Starání o sebe sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4760
16.8.16 08:16

Jednou za 3 měsíce stříhání, cca jednou za dva měsíce pedikúra, 1× měsíčně kosmetika, 2× týdně běh, 2× týdně fitko…
občas nějaké večerní posezení u vínka…
Mám teda jen jedno dítě, ale asi by to tak bylo i se dvěma. Manžel funguje a nemá tolik časově náročnou práci. Bývá doma z práce dřív než já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24152
16.8.16 08:29
@H8N2O4S píše:
Pěkný večer. Chci se zeptat, jak často máte čas pro sebe a jak s ním nakládáte? Jak často kadeřník, pedikúra, masáže, fitko atd… S přibývajícím počtem dětí je času méně, nicméně 3× týdne cvičení, i za těhotna či kojna, tak jednou za 4 týdny pedikúra, kadeřník atd… Vzdaly (byste) jste se svého komfortu? Já teda jsem asi sobec, ale musím a chci nějak vypadat, s přibývajícím věkem tím spíš, že… Jak to máte vy?

Tak já se přiznám, že od druhého dítěte jsem značně ubrala na komfortu a „péči“ pro sebe. Přestala jsem chodit na pedikůru, cvičení zvládám nárazovitě, ale snažím se alespon dvakrát týdně jít běhat či alespoň svižnou chůzi sama na vyčištění hlavy. Ostatní jako fitko, joga apod. jsem vynechala úplně. Letos bych ale chtěla začít někam chodit, jen přemýšlím kdy a kam.
Jediné co mi zůstalo je kadeřnice, tu striktně dodržuji, většinou cca co 3 - 4 měsíce. Pedikůru a manikůru si dělám sama doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
16.8.16 08:31

Kadeřnice tak jednou za 3 měsíce, pedikúra jednou za dva, masáž, když mě bolí záda nebo cítím, že potřebuju relax. Běhat chodím tak 4 x týdně a sem tam večer posedět na vínko. Máme zatím jedno dítě, které manžel v pohodě zvládne, takže času pro sebe mám dost. Pokud se zadaří druhé dítě, asi to bude horší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24152
16.8.16 08:33

Jo a ještě se snažím využívat čas pro sebe když pošlu manžela a děti k jeho rodičům na víkend.
Během „normálního“ dne se snažím najít čas i na nějakou tvůrčí práci, většinou šití, nyní bych chtěla se více věnovat korálkám a také se věnuji detektivní práci zvané rodokmen :mrgreen:
Takže ve výsledku asi času pro sebe mám celkem dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
16.8.16 08:39
@H8N2O4S píše:
Pěkný večer. Chci se zeptat, jak často máte čas pro sebe a jak s ním nakládáte? Jak často kadeřník, pedikúra, masáže, fitko atd… S přibývajícím počtem dětí je času méně, nicméně 3× týdne cvičení, i za těhotna či kojna, tak jednou za 4 týdny pedikúra, kadeřník atd… Vzdaly (byste) jste se svého komfortu? Já teda jsem asi sobec, ale musím a chci nějak vypadat, s přibývajícím věkem tím spíš, že… Jak to máte vy?

jak píšeš s přibývajícím to chce častěji..kadeřník 1× za 6 týdnů..ruce 1× za 4 týdny fitko 3× týdně masáže dle potřeby, ale moc mě neberou a spíš si dělám nějaké zábaly nebo esenciální koupele a tělo udržiju dost bylinkama a biostimulátorama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.16 08:56

Kadeřnice 1-2× za rok - zastřižení konečků. Barvím se doma hennou 1× měsíčně. To patlání mi zabere asi 30 minut.
Masáže - letos jsem bya poprvé v životě, neb jsem měla bloklá záda. Hádám, že teď tak 5 dalších let nebude nic.
Manikúra - v mém slovníku: když mi vyjdou 2-3 minuty, ostříhám si nehty (sakryš, koukám, že jsem to teď nějak dlouho zanedbala, už mám trošku drápy) :D Pedikúra - no občas si ostříhám i nehty na nohou :D Jinak mé nohy vypadají otřesně, proto nenosím sandály.
Kosmetička - v životě jsem nebyla, ač bych to potřebovala jak sůl - mám suchou pleť s akné. Doma si cca 1× za 14 dní dělám masku z ovesných vloček.
Cvičím skoro denně doma s malou. Někdy vyjde jen 10 minut, jindy i hodina.

Čas pro sebe (jako že bych byla bez dítěte a zároveň neměla nic na vyřizování) moc nemám a když jo, jdu se projít do lesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
16.8.16 14:36

Pokud zrovna neměním barvu vlasů, tak se barvim sama a kadeřnici nepotřebují, chodím tak dvakrát ročně, manikúru a pedikúru si dělám sama, jsem vyucena kosmetička tak mi to přijdou vyhozené peníze, masíruje mě manžel :) cvičím u TV pokud se mi chce, času sama pro sebe mám málo a když už ho mám raději zalehnu ke knížce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
16.8.16 15:21

Kosmetika - před dětmi jsem sem tam zašla, spíše nepravidelně. Co mám děti nechodím vůbec.
Kadeřnice - před dětmi pravidelně jednou za 3 měsíce, teď tak 1 za rok.
Pedikůra - nikdy jsem nechodila, snažím se sama o nožky starat
Manikůra - před dětmi jsem chodila pravidelně na gelové nehtíky, teď nechodím nikam a nehty si dělám v pohodlí domova.
Já jsem s dětmi pořád, muž chodí dom později, to už mají všude zavřeno. A babičky radši využívám na hlídání, když sem tam si chci zajít s kamoškou na kafe nebo s manželem se jet někam podívat.
A musím se přiznat že se se těším na dobu, kdy děti budou větší a já si budu zase moct dopřát pravidelně kadeřnici apod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová