Poradna duly
Jana Čurdová
Dalmi, tu čokoládu sem dneska zkoušela poprvé, moc sem se na ni těšila, ale zklamala mě…capučinko je lepší, takže zůstanu u něj…
a když už spíš přes noc 9-10 hodin a co chceš spát ještě přes den proboha…vždyt to už bys byla jak 3 letý dítě…dospělímu člověku má stačit 8 hodin…a matky musej fungovat i se 4 hodinama spánku denně…
…
Niky ze spaní zase tlačí…takovej ten zvuk „eeehhh“…a to dokáže dělat furt…to Matyho kecání musí bejt srandovní…
…
už su zase žádaná…páááá pro dnešek…snad ještě nakouknu, ale pochybuju… ![]()
Tak jsme se vrátili od dr., pochlubím se, že Inna měří 58cm a váží 4870g (původně 49cm a 3150g), takže jsme byly moc pochválený ![]()
Zítra jedeme ještě dopoledne na kyčle na kontrolu a odpoledne je ten pohřeb, tak bude hlídat moje teta a sestřenice, bude to jen tak 3/4 hodiny.
Dalmi, kapky začaly zabírat tak druhej nebo spíš až třetí den. 9 - 10 hodin ti teda pěkně závidím ![]()
Liduško, já obden piju normál kafe, jinak bez kofeinu a na kapučínu teda taky ujíždím
Jo a Inna ani Ina není v kalendáři ![]()
Anonymní, vítej mezi námi a hoď sem nějaké info o sobě ![]()
Ahojky,
jen rychle info z dnešní kontroly, Tobík má 57,5 cm a 5110 g, prý vypadá jak 3měsíční
No ale doktorce to nevadí, prý když je jen kojený, tak je to jedno, hlavně že je spokojený.
Ale musíme do Motola s očičkem, porád mu to jednu hnisá, jsme objednaný na 27. září, tak jen doufám, že mu to zabere.
ahojky…
teda holky…Patsy a Mispul…máte macíky…čím je to krmíte??? ![]()
Nikolku odhaduju v jejich 2 měsících na 4,5 kg a 53-4cm…
to už se vám dětičky pronesou co…
…mě stačí Niky jen držet půl hodky tady u PC na jedné ruce a pomalu mě odumírá…(ruka)…jak to máte s velikostí oblečků??? Niky už převážně oblíkám do 62…56 je jí už těsný…
Mispul a to mu v motole budou protahovat kanálky??? to je hlína, ale nám to pak dalo pokoj…s Ríšou…Niky se to zatím vyhýbá…
my sme už od porodnice objednaný do rizikové poradny pro nedonošené děti na 13.9…to je ve čtvrtek…je to přímo v porodnici, tak su zvědavá co nám tam řeknou…mám pocit že mám 2 měsíční dítě i vývojově né jen podle datumu narození…vůbec žádný opoždění u ní nepozoruju…hlavičku drží, usmívá se, na hračky a na bráchu kouká.....no fakt su zvědavá co se tam dozvíme…myslím že tam pojedeme celkem zbytečně…
…ale pojedeme tam…aby sme něco nezanedbaly…
dneska sme měly náročnou noc…dětičky se mi budily fakt úžasně na střídačku, takže su KO a silně uvažuju o kafi…s kofejnem Patsy…Ríša měl zase to svoje brečící šou ve stylu, „já ted řvu, tak se o nic nesnaž mami“…naštěstí jen půl hodky v 11 a pak půl hodky ve 3.....Niky se vzbudila na kojo v 1 a pak v 5, jenže to v 5 sme trochu válčily s bolením…takže půl hodka kojo a půl hodka prdíkování…v 7 se vstávalo.....prostě fajn noc… ![]()
naše auto je u klempíře, tak ani nechcu vědět kolik to bude stát…páč jak byl R. celej srpen na pracáku tak budeme mít hooooodně málo peněz…fakt nevím jak to do příští mateřské nebo výplaty doklepeme… ![]()
a na závěr aspon trochu něčeho pozitivního…Niky sotva rozlouskla oči, malej se nad ni naklonil a dal jí pusinku a ona ho za to obdarovala okouzlujícím úsměvem a mě už jich taky pár věnovala…včera asi neměla náladu, páč to vypadalo že to snad zapoměla a usmála se s bídou 2×.....
usla mi, tak ju du uložit…a na to kafe…
Liduško, asi kojím smetanu
A Niky mi přijde vyvinutější než Inna, není vůbec jako nedonošeňátko! Kafe si klidně dej, jedno denně rozhodně neublíží, Inně to vůbec nevadí.
Včera jsem normálně zapomněla dát před kojením kapky (jen jednou) a tři hodiny na to začal šílenej řev, vydrželo jí to skoro dvě hodiny, chudince. Zlatej Baby Calm ![]()
Byly jsme na kyčlích, má je ok, teď dělám oběd (smažák+hranolky) a po druhé hodině vyrážíme na pohřeb. Potom se všichni sejdou u Luďovýho strejdy, je to na naší ulici, přijela i rodina ze Slovenska, určo budou chtít vidět Innu, tak tam na chvilku půjdu.
Patsy z pohřbu mám husí kůži…tak ať to máte brzo za sebou a už jen myslet na příjemnější věci…smažák sem dělala nedávno…mňam…ale obyč. hranolky nemusíme.....my rači 1-2-3 do trouby…ty sou ideal… ![]()
takže bez Baby Clamu ani ránu jo…?!…chudinka malá…
My taky děláme na sucho v troubě, je to zdrvější
Já byla na pohřbu jen jednou jako malá holka nějaké vzdálené příbuzné, takže vlastně ani nevím, co mě čeká. Jdu ještě Luďovi vyžhlit košili.
Tak čauky ![]()
hmmm já už těch pohřbů mám za sebou až moc…bohužel…
tak se držte!!!!!
Ahoj holky, jdu se podívat, jak jste na tom s miminkama:-) My koníkajdy už máme i poslední „nesrpnový“ srpňátko vyklubaný a máme opravdu krásná miminka, srpen se povedl:-) Dá se u vás taky najít nějaká tabulka nebo album, kde by byl přehled všech vašich miminek?
http://www.gify.nou.cz/…bory/256.gif Maminky
sedma-Robik 4 roky
gabule-Stepan 2 roky a 5 mesicu
Lliduska-Ríšánek 2roky
cibulka-Šimonek
http://www.gify.nou.cz/…bory/139.gif Čestní hosté
lenak-adamek a čertiček v brisku
kat-ka-matysek,filipek,natálka v brisku
drobek //
Enka L-Staníček(29.8.2006) a mimisek v brisku
http://www.gify.nou.cz/…bory/133.gif style=„color: blue;“>7×(Matyášek,Tobiášek,Ládíček,2× Ondrášek, Viktorek, Mahirek)
http://www.gify.nou.cz/…bory/134.gif style=„color: orange;“>6×(Nikolka,Michaelka,Nelinka,Inna, Eliška, Apolenka)
http://sirmi.ic.cz/deti/38.gif Miminka
Liduska(1984/Brno/ryba/S)TP6.8 776 803 882
Nikolka-12.7v 8:10 2050gramu a 42cm
Patsy( 27.6.1984/Tetčice u Brna/rak)TP 30.7
Inna-27.7v 9:35 3150gramu a 49cm 
sedma(blíženec/31.05 1978/Hodonin) TP11.8 Ondřej-9.8 v 9hodin 3.35kg a 49cm
Lucošek( 25.31982/beran/u jičína/)TP4.8 Viktor - 9.8. v 19:10 4050g a 52cm
Mispulin(20.1.1978/kozoroh/praha/V)TP13.8 Tobiášek - 13.8. v 11:05 4050g a 55 cm
Peťulka(19.8.1985/lev/liberec/S)TP9.8 Eliška - 12.8. v 5:40 ????g a ??cm
Radulka (r.75/vodnář/Praha/V)TP7.8 Ondřej - 14.8. v 17:53 3465g a 51cm
Dalmatinka(26.1.1983/Plzeň/Vodnář/S)TP6.8608 378 011 Matyášek - 15.8. v 14h 3400g a 49cm
Lenulinda(15.6.1984/Brno/S)TP23.8 Michaelka - 16.8. v 12:20 3250g a 50cm
andiska(28.11.1981/Brighton/V)TP6.8447789 742 801 Mahirek - 18.8. v 6:24 3910g a 50cm
cibulka(1977/lev/brno)TP 15.8 Apolenka - 21.8. v 12:00 4550g a 55cm
Evikule(25.2.1982/ryba/Usti nad Orlici/V)TP24.8 608 97 03 57 Ládíček - 25.8. v 14:43 3200g a 49cm
Klaudule(1979/byk/Praha/)TP23.8 Nelinka - 2.9. v 18:26 3160g a 48cm
uz k nam nechodiahojky Carlisse a Adélko…tak tady je nějakej seznámek, fotky tam dodělaný nejsou…(Dalmi měla by ses trošku činit
)…ale můžeš se mrknout do naší galerie…
https://www.emimino.cz/modules.php?…
ale celkem nám to psaní holky flákaj…tytyty (jak by řekl můj syn) ![]()
kolik vás koníkand je??? a jak moc pilný ste v kecání, debatování, diskuzi???…my, jak vidíš, sme tady trošku zaseknutý…
teda nevím holky co furt děláte…já mám 2 děti a su tady furt, aniž by byly nějak zanedbaný, nebo bych doma měla borčus…
Ríša odjel s tátou na cvíčo a Niky mám o5 v náručí… ![]()
jdu na nádobí…to už je to poslední abych měla doma pořádek…jinak mám fakt vše uklizeno!!!! ![]()
Ahoj!
Vítám anonymku, už se těším, že nás bude víc. ![]()
Dnes máme KO kyčlí, tak snad to bude lepší. ![]()
K diskuzi o kávě-mně PA v porodnici říkala, že po kóju normálně kafe můžu. Takže si dopřávám pravý s kofeinem min. jedno denně. Už jsem jednou měla i před kójem a malej spal v pohodě.
Dalmi, jestli na Matyáškovi tak lpíš, možná bys proti tomu měla trošku bojovat. Je možný, že se ti to třeba po šestinedělí upraví. Jak to popisuješ(že ho nerada půjčuješ i Zdendovi), to by do budoucna neprospělo ani tobě ani malýmu. ![]()
Vkládám do galerky konečně fotky z kyblíkování. ![]()
Leni, Klaudulko, Patsy…holky máte jednu hezčí než druhou. ![]()
Ahoj, ježííííš, ten je roztomilej, přijde mi Evi strašně droboučkej oproti Inně, vždyť je taky o 4 týdny mladší ![]()
A taky chválím Nelinku i Míšu ![]()
Já jsem si myslela, že budu taky ta choulostivá matka, co nebude chtít půjčit miminko nikomu, ale naštěstí to tak není. Klidně Innušku nechám na hodinu Luďovi, sednu do auta a jedu si nakoupit nebo něco vyřídit, on ji i přebaluje už od narození a stará se o ni moc hezky. Včera jsem ji nechala na hodinu mojí tetě a sestřenici kvůli pohřbu a byla jsem taky úplně v klidu.
JUPÍ-kyčle už úplně v pořádku, takže tu debilní abdukční dečku můžem zahodit.
Ještě kontrola za 3 týdny, ale nemusíme ani široký balení. ![]()
Patsy, já teda taky choulostivá moc nejsem. Už v porodnici jsem Láďu strkala každýmu do náruče
a s kočárkem chodí kde kdo z rodiny. Radek taky hlídá doma a já jdu do města, k zubaři a tak. Tuhle se někdo lekl, že jsem asi potratila, protože mě viděl ve městě bez břicha i bez kočárku.
Upřímně si ráda oddechnu, ale pak se samozřejmě už těším domů na broučka(broučky…myslím, že mám oba chlapy doma ráda úplně stejně). ![]()
Ahoj holky..
Evi to teda zavidim..my tu decku musime mit jeste mesic a pul minimalne…jak jsii v ni davala malyho spinkat?? ja ji davam na bok ale myslim ze ji to tlaci do te spodni nozky..kdyz ja se jeste bojim ji nechat spinkat na zadech..
s tim hlidanim to mam taky jako vy holky..nevadi me Misu nechat s tatkou..napr v pondeli byla mala skoro cely den jen s tatkou..taky se o ni moc hezky stara–prebalovani taky zvlada..byla jsem si vyridit porodny ve meste..pak jsem jela domu nakojit..pak jsem si jela nakoupit..zase kojeni a vecer jsem sla k tete…krasne me to vychazelo na kojeni takze mala ani neplakala
ale teda bylo me uz po ni pekne smutno..
ted je mala taky s tatou v posteli a oba chrapou ![]()
dneska jdeme do poradny..tak jsem zvedava co nam pani doktorka rekne na tu rymu..a hlavne kolik malicka pribrala ![]()
Dalmi myslim ze se nemusis bat pujcit malyho priteli..vzdyt je to jeho tatka tak by mu urcite nic zleho neudelal ![]()