaný za 7990,ale ten platili naši),autosedačka Perego(MMB 1890, taky naši),chůvičky FisherPrice(MMB 890kč),3 plenkové kalhotky BambinoMio na látkovky(MMB za 300kč), jedny vlňáčky na látkovky, sponky Snappy na látkovky(100kč),látku na mantinel(ušiju sama),,3 ponožky,postýlku starou(taťka jen přelakuje), 7 bodyček(Tesco, vše za 200kč), laclové kraťásky(sekáč 80kč),spací vak Tesco(350),30 plen celkem(20 froté z Ikea po19KČ-naši,zbytek obyč z aukceMMB),deku z Ikea(150kč,naši),kolotoč Lamaze(MMB,250kč),2 hračky Lamaze(asi300kč celkemMMB),2 obyč.čepičky-capáčky-3 tričinka-dupajdy(dárky tchyně),šátek Didymos(2900kč,naši)…zhruba vše
Jen mé náklady ani ne 6000kč, největší položky-kočárek,autosedačka,šátek hradí naši.
Ale se vším bysme se zatím vešli do 15000kč, ještě budem kupovat novou sportovní sedačku do kočárku za 3200 a fusak cca 2000kč(opět ne my-rodina). Já osobně bych ušetřila i na tom šátku, kočár bych taky sehnala levnější a podle mne bych se pak do porodného se vším vešla. Nákupy plánuju ještě tak max za 3000kč-navíc zbytek výbavy chce pro změnu kupovat rodina
Z lékárny si donesu kosmetiky minimum-slun.olej, Infadolan, Bepanthen, vložky do podprsenky,vložky,kalhotky,koj.podprsenku,Seba med dětské mýdlo,pár lahviček asi až časem,obyč.odsávačku,O-septonex,homeopatika na snížení reakce po očkování na tuberu(3.den v porodnici),líh na pupík,dětský šampon používáme doma Hipp-moc se ho nevyplácá a jestli bude slunko ještě pálit nejdražší ze všeho opalovák Daylong Kids 40faktor.
A k mírám, mám obrovské štěstí-pupík roste pomalu(95 pupík,100 boky,95prsa), váha teď jde nahoru pomalinku(65kg-tj.7kg nahoře).Jsem pohyblivá, pobolívají jen nožky z práce, záda skoro vůbec.
Jupííí, ať to tak dlouho zůstane.Vypadám tak na patý měsíc.
Do galerky za chvíli přidávám foto mé výbavičky. ![]()
A ještě si zjistěte, jestli vám pojišťovna něco nepřispívá. Já mám ministertvo vnitra a mám pocit,že má příspěvek 1000kč na kojen.věci z lékárny, třeba i na koj.podprsenky.
![]()
A náš rodinný rozpočet jsem doposud držela já (celkem 30tis čistého máme rodinný příjem, z toho Radek jen 10tis čistého-sociální pracovník,tj.plat na prd).Ale nějak to zvládnem,po svatbě já byla na škole a žili jsme z 15tis čistého oba a člověk se uskromní.Navíc máme oporu v rodině, ta nás podrží.
![]()
ahojky.evi moc hezky vecicky ![]()
ja se dneska chystam na dalsi tehu kurz o epiduralu,tak jsem na to zvedava.moc se mi tam nechce ![]()
Ahojky,
jak se dneska všechny máte? Já jsme vstávala v 6 a jela pracovně do Kladna, tak jsem jak praštěná palicí… odpoledne chci utéct dřív, musím vyřídit nějaké papíry na stavebním a obecním úřadě.
Dneska jsem volala do Apolináře, abych se objednala na ten přípravný kurz k porodu a docela mě šokli, že už mají strašně plno. Nejbližší volný termín je až 27. června, jsou to 3 dvouhodinnové setkání, takže poslední mě čeká měsíc před porodem.
To je děs, jak je v Praze pořád všechno plný, jen doufám, že až to na mě přijde, tak mi neřeknou, že mají plno
Jo, ještě jedna pozitivní, včera porodila další moje kolegyně, mají zdravou holčičku a představte si, že to trvalo jen 3/4 hodiny. A to je hodně útlá, tak bych předpokládala, že bude mít problémy… To má někdo štěstí
ahoj holky
, Evikule máš už pěknou výbavičku, zrovna jsem jí zčíhla
. týjo, koukám, jak je to výhodný na MMB. no hlavně tummy, ten jsem o víkendu viděla v táboře dokonce za 1200,–
úplně mě svrběla huba, nerejpnout si nahlas, že se v praze i nový sežene za polovinu. fakt děsný. no tak to já to taky všechno nafotim a pošlu
, dneska jsem teda dokoupila nějaký ty pleny
jedna je s ovečkama, jedna s medvídkama a jedna s kočkama
taky jsem koupila věcičky do porodnice, ale neni to klasická souprava, protože ty se mi žádný nelíbily. vzala jsem bodíčko s dl. rukávem a dupajdy. stejně to vyšlo na stejný prachy.
jo a dík za typ na schánění toho kolotoče ![]()
mimochodem, posílám aktuální foto (je to trochu rozostřený, ale brala jsem to mobilem) 
tak jsem nafotila svojí dosavadní výbavičku. je to v galerce ![]()
Ahojky holky… Tak s tou výbavičkou jsem proti vám úplnej břídil… kromě autosedačka a oblečení nemáme vůbec nic… pořád si říkám, že je čas a vše doženu až budu doma.....
Peťulko, já myslím, že můžeš být v klidu
zatím je čas, ale je fakt, že třeba v srpnu už na to pak dlabu. to se s pupkem už nikde honit nebudu.
taky se me pak asi nebude chtit..tak to chci dokoupit vsechno co nejdriv abych mla klid…a pak uz to jen vyprat a nachystat postylku atd ![]()