Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@evill píše:
No jo, nasi babi je taky 80, a kdyz za ni to byly stare baby, tak by jim ted muselo byt 140+a ne 60+. Jinak ja znam Terezy vsech vekovych kategorii, jak ctyricatnice tak dvouletacky
.
to je mi jasný
Ale i naše 80leté babičky jsou dokladem, že jejich rodiče si s Terezama dali poměrně pauzu. A poměrně dlouhou, spíš různé Marušky, Aničky a Lidušky se tam vyskytují. Nejstrší Tereza, co „znám“, je 50nice T. Brodská.
Ve skole zaslechnes ruzna jmena
(starsi klasiku i modernu).
Priznavam se, ze osobne bych klasiku nikdy nedala, nelibi se mi vubec. Ale druhym detem pasuji. Takze denne potkavam Premysla, Huga atd. Terez na jednu skolu mame dost
. Sama jsem odmitla dat jmeno Jiri, ze neuznavam jmena, kdyz se davaji po nekom v rodine a nelibi se mi jmeno Jiri vseobecne.
@Gita24 píše:
Někdo hned řekne že stará, původně česká, jména skoro nejsou. Spíš sem myslela jména našich babiček, prababiček, dědečků, pradědečků a generace před tím.
Líbí se mi třeba Antonie, Alžběta, Rozálie, Libuše, Josefa (Josefína), František, Augustýn, Leopold a podobně.
Je tolik krásných jmen která se dřív dávala a ted skoro nejsou.Příspěvek upraven 25.02.18 v 19:52
Původně česká jména jsou ty slovanská ![]()
Líbí se mě třebas Dobromila, Doubravka, Doubravka, Bohdanka, Jenovefa, Věnceslava, Božidara, Drahomíra, Branimír, Vlastislav, Vlastibor, Živa.
@Kelsey píše:Úplně jsem zapomněla na Přemysla
Ve skole zaslechnes ruzna jmena
(starsi klasiku i modernu).
Priznavam se, ze osobne bych klasiku nikdy nedala, nelibi se mi vubec. Ale druhym detem pasuji. Takze denne potkavam Premysla, Huga atd. Terez na jednu skolu mame dost. Sama jsem odmitla dat jmeno Jiri, ze neuznavam jmena, kdyz se davaji po nekom v rodine a nelibi se mi jmeno Jiri vseobecne.
Já jsem Josefína ale třeba z těch starších jmen je i Marie, Anna, Jarmila, Evelína ![]()
@Gita24 píše:
Někdo hned řekne že stará, původně česká, jména skoro nejsou. Spíš sem myslela jména našich babiček, prababiček, dědečků, pradědečků a generace před tím.
Líbí se mi třeba Antonie, Alžběta, Rozálie, Libuše, Josefa (Josefína), František, Augustýn, Leopold a podobně.
Je tolik krásných jmen která se dřív dávala a ted skoro nejsou.Příspěvek upraven 25.02.18 v 19:52
Myslíš? Já mám tedy kolem sebe tolik Rozírek, až to pěkné není
Alžbětek je taky hodně (i co jsem v hodně maminkovkcýh skupin), Josefínek je ted taky hodně.
Hodně kolem sebe máme i Františků, Jiříků, Pepíků, Matyld, Aniček, aj. ![]()
U třetího bych si zkusila prosadit Libušku a u kluka Leopolda (i když muž by si asi spíše prosadil Huga a nebo Felixe - protože bych vlastně ani moc neprotestovala) ![]()
Miluju stará česká jména, i proto moje děti mají jména hvězd z třicátých let ![]()
@chs.jasmin píše:
Myslíš? Já mám tedy kolem sebe tolik Rozírek, až to pěkné neníAlžbětek je taky hodně (i co jsem v hodně maminkovkcýh skupin), Josefínek je ted taky hodně.
Hodně kolem sebe máme i Františků, Jiříků, Pepíků, Matyld, Aniček, aj.
U třetího bych si zkusila prosadit Libušku a u kluka Leopolda (i když muž by si asi spíše prosadil Huga a nebo Felixe - protože bych vlastně ani moc neprotestovala)
Miluju stará česká jména, i proto moje děti mají jména hvězd z třicátých let
Mojí kolegyni v práci se narodila vnučka Růženka ![]()
Ze starych se mi libi se mi Vilemina, ale ve zkracenem tvaru Vilma a pak jeste i Jošt…
@Malaga píše:
Ze starych se mi libi se mi Vilemina, ale ve zkracenem tvaru Vilma a pak jeste i Jošt…
A to mne se zase spis libi Vilemina.
@Morrígan Ní_Boii píše:
Mojí kolegyni v práci se narodila vnučka Růženka
To je krasny
. A druha bude Jirinka?
![]()
@chs.jasmin
Je pravda za Rozarek je ted moc a uz to neni tak pekny jak kdyz se davala min. ![]()
@Morrígan Ní_Boii píše:
Mojí kolegyni v práci se narodila vnučka Růženka
To je krásný. Já znám roční Jiřinku a mě se to prostě líbí tato jména. Sama jsem chtěla třeba Boženku a neprošla mi.
Ale já miluju stará jména ![]()
Taky mám doma Adinu (každý spojuje s Mandlovou) a Edit (kolibříka - Piaf)
… že by třetí byla Lída?
Nevylučuju.
@chs.jasmin píše:
To je krásný. Já znám roční Jiřinku a mě se to prostě líbí tato jména. Sama jsem chtěla třeba Boženku a neprošla mi.Ale já miluju stará jména
Taky mám doma Adinu (každý spojuje s Mandlovou) a Edit (kolibříka - Piaf)
… že by třetí byla Lída?
Nevylučuju.
Adinu sem taky chtěla, ale neprošla. Je to krásný jméno.