Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sára 1 píše: Více
Když jsem probírala staré knihy, tak učebnice nebo poškozené knihy jsem likvidovala do modré popelnice, ostatní vrazila do knihobudky. Kdybych se s tím chtěla patlat, vytřídila bych ještě knihy, které by pravděpodobně někdo byl ochotný i dál koupit a zkusila Knihobota, ale protože ty hezké knihy ve výborném stavu byly v naprosté většině pro malé děti, tak jsem je dala do knihobudky v dětské nemocnici. Jinak já sama mám knihobudky velice ráda a baví mě v nich lovit.
Většinou se tedy jedná o staré knihy, za které bych rozhodně už nebyla ochotná nic zaplatit, ale vzít si je, přečíst a pustit zase jinam… ideál.
Evidentně nejsem jediná, párkrát se mi při procházce se psem stalo, že jsem nad něčím váhala… a když jsem si tedy rozmyslela, že si to cestou nazpátek vezmu, už to tam nebylo. ![]()
@sysi píše: Více
Miluju kniho budky, bydlím poblíž jedné s čilým provozem. Nikdy ale nikdy bych nedala staré knihy do sběru. Samozřejmě kromě těžce poškozených. Vždy do kniho budky, zájemce si najde vše. Třeba o staré odborné knihy je velký zájem, často to už nevychází.
Dneska jsem dala půlku knížek do knihobudky. Dala jsem to rovnou do auta. Druhou půlku už jsem tam dát nemohla. Asi by se to tam nevešlo. Ale nechám to v autě a dám to někam jinam. Třeba ještě na nějakou narazim. Snad se v tom někdo najde. Stará se někdo o ty knihobudky nebo to tam zůstane, dokud si to někdo nevezme?
@šklíbakočka Staré odborné ne, ale co muzes dělat s poklady typu Tichý Don, Jak se kalila ocel a Čuk a Gek? Ty šly prostě do kontejneru.
Ja jsem venovala beletrii mistnimu duchodaku, detske knihy a hracky do FN, ale ty mas spesl segment..jestli je to jeste aktualni tak aukro? Jestli prosle tak kontak nebo sber.
@inkakřivák píše: Více
Každá kniha má zájemce. Dávat knihy do kontejneru považuju za barbarství. A zrovna Čuk a Gek má na Trhu knih občas prodej v posledních letech. Byly tam dobré ilustrace. Takže i o tuto knihu jsou zájemci. Hodně lidí shání některé knihy právě kvůli ilustracím. A mj. Čuk a Gek fakt není nic proti ničemu.
@šklíbakočka jenom je to blbé, to je vše. A ne, opravdu nenajdeš zájemce o každou knihu. To mi věř. Takže klidně budu skvar házet dál fo kontejneru.
Záleží, kde budka je. Dost často to rovná někdo z okolí, místní nebo kdo to tam nosí (bere). Jinak existuje mapa kniho budek. A na www. mapy jsou také.
Příspěvek upraven 12.11.24 v 08:58
@inkakřivák píše: Více
Dělejte si co chcete, Vaše věc. Knihy prostě do kontejneru nepatří.
Knizky nevyhazuju, davam je do poulicni knihovny kde vzdycky vsechno zmizi.
Poptala bych prvně služby typu re-knihy nebo knihobot nebo nějaký antikvariát. Třeba za ty knihy ještě pár kaček dostaneš.
Dá se inzerovat i na bazosi nebo na Facebooku.
Případně zkusit oslovit knihovnu, rozdat někam do knihobudek aj.
Vyhodit knížky do popelnice?
to jste teda burani, sorry.
Knihy odnes na nádraží.
@Zeoli píše: Více
Já teda knizky nikdy nevyhazuji. Víš, co dělá km bojovný s knizkams? Vyhazuje je. Nevím teda jakým způsobem. Dokonce vyřadila knížku, kterou jsem četla a chtěla si ji přečíst znovu, protože byla úžasná. Knihovnice mi řekla, že to vyhodili.