Stará (česká) jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
25.2.18 21:34
@evill píše:
No jo, nasi babi je taky 80, a kdyz za ni to byly stare baby, tak by jim ted muselo byt 140+a ne 60+ :). Jinak ja znam Terezy vsech vekovych kategorii, jak ctyricatnice tak dvouletacky :).

to je mi jasný :lol: Ale i naše 80leté babičky jsou dokladem, že jejich rodiče si s Terezama dali poměrně pauzu. A poměrně dlouhou, spíš různé Marušky, Aničky a Lidušky se tam vyskytují. Nejstrší Tereza, co „znám“, je 50nice T. Brodská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
25.2.18 21:43

Znama ma Vendelina a Rozarku. Pribuzna ma Anezku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.2.18 06:42

Ve skole zaslechnes ruzna jmena
(starsi klasiku i modernu).
Priznavam se, ze osobne bych klasiku nikdy nedala, nelibi se mi vubec. Ale druhym detem pasuji. Takze denne potkavam Premysla, Huga atd. Terez na jednu skolu mame dost :lol:. Sama jsem odmitla dat jmeno Jiri, ze neuznavam jmena, kdyz se davaji po nekom v rodine a nelibi se mi jmeno Jiri vseobecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.18 06:58

@Teniska7 přesně, na Jášu si též zvykli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.18 17:12
@Gita24 píše:
Někdo hned řekne že stará, původně česká, jména skoro nejsou. Spíš sem myslela jména našich babiček, prababiček, dědečků, pradědečků a generace před tím.
Líbí se mi třeba Antonie, Alžběta, Rozálie, Libuše, Josefa (Josefína), František, Augustýn, Leopold a podobně.
Je tolik krásných jmen která se dřív dávala a ted skoro nejsou.Příspěvek upraven 25.02.18 v 19:52

Původně česká jména jsou ty slovanská ;)

Líbí se mě třebas Dobromila, Doubravka, Doubravka, Bohdanka, Jenovefa, Věnceslava, Božidara, Drahomíra, Branimír, Vlastislav, Vlastibor, Živa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.18 17:15
@Kelsey píše:
Ve skole zaslechnes ruzna jmena
(starsi klasiku i modernu).
Priznavam se, ze osobne bych klasiku nikdy nedala, nelibi se mi vubec. Ale druhym detem pasuji. Takze denne potkavam Premysla, Huga atd. Terez na jednu skolu mame dost :lol:. Sama jsem odmitla dat jmeno Jiri, ze neuznavam jmena, kdyz se davaji po nekom v rodine a nelibi se mi jmeno Jiri vseobecne.
Úplně jsem zapomněla na Přemysla :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
1.3.18 17:54

Já jsem Josefína ale třeba z těch starších jmen je i Marie, Anna, Jarmila, Evelína ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16931
2.3.18 18:30
@Gita24 píše:
Někdo hned řekne že stará, původně česká, jména skoro nejsou. Spíš sem myslela jména našich babiček, prababiček, dědečků, pradědečků a generace před tím.
Líbí se mi třeba Antonie, Alžběta, Rozálie, Libuše, Josefa (Josefína), František, Augustýn, Leopold a podobně.
Je tolik krásných jmen která se dřív dávala a ted skoro nejsou.Příspěvek upraven 25.02.18 v 19:52

Myslíš? Já mám tedy kolem sebe tolik Rozírek, až to pěkné není :-) Alžbětek je taky hodně (i co jsem v hodně maminkovkcýh skupin), Josefínek je ted taky hodně.

Hodně kolem sebe máme i Františků, Jiříků, Pepíků, Matyld, Aniček, aj. :nevim:

U třetího bych si zkusila prosadit Libušku a u kluka Leopolda (i když muž by si asi spíše prosadil Huga a nebo Felixe - protože bych vlastně ani moc neprotestovala) :mrgreen:

Miluju stará česká jména, i proto moje děti mají jména hvězd z třicátých let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.18 21:44
@chs.jasmin píše:
Myslíš? Já mám tedy kolem sebe tolik Rozírek, až to pěkné není :-) Alžbětek je taky hodně (i co jsem v hodně maminkovkcýh skupin), Josefínek je ted taky hodně.

Hodně kolem sebe máme i Františků, Jiříků, Pepíků, Matyld, Aniček, aj. :nevim:

U třetího bych si zkusila prosadit Libušku a u kluka Leopolda (i když muž by si asi spíše prosadil Huga a nebo Felixe - protože bych vlastně ani moc neprotestovala) :mrgreen:

Miluju stará česká jména, i proto moje děti mají jména hvězd z třicátých let :lol:

Mojí kolegyni v práci se narodila vnučka Růženka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
2.3.18 21:59

Ze starych se mi libi se mi Vilemina, ale ve zkracenem tvaru Vilma a pak jeste i Jošt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gita24
2.3.18 22:28
@Malaga píše:
Ze starych se mi libi se mi Vilemina, ale ve zkracenem tvaru Vilma a pak jeste i Jošt…

A to mne se zase spis libi Vilemina.

• Citovat
  • Upravit
Gita24
2.3.18 22:31
@Morrígan Ní_Boii píše:

To je krasny :potlesk:. A druha bude Jirinka? ;) :palec:

• Citovat
  • Upravit
Gita24
2.3.18 22:33

@chs.jasmin
Je pravda za Rozarek je ted moc a uz to neni tak pekny jak kdyz se davala min. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16931
4.3.18 09:20
@Morrígan Ní_Boii píše:

To je krásný. Já znám roční Jiřinku a mě se to prostě líbí tato jména. Sama jsem chtěla třeba Boženku a neprošla mi. :nevim: Ale já miluju stará jména :oops:

Taky mám doma Adinu (každý spojuje s Mandlovou) a Edit (kolibříka - Piaf) :mrgreen:… že by třetí byla Lída? :lol: Nevylučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gita24
4.3.18 10:30
@chs.jasmin píše:
To je krásný. Já znám roční Jiřinku a mě se to prostě líbí tato jména. Sama jsem chtěla třeba Boženku a neprošla mi. :nevim: Ale já miluju stará jména :oops:Taky mám doma Adinu (každý spojuje s Mandlovou) a Edit (kolibříka - Piaf) :mrgreen:… že by třetí byla Lída? :lol: Nevylučuju.

Adinu sem taky chtěla, ale neprošla. Je to krásný jméno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence