Poradna duly
Jana Čurdová
Leni, nechávala jsem Ládíka většinou na boku, nožku jsem kontrolovala a moc otlačenou ji nemíval. Ale na zádech ho taky nechávám, stejně má většinou hlavičku na straně. Hlavně mi vadilo, že při prdíkách nemohl kopat nožkama, jak by potřeboval. Snad to za ten měsíc a kousek budete mít taky dobrý
, uteče to jako voda. Furt lepší než takový ty krutý řemínky na nožičky třeba do roka i dýl.
![]()
ahojky…
Klaudulko, Nelinka je úžasná a těch vlasů…
Evi Ládík je slaďoušek…mooooc krásnej…
a ted se vám musím s něčím pochlubit…dneska poprvé (mmch Nikolce sou přesně 2 měsíce) se mi povedlo zachytit její úžasnej úsměv…tak tady ho máte…že nekecám…
Lliduško, Nikolka je doslova k sežrání.To je jasná fotka do alba.
![]()
Evi, moc gratuluju k úspěšné kontrole!
![]()
Liduško, fotka je boží, pohlaď za mě Nikolku.
Tak jsem si po obědě hodinu schrupla, už se mi budí baby, půjdeme asi na procházku po kóju.
Chci se vás zeptat na koupání…koupete každý den? Já koupu na radu dr. obden, čistící pěnu přidávám tak 1-2× do týdne. Ale vrtá mi hlavou, jak mám teda vytvořit miminku ten pravidelný režim. Navíc zatím koupem bez ohledu na čas od pěti do osmi. Možná že s denním koupáním začít, až bude mimčo větší?
Ahoj ![]()
Na začátek chválím všechny miminka
Jsou všechny vážně nádherný.
My zatím zvládáme všechno skvěle. Nelinka je vážně hrozně moc hodná, takže si vůbec nemůžu stěžovat. Přes den kojím každé 3 hodiny, malá krásně saje. Naposledy kojim kolem desáté až jedenácté, v noci pak kojím pouze jednou, a pak hned v šest ráno, takže se i krásně vyspíme. Prdíky nás trápí zatím jen trošku. Vždycky začne hrozně plakat a šmrdlá nožičkama, tak jí vezmu do náručí a krčím jí nožičky k bříšku a to jí pomůže. Je tedy pravda, že si opravdu hodně hlídám, co jím, abych malou zbytečně netrápila.
Dneska nám odjela mamka, takže musím začít zvládat domácnost sama ![]()
Holky, co jste měly u porodu epidurál, nebolí vás ted víc hlava? Já vždycky odpoledne začínám trpět, hlavu mám jako střep, ale nevím, jestli to je tím záhulem nebo právě tím epidurálem.
A ještě k porodu. Ze soboty na neděli mi ve 23:15 praskla plodová voda. I přes veškeré kurzy a knížky jsme na tom s manžou koukali jak puci, jestli je to ono
Zavolali jsme do porodnice a tam nám řekli, až přijedeme. Vzhledem k tomu, že jsem neměla kontrakce, přijmuli mě ve dvě ráno na oddělení rizikového těhotenství. Do hodiny mi začaly kontrakce, které postupně zesilovaly a zkracovaly se intervaly. Průběžně jsem chodila na monitor a od rána i na kontrolu k doktorce. Kontrakce bolely jako čert, ale vůbec jsem se nechtěla otevírat. Chodila jsem po chodbě a trpěla. Nejhorší bylo, že jste neměly absolutně soukromí, byla jsem bez manžy, na chodbách chodily maminky, které nerodily a já si připadala jako idiot. Konečně se nade mnou slitovali a ve dvě odpoledne mě přijmuli na porodní sál, kam už mohl manža. Hned mi vzali krev, aby mi mohli dát epidurál. Musím říci, že mi hodně pomohl, odpočinula jsem si na chvilku a kontrakce se z oblasti podbřišku přesunuly pouze na tlak na konečník a hlavně jsem se začala otevírat. Ale to zase nespolupracovala Nelinka, vůbec nechtěla rotovat dolů. Porodní asistentka mi vymýšlela různé polohy, jak malé pomoci srotovat, takže jsem seděla ve sprše na stoličce, seděla na balónu a ležela na boku na lůžku střídavě na obou stranách - to bylo asi nejhorší. Konečně mi dovolili tlačit, ale to už jsem byla se silami v koncích a navíc to byla asi hodně velká dálka, protože jsem tlačila na hodně kontrakcí a museli mi lehnout na břicho. Nakonec se ale náš poklad konečně prodral na svět, měla obmotanou pupeční šňůru kolem kotníčku a vůbec neplakala. Rychle ji odnesli, protože vzhledem k mému přenášení byla zkažená plodová voda, ale za chvilku ji už brečící nesli zpátky. Byl to krásný pocit poprvé ji držet v náručí. Je to hrozný zázrak. Musím říct, že i když to bylo příšerný a já jsem šitá až bůh ví kam, tak bych do toho šla určitě znovu. Hrozně mi pomohl manža, držila jsem mu ruku hlava nehlava a hlavně byl mou psychickou podporou. Teď už malá spinká spokojeně v postýlce a já jsem hrozně šťastná, že to mám za sebou. Ale stálo to určitě za to.
Omlouvám se za román ![]()
Evi jsme na tom naprosto stejně - ob den, v rozmezí tak dvou hodin, o nějakým pevným režimu se mi tak akorát zdá
![]()
Lidusko díky za shrnutí, miminka jsou nádherná, srpen se fakt povedl:-D
U nás už to taky tolik nefrčí, ale scházíme se, řešíme prdíky a koliky:-)
Tady je odkaz na naší tabulku a album miminek.
Carlisse, miminka máte nádherný a je vás teda hodně…
A já si říkala, jaktože je srpen na emiminu početně slabší
a oni všichni jsou na koníku.
Že všechny zdravíme a přejeme zdravíčko a bezprdíkové klidné noci.
Měly bysme si z vás vzít příklad a udělat si taky přehledné albíčko našich miminek. ![]()
Ahojky,
tak se po delší době zase hlásím. Nestíhám, Viktorek přes den skoro nespí, ale v noci už je to lepší. A trápí nás prdíky, tak pořád jen chováme, kojíme, mažeme bříško a masírujem. Na nic dalšího jaksi nezbývá čas. Ale pravidelně aspoň čtu.
Klaudul, musím pochválit Nelinku. Je krásňoučká, a kolik má vlásků
To bude kočanda až bude veliká, s takovou hustou hřívou.
Chválím i Evikulce Ládíka, v kyblíčku vypadá spokojeně a s beranicí je srandovní
![]()
Liduško, ta fotka s usmívající se Niky je nádherná. Už se těším, až se na mě tak bude usmívat i Viktorek. a obdivuju tě, jak stíháš 2 děti a ještě tady být půl dne, klobouk dolů. Já jsem ráda že žiju a po etapách uvařím taťkovi něco na oběd
![]()
Carlisse, děkujeme za odkaz na koníkovské miminka. Musím uznat, že srpňátka se fakticky povedla. Moc vám je chválím. A všimla jsem si, že máte taky Viktorka jako já
Taky se přidávám k Evikulce a přeji vašim miminkám vše nej, málo bolístek a spoustu štěstíčka.
Jo a holky, dneska jsme byli v poradně se zvážit ......, nestačila jsem valit bulvy. Malý má už 5,30kg
a 58cm (měřeno doma) To bude asi tím Nutrilonem. Ale já dávám jen obden a jen na noc. Asi ho vynechám, nebo za chvilku budeme mít otesánka. Ale raději ať tak přibývá, než aby strádal. Jak bude čas, hodím zase nějaké fotečky. Tak se zase loučím a snad se tady dostanu častěji a dříve. Tak se mějte krásně a pohlaďte za mě všechny vaše broučky.
Luci, to nebude Nutrilonem, nám Inna přibrala za 5 týdnů 2kg a to jen kojím
Prostě v tomhle stádiu hrozně rostou a to je dobře b ![]()
Taky se mi zdá, že galerka tady na Emiminu je děsně nepřehledná a taky mi vadí, že nám tam může kdokoliv vlézt a prohlížet si fotky ![]()
Dneska odpolko půjdu s Innou na sedánek s manželkou od Luďovýho bratrance, je o rok starší než já a má synátora 2,5 roku, nikdy jsem s ní nemmluvila, známe se jen od vidění, tak jsem zvědavá, jak si sedneme.
Ahoj,
tak dneska mi to vyšlo. Malý ještě spí (určitě ne na dlouho, když jsem sedla k PC
). Bohužel jsem dospěla k tomu, že malého mám půl noci u sebe v posteli. budí se kolem 2 ráno a pak už se ode mě z postele nehne. Vždycky, když se zdá, že už spí jak dudek a chci ho přendat do postýlky, tak se vzbudí a na rukách neusne za boha. Tak ho dám zpátky k sobě do postele a během 5 minut je tuhý. Chjo, a to jsem ho na postel nechtěla zvykat. Ale já se jinak vůbec nevyspím, bohužel
![]()
Patsy, já si taky říkala, že to nemůže být Nutrošem obden večer. Dr. jsem ani neříkala, že ho sem tam večer přikrmuju. Už to vynechám. Asi mu to moje mlíko stačí a taky pije asi co hoďku a půl až dvě. S takovou budu mít prsa vytahané až k pupku
Jo, a skoukla jsem Innušku v galerce a ta teda vyrostla, to je hrůza jak se ty prcci mění před očima. A taky už je pěkně buclatá, náš malý pomalu taky ![]()
Ať ti ten sedánek s příbuznou vyjde. Já myslím, že si začnete povídat o dětech a pak už to nějak půjde samo. Když jste ještě věkově stejně … to bude fajn, neboj.
Luci na ty prdíky je Baby Calm naprosto skvělej, je 100%ně přírodní, já ho dávám před každým kójem a je fakt klid, vytkoušej to ![]()
Innu jsem taky kojila co 2 hodiny, teď už jí stačí co 3 hodiny a v noci většinou 4, neboj, brzo se to upraví ![]()
Patsy a dá se koupit normálně v lékárně? Já mám koupený Sab, ale že by to nějak výrazně pomáhalo se říct nedá. A ty ty kapičky dáváš před každým kojo? To by bylo dobrý, a kolik stojí?
Týjo, já mám dneska už umytý nádobí, dala jsem si sprchu, dva příspěvky tady a dítě zatím krásně spinká. To už se mi dlouho nestalo, kdyby to tak chtělo vydržet.
Patsy, kdy si uděláš taky nějaký krásný metřík, ať máme přehled jak je Innuška zrovna stará. Já už v tom mám chaoz ![]()