Srpen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
596
16.7.07 14:11

Ahoj holky,
tak ja jdu informovat, jak jsem slibila :wink:

Prave jsem dofunela v tom vedru domu z KO. Je tam fakt priserne! V cekarne jsem stravila „pouhych“ 3,5h :twisted:

Na monitor me ani neposlali, jen me prohledl Dr. a rikal, ze to vypada na pozdejsi termin(nez 7/8), ale to mi rikaji v podstate od zacatku.

Na dalsi KO jdu az pristi CT - to uz i s monitorem.

Zitra odpoledne jdeme na predporodni kurz. Mam tady z emimina uz snad vsechny info, tak jsem zvedava, jestli se dovim vubec neco noveho :lol:

K tomu ukladani jidla do mrazaku - doporucuju vsem, kdo na to mate prostor ( a hlavne jeste ted cas a chut). Je to pak pry neocenitelna pomoc. Muzete se venovat jen mimiskovi a netravit ten zbytecek volneho casu u plotny.
Ja jsem takhle tvorila zasoby cely minuly tyden :D

Mejte se krasne, at vsem dopadaji KO dobre a pohladte briska.

Papa R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.7.07 15:14

radulko tak to je dobre ze je vse o.k.moc gratuluji

holky co je dneska z lucoskem??prijde mi ze jsem ji uz tak dva dny nevidela :cry:

cibulko tak to je super ze se to tak vyresilo.urcite to je pro simonka takle lepsi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
16.7.07 18:20

Ahojte,
konečně nám jde internet, poslední dobou mi to pořád vypadává. Jsem zlá jak pes :evil: :evil: Snad to už bude zase dobrý, nebo mě asi cip střelí :?

Lenulindo, gratuluju k super kontrole. Jak to tak vypadá, tak Miška se umoudřila. Asi na tom fakt něco je, když poctivě ležíš a necháš se rozmazlovat. I když … dneska ten párek na oběd :lol:

Radulko, taky gratuluju ke kontrole, divím se, že jsi ve zdraví přežila ten pařák. Já byla venku asi 10 minut a bylo mi fakt šoufl :-(

Dalmi, já jsem pořád celá, neboj. Kdyby něco, budeš první, kdo se to doví. Pisnu ti SMS :wink: A k tomu maliníku. Píšou, že denně se mají vypít tak 2 šálky. Já si někdy udělám i litr a popíjím ho celý den :lol: A k té tvojí příhodě už ani nemám komentář :lol:

Cibulko je fajn, že s Šimonkem se to vyřešilo, tak jak se to vyřešilo. Do té rezonance bych taky nešla, když je to v celkové narkoze. Stejně mi přijde divné, že u jednoho dokrora to ambulantně jde a u druhého ne. Mají se aspoň domluvit, ať pak nevypadají jako osli :roll:

Jinak já jsem dneska jak lazar. Celý den mě pobolívá břicho, nevím, jestli to jsou poslové :roll: , ale asi jo.Tak celý den ležím a spím a nic nedělám. A taky mě sem tam píchá pod podbřiškem, myslím, že něco takového tady popisovala i Evikule. Ve středu mám jet do té porodky, tak doufám, že ta bolest aspoň k něčemu bude a CS bude aspoň tak 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
16.7.07 18:28

Ahoj Lucosku…tak treba se z toho boleni neco vyklube :lol: …ja bych ti to moje CS klidne prenechala…a to pichani mam taky…picha me tam dole jakoby v te kosti nebo tesne nad ni..

nakonec jsem ty parky snedla 4 :) strasne me chutnali

Nejsou nejaky novy zpravy od Lidusky???

ted v tech vedrech me to lezeni ani nevadi ono stejne nejde nic jinyho delat..mam tady v pokoji 28 stupnu..des

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
16.7.07 18:49

Lenul, já už bych brala ten porod. Musím říct, že poslední dny je mi fakt docela zle. Pořád mě bolí břicho, ty vedra jsou taky hnus. Teď jsem si uvařila maliníkový čaj, tak uvidím, jestli z toho něco nebude. Přinejhorším hodím horkou vanu a buď to přestane, nebo ne.
Tvoje CS bych brala. Já rodit už můžu, ty ještě chvilinku počkej :lol: Ale je fajn, že Miška už povyrostla, aspoň už nemusíš mít takový strach.
To píchání je tak jak píšeš, asi se to tam už fakt připravuje na porod.

Liduška zatím nepsala. Asi jí pisnu a když odepíše, dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
16.7.07 19:13

Tak jsem teda psala Lidušce.
Na propuštění domů to prý zatím nevypadá. Malá jí klesla na 1940g :( Ale prý pěkně papá, tak doufám, že to brzo bude lepší a začne i přibírat. Jinak jsme prý moc hodné, že na ni myslíme :wink: a všechny vás zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3049
16.7.07 20:07

Ahojky holky, tak se zase hlasim, vse beze zmen, zitra mam KO tak uvidim, co mi rekne, ted pres vikend jsem byla nemocna, horecky, tak jsme volali na pohotovost a ti debili mi rekli, ze to nic neni, mam si vzit 2 paracetamoly a hodne pit, ale fakt mi bylo na umreni a hlavne jsem mela strach o mimi, no ale dnes uz jsem ok, byla jsem na kojicim kurzu, no, docela zajimave, stale nam nezapojili ten net, takze se stavuju do kavarny vzdy jak mam cas, dneska mi to trvalo hodinu nez jsem docetla, co jste resili, ale dycky jak to doctu, tak zapomenu na co jsem chtela reagovat, takze priste si beru tuzku a papir a budu si to psat
zatim papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
17.7.07 07:31

Dobré ráno.
Dneska jsem vyjímečně ready už docela brzo. Ale asi se natáhnu ještě odpoledne. Kde jste všechny? Já myslela že budu dočítat a nic.
V noci se mi zase zdálo, že rodím. Byla jsem tak ráda, že už to mám za sebou ..... no a pak se probudím :( Takže zase nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
17.7.07 08:23

Dobré ráno,
já tu jsem, Luci. Stávala jsem s Radkem v 7hodin, jdu se teď nasnídat, ale nějak mě pálí oči…asi pak ještě nachvíli zalehnu. Doufám, že se Radek vrátí od doktora s dobrou zprávou (skrz to koleno). :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
17.7.07 12:10

Tak jsem si šla nakonec lehnout, protože v TV bylo prd a tady taky nikdo. A spala jsem až doteď a to jen proto, že mi volal drahý. Jsem jak šípková růženka. Kromě Evikulky tu nikdo nebyl? Co se děje? Snad všechny nerodíte 8O ?

Evikul, tak doufám, že to manžovi dopadne dobře. Taky jsi šla ještě spát? Kdyby bylo na mě, tak já snad prospím celý den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
17.7.07 12:23

Ciao!
Včerejší monitor i ko ok, Streptokok negativní a CS4!! :lol: UTZ mi nedělala, jen se zeptala, jak cítím pohyby, tak jsem jí řekla, že vím, že se neotočila, protože hlavičku jde krásně nahmatat. Tak mi i se sestřičkou popřály hodně štěstí :) Před chvílí jsem si volala do Bohunic (porodnice), mám přijít na monitor a ko zase příští pondělí, tak snad neporodím dřív, musím si tam domlulvit toho císaře :lol: :lol:
Včera večer jsem si ještě u našich vyzvedla takový ten velký větrák a je to žůžo! V pokojích máme kolem 26st., takže na sebe od rána pouštím větrák a je to super :pankac:
Ještě jsme se stavili s Luděm večer v Tescu, mají fakt nehorázný výprodej, manža si koupil džíny Cheeroke za 149,– a pro miminko jsem koupila tři krásný overálky celkem za 220,– Kč.
Na desátou jsem byla u kadeřnice a cítím se o něco líp :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
17.7.07 12:36

Patsy, velká gratulace ke KO a hlavně k CS 4 :potlesk: Ten týden to ještě vydrž, ať stihneš přemluvit doktory k tomu císaři.
Větrák šíleně závidím :! :! Já se pařím doma. okna zabarikádované, žádný čerstvý vzduch, ale neotvírám, pak bych tu umřela už úplně.
Já se stavím do Tesca určo zítra, tak jsem zvědavá, co nakoupím. Ještě něco hezkého pro mímu by to chtělo :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
17.7.07 12:41

Díky Luci :D V Tescu si určitě něco pro mimi vybereš, v brněnským toho měli plno, musela jsem se zuby nehty držet, abych toho nenakoupila víc. A štve mě, že zatím nemůžu kupovat nic na sebe :( Byl tam velkej výběr i pánských trik kolem dvou stovek, tak třeba něco koupíš Víťovi :lol:
Já jsem doma taky zabarikádovaná, žaluzky zatažený a stejně je tu už 27st! Větrák fakt hodně pomáhá, ale je možný, že z něj budu nemocná, protože fouká přímo na mě :lol:
Jinak myslím, že budeš mít taky minimálně CS4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
17.7.07 12:54

Patsy,já doufám že to CS bude vyšší. Včera mě docela hodně bolelo břicho a stydká kost, tak se tam muselo určo něco pohnout :lol: A třeba by si mě tam zítra mohli i nechat, by mi to vůbec nevadilo :lol:
Do Tesca se začínám těšit. Jestli koupím něco i Víťovi si ještě ale musím rozmyslet, jestli si to vůbec zaslouží :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
17.7.07 13:18

Jenom mu něco kup, třeba ti za to chytí rybu :lol: :lol: Udělala jsem si malý kafíčko, doufám, že mě po něm neklepne! Jo a holky, dovolila jsem si vám sem ze Srpnovek na rodině.cz okopírovat jídelníček kojící ženy, ale nevím nevím, jestli to budu dodržovat, u nás v rodině ani v Luďové rodině nikdo myslím na nic alergický není, tak mi to přijde zbytečný:

co jíst a pít ve třetím trimestru a při kojení…s ohledem na prdíky a možnou alergii:
Nejvýznamějšími alergeny jsou

CITRUSOVÉ PLODY

JIŽNÍ OVOCE

JAHODY

BROSKVE

MLÉČNÉ VÝROBKY

VEJCE

RYBY

MED,OŘECHY A ČOKOLÁDA

DRÁŽDIVÉ KOŘENÍ

Těchto výrobků bychom se měly v posledním trimestru a při kojení vzdát,pokud máme alergii v anamnéze my,nebo partner,případně sourozenec miminka.Je tu šance,že o hodně snížíme výsky alergie,většinou atop. ekzému.

Při kojení je možné opatrně tyto potraviny zařazovat s tím,že vyzkoušíme jednu,počkáme tak týden a když se reakce neobjeví,je tu šance,že jí miminko mít nebude.Všímáme si kožních,nebo trávící problémků…i více prdíků může signalizovat alergii na danou potravinu.Nám se takhle poprvé projevila alergie na KM.

Co se týče nápojů,tak bychom se měli vyhýbat různým džusům s podílem „zakázaného" ovoce,kakau…co se týče,kávy,Coly a černého čaje,tak v těhotenství zakázána není,ale kofein a tein přecházejí do mléka,a mohou tak způsobit miminku nespavost.

Bublinky,ač se traduje že nadýmají,tak to nebylo nikdy prokázáno,a i laicky si nedovedu představit,jak CO2 z limonády přejde přes krev do mléka.Ale je fakt,že to některým miminkům vadí,tak to chce vyzkoušet.Stejně jako většinu nadýmavých potravin…každému vadí něco jiného.
Z těch nerizikovějších:

ČERSTVÉ PEČIVO

CIBULE

LUŠTĚNINY

BRUKVOVITÁ ZELENINA

KAPUSTA,KVĚTÁK,BROKOLICE…

MLÉKO

MASTNÁ JÍDLA

Miminkům také občas nechutná mlíčko,jedla-li mamina česnek,nebo jiné koření.

Tohle vše chce vyzkoušet,ale často to první tři měsíce vypadá na dva dny starou suchou housku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí