Staré knížky - vyhodit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9810
10.11.24 21:35
@stinga píše: Více

Jo :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
11.11.24 10:48
@Sára 1 píše: Více

Když jsem probírala staré knihy, tak učebnice nebo poškozené knihy jsem likvidovala do modré popelnice, ostatní vrazila do knihobudky. Kdybych se s tím chtěla patlat, vytřídila bych ještě knihy, které by pravděpodobně někdo byl ochotný i dál koupit a zkusila Knihobota, ale protože ty hezké knihy ve výborném stavu byly v naprosté většině pro malé děti, tak jsem je dala do knihobudky v dětské nemocnici. Jinak já sama mám knihobudky velice ráda a baví mě v nich lovit. :mrgreen: Většinou se tedy jedná o staré knihy, za které bych rozhodně už nebyla ochotná nic zaplatit, ale vzít si je, přečíst a pustit zase jinam… ideál. :palec: Evidentně nejsem jediná, párkrát se mi při procházce se psem stalo, že jsem nad něčím váhala… a když jsem si tedy rozmyslela, že si to cestou nazpátek vezmu, už to tam nebylo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
11.11.24 11:00
@sysi píše: Více

Miluju kniho budky, bydlím poblíž jedné s čilým provozem. Nikdy ale nikdy bych nedala staré knihy do sběru. Samozřejmě kromě těžce poškozených. Vždy do kniho budky, zájemce si najde vše. Třeba o staré odborné knihy je velký zájem, často to už nevychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17441
11.11.24 11:06
@brambora80 píše: Více

také jsem chtěla poradit knihobudku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15496
11.11.24 21:12

Dneska jsem dala půlku knížek do knihobudky. Dala jsem to rovnou do auta. Druhou půlku už jsem tam dát nemohla. Asi by se to tam nevešlo. Ale nechám to v autě a dám to někam jinam. Třeba ještě na nějakou narazim. Snad se v tom někdo najde. Stará se někdo o ty knihobudky nebo to tam zůstane, dokud si to někdo nevezme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
12.11.24 08:03

@šklíbakočka Staré odborné ne, ale co muzes dělat s poklady typu Tichý Don, Jak se kalila ocel a Čuk a Gek? Ty šly prostě do kontejneru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12659
12.11.24 08:07

Ja jsem venovala beletrii mistnimu duchodaku, detske knihy a hracky do FN, ale ty mas spesl segment..jestli je to jeste aktualni tak aukro? Jestli prosle tak kontak nebo sber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.11.24 08:53
@inkakřivák píše: Více

Každá kniha má zájemce. Dávat knihy do kontejneru považuju za barbarství. A zrovna Čuk a Gek má na Trhu knih občas prodej v posledních letech. Byly tam dobré ilustrace. Takže i o tuto knihu jsou zájemci. Hodně lidí shání některé knihy právě kvůli ilustracím. A mj. Čuk a Gek fakt není nic proti ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
12.11.24 08:55

@šklíbakočka jenom je to blbé, to je vše. A ne, opravdu nenajdeš zájemce o každou knihu. To mi věř. Takže klidně budu skvar házet dál fo kontejneru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.11.24 08:55

Záleží, kde budka je. Dost často to rovná někdo z okolí, místní nebo kdo to tam nosí (bere). Jinak existuje mapa kniho budek. A na www. mapy jsou také.

https://www.knihobudka.cz/

Příspěvek upraven 12.11.24 v 08:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.11.24 08:57
@inkakřivák píše: Více

Dělejte si co chcete, Vaše věc. Knihy prostě do kontejneru nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
12.11.24 09:04

Knizky nevyhazuju, davam je do poulicni knihovny kde vzdycky vsechno zmizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
27.1.25 06:04

Poptala bych prvně služby typu re-knihy nebo knihobot nebo nějaký antikvariát. Třeba za ty knihy ještě pár kaček dostaneš.
Dá se inzerovat i na bazosi nebo na Facebooku.
Případně zkusit oslovit knihovnu, rozdat někam do knihobudek aj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
27.1.25 06:23

Vyhodit knížky do popelnice? 8o to jste teda burani, sorry.

Knihy odnes na nádraží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15496
27.1.25 07:02
@Zeoli píše: Více

Já teda knizky nikdy nevyhazuji. Víš, co dělá km bojovný s knizkams? Vyhazuje je. Nevím teda jakým způsobem. Dokonce vyřadila knížku, kterou jsem četla a chtěla si ji přečíst znovu, protože byla úžasná. Knihovnice mi řekla, že to vyhodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí