Poradna duly
Jana Čurdová
Patsy tak ji zkus vykoupat..to me radila znama..ze kdyz jeji maly place kdyz ho boli brisko..tak ze nejdriv zkouset kroutit do klubicka ..pak zkousi davat cajik a kdyz to nepomuze tak ze ho vykoupe a nahreju mu trosku to brisko a pak chvilku masiruje…ja nevim Misa s tim zatim tak velky problemy nema ale treba to pomuze..
nebo zkus dam teplomer do zadecku..to Misa se vzdycky pokadi..tak treba se tim taky vyprdi..
patsy me rikala dr ze do dvouch mesicu staci jen 5 kapek pred jidlem a prej trva asi dva dny nez to pomuze,tak vydrz.jinak skus pravdu ten teplomer a tu rourku,po tom mates vzdy slaskne kdyz je nafouklej a taky cvicit nozickama
snad to bude lepsi.
lenulko tak presne taKLE me mates posral dneska nez jsme vyrazily ven
taky jsem ho prostourla telomerem a bylo to.
holky pozor na ten teplomer.se mnou lezela v porodnici maminka co se ji ten teplomer zlomil u mimca v konecnicku,tak opatrne ![]()
musim bezet kojit ![]()
Ahojky,
pár dní jsem tu zase nebyla, nešel nám net. Je to tu hrůza s počasím. Šílené lijáky, silný vítr, ulomilo nám to anténu. Jsem zvědavá, jak to půjte dál.
Patsy, je mi strašně moc líto, co vás potkalo, upřímnou soustrast. Buďte silní, Innuška vám to určitě pomůže překonat.
K tomu novorozeneckému akné. Malý to má taky. Chvilku je to dobrý a za pár dní to má zpátky. Nevím čím to je, má to trošku taky na ramínkách. Pusinku má taky suchou, tak mažu olejíčkem od Hippu.
Na prdíky trpí malý taky, ale zatím si vystačíme s Pupíkem a fenyklovým čajíčkem. Když je nejhůř, přidáme pár kapiček Sabu a je to.
Včera jsem dobrala ATB, tak jsem zvědavá, jestli se malému to spinkání trošku spraví. Zatím je to pořád docela děs.
No, a zas jsem si nic jiného nazapamatovala, tak pro dnešek končím. Jak se to s malým trošku upraví, budu se snažit sem chodit častěji. Zatím pa pa
AHOJKY
dneska nám tady nejel skoro celej den proud, tak sem zbalila děcka a jela vlakem k babi do Kuřima a s Richardem potom autem dom, tem mi je tady potom nechal na krku a odjel si do posilovny, ale musím se pochválit (vím že samochvála smrdí, ale když to za mě nikdo jinej neudělá), děcka sou obě vykoupaný, najezený, Ríša čumí na Lvího krále2 a Niky si spokojeně leží v postýlce (ještě ale nespinká)
k prdíkům…u nás hodně zabírá ten čajík Větrníček (fenykl, heřmánek majoránka, slazený laktozou), vypije tak 20-30ml denně a je to celkem v pohodě…občas začne tlačit, tak jí pomůžu tak, že jí vezmu do klubíčka nebo zacvičím s nožkama a je klid… na noc dávám ten sabík…vlastně tam fakt jde jen o to, že ve střevě z jedné velké bubliny udělá několik malých a ty jdou potom snadněji vyprdět…no prostě to takhle kombinuju…
a Patsy určitě to nezabere hned…musí jí to prvně projít celým trávícím ústrojím, než se něco začne dít…
s tím teploměrem nebo rourkou…rači neprovozuju, Niky měla v porodnici trhlinku, takže ve stoličce byla první dny trocha krve, než se to zahojilo, takže mi to Dr. nedoporučila…sice už je to dlouho, takže si myslím, že by se nic moc nestalo, kdybych rourku použila, ale jistota je jistota…
o brkání…zkuste sejít s mimčem pár schodů (mimi mít na hrudníku ve vzpřímené poloze), nebo s ním udělat pár dřepů…pomaleji samozdřejmě, aby všechno nevyhodilo…a s tím ublinkáváním…může odejít i trochu vzduchu, protože vzduchová bublina v bříšku vytlačila i trochu mlíka ven…tak proto si pak mimi nemusí brknout, když už ublinklo…
Lenulko k rýmě…já to teda nemám odzkoušený, ale jedna holčina od nás z deníčku praktikuje na synovi (narozenej v prosinci, takže je mu 8 měsíců) že stříkne do nosíku trochu mateřskýho mlíka, myslím že to prvně udělala když mu bylo tak 2 měsíce a prej byl za 2-3 dny úplně bez rýmy…a s tou odsávačkou…když nic neodsaješ, tak tam nic nemá, nemůže dýchat protože má zduřelou tu sliznici kůli tý rýmě…snad sem to napsala srozumitelně …
krupička - dětský akné…máme ale jen minimálně, vyskočí to jen někdy a někdy to není vůbec vidět…jak psala Dalmi…ksichtík natírám s celým telíčkem po koupání tělovým mlíkem…dětským…
a moje akné…děs…mě se to ted vyrazilo úplně šíleně…
…nejspíš skončím zase na antibiotikách jak po porodu Ríše…udělal se mi z toho podkožní zánět a tak sem se toho nemohla zbavit…ze začátku to ted vypadalo, že se mi to vyhne, jenže hormony zapracovaly a ted to vypadá že se mi to zanícuje…chjo…vypadám jak puberťák… ![]()
jdu uspávat…pá
Ahojky holky,já jen v rychlosti…Patsy upřímnou soustrast,je mi to líto.
Jinak taky prdíkujeme,včera jsem i hodně odsávala od sebe,tak to byl mazec…dnes jsme byly na očním s malým,ten dostal kapky jestli ty nepomůžou,tak budou čistit kanalky,to už jsem zažila s Robínem,tak se modlím aby zabrali kapky…ale pro změnu jsem vyfásla brýle já a to na pořád a to jsem si jen nechala změřit zrak,protože se mi zdálo,že špatně vidím do dálky a cena za brýle to je teda mazec…
Pupínky jsme měli ze začátku taky,zjistila jsem,že mu to dělá jedna deka a od dr jsme dostali takový obklady…jarošuv roztok se to myslím jmenovalo…
Socílka-už tam pujdu po třetí
…tak zatím pa…bolí mě tak záda,že se mi i blbě píše…M.
Lenulindo, dečku na kyčle máme. A taky mám pocit, že Ládík nemůže při bolení bříška hejbat nožkama, jak by potřeboval. Jdeme na kontrolu ve středu, tak jsem zvědavá. Taky mě na tý dečce štve, že pěkný oblečky přes ni skoro nejsou vidět.
Ale hlavně ať se to dá brzo do pořádku. ![]()
Lliduško, furt zapomínám ti napsat, že mě dr. upozorňovala, že bych při kóju neměla ani to mlíko (jen zakys.výrobky), že pak naše mlíko taky víc pění. ![]()
K suché kůži-my byli úplně v pohodě, ale teď se začal hodně loupat. Prý je to normální. Mažu trochu slun.olejem. A už těsně po narození měl strašný záděrky, tak pořád zastřihávám. Ale na dvou prstíkách to má pěkně zapálený (máme na to Framykoin) i s hnisem pod strupem. Nejradši bych mu to sterilní jehlou vypíchla, ale to by se asi nemělo.Je to pořád podobný, nezhoršuje se to a nechci kvůli tomu zdržovat dr. ![]()
K prdíkům-Sab je oficiálně od 3 týdnů, ale nám ho doktorka povolila. Dávám ho ode dneška s každým kojením (snížila jsem dávku na 5kapek-možný až 15), píšou, že kojencům dávat do každé lahve s pitím…tak je to určitě odzkoušený.
A mám pocit, že nám zabírá. ![]()
holky tak jsem myslela ze uz me malej nemuzes nicim prekvapit a zaskocit,ale vcera se mi zacal dusit
.chteli jsme si krknout a najednou zacal lapat po dechu a cervenat a modrat.bylo to strasny.mami ho vzala a otocila a klepala mu lehce podel pateře az se nadechnul,ale bylo to strasny.tetko mam strach aby se to neopakovalo az budeme sami doma
![]()
jinak uz pekne drzime hlavicku a z briska se sam prekuli na zada,proto ze to nesnasi kdyz je na brisku ![]()
Dalmi to se Misi ted stava taky jak ma tu rymu tak se me taky dusi
ale teda nemodra me u toho..jen lapa po dechu..staci ji zvednout a poplacat po zadech.. dnes uz se to lepsi…to byla prvni vec na kterou se me doktorka ptala jestli se me dusi pri a po kojeni..
jestli taky Matyasek nema ucpany nos ..
konecne mam stahnuty fotky ..par jsem jich vybrala..tak vam to tu trosku zahltim..

ahojky…dneska je tam zase hnusná kosa a občas poprchává…se nedá nic dělat a všechny hry co se dají dělat doma už sme vyčerpaly…teda krom malování vodovkama, ale ty se mi vytahovat nechcou, páč mám zrovna celkem uklizeno a chtěla bych aby to nějakou tu chvilku vydrželo…
Richard zase naboural auto…prima…včera jak jel z posilovny tak se netrefil do brány a škrábl a promáčkl blatník…
.,…nechápu kdo mu vystavil řidičák…volovi…nebudu psát, že já řídím už 2 roky bez nehody.....páč při příští jízdě by se mi určo něco stalo a byly bysme na tom fifty - fifty…ted mám navrch…ale zatím su hodná a nepředhazuju mu to…to až mě něčím fakt vytočí… ![]()
Dalmi něco podobnýho se mi stalo už asi 3× u Nikolky, ale s tím, že si ublinkla a vylítlo jí to nosánkem, takže se nemohla nadechnout a vystřídala pár barev, takže rychle jí vyčistit nosík a bylo to v klidu…a když se vám to stane doma tak už aspon víš co dělat…a to že se Maty přetočí z bříška na záda…to jako fakt??? to uměj děcka až okolo 4. měsíce…
Evi já vím že mlíko je taky na „závadu“…když mě na to upozornila Lenak ze září tak sem vysledovala že fakt jo…tak už ho nepiju…jinak by mě to ani nenapadlo…
sedmo to je blbý že musíš nosit brýle, ale někomu to sluší víc než bez nich, třeba seš ten případ…dej foto ať posoudíme!!!… ![]()
malá tam vykřikuje, kluci pruděj at něco vymyslím a nesedím u PC…chjo, jak kdyby nemohli vymyslet něco sami…chjo…dneska je teda den…to tady sedím zatím ani né 10 minut… ![]()
tak pááá
Leni Míša je mooooc krásná…a má pěkný oblečky…
mmch Niky už taky převážně nosí 62, je jí volnější, ale v 56 je už moc upnutá…teda né ve všech, ono to číslování je vždycky jiný…jedny dupačky č 56 mi příjdou spíš velikostně dokonce jako 68…
lenul miska je moc krasna ![]()
lidusko jo ,vcera to udelal teda poprve,ale i mami se divila
.on to totiz nesnasi bejt na brisku a vzdyy vyvadi.ja ho davam jenom na chvilku aby trenoval tu hlavicku,tak vcera tak vyvadel,ze se postavil na kolinka a najednou se pretocil na zada
.uz na nej budu muset davat vetsi bacha aby mi od nekud nespadnul ![]()
a ten vcerejsek me teda dost vydesil,ale jsem rada ze se to stalo dokud jsem u mami,ze aspon vim jak se zachovat ![]()
a zitra uz jdeme domu
.ani se mi nechce,ale tatkovi se uz styska ![]()
lidusko a to snad neni mozny ze manzel zase naboural
.to bych mu k vanocum koupila jizdy v autoskole
(samozrejme vtip
)
no radsi taky nebudu rikat ze jezdim uz dva roky bez nehody,proto ze kdyz jsem tohle naposled rekla,tak jsem zdemolovala pulku sveho auta ![]()
Ahoj holky,
jen v rychlosti.
Tak nas vcera odpoledne propustili z porodnice
Uz jsem tam z toho byla na prasky. Mala ma od utery lehkou formu novorozenecke zloutenky, tak si nas tam o den podrzeli a vcera nas po snizeni hodnot konecne pustili domu. Zitra rano musime jeste na kontrolni odbery, tak snad uz to zacne klesat.
Jinak porod byl narocnej, hlavne tech 12 hodin bez manzela, ale po podani epiduralu jsem porodila za 3 hodiny. Mala nechtela vubec rotovat dolu, tak jsem si pekne makla, ale nakonec jsem ji diky skvele praci porodni asistentky nejak dostala jakztakz dolu a vytlacila.
Nelinka je andilek. Je hrozne hodnounka, porad jen spinka, vubec nezlobi a krasne saje mlicko. Hodim brzy fotky do fotogalerie, abyste videly, jak vypada extra vlasate miminko - byly jsme v porodnici za exoty, porad se na nas chodil nekdo koukat ![]()
Zatim se rozkoukavame, tak nestiham docist. Ale brzy zase nakouknu.
Dalmi, prosim o opravu v seznamku, Nelinka se narodila v 18:06
Diky moc.
Mejte se zatim krasne a dekujeme moc za gratulace. Pa ![]()
ahojky…
Nikolka se na mě dneska pořád usmívá i přes to, že sem včera něco špatnýho snědla a ona má prdíky…jak leží v postýlce nebo kolíbce, tak kňučí, občas zakřičí, ale jak jí vezmu do náruče, okamžitě mě obdaruje úžasným úsměvem styl ucho- ucho…fakt roztáhne celou pusinku a otevře jí dokořán…pak na mě dělá úžasný ksichtíky a zase tlačí…ale je spokojená že je u mě v náručí…teda tohle je tak úžasná holčička…miluju jí víc než svůj život…prostě su dneska zamilovaná až po uši, za ty její úsměvy…
......jéje, mám pocit že sem vyhrála v loterii nebo co a vůbec mi tohle všechno připadá jako ten nejkrásnější sen…jenže je to víc…je to realita…ani tomu nemůžu věřit…
až příště budu psát, jak su naštvaná na Ríšu, Richarda nebo že sem se špatně kůli malé vyspala a všechno mi bude připadat mizerný, tak si tohle musím přečíst nebo mi to někdo připoměňte…dneska su prostě v sedmým nebi…ufff… ![]()
toliko k mojí euforii…
Cibulko, jestli nás čteš, musím pochválit tvůj popis porodu a smeknout před tebou, jak to všechno úžasně ustojíš s takovýma komplikacema…a to že nejsi nastřižená a téměř nenatrhnutá při takovým obříkovi to je snad zázrak ne???…doufám že nám sem taky něco málo připíšeš, jak vám to doma šlape… ![]()
Dalmi, tak jestli to Maty udělal jen jednou, tak to mohla být náhoda a on se jen převážil…tohle mi udělal Ríša (ale to mu už byly 2 měsíce)…pak začal až v těch 4 měsících.....a co??? už se stěhujete??? nebo si to u mámy ještě prodloužíš???…kdyžtak napiš jak je doma…
Klaudulko teda Nelinka má fakt bujnou kštici…a to já si myslela jak nemám vlasatý miminko…ta bude v roce nosit sponečky a culíčky…(mmch už je máme koupený…co vy???
)…přejeme ať je Nel brzo bez žloutenky a vítejte doma…určitě se brzo rozkoukáte a ty se k nám zase připojíš a budeme probírat všechno…od prdíků až po kojení, první usměvy (su z toho dneska fakt hotová…
…)…noční mejdany…
mmch dneska v noci sem jeden noční mejdan absolvovala, trval naštěstí jen půl hodiny…Richard se díval do 1 na tv, tak sem ho nechtěla budit, takže sem od půl 3 do 3 uklidňovala 2 plačící děti…vyřešeno zase tak, že jedno dítě pod jedním křídlem, druhý dítě pod druhým a ještě sem jí stíhala nějak zkroucenou rukou lehce plácat po zadečku (hodně jí to uklidňuje)…no musím se pochválit (zase samochvála…
)…zvládla sem to sama a do půl hodiny.....su prostě dobrá… ![]()
jdu za těma svýma miláčkama, nejspíš vyrazíme na prochajdu, takže pááá