Srpen 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6774
18.8.07 10:51

Liduško, to s tím gulášem mě nenapdalo :? Ale smažená cibulka se dává snad do všeho, to bych nemohla jíst nic :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
18.8.07 12:16

Ahojky, tak se zase po delší době hlásím. Nešel nám opět net. Už mě to začíná pěkně sr… :evil:

Mooooooc gratuluju Lenulinde k Michalce. Tak se taky konečně dočkala toho svého pokladu. Přeji hodně štěstíčka, hodné miminko a moc mlíčka a malé hodně štěstí do života.

Tak Andiska se nám taky rozrodila. To je fajn. Snad se brzo ozve, že jsou oba v pořádku.

Evi, Klaudul a Cibulko, vy co? Vám se ještě nechce?? No, vám asi už jo, ale mimísci jsou jaksi tvrdohlaví, co? Ale nebojte, taky se dočkáte.

My jsme s Viktorkem taky v pořádku. Máme se dobře. Prdíky nás zatím netrápí (ťuk, ťuk, ťuk :lol: ). Akorát se mi teď nějak rozjedl. Kojím tak 3× na jedno buzení. Vždycky když už si myslím že spí, tak se vzbudí a dožaduje se mlíčka. Pak pije, jako kdyby týden nejedl. Tak nevím, jestli je to normální, nebo jestli třeba nemám slabé mlíko, nebo tak nějak. Prolívám se čajema pro kojící matky, tak doufám, že to bude mít nějaký účinek.

Jo a ještě jsem zapoměla pogratulovat Radulce k Ondráškovi. Skoukla jsem fotky a Ondrášek je nádherný. Moc vám to tam sluší.

Nějak nevím, co tady kdo už psal, mám nějak vykojený mozek nebo co, tak mi to promiňte. Jdu něco dělat, malý spí a já tu mám bordel jak v tanku :lol: Pak ještě nakouknu. Zatím pa pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
18.8.07 12:58

Andiska sms dnes 11.22: Mame MAHIRKA. Narodil se v 6.24 angl.casu, 3910g, 50cm. Ale porod sileny, napisu pak.

GRATULUJEME! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2222
18.8.07 17:05

Andisko, moc moc gratuluju. Mahirku, vítej mezi námi. :-) :potlesk: Tak přejeme moc moc štěstíčka a zdravíčka, ať je Mahirek hodný a roste jako z vody.

Kdo je na řadě teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
18.8.07 18:25

SRPEN 2007

http://www.gify.nou.cz/…bory/505.gif

Lenysek(19.6.1980blizenec/Praha/V)TP15.8.holčička

cibulka(1977/lev/brno)TP 15.8holčička

Klaudule(1979/byk/Praha/)TP23.8 holčičkaNelinka
Evikule(25.2.1982/ryba/Usti nad Orlici/V)TP24.8 608 97 03 57chlapečekLádíček
gabule(5.8.1980/Ostrava/V)chlapeček

http://www.gify.nou.cz/…bory/256.gif Maminky

sedma-Robik 4 roky
gabule-Stepan 2 roky a 5 mesicu
Lliduska-Ríšánek 2roky
cibulka-Šimonek

http://www.gify.nou.cz/…bory/139.gif Čestní hosté

lenak-adamek a čertiček v brisku
kat-ka-matysek,filipek,natálka v brisku
drobek //
Enka L-Staníček(29.8.2006) a mimisek v brisku

http://www.gify.nou.cz/…bory/133.gif style=„color: blue;“>5×(Matyášek,Tobiášek,Ládíček,?,?)
http://www.gify.nou.cz/…bory/134.gif style=„color: orange;“>6×(Nikolka,Michaelka,Nelinka,Inna,?,?)

http://www.gify.nou.cz/…y/dite16.gif style=„color: green;“>3×(Ondřej/Veronika,Linda/Viktor.Ondřej/Anna,Štěpánek/Eliška)

http://sirmi.ic.cz/deti/38.gif Miminka

Liduska(1984/Brno/ryba/S)TP6.8 776 803 882

Nikolka-12.7v 8:10 2050gramu a 42cm

Patsy( 27.6.1984/Tetčice u Brna/rak)TP 30.7

Inna-27.7v 9:35 3150gramu a 49cm

sedma(blíženec/31.05 1978/Hodonin) TP11.8 Ondřej-9.8 v 9hodin 3.35kg a 49cm

Lucošek( 25.31982/beran/u jičína/)TP4.8 Viktor - 9.8. v 19:10 4050g a 52cm

Mispulin(20.1.1978/kozoroh/praha/V)TP13.8 Tobiášek - 13.8. v ?? 4050g a ??cm

Peťulka(19.8.1985/lev/liberec/S)TP9.8 Eliška - 12.8. v 5:40 ????g a ??cm

Radulka (r.75/vodnář/Praha/V)TP7.8 Ondřej - 14.8. v 17:53 3465g a 51cm

Dalmatinka(26.1.1983/Plzeň/Vodnář/S)TP6.8608 378 011 Matyášek - 15.8. v 14h 3400g a 49cm

Lenulinda(15.6.1984/Brno/S)TP23.8 Michaelka - 16.8. v 12:20 3250g a 50cm

andiska(28.11.1981/Brighton/V)TP6.8447789 742 801 Mahirek - 18.8. v 6:24 3910g a 50cm

http://www.gify.nou.cz/…bory/508.gif /> právě rodí

uz k nam nechodi :cry: (JankaR,swead,Lucia1,iza,konstans)[/barva][barva=darkred]
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
18.8.07 18:28

Gratulujeme Andisce k Mahirkovi, přejeme mu do života hodně lásky, zdraví, štěstí a hodný rodiče a Andisce hodně mlíčka a brzký zotavení po porodu 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
18.8.07 19:04

Patsy právěže ta smažená cibulka taky dělá neplechu, já když vařím, tak vařím pro sebe v kastrolku bezprdíkově a pro kluky v druhým hrnci se vším všudy…jen dneska se mi nechtělo, tak sem udělala omáčku ke špagetám jen z mletýho masa a rajskýho protlaku a Richard mi to děsně pomluvil a když sem se mu přiznala, tak mě teda aspon politoval co to jím za blafy a zároven vynadal at to na něj příště nezkouším, že mi jinak takhle zhubne…

tak se dostávám k postřehům o stravě pro kojící:
„špatná“ zelenina a ovoce - kapusta, zelí (i čínký), rajčata(ovšem vařený bez slupky neva…aspon né Nikči, takže rajská omáčka je ok), cibule, česnek, hrášek, fazolky(i zelený), paprika, jabka(ty nám sice cpaly v porodnici jako vhodný, ale i ze zkušenosti ostatních mamin nadýmají), jahody (mimčo se může osypat), kys. okurky(osypání)

vitamíny beru z - nektarinek, broskví, banánů, melounu, cukety, mrkve oloupaných okurků, špenátu

omáčky pro sebe dělám zá:,–(ně bez smažené cibulky, chuť se dá doladit bujonama nebo vegetou, z polívek jím jen masovej vývar, piju hodně mlíko chleba si mažu sýrem nebo medem, výborná je tvarohová aktivie (nízkej obsah tuku a přesto jako svačinka zasytí)

vyhýbat se čerstvýmu pečivu, nejlíp den až dva starý, kvasnice sou taky nežádoucí

čokoládu rači jen v minimálním množství, mimčo se může osypat

zatím vše, kdybych si ještě na něco vzpoměla doplním to…nebo třeba i vy ostatní, ted jdu koupat, Nikča už se zlobí, že si jí nevšímám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
18.8.07 19:05

jo a zapoměla sem, vyhýbat se bublinkovým nápojům…minerálky a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
18.8.07 19:27

Teda Lliduško,díky, to bylo skoro vyčerpávající. No, vypadá to, že budu na piškotech…aspoň ty můžu, ne? :lol: Jinak mi prosím oprav TP v seznámku, mám ho 24.8. Jinak možná, že třeba Lenýsek už má taky mimi u sebe. Na ni nikdo kontakt asi nemáte, co? Hodně dlouho se u nás neukázala. Já myslím, že by bylo spravedlivé, aby teď byla na řadě Cibulka…taky tu pár dní nebyla-že by? 8) Jdu do vany, berou mě záda, ale nebojte, z toho nic nebude. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
19.8.07 08:19

Ahoj.

Tak nám taky neustále dělá problém s připojením :evil: A to mám na to doma odborníka. Jenže ten v rámci předporodního stresu si rozjel nějakou hru na počítači, aby se prý odreagoval a tak to ani nemůžu zkoušet, kdy to jede a kdy ne :evil:

Jak vidíte, stále držím pohromadě. Už nezátkuju. Asi už není co :lol: Poslů si už fakt skoro nevšímám a tak se bojím, že si nevšimnu těch mírnějších kontrakcí a poletím do porodnice až když už to budou ty konečné, fakt husté kontrakce :lol: Tedy pokud to začne samo, že?

Dneska mám v plánu zase super vyvolávací den, tak jsem zvědavá. Chceme jet s malým pár zastávek parníkem po přehradě a pak ten kus jít zpátky pěšky. Večer teplá vana a manžel a to by bylo, aby to nebylo :roll:

LIDUŠKO- já bych ještě doplnila luštěniny. Po 3m bych zkusila červenou čočku, ale jinak nic. A taky jídla, kde je hodně bílého cukru- to nedělá dobře ani dospělím a kvasí to, natož kojenečkům. Jinak když píšeš o tom, jak co zvládáš, tak se pořád zamýšlím nad tím, jak to bude u nás, až jednou.....časem.....možná…porodím. :lol: Zvláštní je, že z toho vůbec nemám strach…

EVIKULE- je milé, že by jsi mně už dopřála první místo v porodní štafetě, ale já si počkám až porodíte ty a Klaudule :lol:

ANDISKO- moc gratuluju k narození princátka :-) :-) :-) Přeju hodně zdravíčka a pohody do života. A vám přeju chlapečka, co vám bude dělat jen radost a zlobit jen aby se neřeklo :!

Teď jsem zjistila, že nejsem přihlášená a ani mi to nejde, takže to jsem já, Cibulka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
19.8.07 09:45

Cibulko, no nevím, vypadáš celkem přihlášeně, asi ti to blbne… :x , díky za doplnění, taky se ještě mírně doplním…květák a brokolici taky nejím.....
držím palce at už konečně naskočí ty pravý kontrakce a porodíš…třeba zabere ta dnešní procházka a vana a…
Neboj, až jednou :lol: porodíš, tak všechno zvládneš…ono ti ani nic jinýho nezbude.....su hodně zvědavá na to jméno, co máte vymyšleno…
Jinak včera mi návštěvy a příbuzenstvo Nikču rozmazlilo tak, že už jí zase držím v náručí, aby usnula…předtím sem jen položila do postýlky, dala dudyna a spalo se…ted když se o to pokusím, začne se rozčilovat…

Luci ještě k tomu tvýmu „slabýmu“ mlíku…sou 2 možnosti…buďto se hodně „napije“ vzduchu (to má pak pocit sytosti než si odbrkne) a až si brkne zjistí že by ještě něco snesl a dopije se
nebo…tuk sytí, pokud máš pocit toho „slabýho“ mlíka tak pij hodně plnotučnýho mlíka, četla sem že slunečnicovej nebo olivovej olej, ale nedokážu si představit, že bych vypila deci oleje, tak mě napadá jíst slunečnicový semínka…dej si klidně pribináčka…atd…

jedeme gratulovat babi k narozkám, tak doufám že děda nepřinese zase tu výbornou oříškovou roládu po který se mi Nikča málem vznášela…to bych se musela hodně přemáhat abych si aspon kousíček nedala… :( …zatím pááá

a už by se nám měly vracet holky z porodnic a dávat info a fotečky ne??? myslím zítra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
19.8.07 09:56

Tak mě zase všude zakazovali broskve a nektarinky jako hodně nadýmavý a četle jsem, že pít mlíko na mateřský mlíko nemá vůbec vliv, že je zbytečný ho do sebe lít. Dneska jsem si ale hrnek k snídani taky dala, měla jsem na něj chuť :wink: Jinak já jím hodně sýry, pečivo jen včerejší, ale obědy teda dělám normální. Zítra se chystám dělat po dlouhé době houbovou bramboračku, snad jí to nic neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
19.8.07 10:04

Patsy to je fakt na prd, všude píšou něco jinýho, takže nikdo neví co vlastně může jíst a co ne, já zjístila že broskve a nekterinky jí nic nedělají, a v porodnici mi říkala sestra že mám jíst hodně mléčných výrobků a pít hodně mlíka aby mi malá hezky přibírala…tak si z toho fakt vyber… :?

houbová bramboračka zní dobře…myslím že Innuška to stráví v pohodě.....už ti vůbec po něčem prdíkovala (myslím od doby co jsi vy:,–(ila rajčata???)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6774
19.8.07 11:12

Liduško, myslím že v pravým slova smyslu ne. Je teda pravda, že každý den „tlačí“ a prdí, ale zaražený to nemá, takže je to myslím v pohodě. Žádný křík u nás kvůli tomu není. A musím se pochlubit, že přibrala už víc jak půl kila (v pátek jí byly 3 týdny) a v noci krásně spí, budí se většinou po čtyřech hodinách na kójo. ťuk ťuk ťuk - radši to zaklepu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
19.8.07 14:08

LIDUŠKO- ono mně to nějak přihlásilo, ale na starý nick. Ten, co se objevil už mi asi 2 roky nefunguje. Podívej se kolik mi to píše příspěvků…Ten, co normálně teď používám je celý v malých písmenkách včetně prvního, tak nevím.

Jinak my jsme teda něco pochodili, projeli se parníkem, dali zmrzku a teď jsem uspala a sama taky půjdu zalehnout…si pořád říkám, že musím sbírat síly až to přijde :lol:

A porodit můžu dnes nebo zítra a pak až ve středu. V úterý ne, protože to nikdo z hlídacích tet nemůže :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí