Poradna duly
Jana Čurdová
ahojky…
Petulko, super, konečně někdo kdo má ty hormony taky tak hrozně rozhozený,že furt bulí…
…už sem si připadala jak mimozemšťan…s oblečkama, když budou v srpnu pařáky tak na novorozence opravdu můžeš navlíct jen krátký bodýčko, ponoštičky, bez čepičky a kdyžtak přikrýt plínkou, kdyby se ti to nezdálo…jiank jak už sem psala mám vše po Jarňuleti, ale vypíšu: 6× froté nebo semiš overálek, 5× bodýčko s dl. rukávem,4× tričko nebo košilka s dl. rukávem, 3× bavlněný dupačky, 3× bavlněnej kabátek (mikinka), ponožtičky nebo bačkůrky co ti tu šlpku udrží v dupačkách, miminkám se rády dupajdy vyslíkaj z nožiček když to není zajištěný, třeba starý dupajdy mývaly okolo kotníčků šňůrky na stáhnutí, ted už se to myslím nedělá…no tohle je pro případ chladnějšího léta…pro případ pařáků ještě budu dokupovat min. 5× bodýčko s kr. rukávem.....vše velikost 56, možná nákej ten overálek nebo košilka je 62 z toho co sem vypsala…už to přesně nevím, mám to zmáčklí v krabici a budu vybalovat až v červnu a prát a žehlit atd…:o)))
uff to je román jen k hadříkům co…:o))…a to sem se nerozepsala ke kosmetice, a ostatním potřebám co máme ve skříních na půdě pro mimi po Ríšovi…hihi…
Klaudulko téžgratulace k triplům…
hokly už jsem vážně zvědavá jakej poměr holčiček a kluků tady budeme mít…např. u nás v Jarnulích vedou kluci… ![]()
moje břicho stále tvrdne, naštěstí dneska už tak nebolí…Bohouškovi furt domlouvám že musí vydržet minimálně do 24tt pak mi ho dokážou zachránit…ale snad bude rozumnej a bude chtít na svět v termínu…
tak páá Lída a zbytek rodu
Ahojky, zdravím všechny ![]()
Je vás tu tolik, že jsem samozřejmě zase zapomněla, kdo se mě na co ptal, ale chtěly jste vědět, jak jsem daleko v těhu. Dnes jsem 20+3, termín porodu mám 30.7. a druhý 4.8. Myslím, že budu spíš jako prvorodička přenášet, takže to bude asi srpňátko.
A některá jste se ptala, odkud přesně jsem - jestli znáš Rosice u Brna, tak 2km odtama je vesnice - Tetčice. Tak tam s manžou bydlíme ![]()
Mě už to miminkování chytlo naplno, včera jsem prala 4 pračky miminkovskýho oblečení, všechno to vyžehlila a uskladnila
Na čerstvouše (novorozence) mám už úplně všechno. Něco jsem koupila na netu v bazárku, něco úplně novýho, ale většinu mám od mamky po nás, dětech. Jsme tři sourozenci, takže je toho až až
Už nakokupím jen nějaký drobnůstky jako lehký čepičky, ponožky apod. a je to ![]()
O víkendu pojedeme s manžou asi do Tesca a vezmeme už nějaký plíny a tak ![]()
Peťulko, tady jsem našla docela dobrej návod na výbavičku pro mimčo, tak jestli chceš, tak mrkni. Musím říct, že kdybych neměla net, tak jsem co se táče mateřství úplně mimo, protože žádná moje dobrá kámoška mimčo ještě nemá a nemám od koho čerpat informace ![]()
http://www.miminko.estranky.cz/…ky/Vybavicka
Petra
anonymní, už se konečně přihlaš…
…Rosice znám…mám tam půlku příbuzenstva…tak pak můžem podnikat srazíky…první bych viděla na Rosickou pouť…to jezdíme každoročně… ![]()
a kolik ti je???
Dalmi ty jsi teda potvůrka
,nezavřela jsem,ale podzimní snažilky je moje domovská diskuze a taky jsem je tam dlouho zanedbávala,prostě nemám tolik času,abych stíhala všude psát a někdy ani nemám co,spíš jen čtu…a u snažilek ted 2 porodili,tak to bylo napínavé a jak se holčičky narodili,tak jsem to samozdřejmě obulela ![]()
Ted nevím kdo se to ptal,mysím Petulda,jakou výbavičku…tak pro začátek od každého něco,ale pro čerstvé mimi asi spíš s dlouhým rukávkem,platí,že mimi má mít o jednu vrstvu oblečení víc než maminka…v uplně malých číslech toho moc nekupuj,je polovinu ak nevynosíte…já měla v porodnici pro maýho soupravičku a už tam mu byla malá,tak asi tak…
Jinak zdravím všechny moravandy,jsem taky od Brna,ale z druhé strany,než Rosice…směr Hodonín
a už se moooc těším,až se tam zase přestěhujem
…tak já jdu zase netit,ještě se ukážu…papa a pohladte bříška…M.
Lidusko, mě to taky rozčiluje, že jsem pořád anonymní, ale fakt mi to pořád nejde. Už jsem se sem asi někdy v minulosti přihlašovala a zapomněla na to, takže když se chci zaregistrovat znovu, nebere mi to můj e-mail, kterej je potřeba na potvrtení registrace…je to začarovanej kruh ![]()
Na pouť nevím jestli půjdeme, spíš asi ne, až pak s dětma
Je mi 22, v červnu bude 23. A tobě? To je náhoda, že tady máš příbuzný ![]()
A břicho mi tvrdne taky. Asi už od 17tt, takže beru každej den 600mg hořčíku a musím říct, že to docela povolilo. A říkám si to stejně jako ty, že za 24tt už máme vyhráno (teda skoro). Odkud jsi?
Děkuju Vám za rady, já jsem úplně mimo..... A s tím bulením, dnes jsem měla 10-ti minutový záchvat breku, protože mi přítel řekl, že jsem hodná… Ale jsem moc ráda, že nejsem jediná…
ten odkaz na stránečky je bezva… moc hezký stránečky…
Peťulko, ty stránky mi připadají hodně přehledný, je tam spousta praktickejch věcí pro prvomaminy ![]()
Já nebrečím moc často, ale je pravda, že co jsem těhu, tak se dojmu u každý blbosti a když na mě není manža jako med, tak je mi to hned líto a mám na krajíčku ![]()
Já už vím, jak se zaregistruju, založím si úplně novej e-mail a nechám si to poslat tam! Jdu na to…
anonymní, to sem ti chtěla poradit, založit si novej mejl…je mi 22 v pondělí 19.3. mi bude 23…su z Rohozce, vesnice poblíž Kuřima jestli ti to něco řekne…
neříkám že půjdete na rosickou pouť, jen sem řekla „termín“ kdy budu v Rosicích…
…
fakt ti taky tvrdne břicho??…mě na to magnézko moc nezabírá…spíš bych potřebovala víc odpočinku, jenže s naším šídlem to moc nejde… ![]()
musím končit, Dítě je vzhůru a vyžaduje mou pozornost…
pááá
Lidusko, jasně, tak to se můžeme klíďo sejít na kafčo a porovnat pupky
Budu ráda
Já mám v Rosicích rodiče, teď jsem zrovna u nich, protože sem chodím na net
Žila jsem tady 19 let.
Tak se mi podařilo se zaregistrovat, teď už jen čekám na e-mail, který musím potvrdit. Psali, že mi přijde za pár vteřin a už jsou to spíš minuty, tak nevím.
Ahoj holky a pupíci.
Tak jsem se konečně dostala k netu. pořád někde lítám nebo mám návštěvy a nestačím sem ani kuknout.
Včera jsem byla v OV se podívat na nějaké ty těhu džíny nebo kalhoty a .....
nekoupila jsem nic. Ani v CaA. Byly tam troje takové drahé hrůzy, nic pořádného. Asi si budu muset vystačit s nějakýma volnějšíma sportovníma kalhotama na gumu. Džíny prostě asi neseženu, ach jo. Ale co, za chvilku je stejně léto a kdo by se pařil v džínách, že?
K těm hormonům. Taky se mnou občas mávají. Třeba když mi přítel odpoví jiným (normálním
) tónem než jsem čekala, už mám slzy na krajíčku a cítím se strašně ukřivděná. A taky někdy skoro brečím u reklam(!!!) a pomalých písniček. Někdy si připadám jako úplný pako.
No tak holky, kde zase všechny jste?
Klaudul, tobě gratuluji k výdledkům triplů!!
Ahoj Lucošku ![]()
tak super, už je to hodina a emimino mi pořád neposlali ten e-mail ![]()
Nic si z toho nedělej. Mě to poslali taky až za půl dne. Někdy jim to hold dýl trvá.
Co jinak, je u tebe všechno v pořádku? Jak se cítíš?
No jo, jenomže oni to chcou do 24hodin potvrdit a já jezdím na net k našim, takže hrozí, že ten časovej úsek nevychytám
Hlavně že tam píšou, že to pošlou za pár vteřin!!
Cítím se dobře, jen poslední dobou nějak přibírám. Vychází to na skoro kilo týdně, ale pořád se něčím cpu, každej den sladký a tak, tak jsem si dala předsevzetí, že nebudu mlsat, místo čokolády si zacpu pusu ovocem nebo zeleninou ![]()
jé tak to jsme na tom asi stejně. ve středu jsem byla v poradně tak jsem se musela zvážit a nevěřila jsem vlastním očím. Za čtyři týdny jsem přibrala 5 kilo!!!! Hrozné, jestli to tak půjde dál, tak ze mě bude pěkná bečka
Taky přestávám jíst sladké (už 2 dny
), ale chuť je někdy silnější.